Team Jordy

Post Reply
Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Team Jordy

Post by Jordy » 19 Oct 2021, 22:02

Brittany Bowe 14
Natalya Voronina 10
Elizaveta Golubeva 9
Tingyu Gao 8
Viktor Mushtakov 8
Ruslan Murashov 8
Darya Kachanova 8
Jorien Ter Mors 6
Michelle de Jong 4
Artem Arefyev 3
Ruslan Zakharov 3
Valerie Maltais 3
Arisa Go 3
Nana Takagi 3
Misaki Oshigiri 2
Marten Liiv 2
Aleksandr Rumyantsev 2
Marwin Talsma 1
Jan Blokhuijsen 1
Andrea Giovannini 1
Antoine Gélinas-Beaulieu 1
Heather McLean
Marsha Hudey
Ruining Tian
Lian Ziwen
Last edited by Jordy on 02 Nov 2021, 21:23, edited 3 times in total.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 19 Oct 2021, 22:22

Na een jaartje afwezigheid door Covid en de 'schaatsbubbel' zal er dit jaar weer volop geschaatst worden door alle nationaliteiten en dat betekent dat Team Jordy er ook weer bij is! Op de eerste avond waren we nog zuinig, maar we sloegen wel meteen toe om de basis voor onze sprintploegen neer te zetten.

Tingyu Gao 8

Image

In 2018 wist de destijds slechts 21 jarige Gao al brons te pakken op de 500 meter tijdens de Olympische Spelen. Vanaf toen wisten we dat hij slechts één doel had. Goud in eigen land tijdens de Spelen van 2022. Na een jaar van afwezigheid van de Chinezen was het onduidelijk hoe realistisch dit doel was. Een paar weken terug werd echter duidelijk dat dit zeer realistisch is. Goa reed op 26 September al 33,83 tijdens een trainingswedstrijd. Een fabelachtige tijd die wel eens aan kan geven dat er maar één favoriet is bij de mannen tijdens de Olympische Spelen op de 500 meter en dat is Gao!

Michelle de Jong 4

Image

Ook bij de dames beginnen we bij de 500 meter. Het zusje van Allround kampioen Antoinette is in tegenstelling tot haar zus een pure sprintster. Vorig jaar heeft ze al eens mogen proeven aan de Wereldbeker en met die ervaring wilt ze dit jaar meer. Michelle is nu 22 jaar en zou in staat moeten zijn om consequent top 10 te rijden op de 500 meter. Ook op de 1.000 meter liggen er zeker nog mogelijkheden voor haar en dus is een WK Sprint een mooi doel.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 19 Oct 2021, 23:05

Op avond 2 werd het cruciaal om de ploeg in de breedte te versterken, met een Russisch trio is dit zeker gelukt. Het team begint nu op meerdere vlakken vorm te krijgen, zo kunnen we bij de dames inmiddels op alle afstanden mee spelen. Bij de Heren daarentegen hebben we een echt specialisme.

Elizaveta Golubeva 9

Image

We beginnen met Elizaveta Golubeva, bij sommige wellicht nog beter bekend als Kazelina. We volgen Kazelina al jaren en daarom was het vorig jaar even wennen om haar Golubeva te noemen na haar huwelijk. Echter zijn we inmiddels gewend en dit jaar zullen we dus enkel nog naar Golubeva zoeken in de uitslagen. Golubeva is een groot talent die elk jaar een stapje extra zet. Inmiddels behoort Golubeva op de 1.000 en 1.500 meter tot de wereldtop. Daarnaast is ze een uitstekend allrounder die op de 500 meter haar slag kan slaan en op de lange afstanden de schade goed kan beperken. Mocht zij dit jaar die laatste stap zetten en die podiumplaatsen omzetten in overwinningen dan gaan wij een heel leuk seizoen beleven met haar. Helaas telt de Massa Start echter niet mee, want ook hier behoort ze tot de top, een echte allrounder dus.

Viktor Mushtakov 8

Image

Sinds het tijdperk Kulizhnikov is er in Rusland aan sprintende mannen geen gebrek. Buiten Kulizhnikov zelf is de meest interessante naam hier Viktor Mushtakov. Waar de meeste Russen toch vooral een sterke 500 meter hebben, bezit Mushtakov ook over een sterke 1.000 meter. Afgelopen jaar wist Mushtakov nog niet direct de lijn naar boven door te zetten, maar we gaan er vanuit dat Mushtakov dit jaar weer voort zal bouwen op zijn vorm uit 2020. In dat geval hebben we direct een podium kandidaat voor het WK Sprint te pakken en zullen we ook op de 500 meter een tweede kanshebber op zeges hebben.

