Team Jordy

Plaats reactie
Jordy
Berichten: 630
Lid geworden op: 30 nov 2019, 14:42

Team Jordy

Bericht door Jordy » 17 dec 2020, 23:12

Team Jordy

Thibaut Pinot 18
Geraint Thomas 17
Greg van Avermaet 15
Giulio Ciccone 9
Benoît Cosnefroy 7
Quinn Simmons 4
Jhonatan Narváez 3
Gianni Moscon 3
Domenico Pozzovivo 3
Alessandro Covi 2
Gorka Izagirre 2
Niccolò Bonifazio 2
Dion Smith 2
Edward Theuns 2
Mark Cavendish 2
Will Barta 1
Chris Lawless 1
Eddie Dunbar 1
Jempy Drucker 1
Max Walscheid 1
Jakub Mareczko 1
Kamil Małecki 1
Tanel Kangert 1
Stefano Oldani 1
Sergio Henao
Christian Odd Eiking
Matteo Jorgenson
Loïc Vliegen
Krists Neilands
Simon Carr
Laatst gewijzigd door Jordy op 26 jan 2021, 20:57, 7 keer totaal gewijzigd.

Jordy
Berichten: 630
Lid geworden op: 30 nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Bericht door Jordy » 19 dec 2020, 12:43

De eerste avond en de kopman van Team Jordy is al bekend. Hoewel we onze pijlen gericht hadden op Vlasov bleken zijn salariseisen te hoog. Hierna deed zich echter een buitenkansje voor die we niet konden laten lopen. Met trots presenteren we dan ook de eerste renner en absolute kopman van Team Jordy. Daarnaast hebben we nog een 'kleine' verrassing. ;)

Thibaut Pinot

Afbeelding

In 2018 leek hij op weg naar het Giro podium, maar uitdrogingsverschijnselen gooide rot in het eten. In 2019 was hij misschien wel de favoriet voor Tourwinst, maar ditmaal waren het knieklachten die voor een opgave zorgde. In 2020 was het tijd voor wraak, maar zijn droom viel al in de eerste etappe letterlijk in het water. Het heeft de eeuwige Franse hoop niet meegezeten, maar met zoveel talent moet het er ooit uitkomen. Laat 2021 dan maar het jaar van de ommekeer zijn. Hoewel veel talenten hun doorbraak hebben beleefd bij dit team, staan we nou niet echt bekend als het team waar de kopmannen het waar maken. Met Pinot hopen we dus niet enkel op een ommekeer voor hemzelf, maar ook voor Team Jordy. Het vertrouwen was er eigenlijk direct dat we dit samen kunnen bereiken en we richten ons dan ook op een podiumplek in een grote ronde. Thibaut is echter meer dan een ronderenner dat bewees hij in 2018 met de overwinning in de ronde van Lombardije. We hopen met Thibaut dan ook veel overwinning binnen te halen, want een winnaar dat is hij zeker wel.

Domenico Pozzovivo

Afbeelding

Wat zijn we blij met deze man! We hebben altijd een zwak gehad voor de pocketklimmer Pozzovivo. Heerlijk om de kleine Italiaan weg te zien fladderen in de bergen. We spreken hier echter opnieuw over een man die de laatste jaren erg veel pech gekend heeft. Maar ook over een man die top 5 kan rijden in een grote ronde. Met Pozzovivo is dat dan ook het doel waar we ons op richten en dan kijken we in eerste instantie richting de Giro. De Giro is namelijk de ronde waar Pozzovivo zijn grootste successen heeft gekend en ook de ronde waar hij dit jaar opnieuw liet zien dat hij nog steeds een renner is om rekening mee te houden.

Jordy
Berichten: 630
Lid geworden op: 30 nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Bericht door Jordy » 23 dec 2020, 14:17

In de eerste avond was de kopman al aangetrokken dus dat betekende gas terug voor avond 2. Er zijn nog wel een aantal hengeltjes uitgegooid in de hoop een koopje op te vissen, maar dit is niet gelukt. Toch kunnen we weer een nieuwe renner presenteren, het eerste talentje voor komend seizoen. Het is welbekend dat we ieder jaar weer op dit soort renners azen en met veel plezier trappen we de talentenjacht dan ook af.

Alessandro Covi

Afbeelding

Als we naar de uitslagen van Covi gaan kijken zien we geregeld namen als Pogacar, Hirschi, Almeida, McNulty enz. staan. Het mogen duidelijk zijn dat er een gouden generatie aankomt en Covi hoopt zich met recht een onderdeel van deze generatie te noemen. Een 4de plek in de baby Giro achter een buitenaards Colombiaans drietal en een ritzege in de ronde van de toekomst waren enkele tekenen van zijn potentie. Toch kunnen we niet zeggen dat we op basis van deze uitslagen Covi op het oog hadden. Nee zijn eerste echte wapenfeit kwam dit jaar tussen de profs. In 2020 vierde we met Hayter de overwinning in de Giro dell'Appennino, we keken echter ook met een schuin oog naar de man die achter hem eindigde. Covi was er eentje om in de gaten te houden. Hoewel we deze avond ook afscheid hebben moeten nemen van Hayter (hij is vertrokken naar Team Homme nadat wij hem geen salarisverhoging wilde geven, iets wat hij daar wel kreeg) kunnen we dus wel vreugde halen uit de komst van Covi. In de BinckBank Tour zagen we Covi vervolgens opnieuw, een top 20 notering op de muur van Geraardsbergen waar hij samen met Pedersen over de finish kwam. Op zichzelf geen uitslag waarvoor je iemand een contract hoeft te geven, maar wel weer een nieuw teken dat het er eentje is om in de gaten te houden. En toen was daar dan de Brabantse Pijl, we zagen van der Poel, Alaphilippe, Cosnefroy, Colbrelli, Kwiatkowski en ... COVI!? De jonge Covi reed de hellingen gewoon samen met deze kleppers mee. Helaas (of misschien wel gelukkig voor ons) kon hij net niet mee met de 3 voorste op het moment supreme, maar met een verdienstelijke 9de plek als beloning reed Covi een ijzersterke wedstrijd. Vervolgens zou hij in de Vuelta zijn talenten laten zien, maar daar stak Covi(d) een stokje voor. Dat debut in de grote ronde zal dus voor 2021 zijn, waar we de jonge Italiaan in de Giro hopen te zien. Al hopen we vooral dat we hem daarvoor al hebben zien schitteren in de klassiekers!

