Chatbox Biedspel Wielrennen

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Chatbox Biedspel Wielrennen

Post by Jordy » 25 Jul 2023, 12:47

De Tour zat vol met ups and downs voor Team Jordy, maar al met al toch zeer tevreden. Ik denk niet dat veel verwacht hadden dat we zo goed zouden scoren. Voordat de Tour begon viel Kruijswijk al letterlijk weg en ook Lucas Hamilton en Kron verschenen niet aan de start aangezien ze niet fit genoeg waren. Lafay leek de revalatie te worden na het openingsweekend en is misschien wel de enige die Pogacar en Vingegaard een keer bergop heeft kunnen volgen nadat ze echt deden aanzetten. Een geweldige ritzege, maar daarna ziek en uiteindelijk uitgevallen met een hersenschudding. Woods had ook een prima start, maar ook hij werd ziek, toch pakte hij nog een ritzege, maar ook hem hem ik de rest van de Tour niet meer gezien. Kwiatkowski leek een aantal keer de sterkste voorin, wat ook voor hem in een ritzege resulteerde, maar ook van Kwiatkowski hoefde we daarna niets meer te verwachten. Uiteraard hadden we vooraf getekend voor een ritzege van deze 3 mannen, maar nadat dit gerealiseerd werd had ik toch op nog iets meer gehoopt. Simon Yates leek in week 1 voor het podium te gaan, viel in week 2, maar krabbelde in week 3 weer terug op, zo illusteerde hij perfect onze Tour met zowel de hoogtepunten als dieptepunten. Ook Mozzato viel al vroeg in de ronde, maar wist later toch nog naar wat mooie ereplaatsen te sprinten. Quinn Simmons begon als Amerikaans kampioen in bloedvorm, maar viel al snel weg. Toen we Chris Hamilton een keer van voren zagen, viel ook hij letterlijk weg uit de kopgroep. Als laatste hadden we nog Politt en Aranburu, die zeker de vorm hadden om iets te doen, maar net het geluk (en parcours) miste, hopelijk kunnen zij hun vorm later in het jaar nog kapataliseren. Enkel Florian Vermeersch hebben we niet echt gezien.

Vooraf hadden we zeker getekend voor dit resultaat, maar toch leek er nog wel wat meer in te zitten. Nu maar hopen dat veel van deze renners nog kunnen profiteren van hun goede vorm in de komende wedstrijden. In ieder geval is de rode lantaarn voorlopig uit zicht en kunnen we misschien nog voor een top 5 en een €50+ score gaan. :D

Fair Play
Posts: 1702
Joined: 29 Nov 2019, 19:44

Re: Chatbox Biedspel Wielrennen

Post by Fair Play » 27 Jul 2023, 22:10

Ik kan redelijk kort zijn over de Tour.
Leuke ritzege Izagirre en enkele ereplaatsen van Bettiol en Trentin.
Verder een bagger Tour. Mas die niet verder kwam dan 100 km fietsen in de 1e etappe.
Jakobsen die ook door een valpartij niet meer durfde mee te sprinten.

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1947
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Chatbox Biedspel Wielrennen

Post by ChefSpijker » 26 Aug 2023, 09:46

In de strijd der Rode Lantaarn zal deze Vuelta genoeg moeten opleveren om daar definitief afscheid van te nemen. Met Juan Ayuso hebben we een klassementstopper aan de start en met Sebastian Molano en Marijn van den Berg twee rappe mannen die in de sprints meedoen voor de overwinning.

Michael Storer is de laatste maand in topvorm en kan zomaar uithalen via ontsnappingen in de bergen. In 2021 won hij nog twee etappes en de bergtrui. Ook Hugh Carthy gaat op rittenjacht en met Sepp Kuss hebben we een van de beste klimmers aan het vertrek. Die zal als knecht ongetwijfeld weer wat centen bij elkaar sprokkelen. Met zes man in totaal geen brede selectie, maar kwaliteit boven kwantiteit!

Post Reply