Ruslan Murashov 8

Image

Over sprintende Russen gesproken, op de 500 meter is er één Rus die al jaren mee kan met Kulizhnikov, zijn vriend Ruslan Murashov. Hoewel Murashov niet de 1.000 meter van Kulizhnikov heeft, kan hij op de 500 meter wel de strijd aan. De snelheid is er alleen Murashov heeft niet de techniek van Kulizhnikov wat betekent dat hij die snelheid niet altijd ten volste kan benutten. Met Murashov is het dan ook vaak alles of niets. Het meest tekende voorbeeld hiervan zagen we in Salt Lake City in 2017. De eerste dag werd Murashov laatste met 35,56; hij had weer eens moeite met zijn bocht. De dag erna won diezelfde Murashov echter met 34,02! Een tijd die hij inmiddels heeft weten aan te scherpen naar 33,99 waardoor hij tot een zeer select gezelschap behoort met een tijd onder de 34 seconden. Deze alles of niets mentaliteit bevalt ons wel. We zetten graag een 7de plek op het spel voor een overwinning en met Murashov weten we één ding: veel 7de plekken zullen we van hem niet zien.

Valerie Maltais 3

Image

Na onze sprintende mannen is het weer eens tijd voor een dame en met deze dame kijken we vooral naar de langere afstanden. Met plek 8 op de 3km en plek 7 op de 5km tijdens het afgelopen WK lijkt dat immers het logische om te doen. Echter was daar afgelopen weekend dan opeens de 1.14,95 op de 1.000 meter, meer dan 2 seconden onder haar vorige PR. Maltais heeft meer snelheid dan ooit en deze combinatie is ideaal voor een Allround toernooi. Net als Golubeva richt ook Maltais zich veel op de Massa Start en gezien haar short track verleden is dat niet raar. Echter lijkt Maltais nu dus ook op de individuele afstanden flinke stappen te zetten. We zijn benieuwd waar dit schip strand, maar dit zijn de breedte versterkingen waar we van kunnen genieten.

Marten Liiv 2

Image

Met Marten Liiv hebben we een opvallende naam erbij. Een Est zien we niet vaak terug in de uitslagen, maar Liiv wordt elk jaar een stapje beter en dat resulteerde afgelopen WK in een 5de plek op de 1.000 meter. Jawel hoor, met Liiv hebben we opnieuw een sprintende man te pakken. Hoewel hij zich in tegenstelling tot onze andere mannen meer op de 1.000 meter zal toeleggen dan de 500 meter. Dat is naast de pure sprinters Gao en Murashov zekere een welkome toevoeging aan ons team. Samen met Mushtakov zal hij dus het mooie weer moeten maken op de 1.000 meter.

Fair Play
Posts: 1706
Joined: 29 Nov 2019, 19:44

Re: Team Jordy

Post by Fair Play » 21 Oct 2021, 21:24

Over Russen gesproken.
Murashov heeft Covid en Voronina wordt volgende week geopereerd aan nierstenen.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 21 Oct 2021, 22:09

Fair Play wrote:
21 Oct 2021, 21:24
Over Russen gesproken.
Murashov heeft Covid en Voronina wordt volgende week geopereerd aan nierstenen.
Ik had niet anders verwacht. :lol:
Al valt het nog te overzien, kan beter nu alvast alle pech hebben. Ik verwacht ze allebei weer gewoon erbij tijdens de wereldbekers. :D

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 21 Oct 2021, 23:06

Vooralsnog hadden we een duidelijk specialisme, de sprint bij de mannen en dan met name de 500 meter moet ons terrein worden. Tijdens biedavond 3 was het dan ook vooral de bedoeling dat de damesploeg wat werd uitgebreid. In die missie zijn we zeker geslaagd, al had ook ik niet verwacht dat ik met 7 dames naar huis zou gaan. :lol:

Brittany Bowe 14

Image

De eerste naam die we aankondigen is onze absolute kopvrouw. Een echte wereldtopper die ons hopelijk vele zeges gaat opleveren, namelijk Brittany Bowe! Het feit dat ze de huidige wereldrecordhouder en wereldkampioen op de 1.000 meter zou al genoeg moeten zeggen. Tijdens de Spelen gaan we dan ook zeker voor één gouden medaille, maar ook op de 1.500 meter behoort ze tot de favorieten. Daar houdt het natuurlijk nog niet mee op, want ook haar 500 meter mag er wezen waardoor ze ook tijdens het WK Sprint tot favorieten zal behoren. Dit is wat we nodig hadden, dat wordt genieten!

