Capecchi's Wizards

Plaats reactie
Gebruikersavatar
ChefSpijker
Berichten: 636
Lid geworden op: 29 nov 2019, 12:30

Capecchi's Wizards

Bericht door ChefSpijker » 17 dec 2020, 22:33

De kop is d'r af. Met Jack Haig is de eerste renner voor 2021 vastgelegd. De inmiddels 27-jarige Aussie staat al jarenlang bekend als een groot klimtalent, maar bij Mitchelton werd hij meestal in een knechtrol gedrukt. Dat moet bij Bahrain veranderen, waar hij een van de kopmannen wordt voor het rondewerk en lastige eendagswedstrijden. Dat hij die koersen aan kan bewees hij al vaker. Denk aan p4 in het eindklassement van Parijs-Nice, p6 in Lombardije en dit voorjaar stond hij twee keer op het eindpodium van een Spaans rondje met niet de minste namen naast hem: Pogacar, Hart, Fuglsang en Landa.

Afbeelding

Capecchi's Wizards
Jack Haig (Bahrain) - 9 punten

Budget: 91

Gebruikersavatar
ChefSpijker
Berichten: 636
Lid geworden op: 29 nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Bericht door ChefSpijker » 22 dec 2020, 23:35

Talentjes, daar houden ze wel van bij Capecchi's Wizards. Al meermaals is een goedkoop rondetalent opgepikt om vervolgens door te breken met flink wat euro's winst. Met Nairo Quintana, Egan Bernal en Aleksandr Vlasov als beste voorbeelden. Wie weet kan een van de komende twee namen daar over circa tien maanden aan toegevoegd worden.

Harold Tejada (Astana - 23 jaar) - 3 punten
Eerlijkheid gebied te zeggen dat deze jonge Colombiaan totaal onbekend voor ons was. Totdat hij afgelopen augustus op de Mont Ventoux plots naar p6 reed. Zoekend op de startlijst wie die lange Astana kon zijn, want Miguel Angel Lopez was het zeker niet. Het bleek Harold Tejada en sindsdien zijn we hem in de gaten blijven houden. Met vooral sterke nummertjes als knecht en meteen een debuut in de Tour. Met het vertrek van Lopez heeft Vinokourov al aangegeven dat er van Tejada veel verwacht wordt. Wordt Tejada de Vlasov van 2021?

Afbeelding

Clément Champoussin (AG2R - 22 jaar) - 3 punten
De kwaliteiten van Clément Champoussin waren daarentegen al bekend. Bij de jeugd won hij al aardig wat koersen en streed hij in de Ronde van de Toekomst met mannen als Pogacar, Vlasov en Almeida. Het lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd voordat hij Thibaut Pinot verdringt van zijn titel 'Franse hoop op Tourwinst'. Nu is dat voor 2021 wat te hard van stapel lopen, maar we verwachten wel mooie prestaties nu hij een Vuelta in de benen heeft. Daarin liet hij zich al zien door twee keer top 10 bergop te rijden vanuit het peloton. En met het vertrek van Bardet en Latour bij AG2R, krijgt Champoussin alle vrijheid om zelf resultaten na te jagen.

Afbeelding

Capecchi's Wizards
Jack Haig (Bahrain) - 9 punten
Clément Champoussin (AG2R) - 3 punten
Harold Tejada (Astana) - 3 punten

Budget: 85

Gebruikersavatar
ChefSpijker
Berichten: 636
Lid geworden op: 29 nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Bericht door ChefSpijker » 03 jan 2021, 22:29

Op de vierde biedavond is de eerste kopman door Capecchi's Wizards binnen gehengeld. En het is een oude bekende op een nieuw nest...

Adam Yates (INEOS - 28 jaar) - 16 punten
Want in 2019 was Adam Yates ook al kopman van Capecchi's Wizards. Destijds goed voor ruim 10 euro. Met eenzelfde score in 2021, is hij dus al een winstgevende aankoop. En stiekem verwachten we meer. Adam is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de beste renners in rondjes van een week. Alleen in grote rondes wil het nog niet lukken en daarom heeft hij de transfer gemaakt naar INEOS. Met een paar procentjes erbij en een sterkere ploeg om hem heen kan Adam zomaar de volgende grote ronde winnaar van INEOS worden.