Jordy
Berichten: 630
Lid geworden op: 30 nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Bericht door Jordy » 29 dec 2020, 00:21

Avond 3 was onze eigen avond en dus gingen we op talentenjacht. We zagen het ene na het andere talent uit onze vingers glippen, maar gelukkig kunnen we toch nog 4 namen noteren. De grote verrassing was echter dat we daarnaast ook nog een nieuwe kopman wisten vast te leggen.

Geraint Thomas

Afbeelding

Op zoek naar talenten zagen we tot onze verbazing de Tourwinnaar van 2018 een beetje verdwaald rondlopen. Blijkbaar had niemand interesse in hem en dus stapte wij maar op hem af. Koopjesjager TEF had dit in de gaten en dreef de prijs dan toch nog een beetje op, maar dat mag de pret niet drukken. We dachten dat we na avond 1 onze kopman eigenlijk wel hadden, maar Pinot mag het kopmanschap dus gaan delen met Thomas. 2 kopmannen is niet iets wat we gewend zijn bij Team Jordy, maar deze kans konden we niet laten schieten. Vorig jaar hadden we natuurlijk niet de ervaring die we hadden gehoopt met een oud Tourwinnaar dus die betere nasmaak hopen we dit jaar direct weg te kunnen spoelen met Thomas. Hoewel hij in 2019 nog 2de werd in de Tour lijkt het alweer lang geleden dat Thomas nog iets noemenswaardigs gepresteerd heeft. Ook dit jaar was het vertrouwen dan ook weer bijzonder laag in Thomas en hij werd zelfs thuis gelaten voor de Tour. Thomas heeft altijd even nodig om in vorm te komen en in dit unieke seizoen kwam de Tour gewoonweg te vroeg. Dat Thomas het fietsen echter nog niet verleerd is bewees hij in de Tirreno-Adriatico met een 2de plek en met een 4de plek op het WK Tijdrijden werd ook meteen duidelijk dat Thomas ook in deze discipline nog altijd tot de top behoort. Een grote plus, vooral in een Olympisch seizoen. In de Giro zou hij vervolgens iedereen wel even duidelijk maken dat ze hem nog niet moeten afschrijven, maar helaas een bidon dacht daar anders over... Dan maar in 2021 zijn revanche, gelukkig zijn de pubs dicht dus we hebben goede hoop dat Thomas gaat knallen! :D

Jhonatan Narváez

Afbeelding

Narváez is toch wel een hele unieke verschijning. Een Zuid-Amerikaan die goed uit de voeten kan op de kasseien, dat zien we niet vaak. Leuk om in de gaten te houden dus en dat het er eentje is om in de gaten te houden bewees hij dit jaar dan ook zeker. In de ronde van Wallonie leek hij de sterkste in koers, maar zijn lef werd niet beloont met een overwinning. Die overwinning kwam er dan wel in de Coppi e Bartali waar hij bewees over een stel snelle benen te beschikken. Daar bleef het echter niet bij, want in de Giro bewees Narváez dat hij het ook solo kan. In de regen reed Narváez op een indrukwekkende manier weg uit de kopgroep. Enkel Padun kon volgen, maar wist na pech nooit meer terug te keren bij Narváez die doorstoomde naar de overwinning. In 2021 verwachten we nog meer van dit soort kunststukjes en we zijn dan ook blij om dit talent toe te kunnen voegen aan de selectie.

Will Barta

Afbeelding

Tot onze grote vreugde had niemand dit tijdrit talent op het oog en dat in een Olympisch jaar. Eigenlijk zegt 1 uitslag alles, Barta werd namelijk 2de op slecht 1 seconde in de tijdrit tijdens de Vuelta. Een prestatie om u tegen te zetten en we verwachten Barta volgend jaar dan ook geregeld voorin tijdens tijdritten. We kijken echter nog wat verder dan dat, want Barta is helemaal niet zo'n slechte klimmer. In diezelfde Vuelta werd Barta namelijk 22ste in het eindklassement. In een kleine ronde met een tijdrit zou Barta dan ook zomaar de top 10 kunnen binnen sluipen en zo verwachten we veel plezier te kunnen beleven aan dit koopje.

