Laatste man

Post Reply
Laatste man
Posts: 920
Joined: 30 Nov 2019, 23:18

Laatste man

Post by Laatste man » 29 Nov 2023, 21:53

Selectie
Jai Hindley - 15
Fabio Jakobsen - 15
Thymen Arensman - 14
Ethan Hayter - 11
Santiago Buitrago - 8
Marijn van den Berg - 6
Attila Valter - 5
Per Strand Hagenes - 3
Alessandro Covi - 2
Steff Cras - 2
Gijs Leemreize - 2
Alec Segeart - 2
Rasmus Tiller - 2
Torstein Træen - 2
Mauri Vansevenant - 2
Francesco Busatto - 1
Geoffrey Bouchard - 1
Milan Fretin - 1
Álvaro José Hodeg - 1
Mikkel Frølich Honoré - 1
Koen Bouwman - 1
Pascal Eenkhoorn - 1
Gianni Moscon - 1
Nans Peters - 1
Maurice Ballerstedt - 0
Will Barta - 0
Anthon Charmig - 0
Stian Fredheim - 0
Michele Gazzoli - 0
Iúri Leitão - 0

Laatste man
Posts: 920
Joined: 30 Nov 2019, 23:18

Re: Laatste man

Post by Laatste man » 30 Jan 2024, 10:01

Jai Hindley (BORA - hansgrohe, 27 jaar) - Klassement
Winnaar van de Giro d'Italia in 2022. Etappes gewonnen in Tour en Giro. Met Roglic een kopman erbij in de ploeg. Valencia, Tirreno en Tour op het voorlopig programma. Gaat voor podium en etappes in etappekoersen.

Fabio Jakobsen (Team dsm-firmenich PostNL, 27 jaar) - Sprinter
Etappes gewonnen in Tour en Vuelta, puntenklassement in Vuelta, EK en meerdere semi-klassiekers. Na jarenlange trouwe dienst bij Patlef, nu bij DSM een frisse start met een volledige ploeg in dienst. Gaat voor 10+ overwinningen. Mooi programma voorlopig: Oman, UAE Tour, Parijs-Nice, Koksijde, Brugge-De Panne, Tour of Turkey, Giro, Belgium Tour en Tour de France.

Thymen Arensman (INEOS Grenadiers, 24 jaar) - Klassement
Groot rondetalent uit Nederland, met een sterke tijdrit. Won al een etappe in de Vuelta en Polen. 6e in de Giro vorig jaar, maar finishte niet in de Vuelta. Ook dit jaar staat de Giro weer op het programma.

Ethan Hayter (INEOS Grenadiers, 25 jaar) - Puncheur
Een moeizaam jaar werd goed afgesloten in Kroatie en China (2x podium klassement). Won desondanks nog een etappe in Baskenland en Romandie. Murcia en Giro op het programma. Gaat voor etappes, OS/EK en najaarsklassiekers.

Santiago Buitrago (Bahrain - Victorious, 24 jaar) - Klimmer
Winnaar van 2 etappes in de Giro ('22 en '23), 3e in Luik ('23) en korte uitslagen in andere diverse rondes en etappes. Goede klimmer, sterk eindschot. Dit jaar o.a. Valencia en Tour de France op het programma. Moet ook kansen maken op een OS/WK.

Marijn van den Berg (EF Education - EasyPost, 24 jaar) - Sprinter
Een 2e Nederlandse sprinter in de ploeg. Brak vorig jaar definitief door met een etappe in Polen en ereplaatsen in de Vuelta. Staat o.a. op de planning voor Figueira classic, Algarve, Parijs-Nice en Gent-Wevelgem. 1 of meerdere overwinningen in de WT zijn het doel.

Attila Valter (Team Visma | Lease a Bike, 25 jaar) - Klimmer
Ijzersterk in dienst van Vingegaard en Rogilic (o.a. in de Vuelta). Zelf sterk in Noorwegen, O Gran Camino en Waalse Pijl. Met het vertrek van Roglic zal hij meer kansen krijgen in de heuvelachtige klassiekers en korte etappekoersen. UAE Tour, Strade Bianche, Tirreno en Catalunya staan al genoteerd in het voorjaar.

Per Strand Hagenes (Team Visma | Lease a Bike, 20 jaar) - Klassiekers
Vorig jaar als belofte een aantal keer met het PT op stap, en hoe. Winnaar in Drenthe, Duinkerke en Munsterland. Murcia is voorlopig zijn eerste koers. Wordt dit jaar opgenomen in de klassieker kern van de ploeg. We geloven in een stunt in een Belgische semi-klassieker.

Alessandro Covi (UAE Team Emirates, 25 jaar) - Puncheur
Kreeg, tegen een gereduceerd tarief, contractverlenging in de ploeg. Wordt door UAE overal ingezet, hopelijk gaan ze dit jaar wat zuiniger met hem om. Al begonnen Down Under (voor Del Torro). Verder o.a. Valencia en Murcia op het programma. Gaat weer voor succes in Italiaanse semi-klassiekers en etappe overwinningen.

