Capecchi's Wizards

Post Reply
User avatar
ChefSpijker
Posts: 1950
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Capecchi's Wizards

Post by ChefSpijker » 29 Nov 2023, 23:21

De kop is eraf! Op de eerste biedavond zijn meteen twee renners voor 2024 vastgelegd. Met in totaal 6 punten uitgegeven gaat het nog niet om kopmannen, al kostte onze best scorende renner (Sepp Kuss) van afgelopen seizoen slechts 3 punten. Dus wie weet zit er een goudhaantje tussen.

Oscar Onley (21 jaar, DSM) - 4 punten
De jonge Schot Oscar Onley viel eind 2022 op in de Ronde van Kroatië. Op de lastige aankomsten kon hij als enige het wiel van Jonas Vingegaard houden. Een gouden toekomst werd hem voorspeld, maar 2023 was niet het jaar van zijn doorbraak. Wel scoorde hij meerdere top 5's op WorldTour-niveau en had pech in de Vuelta door al op de tweede dag zijn sleutelbeen te breken. Wat ons betreft is het een kwestie van tijd tot Onley keiharde euro's gaat binnenslepen. Dat zal dan vooral moeten gebeuren in punchfinales en etappes met middelgebergte. In de Giro of Vuelta gloort een ritzege vanuit de vroege vlucht.

Image

Cees Bol (28 jaar, Astana) 2 punten
Eerlijkheid gebied te zeggen dat wij niet de grootste fan van Cees Bol zijn. In zijn jaren bij DSM had hij een geweldige trein tot zijn beschikking, maar faalde meermaals als afmaker. Geheel toevallig kwam hij afgelopen jaar bij Astana terecht als loods van Mark Cavendish en vervulde die rol met glans in de Tour de France. In kleinere wedstrijden toonde hij zich een stabiele subtopper met een hoop top 3-noteringen en in de Ronde van Turkije klopte hij bijna Jasper Philipsen op een licht oplopende aankomst.

Dat soort sprints op de macht behoren tot de specialiteit van Bol. Nu Astana volop heeft geïnvesteerd in een sprinttrein, met het aantrekken van Michael Morkov, Rüdiger Selig en Davide Ballerini, rekenen we erop dat Bol minder vaak gekoppeld wordt aan Cavendish en in andere koersen wordt opgesteld als afmaker. Die kans verdient hij in elk geval na een goed 2023 en dan zit er zomaar een kleine plus in.

Image

Capecchi's Wizards
Oscar Onley 4
Cees Bol 2

Budget 94

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1950
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Post by ChefSpijker » 04 Dec 2023, 23:24

Na een voorzichtige start is het budget tijdens de tweede biedavond flink geslonken. De oogst is dan ook niet gering met een kopman voor de Giro en Vuelta, een van de beste talenten van het peloton en nog twee potentiële groeibriljantjes.

Nairo Quintana (33 jaar, Movistar) - 12 punten
Hij is terug op het oude nest! Nairo Quintana maakte in 2013, toen hij doorbrak met een tweede plek in de Tour de France, deel uit van de winnende formatie van Capecchi's Wizards. We zouden hypocriet zijn wanneer we zeggen dat we altijd in hem geloofd hebben. Twee jaar geleden verklaarden we Jordy bijna voor gek toen hij slechts 5 punten neertelde voor de Colombiaan. Die uitspraak kregen we keihard terug in het gezicht, want onderaan de streep leverde hij bijna 20 punten op. Een ROI om jaloers op te zijn.

Helemaal schoon gebeurde dat echter niet. Achteraf bleek Quintana positief te testen op Tramadol. Het leverde geen schorsing op, maar wel ontslag bij Arkéa. Movistar geeft hem nu een tweede kans evenals Capecchi's Wizards. We zijn ervan overtuigd dat hij in zowel de Giro als Vuelta mee gaat doen in de top 5 van het klassement. Quintana heeft een jaar lang volle bak doorgetraind en zal revanchegevoelens hebben. En dan is het een zeer goedkope kopman.