Afbeelding

Valentin Madouas (FDJ - 24 jaar) - 3 punten
Met Valentin Madouas halen we een van de betere Franse talenten binnen. Met vooral in de klassiekers flink wat mogelijkheden. Zo reed hij in 2019 de laatste 20 kilometer met Mathieu van der Poel mee in de finale van de Amstel Gold Race. En een paar maanden geleden zat hij in de groep voor p3 in de Ronde van Vlaanderen. Eigenlijk verbaasde ons dat wel, want we wisten niet dat Madouas ook zó goed mee kon over kasseien. Daarnaast is Madouas een aanvaller voor de grote rondes en is het een kwestie van tijd tot die eerste ritzege er komt.

Afbeelding

Capecchi's Wizards
Adam Yates (INEOS) - 16 punten
Jack Haig (Bahrain) - 9 punten
Clément Champoussin (AG2R) - 3 punten
Valentin Madouas (FDJ) - 3 punten
Harold Tejada (Astana) - 3 punten

Budget: 66

Gebruikersavatar
ChefSpijker
Berichten: 636
Lid geworden op: 29 nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Bericht door ChefSpijker » 06 jan 2021, 22:38

Vijf renners na vier biedrondes was een beetje magertjes en dus is er geïnvesteerd in de breedte van het team. Met nieuwe namen voor nieuwe terreinen. En vlak voor het einde kwam er ook nog een contractverlenging voorbij.

Phil Bauhaus (Bahrain - 26 jaar) - 4 punten
Phil Bauhaus begon 2020 spetterend. Met twee ritzeges en het eindklassement in de Saudi Tour. Het beloofde een geweldig jaar te worden, maar niets bleek minder waar. Na de coronapauze moest hij plots de sprint aantrekken voor de versleten Cavendish. Kennelijk was diens reputatie nog zo groot, dat Phil maar even een stap opzij moest doen. Vervolgens zorgde een harde val in de Tirreno abrupt voor het einde van het seizoen. Maar dat het talent er is, moge duidelijk zijn. Cavendish is opgerot bij Bahrain en dus wordt het tijd dat Phil met de vuist op tafel slaat. 2021 wordt zijn jaar en de ploeg moet voor hem werken als er een sprintmogelijkheid is.

Afbeelding

Mike Teunissen (Jumbo - 28 jaar) - 4 punten
Ook voor Mike Teunissen is 2020 een jaar om snel te vergeten. Lang sukkelde hij met een blessure om net op tijd fit te zijn voor de Tirreno. Het was echter onvoldoende om een goede basis te leggen voor een sterk slot van het seizoen. Afgelopen jaar tekende Mike nog voor 9 punten bij Scheetmans en dus voelt dit als een koopje. Uiteraard is er Van Aert die kopman zal zijn in de grote klassiekers, maar in de categorie daaronder kan Mike voor eigen kansen gaan. Daarnaast is Groenewegen geschorst tot mei en kan Teunissen wellicht mikken op een rol als sprinter in de Giro?

Afbeelding

Chris Hamilton (DSM - 25 jaar) - 1 punt
Contractverlenging is er voor Chris Hamilton. Een jaar geleden kostte zijn handtekening 2 punten en nu dus de helft. Dat is niet heel gek, want Chris scoorde afgelopen jaar 0,0 euro. Mede doordat hij de Tour Down Under miste door een blessure. Maar in de Giro maakte Chris indruk. In de rit waar Sunweb het complete peloton sloopte, etappe 15 naar Piancavallo, was hij het die mannen als Nibali en Fuglsang eraf reed als laatste man voor Kelderman en Hindley. Met het vertrek van Kelderman en Oomen komen er wellicht meer kansen voor Hamilton om ook zelf voor klassementen te gaan. Waarbij hij zich kan optrekken aan zijn 1 jaar jongere landgenoot.

Afbeelding

Capecchi's Wizards
Adam Yates (INEOS) - 16 punten
Jack Haig (Bahrain) - 9 punten
Phil Bauhaus (Bahrain) - 4 punten
Mike Teunissen (Jumbo) - 4 punten
Clément Champoussin (AG2R) - 3 punten
Valentin Madouas (FDJ) - 3 punten
Harold Tejada (Astana) - 3 punten
Chris Hamilton (DSM) - 1 punt

Budget: 57

Gebruikersavatar
ChefSpijker
Berichten: 636
Lid geworden op: 29 nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Bericht door ChefSpijker » 11 jan 2021, 23:43

Dat wordt een paar fietsen bijbestellen. Niet minder dan elf renners werden deze avond gecontracteerd. Een allround gezelschap met een absolute klepper voor de klassiekers, klimmers, sprinters en aanvallers. In de breedte is Capecchi's Wizards in elk geval goed vertegenwoordigd in 2021.