Kamil Małecki

Afbeelding

Hoewel er zeker wat aardige uitslagen te vinden zijn van Małecki bij de beloften was hij nou niet direct het soort talent wat direct opviel en toch stond de Pool daar dan opeens tussen alle grote namen in zijn thuisronde. Een ontketende Evenepoel vertrok al ver voor de finish waarna achter hem een achtervolgend groepje ontstond. Op zoek naar Zakarin vonden we iemand met een oranje trui, dat moest haast wel Zakarin zijn. Nee helaas geen Zakarin, dan zal het wel Geschke zijn die na een slecht jaar voor Team Jordy in 2020 zijn vorm weer teruggevonden had... Nee wacht, geen baard dus dit is ook geen Geschke, is het dan dat nieuwe talent Valter? Nee die was het ook niet, het zou toch niet Sajnok of Bevin zijn, zouden die dan toch eindelijk wat punten scoren? Nee die waren het ook al niet... Het was ene Małecki, die moesten we even in de gaten houden dus dat deden we. De groep werd alsmaar kleiner en kleiner en die Pool bleef er maar aanhangen om uiteindelijk naar een mooie 7de plek toe te rijden tussen grote namen. Dit zijn het soort verborgen talenten waar we graag op jagen dus een naam om te onthouden. Laten we in de Giro eens kijken of hij kan bevestigen. Met een 4de plek vanuit een sterke kopgroep deed hij dit en dus wisten we dat we hem een contract moesten aanbieden voor 2021. Helaas heeft Małecki een flinke klap gehad bij een val op training dus het is nog even de vraag wanneer we hem voor het eerst in actie zullen zien. Toch zijn we ervan overtuigd dat Małecki later in het seizoen nog zal toeslaan.

Stefano Oldani

Afbeelding

Over verborgen talenten gesproken. In de Giro zagen we opeens Oldani naar een 6de en 8ste plek sprinten. Een sprinter is altijd fijn om erbij te hebben dus dit was er weer eentje om in de gaten te houden. Sprinters in Team Jordy zijn nooit een succes geweest door verschillende omstandigheden. Toch willen we ook graag in de sprints meespelen, helaas zijn de meeste sprinters echt te duur voor ons team dus moeten we het in talent zoeken. Oldani is zo'n talent waar echt nog meer in schuilt en we hopen dan ook eindelijk eens winst te kunnen maken op een sprinter en met een minimum loon voor Oldani zou dat moeten lukken.

Jordy
Berichten: 630
Lid geworden op: 30 nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Bericht door Jordy » 06 jan 2021, 18:05

Ook op avond 4 kunnen we weer een kopman aankondigen, ditmaal onze vooruitgeschoven pion in de klassiekers. Na 2 kopmannen voor de grote rondes was dit wat nog ontbrak. We zullen dit seizoen dus met 3 echte kopmannen van start gaan. Daar bleef het echter niet bij, na heel wat nieuwe gezichten kunnen we deze avond namelijk ook wat oude bekende aankondigen. Renners die hun eerste successen in dit team hebben behaald en dat smaakt naar meer, één van hen zou zomaar tot kopman kunnen doorgroeien. Ook zullen we de kern nog iets uitbreiden met daartussen een grote verrassing.

Greg van Avermaet

Afbeelding

Onze man voor de keien zal Greg van Avermaet zijn! We hebben altijd veel respect voor van Avermaet gehad, Gouden Greg gaat er namelijk altijd voor. Ook als de rest van de wereld hem weinig kans geeft zoals tijdens de Olympische Spelen zal hij zijn best doen om iedereen te verbazen. Zelfs al blijkt die eerste plek niet meer mogelijk dan nog zal van Avermaet als een jonge hond meesprinten. Voor iemand met zo'n doorzettingsvermogen is het dan ook echt zoeken naar een DNF. Greg fiets overal en altijd en je zult hem zelden zien afstappen. Behalve zijn laatste wedstrijd van vorig seizoen dan, waar Greg noodgedwongen moest afstappen. Hij liep in Luik-Bastenaken-Luik een zware blessure op die het onmogelijk maakte om mee te doen in 'zijn' wedstrijd. Dit is dan ook waarschijnlijk de reden dat de constante Greg dit jaar niet in trek bleek bij de ploegleiders. We hebben Greg eigenlijk elk jaar wel op het oog, maar nooit het budget om hem daadwerkelijk in te lijven. Dat was dit jaar anders, met eigenlijk enkel zijn ploegleider van afgelopen seizoen, Paultje die nog oog had voor Greg en hoopte op een revanche voor afgelopen seizoen. Echter sloeg ook bij Paultje de twijfel toe en dus zal Greg voor zijn revanche gaan in de kleuren van Team Jordy.

Giulio Ciccone

Afbeelding

Daar is hij dan, het eerste bekende gezicht! Vorig jaar was ons budget helaas op toen Ciccone langskwam, maar dit jaar hebben we alles op alles gezet om hem terug te krijgen. Ciccone was behoorlijk in trek, maar gelukkig koos hij voor een terugkeer op het oude nest. In 2019 hebben we namelijk kunnen genieten van een heerlijke Giro met name dankzij bergkoning en ritwinnaar Ciccone. In de Tour hebben we Ciccone zelfs even in het geel gezien tot een val hem veel tijd kostte. 2020 daarentegen was niet het jaar van Ciccone, met name door een Covid besmetting, maar in 2021 zal hij terugkeren. We hopen niet alleen voor een klassement in een grote ronde met hem te gaan, maar ook bijvoorbeeld in klassiekers als Lombardije mee te spelen. We verwachten er eigenlijk veel van en hopen dat Ciccone er weer lekker ouderwets in gaat vliegen dan komen die overwinningen vanzelf wel!

