Team Jordy

Post Reply
Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Team Jordy

Post by Jordy » 05 Nov 2022, 09:50

Team Jordy

Ragne Wiklund
Martina Sablikova
Connor Howe
Piotr Michalski
Ayano Sato
Marrit Fledderus
Min-Sun Kim
Beau Snellink
Karolina Bosiek
Ryota Kojima
Momoka Horikawa
Seitaro Ichinohe
Graeme Fish
Qishi Li
Masaya Yamada
Wesly Dijs
Kurumi Inagawa
Konami Soga
Viktor Hald Thorup
Sumire Kikuchi
Kako Yamane

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 05 Nov 2022, 10:43

Na het Russische debacle vorig jaar is het tijd voor een herkansing. Russen kunnen dit jaar niet eens gekozen worden dus daar konden we niet nogmaals de mis mee ingaan. Zonder (Wit-)Russen, zonder legendes als Wüst en Kramer, zonder Olympisch kampioenen als Gao en van der Poel, zonder WK Allround & Sprint, zonder dubbele 500 meters in de wereldbeker, maar met de massa start; zal dit een seizoen als nooit tevoren zijn. We moeten dus op zoek naar de kampioenen in woording, want dit kan zomaar het seizoen van de doorbraken worden. Hoewel we in avond 1 nog voorzichtig waren met de punten, hebben we zeker wat dames binnen gepikt die op het punt staan om door te breken.

Ayano Sato 7

Image

We beginnen met Ayano Sato, niet een van de talenten, maar een gevestigde naam en tevens een oude bekende van Team Jordy. Sato is voor meerdere redenen een interessante naam dit jaar. Niet in de laatste plaats vanwege haar 1.500 meter, waar ze 4de werd op de Olympische Spelen. Haar landgenote Takagi zal op deze afstand wel gaan heersen, maar daarachter ligt het open en Sato zou zomaar wat podiumplekken binnen kunnen halen op deze afstand. Aan haar snelheid zal het in ieder geval niet liggen, want ze reed al een PR op de 1.000 meter. Geen WK Allround is natuurlijk wel een gemis voor deze dame die op alle afstanden behoorlijk uit de voeten komt, maar dit gaat ze ruimschoots compenseren op de massa start. De massa start is er dit jaar voor het eerst bij en we wilde er direct goed opstaan wat betreft deze afstand. Met Sato zagen we dus direct onze kans om daarvoor te zorgen. Winnen zal lastig worden, maar ze zal geregeld meespelen voor een top 5 dus dat wordt cashen. Sato is de perfecte start om meteen op veel afstanden vertegenwoordigd te zijn. Alleen de 500 meter ontbreekt nog bij de dames, maar dat duurde niet lang.

Marrit Fledderus 5

Image

Marrit Fledderus reed namelijk al een geweldig PR op de 500 meter en won daarmee de eerste omloop op het plaatsingstoernooi voor bekende namen als Kok en Leerdam. Dat beloofd heel veel! Fledderus zou zomaar zo'n naam kunnen zijn die dit seizoen doorbreekt. Ook haar 1.000 meter is behoorlijk en daarmee heeft ze alles om te schitteren op het EK Sprint. Als ze zich hiervoor weet te plaatsen dan zijn we er zeker van dat we een topaankoop hebben, maar ook in de wereldbeker verwachten we Fledderus in de top 10 te zien. Zo hebben we onze eerste naam al binnen die klaar is voor haar doorbraak, maar daar houdt het niet op, want ze krijgt gezelschap van nog een ander 500 meter talent.

Min-Sun Kim 5

Image

Als iemand je vraagt wie tot nu toe de snelste tijd heeft op de 500 meter bij de dames dan zul je in eerste instantie waarschijnlijk denken aan Jackson. Daarna gaat de gedachte misschien naar Kok, Leerdam, Herzog of toch een Russische of Japanse dames. Weinige zullen bij de naam Min-Sun Kim uitkomen, maar dit is toch echt de dame met de snelste tijd van het seizoen. Natuurlijk zijn we nog niet echt van start gegaan, maar dat de 23-jarige al een dusdanige scherpe tijd heeft neergezet is een erg goed teken. Vorig jaar brak Jackson door op deze afstand en de verwachting bij de meeste zal zijn dat zij dan ook dit jaar zal heersen. Echter zal zonder Kodaira en de Russinnen de deur open staan voor nieuwe talenten. Min-Sun Kim zou zomaar dit jaar degene kunnen zijn die deze sprong naar voren maakt en mee gaat spelen voor de overwinning op de 500 meter.

