Ronde van Italië en Ronde van de Algarve

Post Reply
Fair Play
Posts: 1702
Joined: 29 Nov 2019, 19:44

Ronde van Italië en Ronde van de Algarve

Post by Fair Play » 03 May 2021, 20:11

Ronde van Italië:
Foss, Tobias
Mollema, Bauke
Moschetti, Matteo
Soler Gimenez, Marc
Vendrame, Andrea
Bouchard, Geoffrey
Carboni, Giovanni
Conti, Valerio
De Marchi, Alessandro

Ronde van de Algarve:
Naesen, Oliver

Laatste man
Posts: 914
Joined: 30 Nov 2019, 23:18

Re: Ronde van Italië en Ronde van de Algarve

Post by Laatste man » 04 May 2021, 21:48

Volta ao Algarve em Bicicleta (2.Pro)
Marc Sarreau - AG2R Citroën Team
Nils Politt - BORA-hansgrohe
Kasper Asgreen - Deceuninck-Quick Step

Sarreau is de sprinter van dienst. Tijd voor een resultaat in rit 1 en rit 3. Asgreen en Politt komen terug na een rustperiode en mogen in de tijdrit hun ding doen.

Giro d'Italia (2.UWT)
Pello Bilbao - Bahrain-Victorious
Mikel Landa - Bahrain-Victorious
Mikkel Frølich Honoré - Deceuninck-Quick Step
Attila Valter - Groupama-FDJ
Max Kanter - Team DSM
Kilian Frankiny - Team Qhubeka ASSOS
Davide Formolo - UAE-Team Emirates
Juan Sebastián Molano - UAE-Team Emirates

Met Mikel Landa gaan we voor het podium in de Giro. Heeft er al eens opgestaan, 3 ritten gewonnen en het Bergklassement. Met Bilbao gaat zijn rechterhand mee die ook gewoon top-10 kan rijden of een rit kan pakken. Honoré rijdt in een sterke klimploeg. Kan zelf op een lastige heuvelaankomtst zomaar meedoen voor een overwinning. Valter en Frankiny mogen in een vrije rol voor een aardig klassement of een vlucht gaan (en dan weet je het nooit). Kanter en Molano mogen meedoen in de sprintetappes. Molano in eerste instantie als lead out voor Gaviria, maar gaat vast een eigen kans krijgen. Als laatste Formolo. Al eens ritwinnaar en 2x top-10 in de Giro. Krijgt dit jaar eindelijk een vrije rol en kan zeker meedoen om de bergtrui, top-10 en/of een rit.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Ronde van Italië en Ronde van de Algarve

Post by Jordy » 05 May 2021, 10:04

Met het wegvallen van Pinot konden we alle troeven gebruiken in de Giro dus in Algarve houden we het bescheiden. We sturen enkel Odd Christian Eiking. Eiking begon het seizoen aardig, maar heeft nog niet echt overtuigen. De ronde van Algarve lijkt dan ook een ideale ronde om nu toch eens te oogsten.