Mathieu van der Poel (Alpecin - 25 jaar) - 26 punten
Een jaar geleden debuteerde Mathieu als kopman voor onze ploeg en dat smaakt naar meer! Na een stroeve herstart zonder centen in koersen als Strade Bianche en Milaan-Sanremo kwam Mathieu helemaal los. Met een geweldige solo in de BinckBank Tour en zijn gewonnen millimetersprint in de Ronde als hoogtepunten. Goed voor 10,5 euro in totaal, maar daar zit veel meer in het vat. Zo werden de Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix niet verreden, twee koersen waar Mathieu voor de overwinning kan strijden. En ook het WK heeft in 2021 een ideaal parcours. Daarnaast zal hij een sterk verbeterd programma krijgen, nu Alpecin recht heeft op deelname in alle WorldTour-koersen. Kortom, dat wordt vlammen!

Afbeelding

Tiesj Benoot (DSM - 26 jaar) - 9 punten
Met Tiesj Benoot halen we een schaduwkopman binnen voor de koersen die Mathieu goed liggen. Eigenlijk rijdt de Belg bijna alle klassiekers vanaf de Omloop tot en met Luik. Genoeg scoringskansen dus. Daarnaast is Benoot iemand die op jacht kan naar een ritzege in de Tour. In 2019 was ie er al dichtbij, maar was Impey te snel in een sprint-a-deux. 2020 was wat dat betreft niet het beste jaar van Tiesj, want vlak voor de Tour raakte hij geblesseerd. Uiteindelijk reed hij daar vooral in dienst van mannen als Hirschi en SKA. Als ie goed opgelet heeft, weet ie dus inmiddels de formule voor een ritzege. Of zelfs twee! Tot slot rekenen we op Tiesj in de rondjes van een week. Zo heeft ie al een p4 in Zwitserland en p2 in Parijs-Nice op het palmares staan. Kortom, een echte allrounder waar we veel plezier aan gaan beleven.

Afbeelding

Brandon McNulty (UAE - 22 jaar) - 6 punten
Na Clément Champoussin en Harold Tejada is Brandon McNulty ons derde grote rondetalent. Waarbij McNulty een streepje voor heeft omdat ie kan rekenen op een ijzersterke tijdrit. Zo stond ie na de lange tijdrit in de Giro plots vierde in het klassement. Helaas was de zware derde week er te veel aan, maar Brandon heeft zo al mogen ruiken aan het rijden van een klassement in een grote ronde. Met die Giro in de benen, rekenen we erop dat hij in 2021 een volgende stap gaat zetten. Daarbij verwachten we ook goede resultaten in rondjes als Romandië en Zwitserland. En wie weet een (dikke) top 10 in de tijdrit op de Spelen.

Afbeelding

Magnus Cort (EF - 27 jaar) - 4 punten
Dit is nou echt een type renner waar we van houden. Het is dan ook niet de eerste keer dat Magnus Cort bij ons onderdak vindt. Hij is rap en voor een sprinter een bovengemiddeld goede klimmer. Sterker nog, hij won twee jaar geleden in de Tour een rit over een flinke klim waarbij hij bergop afrekende met mannen als Ion Izagirre, Bauke Mollema en Rafal Majka. Afgelopen Vuelta was het ook raak. Bergop aanpikkend bij de klassementsmannen en vervolgens in de sprint afrekenend met iedereen. Afgelopen jaar al goed voor 2,55 euro en dat terwijl hij in het korte seizoen ook nog eens een maand koers miste door een positieve coronatest. We richten ons dan ook op een dubbele opbrengst.

Afbeelding

Davide Cimolai (Israel - 31 jaar) - 2 punten
Voor 2 puntjes kan er eigenlijk weinig mis gaan met Davide Cimolai. Iemand die altijd wel redelijk meesprint in koersen en bovendien goed een heuvel verteert. De droom van Cimolai blijft ritwinst in de Giro. Waarschijnlijk zal er altijd wel iemand sterker/sneller zijn dan Cimolai, maar met dromen is niks mis. Wij dromen van 3 euro met Cimolai in 2021.