Gianni Moscon

Afbeelding

Hoewel wat langer geleden hebben we nog een andere oude bekende aangetrokken. Moscon leek toen hij vertrok bij Team Jordy een gouden toekomst tegemoet te gaan, maar het werd een drama verhaal. Moscon raakte meermaals in opspraak door zijn acties en liet zelden nog zijn kwaliteit zien. We zijn er echter van overtuigd dat het nog erin zit bij Moscon, zo kon hij in 2019 nog een 4de plek tijdens het WK noteren. Afgelopen seizoen heeft Moscon echter vooral op de boomgaard van zijn zieke vader gewerkt. Hopelijk heeft dit hem allemaal wat perspectief gegeven en is Moscon zijn wilde haren hierdoor verloren. 2021 moet dan ook een nieuw begin voor Moscon worden en waar beter dan op het oude nest waar hij zijn eerste successen kende.

Gorka Izagirre

Afbeelding

Hoewel hij minder bekend is dan zijn broertje Ion, heeft ook Gorka zeker klasse op de fiets. Het meest recente voorbeeld hiervan was in de Gran Trittico Lombardo waar Gorka na een knappe solo in de stromende regen als eerste over de finish kwam. Elk jaar kent Gorka wel van dit soort momenten waarbij hij een mooie ritzege pakt, een knappe ereplaats in een klassieker neerzet of zelfs een prima klassement rijdt. Opties zat met Gorka dus en een renner die elke ploeg wel wilt hebben in de breedte lijkt me zo.

Mark Cavendish

Afbeelding

En dan nu die verrassing waar we over spraken. Kijkend naar de laatste jaren moet je wel heel dom zijn om Cavendish nog een contract aan te bieden, maar in dit geval gingen we graag tegen het gezond verstand in. Misschien wel de beste sprinter aller tijden verdient gewoon een waardig afscheid en na veel pech geloven we nog altijd dat het erin zit. Het record in de Tour zal hij niet meer breken, maar Cavendish liet zo nu en dan toch nog zien dat de snelle benen er heus nog wel zijn als pech hem bespaart blijft. Cavendish is een liefhebber pur sang en we hopen dan ook van harte dat hij toch nog zijn zeges kan meepikken in 2021, zij het op een wat lager niveau. We hebben vooraf geen grote verwachtingen, maar hopen stiekem toch weer eens mee te kunnen spelen in de sprints. We zijn er in ieder geval trots op dat Cavendish zijn carrière waarschijnlijk bij ons team gaat afsluiten.

Jempy Drucker

Afbeelding

Als laatste breiden we onze klassiekerkern nog wat uit. Met Jempy Drucker hebben we iemand die al jaren een vaste waarde is in de klassiekers. Hij speelt weliswaar niet mee voor de overwinning, maar in de groep daarachter kan Drucker dankzij zijn snelle benen toch altijd meestrijden voor een mooie ereplaats. Aan het eind van het seizoen tellen zo'n ereplaatsen altijd aardig op. Dit zijn dan ook het soort breedteversterkingen waar we blij van worden.

Jordy
Berichten: 630
Lid geworden op: 30 nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Bericht door Jordy » 06 jan 2021, 23:28

Ronde 5 verliep moeizaam, flink wat renners besloten op het laatste moment toch voor een ander team te gaan rijden en we twijfelde hier en daar heel erg om toch nog iets meer te bieden. Uiteindelijk konden we maar 1 renner tekenen dus hopelijk gaat dat in de komende avonden beter. Gelukkig hebben we onze kopmannen al binnen dus zorgen hoeven we ons zeker niet te maken. Er komen nog mooie renners aan en er is nog altijd de optie om flink in de breedte te versterken. Uiteraard kondigen we met plezier wel nog die ene renner aan die wel bij ons bleef plakken.

Edward Theuns

Afbeelding

Vorige avond waren we vooral bezig om onze klassieke kern uit te breiden en daar gaan we nu mee verder. Met Edward Theuns hebben we iemand die zijn sporen al een paar jaar verdient in de klassiekers. Dit heeft hij vooral te danken aan zijn snelle sprint en dat is dan ook de belangrijkste reden dat we Theuns hebben aangetrokken. Een sprinter die zekerheid biedt op ritzeges ontbreekt nog. Een echte zekerheid op ritzeges is Theuns ook niet, maar hij is zeker in staat geregeld mee te spelen voor een top 5. In combinatie met zijn vermogen om over de keien te rijden weten we vrij zeker dat we het hele jaar plezier aan Theuns gaan beleven. Opnieuw een renner die onze ploeg in de breedte dus aanzienlijk sterker maakt.

Jordy
Berichten: 630
Lid geworden op: 30 nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Bericht door Jordy » 12 jan 2021, 00:05

Na een rustige avond konden we tijdens ronde 6 weer ouderwets toeslaan. De punten zijn nagenoeg opgemaakt, maar alle doelen die nog open stonden zijn afgevinkt. We willen elk jaar op elk terrein mee kunnen spelen en daarvoor hadden we nog een kopman nodig voor de heuvelklassiekers. In dat doel zijn we ruim geslaagd. Daarnaast wilden we onze kansen in de sprint spreiden aangezien we niet direct met een topsprinter aan de start zullen staan. Het sprintersteam moest dus nog wat uitgebreid worden en ook in die opzet zijn we ruimschoots geslaagd. Als laatste hadden we natuurlijk ook nog een talent nodig en dat talent is er gekomen en daarmee hebben we ook onze eerste contractverlenging te pakken.