De eerste avond kunnen we niets anders dan geslaagd noemen. We spelen bij de Dames direct op alle afstanden mee, enkel de lange afstanden zijn we nog wat onderbezet en helaas mag Sato uiteraard niet meedoen aan het EK Allround, maar daar zal later zeker nog wat aan gebeuren. Eerst is het tijd om naar de mannen te kijken, want na 3 dames in avond 1, werd het in avond 2 tijd voor 3 mannen.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 10 Nov 2022, 20:42

Na 3 dames op de eerste avond, was het zoals gezegd tijd voor 3 mannen. Ieder team heeft zijn specialiteit, maar we vinden het altijd leuk als we op alle disciplines en alle toernoeien mee kunnen spelen. Bij de dames spelen we al op veel vlakken mee dus wilde we ze snel mogelijk datzelfde bereiken bij de mannen. We starten dan ook met een Europese sprinter, maar zullen ook zeker de lange afstanden niet vergeten.

Piotr Michalski 8

Image

Na de legendarische Nederlandse 1-2-3 op de 500 meter tijdens de Olympische Spelen van 2014 is deze afstand vooral een Aziatisch feestje geworden. Buiten de Russen waren de Europeanen de laatste jaren nauwelijks te vinden in de top 10. Vorig jaar wist Michalski echter een uitzondering hierop te worden. Met een 5de plek op de Olympische Spelen deed Michalski volop mee voor de medailles zet daarnaast een 4de plek op de 1.000 meter en je weet dat je de ideale kandidaat hebt voor het EK Sprint. Michalski zal dit jaar moeten bevestigen dat hij in de wereld bekers mee kan blijven spelen voor de medailles. Op het EK Sprint lijken in ieder geval niet veel aan hem te kunnen tippen. Podium tijdens dit toernooi is dan ook zeker de ambitie en alles op de wereld bekers moet dan voor de winst zorgen. We willen echter niet alleen aan het EK Sprint meedoen, ook het EK Allround is een mooi toernooi en daar hopen we onze volgende man te zien.

Beau Snellink 4

Image

Snellink deed precies wat we van hem verwacht hadden tijdens het kwalificatie toernooi. Hij pakte met 2 knappe races tickets voor zowel de 5 als de 10 km. We zijn dan ook zeker dat Snellink zijn centen wel waar zal maken op deze lange afstanden, maar we willen meer. Snellink liet vorig jaar al eens zien dat hij een Allround talent is, maar helaas stak een coronabesmetting een stokje voor zijn debuut op het WK Allround. Dit jaar hopen we echter op een debuut bij het EK Allround en achten we Snellink in staat om mee te spelen voor een top 5, maar wie weet wat er nog meer in zit. Snellink is pas 21 jaar dus hij zou zomaar met grote stappen vooruit kunnen gaan. Op de lange afstanden halen we echter nog wat druk bij hem weg, want hij zal binnen Team Jordy steun krijgen van een voormalig wereldrecordhouder op de 10 km.

Graeme Fish 3

Image

Na zijn wereldrecord en wereldtitel in 2020 leek Fish klaar om te heersen op de lange afstanden. Dit pakte (wellicht door de pandemie) anders uit en Fish wist dan ook helaas de afgelopen jaren niet meer dat niveau te halen. Echter is Fish nog altijd pas 25 jaar en heeft hij al meer dan bewezen dat het talent erin zit. Na een jaar zonder (internationale) wedstrijden denken we dat Fish het afgelopen seizoen nodig had om weer terug op te bouwen. Dit jaar zou hij dan weer opnieuw moeten knallen. Van der Poel is er niet meer bij dus de lange afstanden liggen weer helemaal open. Roest en Bergsma lijken weliswaar sterk, maar een goede Fish zou hen moeten kunnen uitdagen. In ieder geval hebben we met Fish en Snellink een prachtig duo dat in staat geacht moet worden om het de 'oude garde' erg moeilijk te maken.

We hebben weer een aantal mooie talenten erbij en hiermee kunnen we op de meeste afstanden meespelen. Bij de heren zoeken we nog een man voor de middenlange afstanden en massastart, bij de dames zoeken we vooral nog naar iemand voor het EK Allround. We hebben opnieuw weer mooi nieuws, want tijdens avond 3 wisten we beide doelen te bereiken!