Steff Cras (TotalEnergies, 27 jaar) - Klimmer
Belgische klimmer die vorig jaar helaas uitviel in de Tour. Kwam sterk terug met een 11e plaats in de Vuelta. Werd o.a. 9e op Tourmalet en 11e op Angliru. Dit jaar is top-5 in kleinere etappekoersen of top-10 in een grote ronde het doel. Een etappe uit de vlucht past ook zeker binnen de mogelijkheden. Begint in Murcia.

Gijs Leemreize (Team dsm-firmenich PostNL, 24 jaar) - Klimmer
4x top-10 in een Giro etappe ('22). Kon vorig jaar bij Jumbo helaas niet doorstoten (ziek in Algarve) en mocht geen grote ronde rijden. Onder andere Jos van Emden nam dat de ploeg zeer kwalijk. Bij DSM krijgt hij vrije rol en is een grote ronde weer onderdeel van het programma. Exacte koersen nog onbekend, maar gaat zeker voor een etappe overwinning en top-10 in klassementen.

Alec Segeart (Lotto Dstny, 21 jaar) - Tijdrijder
Groot talent op de tijdritfiets. Na 2x 2e op WK tijdrijden beloften, is wereldkampioen het doel voor 2023. Kon vorig jaar als enige mee met Evenepoel op het BK. Wil daarnaast in de Belgische semi-klassiekers en tijdritten in de World Tour zichzelf laten zien. Besseges, Kuurne, Le Samyn, Nokere Koerse en Denain op het voorlopig programma.

Rasmus Tiller (Uno-X Mobility, 27 jaar) - Klassiekers
Terug in het team na een jaar afwezigheid. Won vorig jaar een etappe in UK en Dwars door het Hageland. Liet sowieso goede resultaten zien in Belgische semi-klassiekers. Begon dit seizoen in Marseille en gaat de komende weken rijden in Besseges, Almeria en Dwars door Vlaanderen. De focus ligt op semi-klassiekers.

Torstein Træen (Bahrain - Victorious, 28 jaar) - Klimmer
Nieuw bij Bahrain, na goede seizoen bij UNO-X. Werd o.a. 8e in de Dauphine en 9e in Catalunya. Zal bergop Landa, Buitrago en Haick ondersteunen. Kan zijn kans gaan in etappes waarin geklommen wordt en in klassementen tijdens rondes van een week. Is begonnen in Down Under.

Mauri Vansevenant (Soudal - Quick Step, 24 jaar) - Klimmer
Ook Mauri is weer opgenomen in de ploeg. Won vorig jaar een etappe in Oman en werd 2e in het klassement. Daarna blessures gehad. Dit jaar begonnen met warmrijden op Mallorca. Zal in Oman weer willen strijden voor de winst. Verder met UAE en Giro 2 mooie koersen alvast op het programma.

Francesco Busatto (Intermarché - Wanty, 21 jaar) - Puncheur
Adelbrieven voldoende vanuit de beloften. 1e in LBL U23, 2e Fleche Ardennaise en korte klasseringen in Giro next Gen en Tour de l'Avenir. Werd bij de profs 4e in Muscat en Appennino. Kan een heuvel over en is niet traag aan de meet. Vol programma: Oman, Faun classics, Laigueglia, Strade Bianche, Catalunya, Volta Limburg, Baskenland, Brabantse Pijl, Amstel, Waalse Pijl, Romandie, Zwitserland, Bretagne, Hamburg en Lombardia.

Geoffrey Bouchard (Decathlon AG2R La Mondiale Team, 31 jaar) - Klimmer
De eerste dertiger van de ploeg. Bergtrui in Giro ('21) en Vuelta ('19). Verder nog 3e in Oman, 8e in UAE en 14e in Vuelta. Won ook een etappe in Tour of the Alps. Vanuit de aanval op zoek naar succes in bergetappes. Programma nog onbekend.

Milan Fretin (Cofidis, 21 jaar) - Sprinter
Vanuit Team Flanders naar Cofidis. Veel korte klasseringen in kleinere koersen. Dit jaar begonnen Down Under met een 4e plaats in een etappe. Helaas een 4e stek in de Surf coast classic en niet in de Cadel Evans Race. Snel op herkansing in bijv. Murcia, Almeria, Kuurne, Nokere-Koerse, Brugge-De Panne, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Loire Tour of Roubaix.

Álvaro José Hodeg (UAE Team Emirates, 27 jaar) - Sprinter
Rappe man uit Colombia. Afgelopen jaren stonden in het teken van een zware crash en terugkomen op niveau. Eind vorig jaar 2x top-10 in China. Dit jaar begonnen in Down Under met een 7e plaats in een etappe. Voorlopig Le Samyn de volgende koers. Als die weer grotendeels op zijn niveau kan komen, dan is meedoen voor een etappe in de Vuelta een mooi doel.

