Team Jordy

Post Reply
Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Team Jordy

Post by Jordy » 09 Dec 2023, 11:51

Team Jordy

Caleb Ewan 11
Kasper Asgreen 9
Stefan Bissegger 6
Oier Lazkano 5
Hugh Carthy 5
Dylan Teuns 5
Ben Tulett 4
Warren Barguil 4
Davide Ballerini 4
Tobias Lund Andresen 4
Mike Teunissen 4
Lorenzo Fortunato 3
Elia Viviani 3
Hugo Hofstetter 2
Lionel Taminiaux 2
Arne Marit 2
Last edited by Jordy on 21 Dec 2023, 20:56, edited 1 time in total.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 09 Dec 2023, 12:29

In 2022 was Arensman een belangrijke factor in onze overwinning. Helaas is het ene jaar het andere jaar niet, er werd flink geboden om Arensman ditmaal als kopman binnenboord te houden, maar o.a. een valpartij in de Vuelta zorgde ervoor dat hij dit niet kon waarmaken. Hoewel Team Jordy nog een mooie top 5 notering uit de wacht wist te slepen, konden we helaas niet meespelen voor de titel. Die titel werd overigens een spannende strijd tussen JohnnyJ en Zwieler waarbij JohnnyJ uiteindelijk aan het langste eind trok. Zo bleef de titel in de familie, maar Team Jordy is erop gebrand om die titel weer terug te veroveren. We hopen dit jaar weer met een breed team elke wedstrijd mee te kunnen spelen en daarvoor zullen we verschillende kopmannen nodig hebben. Op avond 1 beginnen we met onze topper voor de klassiekers.

Kasper Asgreen 9

Image

Toppers als Pogacar, van Aert en van der Poel zijn niet meer te betalen voor Team Jordy. Die eerste 2 namen zijn natuurlijk oude bekende die hier ooit voor 2 punten gestart zijn en het is geen geheim dat Team Jordy elk jaar weer zoekt naar de volgende talenten. Enkel zo'n absolute topper hebben is echter niet waar deze ploeg om draait. Toch kunnen we niet enkel op talenten draaien en dan is er geen betere optie voor de kasseiklassiekers dan de winnaar van de Ronde van Vlaanderen 2021. Een van de weinige mannen die Mathieu in de afgelopen jaren kon kloppen op zijn terrein. Dit jaar liepen de klassiekers niet zoals gewenst voor Asgreen, maar in de Tour liet hij zien dat de klasse nog zeker aanwezig is. We verwachten dat Asgreen weer terug zal knallen in de klassiekers en richten onze pijlen dan ook zeker op een podiumnotering in de belangrijkste kasseiklassiekers. Natuurlijk is dat niet alles, want een krachtpatser als Asgreen is ook een topper in tijdrijden. Met de Olympische Spelen erbij dit jaar hebben tijdrijders weer een extra waarde en met Asgreen verwachten we zeker mee te spelen voor een top 10 in de belangrijkste tijdritten.

Hugo Hofstetter 2

Image

Onze tweede troef voor de klassiekers is Hugo Hofstetter. Met een snelle man als Hofstetter hopen we ook zeker top 10 noteringen in een grote ronde mee te pakken, maar de specialiteit van Hofsetter ligt vooral in de minder zware kasseiklassiekers. Klassiekers als Kuurne - Brussel - Kuurne waar de allersnelste gelost of vermoeid zijn is waar Hofstetter met zijn snelheid het best tot zijn recht komt. Waar we met Asgreen dus hopen mee te doen in de allergrootste kasseiklassiekers, hopen we dat Hofstetter mee zal spelen in de kleinere koersen. Tel daar nog een paar mooie ereplaatsen in sprints bij op en we kunnen al direct op veel terreinen meespelen.

De kasseiklassiekers hebben we met deze 2 mannen al direct aangepakt, ook in een aantal tijdritten en sprints zullen we kunnen meespelen. Een mooie start, maar als het bergop gaat zullen we andere mannen nodig hebben. Dat is dan ook het doel voor avond 2.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 16 Dec 2023, 00:47

Op de 2de avond hebben we hard toegeslagen met 8 (!) nieuwe namen, hiermee hebben we meteen al de basis van ons team klaar en weten we eigenlijk nu al dat we op alle terreinen mee kunnen spelen.

