Team Van der Poel

Post Reply
User avatar
ChefSpijker
Posts: 1953
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Team Van der Poel

Post by ChefSpijker » 29 Oct 2021, 11:52

Na winst in het wielerbiedspel met Van der Poel, gaan we nu voor winst in het schaatsbiedspel met Van der Poel. Het is een vol team geworden met een mooie mix van allrounders, sprinters en stayers. Een kort voorstelrondje...

Miho Takagi 25 - Miho Takagi is de onbetwiste kopvrouw. Gaat voor goud op de 1000 en 1500 op de Spelen. Het is zonde dat het WK Sprint en WK Allround tegenwoordig in het zelfde weekend vallen, anders zou dit unieke talent ook voor die dubbel kunnen gaan. Nu verwacht ik dat ze haar WK Sprint-titel met verve gaat verdedigen op de trage baan van Hamar. Al is er in theorie nog een mogelijkheid: het sprinten valt op donderdag/vrijdag en het allrounden op zaterdag/zondag.

Image

Zhongyan Ning 11 - Zhongyan Ning was misschien wel de verrassing van 2019/2020. Als 20-jarig broekie pakte hij bijna een medaille op het WK op de 1500 meter en strandde op slechts 7 tienden van goud. Ook won hij een wereldbekerwedstrijd voor de Nederlandse top. In het coronaseizoen hebben we hem niet in actie gezien, maar we gaan er vanuit dat hij nu twee jaar verder een stuk beter is geworden en in eigen land goud gaat pakken.

Image

Tatsuya Shinhama 11 - Naast Miho hebben we ook de verdedigend wereldkampioen sprint bij de heren. Op de Japanse kampioenschappen viel de 1000 meter van Tatsuya Shinhama nog wat tegen, hij plaatste zich zelfs niet voor de eerste serie World Cups. Maar maart is ook nog ver weg en ondertussen kan hij op de 500 meter de nodige centen sprokkelen.

Image

Nils van der Poel 10 - Daar is ie dan! Het fenomeen van de 10 kilometer. En we verwachten dit seizoen nog meer. Dat wil zeggen: dubbel goud in Beijing. Dat zou betekenen dat Nils van der Poel meteen uit de kosten is en alles wat in World Cups, op het EK en op het WK Allround gescoord wordt, bonus is.

Image

Isabelle Weidemann 8 - Ook bij de dames hebben we op de langste afstanden een ijzersterke troef. Isabelle Weidemann is een 'reus' onder de dames, wordt elk seizoen wat beter en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze podiumkandidaat op de Spelen. Ook deze zomer heeft ze weer een stap gezet gezien haar optreden op het Canadese kampioenschap.

Image

Ragne Wiklund 8 - Tot onze grote verbazing kostte Ragne Wiklund minder dan 1/10 van ons budget. Hebben de andere ploegleiders liggen slapen of profiteerde Wiklund van het coronaseizoen met onder meer goud op de 1500 meter op het WK? Wij gaan er toch vanuit dat dit slechts het begin is van een internationale topcarrière. Wiklund komt oorspronkelijk uit het 'hardlopen door de bossen' en heeft pas sinds kort een volledige focus op het langebaanschaatsen. Conditioneel is ze top en technisch wordt ze steeds beter.

Image

Sergey Trofimov 5 - Jarenlang gepusht als de opvolger van Denis Yuskov, maar Sergey Trofimov is Sergey Trofimov. Rustig groeit hij elk seizoen steeds ietsje dichter naar de top. Afgelopen WK zelfs resulterend in brons op de 5 kilometer en bijna-brons op de 1500 meter.

Merijn Scheperkamp 4 - Merijn Scheperkamp is een van de nieuwe Nederlandse sprinttalenten. Reed dit voorseizoen al een 34'er en in combinatie met een degelijke 1000 meter heeft Merijn zomaar kans om zich ertussen te rijden voor een plek op het WK Sprint. Zeker als de toppers zich aan het voorbereiden zijn op de Spelen en hij vrij baan krijgt op het NK Sprint.

Vincent De Haitre 3 - Een unieke sporter: combineert de Zomerspelen met de Winterspelen. Afgelopen zomer deed Vincent De Haitre nog mee aan het baanwielrennen in Tokio en komende februari moet ie op het ijs staan in Beijing. De overgang is dit jaar, door het uitstel van de Zomerspelen, een extra uitdaging, maar op de 1000 meter reed hij zich er meteen tussen op het Canadese kampioenschap.

Elena Eranina 2 - Elena Eranina is een last minute wissel voor Yekaterina Shikhova. Kwalitatief veel minder en elke cent zal meegenomen zijn. Dat zal dan moeten komen op een 1500 meter in een World Cup of op het EK of een paar afstandcenten op het WK Allround.

Peder Kongshaug 2 - Net 20 geworden is Peder Kongshaug een van de Noorse toptalenten. Misschien is het een jaartje te vroeg, maar misschien wordt dit ook wel een doorbraakseizoen. Afgelopen seizoen scoorde hij al een paar top 10's in de World Cup en dat zal dit seizoen omgezet moeten worden in top 5's. Ook het WK Allround in eigen land zal aangestipt staan om minimaal top 8 te halen.

Nadezhda Morozova 2 - Ook Nadezhda Morozova liet zich vorig seizoen gelden met top 10's in de World Cup. Met 22 lentes jong is zij iets ouder dan Kongshaug, maar zij zit qua ontwikkeling op hetzelfde pad. Dit seizoen zullen top 5's het doel moeten worden.

De rest van het team wordt opgevuld met 1-punters en vier schaatsers op amateurbasis die zich moeten bewijzen voor een vast contract in de volgende winter.

Daniil Aldoshkin 1 - allrounder
Yekaterina Aydova 1 - sprintster/1500 meter
Joel Dufter 1 - sprinter
Odin By Farstad 1 - sprinter
Allan Dahl Johansson 1 - 1500 meter
Ryota Kojima 1 - sprinter
Ayano Sato 1 - allroundster
Ryosuka Tsuchiya 1 - stayer
Marina Zueva 1 - allroundster
Patrick Beckert 0 - stayer
Marijke Groenewoud 0 - allroundster
Sanneke de Neeling 0 - sprintster
Tijmen Snel 0 - sprinter

Post Reply