Mikkel Frølich Honoré (EF Education - EasyPost, 27 jaar) - Puncheur
Wederom een oude bekende in het team. 2021 was zijn top jaar met etappes in Baskenland en Coppi e Bartali. Daarnaast een rits ereplaatsen. Kan scoren in heuvelklassiekers en etappes met geaccidenteerd terrein. Zal vooralsnog starten in Figueira, Algarve, E3, Dwars door Vlaanderen en Ronde van Vlaanderen.

Koen Bouwman (Team Visma | Lease a Bike, 30 jaar) - Klimmer
2 etappes en de bergtrui in de Giro ('22). Heeft vorig jaar helaas weinig vrijheid gekregen door de ambities binnen de ploeg. Moet dit jaar vechten voor een plek in de Vuelta. Anders voor een etappe in bijv. Zwitserland/Dauphine/Romandie als die daar start. Veel potentie, maar zet zichzelf te snel in een knechtenrol (zo ook in Down Under).

Pascal Eenkhoorn (Lotto Dstny, 26 jaar) - Klassiekers
Vorig jaar dichtbij een Tour etappe (2e). Terug in het team en krijgt de vrijheid in het voorjaar bij Lotto en tijdens een grote ronde om voor eigen succes te gaan. Zal de Belgische voorjaarsklassiekers voor zijn rekening nemen. 18e in de Amstel was vorig jaar het beste resultaat, zit er ergens een top-15 of meer in?

Gianni Moscon (Soudal - Quick Step, 29 jaar) - Klassiekers
Enfant terrible van het peloton. Diverse keren in opspraak gekomen vanwege zijn wangedrag. Zeker geen persoonlijk favoriet, maar is wel een renner met een kras die juist bij Patlef weer resultaten kan behalen. Op basis van die gok is hij gekozen. 3e in Lombarije, 4e WK, 4e Roubaix. Ja dan kan je natuurlijk wel fietsen. In Spanje warm gedraaid, de rest van zijn programma zal snel volgen.

Nans Peters (Decathlon AG2R La Mondiale Team, 29 jaar) - Aanvaller
Opnieuw een renner die al eens onderdeel heeft uitgemaakt van het team. Aanvallende coureur die een rit won in Giro ('19) en Tour ('20). In Australie opgewarmd om zijn programma te vervolgen in de Provence en Var classic. Probeert vanuit een ontsnapping voor succes te gaan.

Maurice Ballerstedt (Alpecin - Deceuninck, 23 jaar) - Sprinter
Deze jonge Duitser is in het team opgenomen vanwege zijn rappe benen. Met een 14e en 16e stek in Down Under zat er helaas geen uitschieter tussen. Met een 6e plek in een Vuelta etappe, zit er wel snelheid in. Programma nog onbekend voor 2024.

Will Barta (Movistar Team, 28 jaar) - Tijdrijder
Tijdrijder die ook vanuit een vlucht succes kan behalen. Liet afgelopen weekend in Valencia hiervan een sterk staaltje zien, door 50km vooruit te blijven. Heeft z'n waarde nu al opgebracht en kan alleen maar uitbouwen. Start o.a. in Murcia, Almeria, Gran Camino en Parijs-Nice.

Anthon Charmig (Astana Qazaqstan Team, 25 jaar) - Klimmer
2022 een sterk jaar gehad met korte klasseringen in etappes en kleinere rondes. Dit jaar de overstap naar Astana waar hij een vrije rol heeft in lastigere koersen. Etappe, top-10 notering klassement zijn de doelstellingen. Een 14e plek in Castellon was een mooi begin van het jaar. Komende weken in ieder geval naar Muscat en Tour of Oman.

Stian Fredheim (Uno-X Mobility, 20 jaar) - Sprinter
Jonge talentvolle Noorse sprinter die in de voetsporen moet gaan treden van Waerenskjold, Vingegaard, van Aert, Kragh Andersen, Madouas, Powless en Kuss om maar eens wat talenten uit een verleden van mijn team te benoemen. Vorig jaar een aantal keer top-10, waaronder in Brugge-De Panne, Loire en UK. In Mallorca nog niet aan sprinten toegekomen en verder programma nog onbekend.

Michele Gazzoli (Astana Qazaqstan Team, 24 jaar) - Puncheur
Dit jaar terug in het WT team van Astana, na in 2022 nog een schorsing gehad te hebben voor een jaar na het overtreden van de dopingregels. Kan als renner goed een heuvel over en is niet traag aan de meet. In Down Under warm gedraaid, gaat dit een vervolg geven in o.a. Wevelgem, Vlaanderen en Roubaix.

Iúri Leitão (Caja Rural - Seguros RGA, 25 jaar) - Sprinter
Een relatief onbekende Portugese sprinter. Gaat zijn 3e jaar in bij Caja Rural. Won vorig jaar 2 koersen (etappe in Griekenland en CRO race). Zal o.a. starten in thuiskoers Algarve, Hellas Tour, Boucles de Mayenne en Tour of Slovenie.

Post Reply