Caleb Ewan 11

Image

We waren op zoek naar versterking in de bergen en komen uit bij misschien wel de slechtste klimmer van het peleton. De kans om Ewan aan ons team toe te voegen konden we echter niet laten schieten. Een topsprinter is altijd een garantie op centen en met Ewan hopen we het jaar meteen lekker te beginnen Down Under. Plaatsing is nog vaak een probleem, maar Ewan zal dit jaar weer een sterk treintje voor zich hebben en zo hopen we dat hij weer ouderwets aan sprinten toekomt. Mocht dit lukken dan komen die centen vanzelf, want op snelheid kan Ewan nog altijd iedereen verslaan. De meeste sprinters zullen zich dit jaar opnieuw op de Tour richten dus met Ewan gaan we richting de Giro. Vorig jaar legde we daar de basis voor onze overwinning en ook nu hopen we in de eerste grote ronde weer vele euro's binnen te harken.

Stefan Bissegger 6

Image

We blijven nog even op het vlakke, maar in dit geval tegen de klok. Bissegger is in elke tijdrit een gevaarlijke outsider en heeft dan ook al mooie overwinning geboekt in tijdritten. We gaven al aan dat in een Olympisch jaar een extra tijdrijder geen overbodige luxe is en die hebben we dus gevonden. Bissegger kende een lastige start maar sloot het seizoen toch nog mooi af met een 2de plek op het EK tijdritten, een nationale tijdrit titel en een derde plek in de Chrono des Nations. Het niveau dat hij hier haalde beloofd weer veel en we hopen deze Bissegger dan ook weer vanaf het begin van het jaar te zien. Daarnaast hopen we stiekem nog altijd dat Bissegger buiten de tijdritten eens zijn klasse laat zien. In 2021 pakte hij een geweldige overwinning in Zwitserland vanuit een vlucht en we hadden eigenlijk verwacht dit vaker te gaan zien. Helaas is dat nog niet echt eruit gekomen, maar als je zoveel kracht hebt als Bissegger lijkt het een kwestie van tijd tot het een keer eruit komt.

Oier Lazkano 5

Image

Hier worden we blij van, wat een leuk veelzijdig talent is dit! Wat een wedstrijd reed deze man in Dwars door Vlaanderen. In de vroege vlucht, gegrepen worden, opnieuw wegrijden met Powless achter de ontsnapte Laporte en dan een prachtige 2de plaats binnen halen voor een sprintend peleton met o.a. Philipsen, Pedersen en de Lie. Dat lijkt veel te beloven voor de kasseienklassiekers, maar Lazkano lijkt eigenlijk meer een man voor de heuvels. Zo werd hij Spaans kampioen voor Ayuso, Aranburu en Herrada en klopte hij in Burgos Buitrago in een sprint heuvelop. Met een 2de plaats op het Spaans kampioenschap tijdrijden, lijkt hij ook op deze discipline uit de voeten te kunnen. Tot een klassement, op zijn Mohoric, in bijvoorbeeld een Ronde van Polen schatten we Lazkano dan ook zeker toe in staat. Dat wordt genieten volgend jaar!

Hugh Carthy 5

Image

Hoewel Lazkano zeker zijn mannetje kan staan bergop, werd het toch ook tijd voor een echte klimmer. We hebben gekozen voor een oude bekende, namelijk Hugh Carthy. Carthy kende geen heel gelukkig seizoen en lijkt een beetje afgeschreven, maar in de Tour of the Alps liet Carthy met een 2de plek zien nog steeds met de beste mee te kunnen. Met een 4de plek in China ging Carthy goed de winter in dus dat is alvast een goed teken. Zijn 3de plek in de Vuelta van 2020 lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar we geloven nog altijd dat Carthy een belangrijke rol in een grote ronde kan spelen. We hopen Carthy dan ook weer in de Giro en Vuelta te zien strijdend voor een top 5.

Ben Tulett 4

Image

Een man die we zeker (behoudens pech) terug gaan zien in de Giro is Ben Tulett. We gaven al aan dat we in de Giro weer graag zouden knallen en Tulett kan zomaar de man zijn die we hiervoor nodig hebben. Tulett is een groot talent en we geloven erin dat hij het in zich heeft om een goed klassement in een grote ronde te rijden, de Giro gaat hiervoor een mooie eerste test zijn. Tulett heeft namelijk al laten zien een begenadigd klimmer te zijn, maar zijn specialisme is wellicht nog wel de tijdrit. Zo won hij de tijdrit in de Tour of Norway voor Sheffield en werd hij in de Giro van 2022 in beide tijdritten 5de. Combineer deze 2 kwaliteiten en je begrijpt waarom we met Tulett voor een klassement willen gaan.