Image

Magnus Sheffield (21 jaar, INEOS) - 12 punten
Een absoluut toptalent, zo mag je Magnus Sheffield best omschrijven. De jonge Amerikaan heeft een grote motor en dat leverde hem in 2022 al drie mooie overwinningen op. In een natte Brabantse Pijl, een korte tijdrit in de Ronde van Denemarken en met een late aanval in de Ronde van Andalusië. Dat geeft wel aan hoe compleet Sheffield is. Zelfs in het hooggebergte toonde hij zich afgelopen jaar in de Ronde van Zwitserland door met de beste tien bergop te gaan.

In 2024 wil Sheffield zich meer focussen op zijn tijdrit en dat komt goed uit met een Olympische Spelen op het programma. Daarnaast is de eerste WorldTour-zege een hoofddoel. Wellicht in het klassieke voorjaar. Zijn teamgenoot Josh Tarling nomineerde Sheffield al voor een klassiekerwinst in 2024.

Image

Mauro Schmid (24 jaar, Jayco) - 6 punten
Ondanks zijn aankoopwaarde van slechts 6 punten, kan ook de jonge Mauro Schmid gezien worden als potentiële kopman. De Zwitser wordt gehaald door Jayco AlUla met een meerjarenplan waarbij hij wordt gezien als een van de leiders. Bij zijn presentatie werd zelfs gesproken over 'een team om hem heen bouwen'. Dat zal dan vooral om klassementen in kleine rondes gaan, etappes in grote rondes en de heuvelklassiekers. Schmid beschikt over een sterk eindschot en kan daarmee koersen afmaken.

Image

Luca Mozzato (25 jaar, Arkéa) - 4 punten
Last but not least pakken we nog een razendsnelle man mee. Luca Mozzato sprintte de afgelopen twee jaar mee met de beste tien in de Tour de France en tikte zelfs bijna de top 3 aan. Met de komst van Arnaud Démare naar Arkéa gaan we er vanuit dat Mozzato doorgeschoven wordt naar de Giro d'Italia. Ook wel zo logisch als Italiaan. In een doorgaans zwakker sprintveld kan Mozzato de sprong naar die top 3 maken. Bovendien liet hij afgelopen najaar zien dat hij steeds sterker wordt op lastige parcoursen. Zo won hij Binche-Chimay-Binche en een rit in de Tour du Limousin met een oplopende slotkilometer. Ook eindigde Mozzato als zesde op een lastige aankomst in Vicenza, in het spoor van Corbin Strong en Marc Hirschi. Kortom, een rappe man met mogelijkheden.

Image

Capecchi's Wizards
Nairo Quintana 12
Magnus Sheffield 12
Mauro Schmid 6
Luca Mozzato 4
Oscar Onley 4
Cees Bol 2

Budget 60

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1950
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Post by ChefSpijker » 13 Dec 2023, 00:17

Tijdens biedavond 3 is een vrachtlading aan overwinningen binnengehaald. Met twee razendsnelle mannen die afgelopen seizoen goed waren voor in totaal twintig(!) overwinningen. Daarnaast tekende de nummer 7 van de afgelopen Giro d'Italia en nog twee sterke aanvallers. Met slechts 12 punten over, is de ploeg nu grotendeels gevuld.

Olav Kooij (22 jaar, Visma) - 21 punten
Hij was zeker niet goedkoop, maar met Olav Kooij hebben we het belangrijkste talent dat Nederland momenteel heeft in de gelederen. De sprinter uit Numansdorp heeft alles in zich om een veelvoudig ritwinnaar in de Tour de France te worden. Het is alleen de vraag wanneer hij die kans gaat krijgen. Bij Visma zijn ze erg gericht op het rijden van klassementen en is er voor een sprinter niet altijd plaats. Kooij is voor 2024 echter een grote ronde beloofd. De Giro d'Italia lijkt inmiddels uitgesloten, dus wordt het waarschijnlijk de Vuelta. En daar kan hij, in een verzwakt sprintersveld, zomaar de zeges aaneenrijgen en de puntentrui ophalen.