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 10 Nov 2022, 21:52

We waren nog wat voorzichtig tijdens de eerste 2 avonden, maar op avond 3 gingen we helemaal los. Onze absolute kopvrouw werd aangetrokken, maar daar bleef het niet bij. Ze krijgt gezelschap van een oude bekende en voormalig kopvrouw van Team Jordy. Daarnaast zullen we ook nog bij de mannen de nodige versterking aankondigen.

Ragne Wiklund 22

Image

Vele zullen uitgekeken hebben naar namen als Schouten, Takagi, Leerdam, Roest en Krol, maar bij ons stond maar 1 dame op nummer 1. We moesten tot avond 3 wachten, maar Wiklund was de naam die we het liefste aan ons team wilde toevoegen. We moesten redelijk diep in de buidel tasten, maar zijn ervan overtuigd dat ze dit meer dan waar zal maken. Wiklund is uiteraard onze kopvrouw voor het EK Allround waar ze het Schouten en de Jong knap lastig moet gaan maken. We verwachten echter ook genoeg van haar op de individuele afstanden. Op de 1.500 meter zal het bijna onmogelijk worden om het Takagi lastig te maken, maar als iemand dat kan dan zou het wel eens Wiklund kunnen zijn. Al zijn haar beste afstanden eigenlijk de 3 en 5 km en op deze afstanden verwachten we dan ook dat ze mee gaat spelen voor de overwinning. Schouten lijkt nog niet zo overheersend als vorig jaar dus dat biedt mogelijkheden. Haar resultaten op het Noors kampioenschap waren in ieder geval al bemoedigend. We hebben echter nog een troef om Schouten uit te dagen op de 3 en 5 km.

Martina Sábliková 13

Image

Een ware legende en zoals gezegd voormalig kopvrouw van Team Jordy, Martina Sábliková is terug! Ze heeft ons al eens de overwinning gebracht en dit jaar verwachten we dat ze hier opnieuw aan zal bijdragen. Het trio Wiklund, Schouten en de Jong uitdagen zal moeilijk worden tijdens het EK Allround, maar Sábliková is nog steeds een waardige nummer 4 en als één van hen een steekje laat vallen zal ze genadeloos toeslaan en een podiumplek opeisen. Vorig jaar bewees Sábliková dat ze zeker nog niet versleten is met geweldige 3 en 5 km's en het zou ons niets verbazen als ze hier stiekem weer een overwinning weet te pakken dit jaar. Zo staan we er bij de dames uitstekend voor en wordt het weer tijd voor een man.

Connor Howe 9

Image

Waar Wiklund bovenaan onze lijst stond wat betreft de dames hadden we bij de heren een ander talent op het oog. Talenten als Eitrem en Stolz gingen boven ons budget eruit, maar met Howe vonden we de perfecte man voor ons team. Vorig jaar brak Howe door op de 1.500 meter en gezien de kwakkelende Nederlanders zou Howe zomaar kunnen gaan heersen op deze afstand. Daarnaast heeft Howe ook een uitstekende 1.000 meter, maar nog belangrijker hij heeft op zijn inhoud getraind. Dit jaar wilt Howe namelijk ook meedoen op de massa start, waar hij zomaar de verrassing van het seizoen kan worden. Laten de 1.500 meter en massa start nou net de 2 afstanden zijn waar wij ons wilde versterken bij de mannen en je weet dat Howe een droommatch is.

Masaya Yamada 2

Image

Waar Chef Kazuya Yamada voor onze ogen wist weg te kapen tijdens biedavond 2, wisten we tijdens de derde avond onze eigen Yamada binnen te harken. Waar de 1.000 meter soms net wat te lang voor Michalski is en weer net te kort voor Howe is dit voor Yamada de perfecte afstand. Ook op de 500 en 1.500 meter kan hij aardig meekomen, maar de 1.000 meter is de afstand waar hij uitblinkt. Yamada wist op deze afstand meermaals een top 5 notering te pakken en ook dit jaar achten we Yamada hier weer toe in staat en daarmee vult Yamada precies dat kleine gaatje in wat we nog hadden.

We zijn al erg tevreden over ons team dat zoals gezegd op elke afstand tijdens elk toernooi mee moet kunnen spelen voor top 5 noteringen. Met het laatste budget wordt dan ook vooral gekeken naar breedte versterkingen. De 1.000 meter en massa start bij de dames kunnen nog wel wat versterking gebruiken. Voor deze breedte versterking gaan we vooral op zoek in Japan. Na het Russische debacel van vorig jaar gaan we dit jaar voor een echte Japanse enclave. Ze mogen weliswaar niet mee doen aan het EK, maar bij de wereld bekers zullen ze gegarandeerd voor successen zorgen.

Post Reply