Tobias Lund Andresen 4

Image

Na wat mannen voor bergop, gaan we toch ook weer even terug naar het vlakke. We blijven wel nog even in de talenten hoek, want met Lund Andresen hebben we een groot sprinttalent binnen gehaald. Lund wist afgelopen seizoen al naar vele ereplaatsen te sprinten, maar de pas 21 jarige Deen zal volgend jaar op zoek gaan naar overwinningen. In o.a. de Burssels Cycling Classic en Tour of Norway bewees Lund echter dat hij zeker tot de groep sterke sprinters gerekend mag worden en dat is dan ook waar we hem hopen te zien, in de sprints met een uitgedund groepje.

Elia Viviani 3

Image

We stappen even weg van de talenten en verwelkomen Viviani terug voor het 3de jaar op rij! We zullen eerlijk zijn en zeggen dat Viviani nog niet gebracht heeft wat we ervan verwachtte, hij wordt ook niet voor niets elk jaar goedkoper. Toch liet Viviani op het eind van het seizoen zijn klasse weer zien. In CRO race klopte hij de zojuist aangekondigde Lund Andresen en Kristoff en in China was hij zelfs op WT niveau Milan, Bennett, de Lie en Kooij te snel af. Hiermee bewees Viviani dat hij het nog steeds kan en verdiende hij een nieuwe kans. Dit jaar hopen we Viviani dan ook weer vanaf het begin te zien knallen.

Lorenzo Fortunato 3

Image

Met onze laatste aanwinst van de avond gaan we terug de bergen in. Fortunato is een vaste smaakmaker in de Giro met als hoogtepunt natuurlijk die prachtige overwinning op de Monte Zoncolan. Fortunato zullen we dit jaar dan ook ongetwijfeld weer terug zien in de Giro, maar we willen meer. Een ritzege vanuit een ontsnapping is natuurlijk prachtig en we zullen er geen nee tegen zeggen, maar Fortunato mag bewijzen dat hij ook kan meestrijden voor een top 10 plaats. In kleinere wedstrijden zoals de Vuelta Asturias heeft Fortunato namelijk al bewezen dat hij meer kan dan leuke dingen laten zien vanuit een vlucht.

Dat was het dan 8 (!) nieuwe namen op één avond. We verwelkomen sprinters, klimmers en zelfs een tijdrijder. Ook zien we een mooie mix van jong en oud. Vaste waardes als Carthy en Viviani zouden voor stabiliteit moeten zorgen terwijl talenten als Tulett en Lazkano zomaar zouden kunnen doorbreken. Eigenlijk hebben we zo al een mooi uitgebalanceerde ploeg, maar we gaan natuurlijk op zoek naar meer. Over de klassiekers hebben we het deze ronde weinig gehad dus daar zullen we in ronde 3 weer naar kijken.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 21 Dec 2023, 21:28

Ook avond 3 gaan we ons team weer verder uitbreiden in de breedte. Zoals gezegd was het weer de beurt aan de klassiekers. Te beginnen met de heuvelklassiekers, want hier schoot onze selectie echt nog te kort.

Dylan Teuns 5

Image

Met de komst van Dylan Teuns verandert dat echter in één klap. In het tijdperk van Pogacar en Evenepoel blijft er weinig over wat betreft de heuvelklassiekers. Wellicht dat een vroege aanval in de Amstel nog een keer succesvol kan worden afgerond, maar vaak zijn de 2 kemphanen al weg voordat de subtoppers überhaupt de kans krijgen om te anticiperen. In de Waalse Pijl is zo'n ontsnapping al helemaal kansloos en winnen alleen de allersterkste. In 2022 was dit Dylan Teuns, door ziekte kon hij zijn titel niet verdedigen, maar Teuns heeft zeker bewezen dat als hij in topvorm is hij mee kan spelen voor de overwinning in dit soort koersen. Ook in de Ronde, Amstel, Brabanste Pijl en Luik wist Teuns top 10 noteringen te behalen en we hopen dan ook dat Teuns dit jaar opnieuw een mooi voorjaar kan rijden. Dat is echter niet alles, want we zien Teuns ook als een van onze belangrijkste troeven in de kleine rondes. Daarnaast behoort een ritzege via een ontsnapping in een grote ronde natuurlijk ook altijd tot de mogelijkheden en zo hebben we toch ook bergop weer een troef erbij.