Zoals we allemaal weten gaat het deze week echter om de Giro. Hoewel we zonder Pinot niet voor het podium zullen strijden, gaan we niet helemaal zonder klassementsambities. De belangrijkste troef zal hiervoor de ervaren Domenico Pozzovivo zijn. Iemand die natuurlijk weet wat nodig is om top 10 te rijden en we verwachten dan ook dat hem dit op ervaring zal lukken. Onze tweede troef voor het klassement zou Giulio Ciccone moeten zijn, maar gezien zijn recente knieblessure zien we hem liever voor ritzeges gaan. We hopen op een herhaling van zijn vorige Giro voor Team Jordy, waarbij Ciccone niet alleen een ritzege wist te behalen, maar ook de bergtrui mee naar huis nam. De laatste 2 mannen voor bergop zijn de jonkies Matteo Jorgenson & Simon Carr, na een mooi voorseizoen voor beide zou nu de kers op de taart moeten komen. Zij kunnen zomaar de verrassingen van deze Giro worden. Voor de rest willen we vooral erin knallen, we nemen een hele lading sterke/snelle mannen mee. De pure massasprints gaan we niet winnen, maar vanuit een vlucht of uitgedund peleton maken we zeker een kans. Onze grootste troef hiervoor is Gianni Moscon die in de Tour of Alps al liet zien over de juiste benen te beschikken. Moscon is echter niet de enige die van een polsblessure terugkomt en zijn verloren voorseizoen hier moet compenseren. Ook Jhonatan Narváez zal aan de start verschijnen en wilt maar al te graag zijn ritzege van vorig jaar overdoen. Met Alessandro Covi hebben we ook nog een derde man die na een blessure zijn gemiste voorseizoen hier wilt goedmaken, ook hij liet in Romandië opnieuw zien snel te zijn in een uitgedund peleton. We zijn echter nog niet klaar met terugkerende mannen, ook Will Barta zal zich hier willen tonen. De openingstijdrit zal te vroeg komen, maar misschien kan hij groeien in de ronde en toeslaan in de laatste tijdrit en ook hij heeft de kwaliteiten om lang mee te gaan in een ontsnapping. Een ervaren man die ook zeker die kwaliteiten heeft is Gorka Izagirre, vanuit een vlucht zou hij zomaar kunnen toeslaan. Over ervaring gesproken, ook Tanel Kangert staat hier aan het vertrek namens Team Jordy. Zijn laatste Giro voor Team Jordy leek hij op weg naar een mooi resultaat, maar besloot een paaltje daar anders over. Nu is het dus tijd voor revanche. Onze laatste troef voor de heuvels is Krists Neilands, een ritzege zou zomaar kunnen met hem. We sluiten nog af met 2 snelle mannen, Stefano Oldani & Max Walscheid moeten het mooie weer maken in de massasprints, waarbij Oldani wellicht kan profiteren als een aantal snellere mannen eraf liggen. Helaas mist onze echte troef voor de pure massasprints namelijk Jakub Mareczko door de gekende omstandigheden, een groot gemis, aangezien de Giro zijn seizoen zou maken of breken.

Fair Play
Posts: 1702
Joined: 29 Nov 2019, 19:44

Re: Ronde van Italië en Ronde van de Algarve

Post by Fair Play » 08 May 2021, 22:13

@ Jordy
Neilands heeft het eerste hotel niet eens meer gehaald.

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1947
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Ronde van Italië en Ronde van de Algarve

Post by ChefSpijker » 09 May 2021, 01:54

Het wordt schade beperken de komende drie weken voor Capecchi's Wizards. De duurste renner aan de start heeft een contract van 3 punten, dat zegt eigenlijk al genoeg. Toch hopen we met onze vrijbuitersploeg in veel etappes een rol in de finale te spelen. Alleen in de ritten voor de klassementsmannen wordt dat een heel lastig verhaal.

Met Davide Cimolai hebben we een snelle Italiaan voor de sprintetappes. En dan vooral de sprintetappes met een heuveltje in de finale. Vooralsnog was de Italiaan dit seizoen piloot van onder anderen Hugo Hofstetter en André Greipel. Nu wordt het tijd om zelf te oogsten. Die oogst met Jan Tratnik viel vies tegen op de eerste dag. We hadden gehoopt op een eerste top 10-notering, maar daar bleef de Sloveen ver van verwijderd. Hopelijk kan hij later deze ronde zijn kunststukje van vorig jaar herhalen en een ritzege pakken uit de vlucht.

Ons toptalent Clément Champoussin valt tot nu toe een beetje tegen. Hij begon sterk aan het seizoen in wedstrijden die niet meetelden, maar op WorldTour-niveau is het nog niet veel buiten een vierde plek in Romandië. Dat moet dus beter! Wellicht vanuit het peloton in een lastige finale en anders vanuit de ontsnapping in een bergrit. Voor die laatste actie hadden we ook Jan Hirt genoteerd, maar volgens Wanty gaat onze Tsjech voor een klassement. Al hoeft dat een goede vlucht in de bergen niet uit te sluiten uiteraard.

De selectie wordt vervolledigd met Harold Tejada, Chris Hamilton en Louis Vervaeke. De eerste twee zullen voornamelijk een knechtrol spelen, al hopen we dat er toch ergens een rit is waarbij ze mee kunnen sluipen in de vroege vlucht. Vervaeke krijgt bij Alpecin alle ruimte in het gebergte. Dat moet ergens kunnen resulteren in een top 10.

User avatar
Zwieler
Posts: 2379
Joined: 29 Nov 2019, 10:30

Re: Ronde van Italië en Ronde van de Algarve

Post by Zwieler » 09 May 2021, 11:13

Bevin, Affini, Castro, Visconti en Groenewegen zijn de mannen die wat bij elkaar moeten harken.

Affini heeft zijn werk al gedaan, en vandaag is Dylan aan de beurt.

Post Reply