Daarnaast verwachten we dat Kooij een stap gaat zetten in het eendagswerk. Hij toonde daarvan in 2023 al flitsen door tweede te worden in De Panne na een zware waaierkoers, p8 te pakken in Gent-Wevelgem en op het EK net geklopt te worden door Christophe Laporte en Wout van Aert. Afgelopen jaar was hij al goed voor in totaal bijna 17 punten, dus lijkt de stap naar 21 te verwaarlozen.

Image

Kaden Groves (24 jaar, Alpecin) - 15 punten
Kaden Groves tikte afgelopen jaar al bijna die 21 punten aan. En dus zijn we blij verrast dat hij voor 15 punten getekend heeft. Na moeizame eerste maanden bij Alpecin begon het vanaf de Ronde van Catalonië echt te lopen. Met twee ritzeges daar, een dominante zege in een verregende Volta Limburg Classic en vier overwinningen verspreid over de Giro en Vuelta. Daar komt bij dat hij de Giro vroegtijdig moest verlaten wegens ziekte. Kortom, er zat nog iets meer in het vat.

Daarnaast heeft Groves de beschikking over een paar prima klimmersbenen vergeleken veel sprintconcurrenten. Daardoor creëert hij automatisch extra kansen. Net als bij Kooij ligt ook een stap in het eendagswerk voor de hand. Groves heeft inhoud, zoals hij liet zien in de al genoemde Volta Limburg Classic, maar ook in het najaar pakte hij een paar tweede plaatsen in kleinere koersen. Niet door enkel te volgen en te sprinten, maar door ook zelf de aanval te kiezen.

Image

Eddie Dunbar (27 jaar, Jayco) - 7 punten
Jarenlang zat Eddie Dunbar 'opgesloten' bij INEOS. Hij werd uitgespeeld als kopman in kleine rondes, maar kansen in het grotere werk kreeg hij niet. Dus stapte hij in 2023 over naar Jayco AlUla en niet zonder succes. Door een blessure kende hij een valse start van het seizoen, maar hij was op tijd fit voor het kopmanschap in de Giro d'Italia. Met als hoogtepunt een vierde plaats in het spoor van Primoz Roglic en op slechts 25 tellen van Joao Almeida en Geraint Thomas. Dunbar stond na etappe 18 zelfs vierde in het klassement, maar de Giro duurde uiteindelijk een paar dagen te lang. P7 werd het eindresultaat en dat biedt hoop voor de toekomst. We rekenen erop dat Dunbar regelmatig gaat meedoen voor top 5 in WorldTour-rondes en ook de stap naar de top 5 zet in een grote ronde.

Image

Stefano Oldani (25 jaar, Cofidis) - 3 punten
Een allrounder, zo kun je Stefano Oldani het beste omschrijven. Bij Alpecin toonde hij zich de afgelopen twee jaar met top 10's in massasprints, top 5's in eendagswerk en zelfs een ritzege in de Giro d'Italia. Daar klopte hij Lorenzo Rota en Gijs Leemreize in de sprint, na een zware etappe waarin hij bergop ook mannen als Wilco Kelderman, Santiago Buitrago en Mathieu van der Poel achter zich liet. OIdani maakt nu de overstap naar Cofidis, waar hij ongetwijfeld een hoop kansen voor zichzelf zal krijgen. Buiten de gevestigde namen, Bryan Coquard, Ion Izagirre en Jesus Herrada, is hij een van de weinige potentiële afmakers in de selectie.

