Team Jordy

Plaats reactie
Jordy
Berichten: 64
Lid geworden op: 30 nov 2019, 14:42

Team Jordy

Bericht door Jordy » 04 dec 2019, 22:45

Chris Froome 21
Ilnur Zakarin 9
Matteo Moschetti 4
Alex Aranburu 3
Geoffrey Bouchard 2
Fabio Felline 2
Laatst gewijzigd door Jordy op 09 dec 2019, 22:05, 1 keer totaal gewijzigd.

Jordy
Berichten: 64
Lid geworden op: 30 nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Bericht door Jordy » 04 dec 2019, 23:18

De eerste avond zit erop, de eerste renners zijn alweer binnen en Team Jordy heeft hun grootste uithangbord ooit binnen gehaald.

Chris Froome 21

Afbeelding

De afbeelding zegt eigenlijk alles. Froome lag flink in de lappenmand en er mocht zelfs gevreesd worden voor zijn carrière (of erger), maar het duimpje wordt alweer opgestoken. Het gaat weer goed met Froome en de verwachting is dat hij gewoon weer terugkomt op niveau. De andere teams durfde het risico niet te lopen, maar wij gaan met Froome gewoon vol voor zijn 5de en onze eerste Tour. Daarna willen we ook nog op de Olympische spelen in de tijdrit scoren, podium is het doel hier.

Ilnur Zakarin 9

Afbeelding

Niet één, maar zelfs 2 kopmannen voor het AK werden deze eerste avond binnengehaald. Onze tweede man is Ilnur Zakarin, een beetje een eigenaardige renner, maar wel eentje die er vol voor durft te gaan. Het soort renner dat we graag in ons team zien. Zakarin heeft de laatste jaren stiekem een heel mooi palmares bij elkaar gereden. Heeft hij een goede dag dan is er veel mogelijk, ritzeges in grote rondes, maar ook een dichte ereplaats bij een klassieker zoals Luik. Maar Zakarin is in eerste instantie natuurlijk gehaald voor de klassementen, met de BMC fietsen zou hij zijn belangrijkste wapen van voorheen, de tijdrit weer terug moeten vinden en dan kun je zeker in de kleine rondes zomaar meespelen voor het podium.

Matteo Moschetti 4

Afbeelding

Een ding waar we nooit goed in zijn geweest is sprinten. Elk jaar proberen we het opnieuw, maar nog nooit is het eruit gekomen. Maar dat betekent niet dat we opgeven, we willen meespelen op alle vlakken en hebben ook dit jaar weer een sprinter gevonden, met de naam Matteo Moschetti. Vorig jaar bracht wisselend succes voor Moschetti dus een garantie is hij allerminst, maar als jonge sprinter liet hij meermaals zien over een flinke dosis talent te beschikken. Met 2 top 5 noteringen in de Giro liet hij bijvoorbeeld zien het ook tegen de top te kunnen. Maar wellicht nog veel belangrijker was zijn 2de plek op de Hatta Dam. Moschetti moet het niet van zijn klimcapiciteiten hebben, maar blijkbaar kan hij bij een oplopende finish toch goed uit de voeten. Op ploegleider Jordy liet hij in ieder geval een dusdanig indruk achter dat we toen al wisten in welk shirtje hij het jaar nadien zou rijden.

Alex Aranburu 3

Afbeelding

Verrassend dat deze man niet meer aandacht trok, toch wel een van dé mannen in de afgelopen Vuelta. Een pure sprinter is het niet, meer een puncher en laat dat nou net een vlak zijn waar we wel ervaring hebben. 2x 2de in een Vuelta rit wordt je niet zomaar en de manier waarop maakte indruk. Volgend jaar lijkt een ritzege dan ook het minimale doel en laat Spanje nou net vol liggen met het soort heuveltjes waar Aranburu van houdt dus kansen zullen er zeker komen.

Geoffrey Bouchard 2

Afbeelding

Wie? Zullen de meeste mensen denken bij het lezen van deze naam, maar Bouchard was wel de bergkoning van de afgelopen Vuelta en dat deed hij op indrukwekkende wijze. Echter is alleen een bergtrui in de Vuelta niet genoeg, deze is vaker gewonnen door 'ééndagsvliegen', natuurlijk moet je wel wat kunnen, maar de echte toppers laten dit toch vaak lopen. Toch verwachten we van Bouchard dat dit een inleiding is van een mooie carrière. Ondanks dat hij niet meer de jongste is, was dit pas zijn eerste volledige seizoen bij de profs. Vorig jaar mocht hij als stagiair al even proeven en dat deed hij door meteen zijn eerste wedstrijd te winnen. Er schuilt dus zeker wel talent in Bouchard en we verwachten dan ook dat hij nog veel meer in zijn mars heeft.

Jordy
Berichten: 64
Lid geworden op: 30 nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Bericht door Jordy » 09 dec 2019, 22:14

De tweede avond was het even zwaar om onze toptalenten van vorig jaar (Pogacar en Evenepoel) definitief te zien vertrekken. Maar het was ook belangrijk om wat punten over te houden voor de komende avonden dus moesten we ons gedeisd houden. Een paar koopjes grepen we dan ook nog net naast en uiteindelijk kwamen we niet verder dan 1 naam. Maar toch stemt die ene naam ploegleider Jordy tevreden.

Fabio Felline 2

Afbeelding

Al een paar jaar houden we Felline in de gaten, maar elk jaar opnieuw bleek hij toch te duur. Zijn Vuelta van 2016 staat nog vers in het geheugen, een toekomstige topper op veel vlakken zonder twijfel. Maar helaas liep het anders, vaak was Felline ziek, zwak of misselijk en slechts zelden liet hij nog mooie dingen zien. Maar toch was er elk jaar wel zo'n moment dat je dacht, het zit er toch nog in. Nu moet dan het jaar komen waarin het tij gekeerd wordt. Nieuwe ploeg, nieuwe kansen en een zacht prijsje, alles kan zomaar op zijn plek vallen.

Plaats reactie