Benoit Cosnefroy

Afbeelding

In 2019 kondigde we met grote verwachtingen een van onze nieuwe pareltjes aan. Destijds waren we vooral onder de indruk van hoe de jonge Cosnefroy over de keien in Parijs - Tours reed. Helaas kwam het er in 2019 niet helemaal uit, maar Cosnefroy liet opnieuw vlagen van zijn grote talent zien. In 2020 hoopte we op een contractverlenging, maar tegen Homme konden we niet op. Cosnefroy liet echter opnieuw van zich spreken. 2de in de Waalse Pijl is natuurlijk het meest uit het oog springende resultaat. Maar wie ons verhaal over Covi heeft gelezen weet dat we daar aangaven dat hij tijdens de Brabantse Pijl net niet mee kon met de voorste 3. Die voorste 3 waren: Alaphilippe, van der Poel en Cosnefroy. Cosnefroy was dus de enige die de grote Alaphilippe en van der Poel wist te volgen, een prestatie van wereldklasse. Hiermee liet Cosnefroy zien echt bij de top te behoren en volgend jaar verwachten we hem dan ook vaak te zien meestrijden voor de overwinning in heuvelkoersen.

Quinn Simmons

Afbeelding

Daar is hij dan, het megatalent en onze eerste contractverlenging. Vorig jaar kondigde we Simmons met veel bombarie aan. Hij wist die verwachtingen deels waar te maken. Voor de onderbreking was Simmons namelijk echt nog niet goed genoeg, maar na de onderbreking zagen we een andere Simmons. In Polen gooide hij met zijn krachten waardoor hij uiteindelijk niet verder kwam dan plek 16, maar hij liet voor het eerst zijn grote motor zien. Toen kwam daar de Bretagne Classic, Simmons gooide opnieuw met zijn krachten, maar wist naar een verdienstelijke 6de plek te rijden. Een eerste teken dat Simmons mee kan komen in de klassiekers. Voordat die klassiekers kwamen was er nog even een uitstapje in Hongarijë waar Simmons in een bergrit (!) 2de werd. En dan was het tijd voor die klassiekers waar Simmons zou gaan schitteren. Of toch niet... We hebben allerlei dingen meegemaakt waarom onze renners helaas niet aan de start verschenen, maar dit was de eerste keer dat we een renner kwijtraakte vanwege twitter. Was het zijn voorkeur voor Trump of toch dat zwarte handje? Wat het ook was, Simmons werd disciplinaire geschorst en verscheen dus niet aan de start. Dit jaar is Simmons er weer bij en zal hij zijn lesje geleerd hebben en van Twitter afblijven. Dat is althans de afspraak, mocht dat lukken dan gaan we dit jaar kunnen genieten van de echte doorbraak van dit megatalent.

Dion Smith

Afbeelding

Zo af en toe is er een stagiaire die het zo goed doet dat hij het jaar erop een contract verdient. Dit jaar is deze eer aan Smith. Een 6de plek in Milaan - San Remo tegen de absolute wereldtop beloofd veel. Daarna kwam er nog een overwinning in de Coppa Sabatini en 2 top 5 noteringen in Vueltaritten bij. Genoeg reden dus om een contract aan te bieden. Smith geeft ons gelijk een nieuwe kaart om te spelen in de sprint en vooral wanneer het wat zwaarder is geweest verwachten we dat Smith ons plezier gaat brengen.

Max Walscheid

Afbeelding

Weer een oude bekende uit 2019. De grote sterke Duitser Walscheid heeft zijn talent nooit echt kunnen waarmaken. Qua snelheid zit het goed, maar voor de rest is hij gewoon te beperkt. Toch hebben we nog altijd de indruk dat er wel wat ritzeges in Walscheid zitten en besloten we hem dus voor een minimum contract te tekenen. De laatste jaren strijden we samen met Laatste man voor de handtekening van Walscheid en ook dit jaar had Walscheid ook voor een contractverlenging kunnen kiezen. Het werd dus een terugkeer op het oude nest dus we hopen dat dit zich uitbetaald.

Jakub Mareczko

Afbeelding

Over snelheid gesproken... Qua snelheid zijn er weinig renners die kunnen tippen aan Mareczko en hiermee kondigen we dus opnieuw een renner aan die ons sprintgeweld in de breedte komt versterken. Helaas is net als Walscheid snelheid het enige waar Mareczko in uitblinkt. Toch wist Mareczko afgelopen seizoen o.a. 3 ritten te winnen in Hongarijë en 2 top 5 noteringen in Vueltaritten te noteren. We zijn er dan ook van overtuigd dat Mareczko komend seizoen weer zijn uitslagen zal rijden, zij het in kleinere wedstrijden en we zo het nodige plezier kunnen beleven.

Tanel Kangert

Afbeelding

Opnieuw een oude bekende. In 2017 stuurde we Kangert als kopman naar de Giro en met een 7de plek na 14 etappes deed hij dan ook precies wat we van hem verwachtte. In etappe 15 dacht een verkeersbord hier echter anders over... Kangert knalde met volle snelheid hier tegenaan en wachtte een lange revalidatie. Dat was dan ook de laatste rit die Kangert voor Team Jordy reed. Nu, 4 jaar later, is het tijd voor een revanche. Met een verdienstelijk tijdrit en zijn constantheid in de bergen is Kangert een welkome versterking voor elke klassementsploeg. We zullen hem dit jaar niet als kopman naar een grote ronde sturen, maar hopen dat hij toch de nodige ereplaatsen voor ons kan binnen slepen.

Dat was het dan alweer voor avond 6, nog maar één avond te gaan. Het budget is bijna op dus het is maar zeer de vraag wat er nog mogelijk blijkt tijdens deze laatste avond. Echte wensen zijn er niet meer dus we kunnen ons op de breedte en hopelijk wat talentontwikkeling richten.