Image

Toms Skujins (32 jaar, Trek) - 2 punten
Tot slot komt er wat ervaring bij. Toms Skujins is net als goede wijn en lijkt elk jaar iets beter te worden. In 2023 blonk de Let uit in de Giro d'Italia. Als pure aanvaller zat hij zes ritten mee in de vroege vlucht en scoorde vijf top 10's met een tweede, derde, zesde, zevende en negende plaats. Vooral in rit 12 was het bijna raak. Enkel Nico Denz was hem te snel af in de finishstraat. Ook in klassiekers weet Skujins zo af en toe uit te pakken. Zo eindigde hij de laatste jaren top 5 in de Brabantse Pijl en twee keer bij de beste zeven in San Sebastian. Als we verder teruggaan, won hij zelfs Tre Valli Varesini in 2018. Vaak komen dit soort resultaten niet voor, want Skujins cijfert zich meestal weg voor een betere optie in de ploeg. Het zou een mooie bekroning voor zijn loyaliteit zijn wanneer in 2024 ergens weer een mooie zege uitrolt.

Image

Capecchi's Wizards
Olav Kooij 21
Kaden Groves 15
Nairo Quintana 12
Magnus Sheffield 12
Eddie Dunbar 7
Mauro Schmid 6
Luca Mozzato 4
Oscar Onley 4
Stefano Oldani 3
Cees Bol 2
Toms Skujins 2

Budget 12

Homme
Posts: 250
Joined: 29 Nov 2019, 20:00

Re: Capecchi's Wizards

Post by Homme » 13 Dec 2023, 16:57

Mooie aanwinsten, Chef. Ik ben heel benieuwd naar Kooij

snatch
Posts: 286
Joined: 29 Nov 2019, 20:46

Re: Capecchi's Wizards

Post by snatch » 22 Dec 2023, 21:54

Kooij denk ik net iets te duur of hij moet scoren in klassiekers.
Jaloers op Sheffield, ik verwacht er ook veel van, zal een dikke plus worden.
Die oude colombiaan gaat volledig door het ijs zaken vrees ik. Een ritje misschien maar geen klassement meer.

we gaan het zien!

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1950
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Post by ChefSpijker » 15 Jan 2024, 00:17

Met een gat in de hand was het budget op biedavond 5 er al doorheen gejaagd. Nog niet eerder was Capecchi's Wizards zo vroeg uitgewinkeld. Achteraf wellicht niet de beste keuze, aangezien onze kopman van vorig jaar voor een spotprijs naar Vinnie ging. Toch hebben we vertrouwen in onze selectie. Zo contracteerden we nog een voormalig toptalent en twee revelaties van de afgelopen Giro.

Pavel Sivakov (26 jaar, UAE) - 7 punten
Dat voormalig toptalent luistert naar de naam Pavel Sivakov. De Franse Rus won in 2017 de Baby Giro, de Valle d'Aosta en domineerde een bergrit in de Tour de l'Avenir. Het leverde hem een plek bij Team Sky op met in zijn tweede profjaar eindwinst in de Ronde van Polen en een negende stek in de Giro. Sivakov leek vertrokken voor het kopmanschap bij de Britse topploeg, maar zijn ontwikkelde stagneerde. Flink ook.

Af en toe zagen we nog flitsen van zijn talent. Zoals in 2022 met een tweede plaats achter Remco Evenepoel in San Sebastian en eindwinst in de Ronde van Burgos. Of zoals vorig jaar met een tweede stek in Montréal en nog drie podiumplaatsen de week erop. Het zijn korte pieken. Erg korte pieken. Met een overstap naar UAE hopen we dat zijn carrière nieuw leven ingeblazen wordt en hij dat piekniveau vaker laat zien. In de Tour de France wacht voor hem een knechtrol, maar daarbuiten zal hij in kleinere koersen het kopmanschap mogen delen. Op een goede dag hoort Sivakov tot de subtop en kan hij koersen winnen.