Afbeelding

Kaden Groves (BikeExchange - 22 jaar) - 2 punten
Daar is de volgende sprinter die goed de heuvels over gaat. Maar met Kaden Groves is een opbrengst van 2 punten minder zeker. In zijn debuutseizoen eindigde hij op 40 cent. De piek van Groves zal uiteindelijk wel veel hoger liggen dan bij een Cimolai en het is de vraag wanneer die piek er komt. Wij verwachten in 2021 in elk geval een flinke stap vooruit. Na zeges in de Herald Sun Tour tegen een Dainese wordt het nu tijd voor zeges in rondjes van het niveau Romandië en Polen. En een debuut in een grote ronde zit eraan te komen.

Afbeelding

Ben Hermans (Israel - 34 jaar) - 1 punt
Contractverlenging is er voor Ben Hermans. Met 34 jaar is hij meteen de nestor van Capecchi's Wizards. Afgelopen jaar tekende Hermans nog voor 3 punten en leverde uiteindelijk een eurootje op. Dat ene punt eruit halen zal geen moeite kosten. Hermans kan top 10 rijden in de minder sterk bezette rondjes en zit in grote rondes vaak mee in de ontsnapping.

Afbeelding

Jan Hirt (Wanty - 29 jaar) - 1 punt
Al jarenlang is Jan Hirt een trouwe bergknecht gebleken. Daarbij liet hij af en toe sterke nummertjes zien als hij eens de vrijheid kreeg. Denk aan een tweede plek in een zware bergrit in de Giro of top 5 in het eindklassement van de Ronde van Zwitserland. Aan vrijheid vanaf nu geen gebrek meer bij Hirt. Bij Wanty is hij misschien wel de beste klimmer in de selectie en kan hij elke koers met bergen voor een klassementje of vlucht gaan. Dat wordt plussen met een contract van slechts 1 punt.

Afbeelding

Mark Padun (Bahrain - 24 jaar) - 1 punt
Ook voor Mark Padun is Capecchi's Wizards geen vreemd verblijf. In 2019 stond hij al onder contract, maar presteerde hij vooral in een koers die niet meetelde voor het klassement. Het zijn ook die uitschieters waar Padun het van moet hebben. Hij heeft een grote motor en is een klasbak als ie een goede dag heeft, maar vaak is hij ook onzichtbaar. Als hij die goede dagen weet te vermeerderen, zit er flink wat in het vat bij deze renner.

Afbeelding

Casper Pedersen (DSM - 24 jaar) - 1 punt
Last but not least is daar Casper Pedersen. Een aangename verrassing in 2020. Hij begon al indrukwekkend door Cees Bol naar een ritzege in de Algarve te loodsen en deed dat vervolgens dunnetjes over in de Tour... totdat Wout van Aert nog voorbij Bol stak. Casper ontwikkelt zich tot een wereldtopper als leadout, maar kan daarnaast ook zelf resultaten najagen. Zo sprintte hij al top 5 in een uitgedund peloton in de Tour en sloot hij het seizoen af met een dikke kers op de taart: winst in Parijs-Tours. Door Cosnefroy erop te leggen in de sprint. Die tekende vanavond ook een contract elders, maar kostte 6 punten meer. Uiteraard kan Cosnefroy ook de wat zwaardere heuvelklassiekers aan, maar Casper voelt aan als een koopje. We zijn heel benieuwd naar zijn voorjaar en of hij naast Tiesj en SKA een schaduwrol kan spelen bij DSM.

Afbeelding

Capecchi's Wizards
Mathieu van der Poel (Alpecin) - 26 punten
Adam Yates (INEOS) - 16 punten
Tiesj Benoot (DSM) - 9 punten
Jack Haig (Bahrain) - 9 punten
Brandon McNulty (UAE) - 6 punten
Phil Bauhaus (Bahrain) - 4 punten
Magnus Cort (EF) - 4 punten
Mike Teunissen (Jumbo) - 4 punten
Clément Champoussin (AG2R) - 3 punten
Valentin Madouas (FDJ) - 3 punten
Harold Tejada (Astana) - 3 punten
Davide Cimolai (Israel) - 2 punten
Kaden Groves (BikeExchange) - 2 punten
Chris Hamilton (DSM) - 1 punt
Ben Hermans (Israel) - 1 punt
Jan Hirt (Wanty) - 1 punt
Mark Padun (Bahrain) - 1 punt
Casper Pedersen (DSM) - 1 punt

Budget: 4

Gebruikersavatar
ChefSpijker
Berichten: 636
Lid geworden op: 29 nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Bericht door ChefSpijker » 15 jan 2021, 23:25

Op de laatste biedavond is het laatste beetje budget erdoorheen gejaagd. Met, ik denk, voor velen een onbekend talent en een geweldige motor als aanwinsten. De komende weken zullen nog zes stagiaires volgen, maar de basis staat in elk geval.