Davide Ballerini 4

Image

Van de heuvelklassiekers gaan we weer terug naar de kasseiklassiekers. Met Ballerini hebben we een nieuwe man van de tweede lijn erbij die met zijn sterke eindschot zomaar tot een mooie ereplaats kan komen of misschien zelfs meer. In 2021 wist Ballerini namelijk de Omloop te winnen. Een man die je niet makkelijk lost en als hij erbij zit altijd een gevaarlijke klant is, dat kan zo maar heel goed uitpakken. Met zijn snelheid zien we ook in andere wedstrijden zeker nog kansen zo weet Ballerini in overgansritten waar de allersnelste mannen gelost zijn of een ontsnapping vooruit blijft toch zijn mannetje te staan.

Mike Teunissen 4

Image

Een sterke man met een goed eindschot dat kunnen we van onze laatste man van de avond, Mike Teunissen, ook zeker zeggen. Teunissen komt over van het winnende team van vorig jaar en het zou natuurlijk prachtig zijn als hij opnieuw deel kan uitmaken van het kampioensteam. In het voorjaar kende Teunissen wat tegenslagen en hadden we hem eigenlijk langzaam afgeschreven. In het najaar bloeide hij echter weer helemaal op met onder andere een ritzege in de Renewi Tour en een ijzersterk EK in dienst met een mooie 5de plek als beloning. Als hij dat niveau in het voorjaar weet te behalen dan is het een gevaarlijke man, want je lost hem niet zomaar en we herinneren ons allemaal nog de eerste rit in de Tour van 2019 waarbij Teunissen bewees dat hij in de juiste sprint de allerbeste kan kloppen. Kortom een gevaarlijke outsider.

Zo breiden we ons team weer uit met mooie outsiders. Als je niet het budget hebt voor een Pogacar dan moet je creatief zijn. Met de 3 bovenstaande mannen zijn we er zeker van dat wij een aantal mooie overwinning zullen pakken en in de klassiekers ons mannetje zullen staan. Wel blijft het duidelijk dat we nog wat versterking in de bergen nodig hebben.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 21 Dec 2023, 21:52

We zochten naar een man voor de bergen en die vonden we ook. Daarnaast kondigen we ook nog 2 mannen voor sprintzeges aan.

Warren Barguil 4

Image

Als Barguil mee doet in een grote ronde dan weet je één ding zeker; je zult hem vaak in de ontsnapping zien. Dit heeft al tot mooie ritzeges en zelfs de bolletjes trui geleid. Ook een top 10 notering in het eindklassement komt dan vanzelf weer in beeld voor Barguil. Ondanks een overwinning in de Ronde van de Toekomst hebben we echter een echte klassementstopper nooit echt gezien in Barguil dus we laten hem lekker concentreren op hetgene waar hij het beste in is, ontsnappingen. Toch is dat niet het enige wat Barguil kan, want hij is zeker ook een man om rekening mee te houden in de heuvelklassiekers. Je moet niet raar opkijken als je de naam van Barguil in dit soort wedstrijden in de top 10 ziet. Kortom een mooie eerste versterking voor de bergen.

Lionel Taminiaux 2

Image

Taminiaux wist de laatste jaren vele mooie sprintzeges te boeken in de kleinere wedstrijden. Winnen is nooit makkelijk, ook niet in de kleinere wedstrijden en hij klopt geregeld klinkende namen. Volgend jaar wordt het echter tijd om dit ook op het allerhoogste niveau te laten zien. Met onder andere top 5 noteringen in Parijs-Nice en China heeft Taminiaux in ieder geval al bewezen dat hij zich er tussen kan gooien en dat is dus precies wat we volgend jaar meer hopen te zien.

Arne Marit 2

Image

Onze andere snelle man van de avond is Arne Marit. In de Giro liet Marit zich een aantal keer goed zien met als hoogtepunt een 4de plek. Later in het jaar wist Marit daar een aantal mooie ereplaatsen aan toe te voegen, maar winnen bleek nog erg lastig. Marit is echter nog altijd pas 24 jaar en ontwikkelt zich elk jaar een beetje. Als hij volgend jaar nog die kleine extra stap weet te zetten dan gaan we er veel plezier aan beleven.

Een man voor de bergen wilde we en een man voor de bergen kregen we. Aan sprinters en snelle mannen hadden we in de selectie zeker geen gebrek, maar de kans om deze 2 Belgen aan onze selectie toe te voegen konden we niet laten liggen. Toch willen we de volgende avond weer graag terug naar de bergen en zou het al helemaal mooi zijn als we nog een man voor het klassement binnen kunnen halen.