Image

Derek Gee (26 jaar, Israel) - 3 punten
De Canadees Derek Gee groeide uit tot dé publiekslieveling van de afgelopen Giro d'Italia. Er was bijna geen vlucht die hij miste. In totaal zat hij zeven keer mee en eindigde zes(!) keer top 4, waarvan vier(!) keer tweede. Een ongekend moyenne, alleen de ritzege ontbrak. In 2024 zal Gee dit niveau moeten bevestigen. Maar waarom zou dat niet kunnen? Hij richt zich pas kort op een wegcarrière, na meerdere nationale en internationale titels op de baan. Hij heeft een enorme motor en gedijt goed in slecht weer. Hij kan een klim over en heeft een goed eindschot. Kortom genoeg ingrediënten om dit seizoen wel die ritzege te pakken.

Image

Nico Denz (29 jaar, BORA) - 2 punten
Met 2 punten over was het zoeken naar een buitenkansje. Uiteindelijk kwamen we uit bij de 'schlagerkoning' Nico Denz. Deze jolige Duitser is niet alleen goed voor de sfeer, maar inmiddels ook voor prestaties. Hij lijkt elk jaar een stapje te zetten en pakte afgelopen Giro uit met twee ritzeges in drie dagen. Dat dit geen toevalligheid was, bewees Denz in de Vuelta door in de slotrit met onder anderen Remco Evenepoel en Kaden Groves voor vuurwerk te zorgen. Ze versloegen het peloton vol sprinters en dat leverde Denz een derde plaats op. We zullen hem veel als knecht in actie zien, maar die kansjes op ritzeges zullen ongetwijfeld voorbij komen. Daarnaast ambieert Denz het kopmanschap in de voorjaarsklassiekers. Dat zal een ontdekkingsreis in 2024 worden, maar wij sluiten één of twee mooie prestaties niet uit.

Image

Capecchi's Wizards
Olav Kooij 21
Kaden Groves 15
Nairo Quintana 12
Magnus Sheffield 12
Eddie Dunbar 7
Pavel Sivakov 7
Mauro Schmid 6
Luca Mozzato 4
Oscar Onley 4
Derek Gee 3
Stefano Oldani 3
Cees Bol 2
Nico Denz 2
Toms Skujins 2

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1950
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Post by ChefSpijker » 15 Jan 2024, 00:56

De selectie voor 2024 wordt aangevuld met zes stagiairs. Mannen die niets kosten en proberen een contract te verdienen voor het volgende jaar. Daarbij is gekozen voor een afwisseling tussen nieuw talent en ervaren rittenkapers. Movistar kon zijn renners voor dit jaar niet kwijt en dus hebben we er maar liefst vier in de armen gesloten.

Filippo Baroncini (23 jaar, UAE)
Evenals Pavel Sivakov verkast Filippo Baroncini naar UAE. En net als bij Sivakov hopen we dat dat zijn carrière ten goede zal komen. Baroncini is de wereldkampioen bij de beloften van 2021. In Leuven plaatste hij in de finale een verschroeiende demarrage en bleef de sprintende meute met Biniam Girmay en Olav Kooij voor. In twee jaar bij de profs heeft hij zijn belofte nog niet kunnen inlossen. Af en toe zagen we een glimp, maar vervolgens gooide een valpartij of ziekte weer roet in het eten. Bij UAE hopen we hem in kleinere wedstrijden als kopman in actie te zien. Denk bijvoorbeeld aan een Brabantse Pijl of Bretagne Classic.

Image

Louis Barré (23 jaar, Arkea)
Louis Barré is een generatiegenoot van Baroncini, alleen meer een klimmerstype. Bij de beloften streed ie mee om de Europese titel en eindigde vierde in Luik tussen mannen als Tobias Johannessen, Lennert Van Eetvelt en Thomas Gloag. Het is geen talent dat meteen aansluit bij de subtop, maar rustig groeit. In 2023 waren er de eerste hoogtepunten als prof. Met een podiumplek in een kleine Franse koers en een zesde plaats in het eindklassement van de Tour of Guangxi. Hij eindigde daar op slechts 17 tellen van Milan Vader. Barré mag Down Under meteen beginnen als kopman en mikt op een top 10-klassering. Naar dat soort sprokkelcenten zijn we op zoek.