Andreas Kron (Lotto - 22 jaar) - 2 punten
Deze jonge Deen staat al een tijdje op onze radar. Het was wachten tot het moment dat hij naar een aantrekkelijke ploeg zou vertrekken. En dat is Lotto zonder twijfel voor hem. Het was mei 2019 dat Andreas op onze radar verscheen. In de Ronde van België kon hij als onbekend broekie als enige mee met Victor Campenaerts en Remco Evenepoel in de zwaarste etappe. Later dat jaar bevestigde hij op het WK in Yorkshire. Bij de beloften, in een zwaar verregende koers, maakte hij in de finale de sprong van het peloton naar de kopgroep. Dat deed hij samen met Tom Pidcock en Sergio Higuita. Dat zegt wel wat over zijn potentieel. In 2020 liet ie zich zien in de Ronde van Luxemburg met ritwinst tegen onder anderen Ulissi. Bij Lotto, met weinig goede klimmers, zal hij genoeg vrijheid krijgen om in lastige koersen voor eigen resultaat te fietsen en centen of zelfs euro's te scoren.

Afbeelding

Jan Tratnik (Bahrain - 30 jaar) - 2 punten
Iets meer ervaring kon er wel bij en dus is Jan Tratnik onze derde 30+'er. Een renner die elk jaar een stapje vooruit lijkt te zetten en een winnaarstype is. Hij zal geen vijf zeges boeken in een jaar, maar er zit altijd wel iets bij. Zo won hij in 2018 de Volta Limburg Classic, verraste een jaar later met winst in de proloog van Romandië door Roglic te verslaan en afgelopen oktober pakte hij zijn eerste etappe in een grote ronde. Op lastig terrein rekende hij af met een O'Connor in bloedvorm. Dat terwijl hij in het voorjaar ook al een mooie etappe kon pakken in Parijs-Nice, maar toen in de slotkilometer bijgehaald werd door de sprintende meute. Als Jan voorop zit, is het peloton in elk geval gewaarschuwd.

Afbeelding

Capecchi's Wizards
Mathieu van der Poel (Alpecin) - 26 punten
Adam Yates (INEOS) - 16 punten
Tiesj Benoot (DSM) - 9 punten
Jack Haig (Bahrain) - 9 punten
Brandon McNulty (UAE) - 6 punten
Phil Bauhaus (Bahrain) - 4 punten
Magnus Cort (EF) - 4 punten
Mike Teunissen (Jumbo) - 4 punten
Clément Champoussin (AG2R) - 3 punten
Valentin Madouas (FDJ) - 3 punten
Harold Tejada (Astana) - 3 punten
Davide Cimolai (Israel) - 2 punten
Kaden Groves (BikeExchange) - 2 punten
Andreas Kron (Lotto) - 2 punten
Jan Tratnik (Bahrain) - 2 punten
Chris Hamilton (DSM) - 1 punt
Ben Hermans (Israel) - 1 punt
Jan Hirt (Wanty) - 1 punt
Mark Padun (Bahrain) - 1 punt
Casper Pedersen (DSM) - 1 punt

Jordy
Berichten: 606
Lid geworden op: 30 nov 2019, 14:42

Re: Capecchi's Wizards

Bericht door Jordy » 17 jan 2021, 09:25

ChefSpijker schreef:
15 jan 2021, 23:25
Op de laatste biedavond is het laatste beetje budget erdoorheen gejaagd. Met, ik denk, voor velen een onbekend talent en een geweldige motor als aanwinsten. De komende weken zullen nog zes stagiaires volgen, maar de basis staat in elk geval.