Natalya Voronina 10

Image

Over wereldrecordhouders gesproken, we hebben er nog eentje weten binnen te hengelen hoor. Namelijk die van de 5 km, met Voronina hebben we een echte dame voor de lange afstanden. Voronina is een echte bijter, het soort karaktervrouw waar we van houden. Dit karakter en die lange adem zullen haar ook op het WK Allround helpen waardoor we met Golubeva een ijzersterk Russisch duo hebben. Het seizoen van Voronina is wel met wat tegenslag begonnen. Ze had namelijk last van nierstenen en zal hiervoor nogmaals geopereerd moeten worden. Echter wist ze ondanks dit ongemak toch al 4.06 te schaatsen dus we hebben er alle vertrouwen in dat ze ijzersterk terug zal komen en ze nog vele overwinningen voor ons zal pakken.

Darya Kachanova 8

Image

Bowe voor het WK Sprint en de 1.000/1.500 combi, Voronina voor het WK Allround en de 3/5 km combi, blijft over de 500 meter bij de dames. Ook daar hebben we ons versterkt met een extra optie naast Michelle de Jong. Een oude bekende keert terug en naast onze andere Russen zal ze zich dan ook zeker thuis voelen! Kachanova is al jaren het opkomende Russische sprinttalent. Het is echter nog wachten tot ze die laatste stap van subtop naar top kan zetten. Echter hinkt ze zowel op de 500 als 1.000 dicht tegen die top aan dus het lijkt een kwestie van tijd. Natuurlijk is dat ook nog eens de ideale combinatie voor een mooie prestatie tijdens het WK Sprint.

Jorien Ter Mors 6

Image

Nog een oude bekende. We hebben al eens eerder een flinke slag geslagen met een destijds spotgoedkope Ter Mors. De laatste jaren is Ter Mors echter een beetje aan het sukkelen met haar rug, maar in een Olympisch seizoen kan ze altijd nét wat meer. De afgelopen 2 Olympische Spelen wist ze dan ook goud te winnen en ook nu sluiten we dat zeker niet uit. Ze zal dan wel de strijd aan moeten gaan met onze kopvrouw Bowe, maar met 2 afstanden kunnen ze de buit mooi verdelen.

Arisa Go 3

Image

Dat maakt 3 op een rij. Ook de volgende naam is een dame, een sprintster en een bekende van de ploeg. We verwelkomen namelijk Arisa Go terug. Go weet achter Kodaira al jaren verdienstelijk mee te doen op de sprint afstanden en met name de 500 meter. Dit seizoen zal ze opnieuw die strijd aan gaan.

Nana Takagi 3

Image

In het kielzoog van haar zusje wordt ook Nana Takagi elk jaar sterker. Hoewel ze niet hetzelfde talent heeft als haar zusje heeft Nana Takagi zich ontpopt tot een zeer verdienstelijke schaatster. Nana Takagi is een echte allrounder en we richten ons dan ook vooral op het WK Allround. Echter kan ze op de 1.500 meter en 3 km ook al tussendoor sprokkelen.

Misaki Oshigiri 2

Image

Ook dat maakt 3 op een rij. Naast onze Russische enclave hebben we nu ook gebouwd aan een Japanse tak. Ook ditmaal betreft het een oude bekende en na wat mindere seizoenen hopen we dat Oshigiri terug komt op het niveau dat ze ooit voor ons had. Net als Takagi is Oshigiri een echte allrounder en ook met haar zullen we dan vooral uitkijken naar het WK Allround.

Wat een schitterende avond met deze namen zullen we bij de dames op alle afstanden en in alle klassementen meespelen. Nu liggen de mannen echter achter dus het volgende doel zal zijn om ook de mannenploeg nog wat extra's te geven.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 26 Oct 2021, 19:41

We wilde de mannenploeg nog wat extra's geven en dat is dubbel en dwars gelukt! Na 7 dames, kunnen we deze keer 7 heren aankondigen. De focus ligt hierbij op de langere afstanden, maar ook op de andere afstanden/klassementen zullen we sterker voor de dag komen.

Artem Arefyev 3

Image

Voordat we ons gaan concentreren op de langere afstanden willen we nog een versterking op de sprint aankondigen. Arefyev is hét sprinttalent en maakt ons Russische trio op de 500 meter compleet. Met de uitsluiting van Kulizhnikov op de Olympische Spelen staat niets ons Russische trio in de weg om te schitteren tijdens de Spelen. Dat Arefyev dit in zich heeft, heeft hij vorig jaar al dubbel en dwars bewezen. Zo wist hij op 20 jarige leeftijd al een wereldbeker wedstrijd te winnen en was deze winnende tijd sneller dan zelfs Kulizhnikov gedurende het gehele afgelopen seizoen wist te zijn. Deze Rus kon dus zeker niet ontbreken in onze selectie.