Homme
Posts: 250
Joined: 29 Nov 2019, 20:00

Re: Team Jordy

Post by Homme » 22 Dec 2023, 12:29

Ik zie een koerswijziging bij Team Jordy. Veel goedkope renners waar je veel winst op kan maken.

Voorheen ging je altijd wel voor wat dure mannen ook. Ben benieuwd naar je volgende aankopen.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 22 Dec 2023, 20:37

Haha, ben zelf ook benieuwd. :D
Ik wilde het liefste nog bijvoorbeeld Gall erbij. Dan had ik toch een kopman voor de bergen, met Asgreen een voor de klassiekers en Ewan voor de sprints. Maar tot nu toe vind ik dat soort renners eigenlijk nog vrij prijzig. Dus we zullen zien of zich er een goedkoop kansje voordoet of dat het toch echt een team voor de breedte wordt.

Meestal doet de onderkant van mijn team het wel goed. Roglic voor 1 punt, Pogacar en van Aert voor 2 en Evenepoel voor 3 waren natuurlijk een paar van de mooiste voorbeelden. Mijn kopman laat het echter vaak afweten, zoals een Arensman vorig jaar. Anderzijds wist ik met een Simon Yates juist weer een mooie winst te boeken. Gevoelsmatig denk ik dat de meeste zoiets hebben van je moet toch een paar echte toppers hebben die je basis vormen, heb je daar nog een mooie verrassing bij dan kom je hoog in de ranking. Als je naar mijn toppers kijkt dan zal iedereen mijn team onderaan zetten, maar ik ben toch wel eens benieuwd hoe ver ik kom met gewoon goedkope renners waar winst op zit. Ook in mijn kampioensjaar moest ik het uiteindelijk niet hebben van mijn toppers, maar van een afgeschreven subtopper die ik goedkoop had namelijk Hindley en een talent dat doorbrak diezelfde Arensman die me vorig jaar de overwinning kostte.

Al had ik een paar weken terug ook gedacht "waar is het mis gegaan" als je me zei dat Ewan mijn duurste man zou worden. :lol:

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 22 Dec 2023, 22:04

Nou het is beide geworden, een niet al te dure man voor het klassement en daarnaast nog een hele rits renners voor 1 punt als winstpakkers voor de breedte. Ewan nu een gedeelde eerste plek wat betreft duurste renner van mijn team. :D

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 12 Jan 2024, 18:05

Op avond 2 wisten we 8 namen binnen te halen, een ongeloofelijk aantal, maar avond 5 gingen we daar nog eens overheen met 9 namen. We roepen al een tijdje dat we namen voor de bergen/heuvels nodig hebben. Nu hadden we al een aantal mooie namen voor dit terrein, maar die echte kopman voor het klassement ontbrak nog. Na vanavond kunnen we dat zeker niet meer zeggen.

Ben O'Connor 11

Image

Onze kopman voor het klassement en dé man in de bergen is een oude bekende, Ben O'Connor. In 2020 brak O'Connor door bij team Jordy met een ritzege in de Giro. Het jaar erna won hij niet alleen een rit in de Tour, maar werd hij ook 4de in het klassement. Na 2 wat ongelukkige Tours is O'Connor terug bij Team Jordy en gaat hij ook weer terug naar waar zijn succes begon, de Giro. Afgelopen jaar werd O'Connor nog 3de in de Dauphiné en bewees hij andermaal dat hij zonder tegenslag bij de wereldtop hoort. Een podiumplek in de Giro is dan ook het doel.

Samuele Battistella 3

Image

Als 2de naam kondigen we een naam voor de heuvels aan. De beloften wereldkampioen (al zal niet iedereen het daar mee eens zijn) van 2019, Battistella. Battistella laat geregeld mooie dingen zien als puncher. Ook een sprint met een uitgedund peleton behoort tot zijn mogelijkheden. Battistella start zijn seizoen al vroeg Down Under en daar vindt hij zeker een parcours op zijn maat. Ook de Cadel Evans Great Ocean Race is een mooie kans voor Battistella. Het zou dan ook zomaar kunnen dat Battistella in januari al uit de kosten is.