Andreas Kron (Lotto - 22 jaar) - 2 punten
Deze jonge Deen staat al een tijdje op onze radar. Het was wachten tot het moment dat hij naar een aantrekkelijke ploeg zou vertrekken. En dat is Lotto zonder twijfel voor hem. Het was mei 2019 dat Andreas op onze radar verscheen. In de Ronde van België kon hij als onbekend broekie als enige mee met Victor Campenaerts en Remco Evenepoel in de zwaarste etappe. Later dat jaar bevestigde hij op het WK in Yorkshire. Bij de beloften, in een zwaar verregende koers, maakte hij in de finale de sprong van het peloton naar de kopgroep. Dat deed hij samen met Tom Pidcock en Sergio Higuita. Dat zegt wel wat over zijn potentieel. In 2020 liet ie zich zien in de Ronde van Luxemburg met ritwinst tegen onder anderen Ulissi. Bij Lotto, met weinig goede klimmers, zal hij genoeg vrijheid krijgen om in lastige koersen voor eigen resultaat te fietsen en centen of zelfs euro's te scoren.
Had hem inderdaad sinds datzelfde moment op het oog. Vorig jaar bij Riwal nog niet aantrekkelijk om te pakken, maar nu bij Lotto was het zeker een optie. 3 ging me net wat te ver, dan ging ik toch liever met 3 punten de opmaakronde in. Maar van de 2-punters waren hij en Meeus nog wel de meest aantrekkelijk om te overbieden. Ben erg benieuwd wat die je gaat brengen.

Sowieso weer een heel lekker team, ik bombardeer je toch al voorzichtig tot één van de favorieten, zo niet dé favoriet.

Gebruikersavatar
ChefSpijker
Berichten: 636
Lid geworden op: 29 nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Bericht door ChefSpijker » 25 jan 2021, 20:01

Als dat nog niet het geval was, neem ik aan dat Capecchi's Wizards inmiddels wel dé favoriet is. Het zijn slechts stagiaires, maar er is flink wat kwaliteit aan de selectie toegevoegd in de afgelopen week. Met onder anderen een toekomstig wereldtopper, meervoudig monumentenwinnaar en een mountainbiker die de weg gaat ontdekken als 'extreem sterke klimmer'.

Marco Brenner (DSM - 18 jaar) - gratis
Het toptalent luistert naar de naam Marco Brenner. In navolging van Remco Evenepoel en Quinn Simmons stapt hij rechtstreeks over van de junioren naar de profs. Als junior kreeg hij in 2020 weinig mogelijkheden, maar zijn contract bij DSM had hij ondertussen al verdiend met een sterk optreden op het WK in Yorkshire. Daar pakte hij brons in de tijdrit als eerstejaars door onder anderen diezelfde Simmons te kloppen. Marco is een echte allrounder met naast een sterke tijdrit ook een redelijke sprint en een goed stel klimmersbenen. Uiteraard is het altijd afwachten hoe zo'n overstap naar de profs verloopt voor een junior, maar het potentieel is in elk geval aanwezig.

Afbeelding

Niki Terpstra (Total - 36 jaar) - gratis
Dit buitenkansje konden we niet laten lopen. De laatste jaren heeft Niki een hoop pech gekend, maar de kwaliteiten van Terpstra staan buiten kijf. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ook wij hem niet meer snel op het podium van een Ronde van Vlaanderen zien, maar in een koers als Roubaix behoort dat zeker nog tot de mogelijkheden. Daar zien we toch vaker dat soort verrassingen. Denk aan Gilbert die twee jaar geleden als 36-jarige opeens de kassei won na een matig voorjaar.

Afbeelding

Ben Zwiehoff (Bora - 26 jaar) - gratis
Deze Duitser is een onbeschreven blad op de weg. Een talentvolle mountainbiker die uiteindelijk in die discipline de wereldtop niet lijkt te halen en daarom besloten heeft het over een andere boeg te gooien. Bora was onder de indruk van zijn testresultaten en rekent dit jaar meteen op een belangrijke rol in de Giro als luitenant van Emanuel Buchmann. Ben wordt door zijn ploegmanager zelfs omschreven als een 'extreem sterke klimmer'. Dat belooft wat! Buiten de Giro hopen we dat hij in kleinere koersen dat klimtalent mag inzetten voor eigen succes.