Ruslan Zakharov 3

Image

We blijven nog even in Rusland. Ook onze eerste man die het langer dan 1.000 meter volhoudt komt namelijk uit Rusland. Met een 5de plaats op de 10 km tijdens de afgelopen WK Afstanden lijkt het wellicht alsof we hier met een echte stayer te maken hebben. Echter wist Zakharov zijn PR op de 1.500 meter afgelopen weekend met meer dan 1,5 seconden te verbeteren. Zakharov lijkt dus veel aan snelheid te hebben gewonnen wat hem een geduchte tegenstander maakt voor het WK Allround. Dat Zakharov op zijn leeftijd nog zo'n stappen weet te zetten mag geen verrassing heten. Na een succesvolle shorttrack carrière (goud op de 5km relay tijdens de Spelen in Sochi) schaatst hij namelijk pas enkele jaren op de lange baan. Er zit dus nog veel potentie in deze Rus en met hem kunnen we de strijd dan ook zeker aangaan tijdens het WK Allround en op de 5/10 km.

Alexander Rumyantsev 2

Image

Daar blijft het natuurlijk niet bij, want Rusland heeft nog een andere specialist op de 5/10 km. Ook Alexander Rumyantsev zal volgend jaar voor Team Jordy schaatsen. Dat dit een aanwinst voor ieder team op de lange afstanden is bewees hij vorig jaar wel. Met een bronzen medaille op de 10 km tijdens het WK Afstanden is Rumyantsev iemand om rekening mee te houden.

Marwin Talsma 1

Image

Vorig jaar was daar dan opeens Marvin Talsma. Hij wist zich te plaatsen voor het EK Afstanden en de wereldbekerwedstrijden, maar miste nipt het WK Afstanden. Dit jaar hopen we dat Talsma die laatste stap zet. Mocht het Talsma lukken om zich te plaatsen dan is hij ook direct een podiumkandidaat. Echter zetten we niet te veel druk op die Olympische Spelen, er zijn nog genoeg andere opties waar Talsma zijn waarde zal bewijzen voor Team Jordy.

Jan Blokhuijsen 1

Image

Jan Blokhuijsen moest de opvolger worden van Sven Kramer. De kroonprins van het Allrounden wist deze belofte nooit helemaal in te lossen. Dit wil echter niet zeggen dat Blokhuijsen geen succesvolle carrière kent. Blokhuijsen wist al vele podiumplekken te behalen (met name in het Allrounden), maar kende ook enkele downs. Een tussenjaar lijkt Blokhuijsen echter goed te hebben gedaan en dit Olympische jaar zou alles op zijn plek moeten vallen. Of dat ook daadwerkelijk op de Olympische Spelen lukt blijft afwachten. Blokhuijsen lijkt het toch vooral van zijn Allround kwaliteiten te moeten hebben, maar we sluiten het zeker niet uit dat Blokhuijsen toch weet te verrassen op een afstand. Het hoofddoel blijft echter het WK Allround.

Andrea Giovannini 1

Image

Die selectie voor het WK Allround mocht zeker nog wat verder uitgebreid worden en met Andrea Giovannini hebben we de ideale man daarvoor gevonden. Giovannnini doet al jaren mee in de Allround subtop en ook dit jaar hopen we hier met Giovannini te scoren.

Antoine Gélinas-Beaulieu 1

Image

Onze laatste man voor het WK Allround is Antoine Gélinas-Beaulieu. Gélinas-Beaulieu is een oude bekende van ons en zet al een aantal jaren mooie stappen. In tegenstelling tot onze andere Allround mannen is Gélinas-Beaulieu echter geen specialist op de lange afstanden, maar juist op de middenlange afstanden. Met name de 1.500 meter is zijn terrein en laat de 1.500 meter bij de mannen nou net onze zwakste afstand zijn. Gélinas-Beaulieu was dus nog de ontbrekende schakel in onze selectie.

Ons budget is hiermee op, echter is ons Team daarmee nog niet helemaal compleet. Er zullen nog 4 stagiaires volgen. Inmiddels kunnen we op bijna elke afstand op elk toernooi meespelen voor de podiumplaatsen. Een dergelijke brede selectie is zoals altijd ons doel zodat we elke wedstrijd kunnen genieten en de overwinningen aan elkaar kunnen rijgen!