Jordy
Berichten: 630
Lid geworden op: 30 nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Bericht door Jordy » 17 jan 2021, 10:33

De laatste avond ging het flink tekeer. De talenten werden snel weggelokt en alles wat in 2020 gepresteerd heeft werd onbetaalbaar voor het magere budget dat wij nog te besteden hadden. Toch wisten we op het allerlaatste moment nog iemand binnen te hengelen. Een oude bekende die na een goed 2019 bij Team Jordy het in 2020 helaas niet wist waar te maken. Een terugkeer naar Team Jordy leek voor beide dan ook een logische stap.

Chris Lawless

Afbeelding

Met een 3de plek in de Scheldeprijs en een overwinning in de Ronde van Yorkshire leek Lawless vertrokken. Een snelle man met een voorliefde voor de klassiekers is altijd een mooie combinatie. In het aparte 2020 seizoen kon Lawless het echter totaal niet waarmaken. Bij Team Jordy gaan we er vanuit dat dit aan het korte seizoen te wijten valt. Lawless is nog altijd pas 25 jaar en we verwachten dat hij in 2021 weer voort zal borduren op zijn successeizoen van 2019 zodat we opnieuw plezier aan hem kunnen beleven. De perfecte renner om ons klassieker- en sprinterkern nog iets meer uit te breiden.

Er is nog een klein budget over en daar zijn 2 renners die nog zonder contract zaten mee aangetrokken, waaronder een contractverlenging! Daarna zullen er uiteraard nog 6 stagiaires volgen waar we hopen wat talenten hun eerste stap naar een succesvolle carrière te laten zetten en wellicht nog 1 of 2 renners een 2de kans te gunnen.

Jordy
Berichten: 630
Lid geworden op: 30 nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Bericht door Jordy » 19 jan 2021, 21:42

Het budget is op! Met het klein beetje budget dat er was zijn toch nog 2 renners aangetrokken, waaronder één contractverlenging. We zijn zeker blij met deze laatste 2 breedteversterkingen en kondigen ze dan ook met plezier aan.

Niccolò Bonifazio

Afbeelding

Er zijn helaas niet veel renners ons trouw gebleven, maar met Bonifazio kondigen we op het laatste moment toch nog onze 3de contractverlenging gaan. Eentje waar we ook gelijk heel blij mee zijn. Met een geweldige ritzege in Parijs-Nice hebben we vorig jaar zeker kunnen genieten van Bonifazio. Voeg daar een ritzege in de Saudi Tour en een 2de plek in de Scheldeprijs aan toe en het is duidelijk dat we met Bonifazio onze sprintersploeg flink versterken. We zijn dan ook blij dat Bonifazio in de tussentijd niet op zoek is gegaan naar een nieuwe ploeg, maar tot het laatste moment op ons gewacht heeft. Aangezien Bonifazio wel nog wat fysieke ongemakken kende en dankzij de onderbreking na Parijs-Nice niet kon profiteren van zijn hoogvorm zien we nog veel ruimte voor verbetering.

Eddie Dunbar

Afbeelding

Op het einde hebben we ons vooral op snelle mannen gericht zodat we op elk vlak kunnen meespelen. Met Bonifazio wisten we de ontbrekende schakel te vinden. We hebben dan ook de overtuiging dat onze sprintersploeg inmiddels sterk genoeg is om ons ritzeges te brengen. Voor de laatste naam weken we dan ook af van de sprinters en gingen we op zoek naar een klimmer en daarin zijn we ruimschoots geslaagd. We hebben Dunbar al een tijdje op het oog en ook afgelopen seizoen liet hij weer mooie dingen zien, 5de op de Ventoux voor renners als Kuss, Kelderman, Gaudu en onze eigen Pinot. Dit gaat weliswaar over de Tour de la Provence, maar toch de Ventoux liegt uiteraard niet. In het najaar leek hij met een 4de plek in Emilia klaar de Italiaanse rondes. Helaas besloot een valpartij met sleutelbeenbreuk als gevolg daar anders over. Tegelijkertijd een gelukje voor ons, want mocht Dunbar de Giro hebben gereden dan hadden we hem niet meer kunnen veroorloven. Iets waar we erg blij mee zijn dat dit nu dus wel het geval is. We hebben veel vertrouwen dat Dunbar geregeld zijn klasse bergop zal laten zien en zijn belofte dit jaar gaat inlossen!

Dat was het dan, althans wat de betaalde contracten betreft. Er zijn uiteraard nog veel renners over zonder contract die zeker nog een kans verdienen. Ook wij zullen 6 stagiaires aannemen en zoals gezegd zal dit een mix tussen talent en renners die een 2de kans verdienen zijn. Zij zullen knokken voor een volwaardig contract voor 2022 en we verwachten ook van hen dan nog mooie dingen. Stuk voor stuk zullen het dus volwaardige toevoegingen aan ons team zijn, waardoor ons rennersbestand tot een mooi aantal van 30 renners komt. Niet ons breedste team ooit, maar zeker breed genoeg om alle wedstrijden mee te spelen.

Jordy
Berichten: 630
Lid geworden op: 30 nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Bericht door Jordy » 26 jan 2021, 22:35

Het team is compleet, we hebben nog 6 renners stagiaires gevonden, hierin zit een mooie mix tussen talent en ervaring.