Image

Gregor Mühlberger (29 jaar, Movistar)
In 2021 stapte Gregor Mühlberger over van BORA naar Movistar. Zijn wens? Kopman zijn in rittenkoersen van een week. Eerlijkheid gebied te zeggen dat dat er absoluut niet uitgekomen is. En inmiddels lijkt hij zich weer neergelegd te hebben bij een rol als rittenkaper. Een bezigheid waarin hij enorm sterk is. Mühlberger is een van de betere dalers van het peloton en snel aan de meet. Kwaliteiten om in de finale van een rit toe te slaan. Zo won hij in 2023 in zowel de Tour of the Alps als de Deutschland Tour. In 2024 mikken we op een ritzege op hoger niveau.

Image

Javier Romo (25 jaar, Movistar)
Nieuw bij Movistar is Javier Romo. Deze ex-triatleet is nog niet zolang bezig als wegwielrenner, maar maakte meteen indruk door op het Spaans kampioenschap alle andere beloften flink naar huis te fietsen. Het leverde hem een contract bij Astana op en ook daar was de start goed. In de Coppi e Bartali van 2021 strandde hij in het wiel van Jonas Vingegaard bij een korte aankomst bergop. Veel beter werd het daarna niet, sterker nog, het duurde ruim twee jaar voordat we Romo weer in beeld zagen. In de Ronde van Burgos ging hij plots met de beteren omhoog. Die lijn moet hij doortrekken naar dit nieuwe seizoen en dan hopen we Romo in succesvolle vluchten te zien.

Image

Pelayo Sanchez (23 jaar, Movistar)
Luis Leon is eindelijk met pensioen, maar een nieuwe Sanchez-topper staat klaar. Pelayo was afgelopen jaar de grote onbekende op het podium van de Trofeo Andratx op Mallorca. Achter aanvaller Kobe Goossens won hij de sprint bergop voor Lennert Van Eetvelt. Dat het geen fluke was, bewees Pelayo met ritwinst in de Vuelta a Asturias en een sterke eerste grote ronde. Op de laatste zaterdag van de Vuelta sprintte hij, na een slopende etappe, met Wout Poels en Remco Evenepoel om de overwinning. We zijn zeer benieuwd welke stappen dit talent in 2024 gaat zetten.

Image

Ivan Sosa (26 jaar, Movistar)
Tot slot is daar Ivan Sosa. Nog steeds maar 26 jaar en werd ooit door Team Sky gebracht als de nieuwe Colombiaanse topper na Egan Bernal. Het klimvermogen heeft Sosa duidelijk, hij won al meerdere aankomsten bergop en klassementen van kleine rondes. De stap naar de WorldTour lijkt echter te groot. Is de motor simpelweg te klein? Of gaat het er toch nog uitkomen. We rekenen niet direct op klassementen op dat niveau, zijn tijdrit is immers belabberd, maar hier en daar een mooie rituitslag zou al mooi meegenomen zijn.

Image

Capecchi's Wizards
Olav Kooij 21
Kaden Groves 15
Nairo Quintana 12
Magnus Sheffield 12
Eddie Dunbar 7
Pavel Sivakov 7
Mauro Schmid 6
Luca Mozzato 4
Oscar Onley 4
Derek Gee 3
Stefano Oldani 3
Cees Bol 2
Nico Denz 2
Toms Skujins 2
Filippo Baroncini 0
Louis Barré 0
Gregor Mühlberger 0
Javier Romo 0
Pelayo Sanchez 0
Ivan Sosa 0

Post Reply