Clément Champoussin 2

Image

Nog een oude bekende van team Jordy komt ons team voor in de bergen versterken. Clément Champoussin is altijd een man om rekening mee te houden in een vlucht. Bergop rijd je hem niet zomaar eraf en hij heeft ook zeker nog een vinnig eindschot. Een klassement lijkt lastig te zijn voor Champoussin, maar een lekker aanvallende rol zowel in rittenkoersen als de zwaardere klassiekers lijkt ideaal voor Champoussin. Daar mikken we dan ook op, maar Champoussin is ook nog altijd maar 25 dus wie weet kan hij ons nog eens verrassen.

Jakob Fuglsang 1

Image

Ook deze oude krijger is een oude bekende van ons. In 2018 was hij onze gedroomde kopman, we wisten zeker dat Jakob ging doorbreken. Dat gebeurde ook, in 2019... Buiten wat goede resultaten in Zwitserland werd 2018 vooral een pechseizoen voor Fuglsang, het jaar erop sloeg hij keihard terug met podiumplekken en zeges in de grootste klassiekers en rittenkoersen. Anno 2024 is Fuglsang niet meer die topper, maar na een onstoken teelbal in 2023, hopen we er stiekem op dat Fuglsang toch weer kan verrassen. In 2022 werd hij nog 3de in de ronde van Zwitserland dus hopelijk is hij toch wat te vroeg afgeschreven door de andere ploegleiders. In ieder geval gaan we Fuglsang niet alleen in de heuvel-, maar ook in de keiklassiekers zien en we hopen dan ook dat deze allrounder een extra troef van ons zal zijn in deze wedstrijden.

Jefferson Alexander Cepeda 1

Image

We blijven nog even bij de oude bekende, want Cepeda blijft nog een jaartje langer bij Team Jordy. Na een prima seizoen met o.a. een overwinning in Tour de l'Ain, een 3de plek in een Giro-rit en een 4de plek overall in de Tour of the Alps was er eigenlijk geen reden om afscheid te nemen van Cepeda. Hij was tevreden, wij waren tevreden en in 2024 hopen we nog op een beetje meer. In ieder geval is Cepeda een mooie versterking voor ons in de bergen.

Stephen Williams 1

Image

Ook Stephen Williams tekent nog een jaartje bij. We waren zeker niet ontevreden, maar hadden op net wat meer gehoopt. Dit jaar dus voor een puntje minder, maar Williams zal bij ons blijven rijden. Williams beleefde een aantal hoogtepunten in 2023, met name zijn zege in de Artic Race of Norway, maar in 2024 moeten dit soort resultaten er iets constanter uitkomen. Williams begint meteen Down Under en vindt hier net als Battistella een parcours op zijn maat. Dat puntje moet er in Januari dus al uit zijn voor deze puncher.

Marco Frigo 1

Image

Vorig jaar hadden we nog 2 namen staan op ons lijstje voor stagiaires Matthew Riccitello en Marco Frigo. 2 leuke klimtalenten en na de Giro hadden we meteen spijt ervan dat we Frigo geen kans hadden gegeven. Daar moest in 2024 dan ook verandering in komen. Na een 3de, 5de en 6de plek in Giro zien we Frigo komend seizoen maar al te graag weer in de aanval.

Gonzalo Serrano 1

Image

Vandaag gaat het alleen maar om bergen en heuvels en ook de volgende naam is een puncher. We waren eigenlijk verbaasd deze puncher voor 1 punt binnen te pikken en zijn er zeker van dat hij dit gaat waarmaken. Serrano wist afgelopen seizoen nog naar de winst te snellen op de Citadel van Namen. Iets wat we dit seizoen maar al te graag vaker zien. Net als onze andere punchers zal ook Serrano zijn opwachting maken Down Under en ook voor Serrano geldt dus dat hij in Januari al zomaar uit de kosten kan zijn.

Felix Engelhardt 1

Image

Onze laaste naam van de avond is Felix Engelhardt. Felix is een snelle man in een uitgedund peleton of klein groepje, dat bewees hij wel op het EK voor beloften in 2022 en afgelopen seizoen in de Vuelta a Castilla y Leon. Dat hij bergop voor een snelle man lang mee gaat liet hij zien in de Baby Giro van 2022 waar hij 6de werd. Een echte allrounder dus met de juiste snelheid in de benen om een mooie overwinning binnen te halen.

Zoals gezegd ons team voor de bergen en heuvels heeft een flinke kwaliteitsimpuls gehad. Dat heeft ook wat gekost dus de overige avonden wordt het een beetje behelpen, maar er zullen zeker nog een aantal mooie breedteversterkingen aankomen. In ieder geval hebben we al een team waarvan we zeker kunnen zeggen dat we op elk terrein mee kunnen spelen.

Post Reply