Sergio Henao

Afbeelding

We beginnen met ervaring, namelijk Sergio Henao. We waren erg verbaasd dat Henao geen contract meer aangeboden had gekregen en waren dan ook erg blij dat hij besloot om bij ons middels een stageplek zijn carrière weer nieuw leven in te blazen. De afgelopen jaren hebben we Henao vooral in een dienende rol gezien, toch wist hij in de Vuelta nog naar een verdienstelijke 15de plek te rijden. Dit jaar verwachten we echter meer dan dat, Henao wilt wraak nemen en laten zien dat hij zeker nog een man is om rekening mee te houden en gaat dus knallen in de bergen. Iets wat hij natuurlijk ruim bewezen heeft dat hij kan. Met een overwinning in Parijs-Nice, maar ook bijvoorbeeld een 2de plek in de Waalse Pijl heeft Henao bewezen zowel in rondes als in de heuvelklassiekers zijn mannetje te kunnen staan. We zijn er van overtuigd dat in 2021 Henao opnieuw wat van deze klasse zal laten zien!

Matteo Jorgenson

Afbeelding

Na wat ervaring is het nu tijd voor een talent met de 21-jarige Matteo Jorgenson. Waarschijnlijk niet een renner die al veel ploegleiders is opgevallen, maar dat zijn het soort talenten waar we van houden. In 2019 won Jorgenson de puntentrui in de ronde van de toekomst. Een topsprinter in wording zul je wellicht denken, maar niets is minder waar. Jorgenson wist bijna alle bergritten vooraan te eindigen en was na 8 dagen dan ook nog op plek 2 te vinden. Uiteindelijk kon Jorgenson het klassement niet volhouden, maar met de puntentrui had hij toch nog een mooie troostprijs. In 2020 liet Jorgenson ook direct zien dat hij over een grote motor beschikt, hoe langer de wedstrijd hoe verder hij van voren eindigde. Met name de 17de plek in Milaan - San Remo springt hier bovenuit. Slechts 2 seconden achter van Aert en Alaphilippe in het gezelschap van mannen als Sagan, Matthews, van der Poel, Pogacar, Démare, Nibali en onze eigen van Avermaet. Een serieuze prestatie dus, zeker voor zo'n jongen renner. Dat belooft veel!

Christian Odd Eiking

Afbeelding

Onze derde stagiair is Christian Odd Eiking. Voor hem wordt het na wat mooie uitslagen tijd om zich echt te bewijzen. Dat het erin zit zijn we namelijk van overtuigd, iets wat vooral duidelijk is geworden in zijn eigen Noorwegen. Zo won hij in 2019 nog de zwaarste bergrit in deze ronde voor erkende klimmers als Barguil en Lutsenko. In 2021 zal Eiking een mooi programma rijden waarin hij genoeg kansen krijgt om ook buiten eigen land zijn talent te tonen.

Loïc Vliegen

Afbeelding

Het werd wel weer eens tijd voor een oude bekende, we wilde graag nog iemand een 2de kans geven en zo kwamen we uit bij Loïc Vliegen. Jaren geleden boden we hem al eens een stagecontract aan, we zagen in hem een mooi talent. Die belofte heeft Vliegen slechts gedeeltelijk ingelost. Overwinningen in o.a. de ronde van Wallonië is uiteraard niet verkeerd, maar in Vliegen schuilt meer dan dit. Er wordt een mooi klassiek programma uitgestippeld voor Vliegen, want Vliegen schitterd toch vooral op de Belgische hellingen. Komend jaar zal het dan ook aan Vliegen zijn om te laten zien dat hij deze 2de kans verdient.

Krists Neilands

Afbeelding

Met Krists Neilands kondigen we de eerste Let ooit aan die voor Team Jordy zal rijden. Zijn nationaliteit is uiteraard niet de reden dat we hem hebben aangetrokken. We houden Neilands namelijk al een aantal jaar in de gaten en elk jaar weet hij toch mooie resultaten neer te zetten. Zo wist Neilands tijdens de Giro van 2019 5de te worden in een zware bergrit (gewonnen door een ontketende Nans Peters destijds rijdend voor Team Jordy) in dezelfde tijd als Formolo en Masnada. In de bergen kan Neilands dus zijn mannetje staan, maar een stuk interessanter nog zijn zijn uitslagen in België. Zo wist Neilands voor Stuyven op de Citadel van Namen te winnen en staat ook Dwars door het Hageland op zijn naam. Dit jaar moet het doel dus zijn om die felbegeerde World Tour overwinning te boeken.

Simon Carr

Afbeelding

We sluiten af met een talent waarvan we redelijk overtuigd zijn dat deze niet bij veel ploegleiders op de radar zal staan. We zijn er echter van overtuigd dat er een grote potentie schuilt in Simon Carr. Carr is namelijk pas 22 jaar en pas enkele jaren profrenner, we verwachten dan ook dat hij snel stappen zal zetten. Hij heeft zijn talent in ieder geval al getoond door zijn laatste wedstrijd in 2020 (Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika) winnend af te sluiten. We mogen echter ook zijn prestatie in de Ronde van Portugal niet onderschatten. Het is algemeen bekend dat de Portugezen in deze ronde altijd vliegen en Carr wist bergop toch zijn mannetje te staan, dankzij een mechanisch probleem bleek een 4de plek het hoogst haalbare, maar iedereen die deze ronde kent weet dat dit voor een niet Portugees al een geweldige prestatie is.

Dit zijn de 30 mannen die ons naar de overwinning moeten leiden! We zijn ervan overtuigd dat we een mooie mix hebben om op alle terreinen mee te spelen met jong en oud en gaan dan ook vol voor die overwinning!