Afbeelding

Miguel Florez (Arkea - 24 jaar) - gratis
Miguel Florez is het zoveelste Zuid-Amerikaase klimtalent dat ontdekt is door Gianni Savio en nu onder de pannen is bij een betere ploeg. Bij de beloften waren de resultaten niet eens zo opvallend, maar afgelopen januari toonde Miguel het gelijk van Savio aan in San Juan. Waar iedereen rekende op Evenepoel of desnoods Guillaume Martin, was het Miguel die de enige aankomst bergop won. Vooral dankzij een sterk eindschot. Bij Arkea zijn Quintana en Barguil uiteraard de kopmannen, maar wij gaan er vanuit dat er genoeg kansen voor Miguel zullen komen en dat hij aanvallend mag koersen in de Tour de France.

Afbeelding

Martin Laas (Bora - 27 jaar) - gratis
Ook voor de vlakke etappes is er nog een troef bijgekomen. De Est Martin Laas won in zijn eerste jaar bij Bora meteen twee ritjes in de Ronde van Slowakije. In de Vuelta was hij vervolgens knecht in de trein van Ackermann en kon hij zijn sprinterskwaliteiten niet tonen. In de grote koersen rekenen we ook niet op kansen voor Martin, maar in de kleinere rondjes kan hij best vooruit geschoven worden. Sagan en Ackermann kunnen immers niet alles rijden en Martin heeft zich vorig jaar meteen bewezen bij zijn nieuwe ploeg.

Afbeelding

Louis Vervaeke (Alpecin - 27 jaar) - gratis
Ooit zou Louis Vervaeke het volgende grote Belgische klimtalent worden. In 2014 was hij een van de beste beloftes met eindwinst in de Isard en Pays de Savoie en ritwinst op La Toussuire in de Ronde van de Toekomst. Daar klopte hij mannen als Miguel Angel Lopez, Latour en Buchmann. Bij de profs is dat talent er echter nooit uitgekomen. Eerst bij de Belgische Lotto en daarna bij Sunweb. Alpecin is misschien zijn laatste kans als profwielrenner en daar leek hij vorig jaar langzaam op te krabbelen. Met top 10 in een Italiaanse semiklassieker, p16 in het eindklassement van de Tirreno en p22 op de Mur van Huy. Misschien is de omgeving van de Roodhooftjes juist datgene wat Louis nodig had. Nu Alpecin in 2021 startrecht heeft in elke WorldTour-koers, rekenen we op een schitterend programma met veel vrijheid in de bergen. Daar moet toch een top 3 uit kunnen rollen in een etappe in de Giro of Vuelta.

Afbeelding

Capecchi's Wizards
Mathieu van der Poel (Alpecin) - 26 punten
Adam Yates (INEOS) - 16 punten
Tiesj Benoot (DSM) - 9 punten
Jack Haig (Bahrain) - 9 punten
Brandon McNulty (UAE) - 6 punten
Phil Bauhaus (Bahrain) - 4 punten
Magnus Cort (EF) - 4 punten
Mike Teunissen (Jumbo) - 4 punten
Clément Champoussin (AG2R) - 3 punten
Valentin Madouas (FDJ) - 3 punten
Harold Tejada (Astana) - 3 punten
Davide Cimolai (Israel) - 2 punten
Kaden Groves (BikeExchange) - 2 punten
Andreas Kron (Lotto) - 2 punten
Jan Tratnik (Bahrain) - 2 punten
Chris Hamilton (DSM) - 1 punt
Ben Hermans (Israel) - 1 punt
Jan Hirt (Wanty) - 1 punt
Mark Padun (Bahrain) - 1 punt
Casper Pedersen (DSM) - 1 punt
Marco Brenner (DSM) - gratis
Miguel Florez (Arkea) - gratis
Martin Laas (Bora) - gratis
Niki Terpstra (Total) - gratis
Louis Vervaeke (Alpecin) - gratis
Ben Zwiehoff (Bora) - gratis

Gebruikersavatar
ChefSpijker
Berichten: 636
Lid geworden op: 29 nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Bericht door ChefSpijker » 03 feb 2021, 14:30

Met een paar procentjes erbij en een sterkere ploeg om hem heen kan Adam zomaar de volgende grote ronde winnaar van INEOS worden.
Hij gaat in elk geval meteen zijn kans krijgen: kopman in de Vuelta. Uitstekend te combineren met knallen in al die rondjes van een week in het voorjaar. Moet ie wel nog met Pogacar afrekenen in Spanje, maar ach, die is dan moe van de Tour ;)

Plaats reactie