Jordy
Berichten: 630
Lid geworden op: 30 nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Bericht door Jordy » 30 jan 2021, 13:02

We gaan bijna van start dus het wordt tijd voor een eerste teamupdate, wat gebeurt er zoal in Team Jordy en wat is het plan voor 2021, je leest het hier. :D

Het seizoen gaat van start!

Met de Clàssica Comunitat Valenciana is de eerste echte wedstrijd van het jaar eigenlijk al verreden. Echter stond hier niet een volwaardig deelnemersveld aan de start vanwege alle maatregelen. Toch hadden we met Lawless één renner aan de start. Hij sloot de wedstrijd in het peleton op plek 21 af. Een prima trainingsresultaat voor nu, hierbij ging het namelijk enkel om vorm opdoen en niet om de uitslag zelf. Datzelfde geldt voor de Grand Prix Cycliste la Marseillaise die morgen zal plaatsvinden. Lawless zal hier opnieuw aan de start verschijnen, maar een aantal van onze renners zal hier voor het eerst hun benen testen, namelijk: Covi, Eiking, Oldani & Carr. We zijn vooral erg benieuwd naar de vorm van Covi en het zou zomaar kunnen dat we met hem hier direct onze eerste overwinning boeken. Woensdag zullen we dan hopelijk ook echt het seizoen aftrappen met de Etoile de Bessèges en vanaf dan gaat het niet meer om trainen. Met alle aflastingen en uitstellingen van wedstrijden is het nog een beetje puzzelen. We zullen echter ons best doen om met een competitief team aan de start te staan. Voor het klassement hebben we al 3 mogelijke opties op het oog, namelijk van Avermaet, Dunbar en Thomas.

Grote rondes

  • Giro: De Giro is de eerste grote ronde van het jaar en we willen direct scoren en het plan is dan ook om met een sterke selectie aan de start te verschijnen. We beginnen direct met één van onze kopmannen, namelijk Thibaut Pinot. Het wordt tijd dat Pinot zijn klasse weer laat zien en dat kan beter in de luwte van de Giro. Nadat hij in 2018 in extermis het podium miste door uitdrogingsverschijnselen is het dit jaar tijd voor wraak! We weten dat Pinot graag wat bliksemafleiders om zich heen heeft dus we sturen ook onze 2 Italiaanse klimmers. Ciccone mag hier ervaring opdoen om later in het jaar toe te slaan en Pozzovivo zal opnieuw vechten voor een top 5 notering. De rest van de selectie zal in een later stadium duidelijk worden, maar het mogen duidelijk zijn dat het aan ambitie niet onbreekt.
  • Tour: Met de tijdritten in de Tour mag het geen verrassing zijn dat we met Geraint Thomas vol inzetten op de eindwinst. Het zal lastig worden om de 2 Slovenen te kloppen, maar als iemand het kan dan is het Thomas. Wat het klassement betreft is het dus alle ballen op Thomas, maar onderweg zullen we zeker elke kans op succes proberen mee te pikken. Cosnefroy en van Avermaet zullen onze selectie van rittenkapers aanvoeren.
  • Vuelta: De laatste grote ronde van het jaar is nog ver weg en er kan dus nog veel veranderen. Zeker is in ieder geval wel dat we het hier over een andere boeg willen gooien. Waar onze boegbeelden Pinot en Thomas de eerste 2 rondes als kopman zullen aanvatten is het in de Vuelta de beurt aan Ciccone. Zoals we al aangaven zal hij in de Giro nog ervaring opdoen, maar we geloven in hem en in de Vuelta is het dan ook aan hem om zelf te schitteren.
Blessures

Het seizoen is nog niet begonnen, maar helaas hebben we al met de nodige blessure te maken, toch zijn we ervan overtuigd dat deze mannen sterk terug zullen komen.

  • Benoît Cosnefroy: Een vervelende knieblessure zorgt ervoor dat Cosnefroy zijn start van het wielerseizoen nog iets moet uitstellen. Helaas zal hij zijn titel in de Etoile de Bessèges dus niet verdedigen. Hij was onze beoogde kopman hier, maar zijn echte doelen liggen later in het seizoen. Het is belangrijk om nu geen overhaaste dingen te doen zodat deze koersen niet in gevaar komen. Het doel is nu een comeback in Maart zodat hij in de Ardennen klassiekers kan schitteren
  • Will Barta: Helaas zal Barta zijn debuut voor Team Jordy voor onbepaalde tijd moeten uitstellen. Tijdens een trainingrit moest Barta uitwijken voor een hond, het leek een onschuldige val aan lage snelheid, maar niets was minder waar. De schade: een dijbeenbreuk, geen lichte blessure voor een wielrenner. Het zal dus nog even duren voordat we Barta aan de start zien, maar we zien zeker nog genoeg kansen later in het seizoen. We gaan ons hier richten op rondes van één week met hopelijk daarna de Vuelta als hoogtepunt.
  • Kamil Malecki: Ook Kamil Malecki zullen we voorlopig niet zijn debuut zien maken dankzij een trainingsongeval. Bij hem was de schade met een bekkenbreuk echter nog een stuk groter. Zijn herstel zal nog maanden duren, maar het goede nieuws is wel dat Malecki na 2 maanden is ontslagen uit het ziekenhuis. De revalidatie is nu dan ook in volle gang en we zetten in op de 2de helft van het seizoen. We hopen Malecki vooral te zien schitteren in zijn eigen ronde van Polen en wellicht daaropvolgende in de Vuelta.

Jordy
Berichten: 630
Lid geworden op: 30 nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Bericht door Jordy » 12 apr 2021, 18:20

Afbeelding

HE'S BACK!

Plaats reactie