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1953
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Team Jordy

Post by ChefSpijker » 28 Oct 2021, 14:54

Is er met Arefyev ook wat aan de hand? Kulizhnikov nog steeds erg matig, maar Arefyev niet in de top 3 gemeld. Murashov zal wel nog niet hersteld zijn van corona.

Championship of Russia, Kolomna

500 m

1.Viktor Mushtakov 34.94
2.Pavel Kulizhnikov 35.27
3.Viktor Lobas 35.46

Vinnie
Posts: 514
Joined: 29 Nov 2019, 21:49

Re: Team Jordy

Post by Vinnie » 28 Oct 2021, 19:36

Ook corona gehad. Wel de 500 meter gereden maar pas zevende tijd.

Fair Play
Posts: 1706
Joined: 29 Nov 2019, 19:44

Re: Team Jordy

Post by Fair Play » 28 Oct 2021, 19:49

ChefSpijker wrote:
28 Oct 2021, 14:54
Is er met Arefyev ook wat aan de hand? Kulizhnikov nog steeds erg matig, maar Arefyev niet in de top 3 gemeld. Murashov zal wel nog niet hersteld zijn van corona.

Championship of Russia, Kolomna

500 m

1.Viktor Mushtakov 34.94
2.Pavel Kulizhnikov 35.27
3.Viktor Lobas 35.46
Kulizhnikov is zijn schaatsen nog aan het slijpen.

paultje
Posts: 1206
Joined: 06 Dec 2019, 23:57

Re: Team Jordy

Post by paultje » 28 Oct 2021, 20:19

ChefSpijker wrote:
28 Oct 2021, 14:54
Is er met Arefyev ook wat aan de hand? Kulizhnikov nog steeds erg matig, maar Arefyev niet in de top 3 gemeld. Murashov zal wel nog niet hersteld zijn van corona.

Championship of Russia, Kolomna

500 m

1.Viktor Mushtakov 34.94
2.Pavel Kulizhnikov 35.27
3.Viktor Lobas 35.46
1 Viktor MUSHTAKOV 34,94
2 Pavel KULIZHNIKOV 35,27 SB
3 Victor LOBAS 35,46 PR SB
4 Nikita BAZYUK 35,54 PR SB
5 Artem ZOLOTAREV 35,58 SB
6 Timur KARAMOV 35,68
7 Artem AREFYEV 35,74 SB

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1953
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Team Jordy

Post by ChefSpijker » 28 Oct 2021, 20:42

Vinnie wrote:
28 Oct 2021, 19:36
Ook corona gehad. Wel de 500 meter gereden maar pas zevende tijd.
Oh gemist. Gaat lekker met corona bij de Russische schaatsers. Ik neem aan dat Aldoshkin dat ook gehad heeft gezien zijn 5 km :lol:

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 30 Oct 2021, 09:02

De Russische sprinters zullen wel weer gezellig samen gefeest hebben, alleen Mushtakov is braaf thuis gebleven. Och ja, beter dat ze het nu krijgen, kunnen ze later in het seizoen knallen als het om de echte centen gaat. :D

Die nationaal kampioenschappen in Rusland zijn meestal toch een formaliteit, neem aan dat Murashov, Arefyev en Voronina wel geselecteerd worden. Ook Kulizhnikov zal zich daar vast geen zorgen om hoeven te maken.

Wel tevreden over Golubeva, Kachanova, Zakharov en Mushtakov, ook Rumyantsev voldoende.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 02 Nov 2021, 21:23

Er was nog plek voor 4 stagiaires en die zijn inmiddels aangetrokken. Daarbij zien we 2 bekende gezichten waarbij we verbaasd waren dat zij nog geen contract hadden. We verwelkomen hen dan ook met open armen terug zodat ze volgend jaar weer een volwaardig contract kunnen verdienen. Als laatste voegen we ook nog 2 talenten toe aan onze selectie.

Heather McLean

Image

Onze eerste bekende is Heather McLean. Alweer jaren een vaste waarde op de sprint bij de dames, met name op de 500 meter. Afgelopen seizoen wist zij bijvoorbeeld tijdens het WK nog 7de en 9de te worden op respectievelijk de 500 en 1.000 meter. Die combinatie biedt natuurlijk ook direct mogelijkheden voor het WK Sprint. Kortom McLean is een mooie toevoeging voor elk team!

Marsha Hudey

Image

Naast McLean is ook Hudey al jaren een vaste waarde voor Canada op de sprint. Ieder jaar weet zij wel weer haar top 10 noteringen op de 500 meter mee te pikken. Afgelopen seizoen heeft ze in het aparte Covid jaar rust genomen, maar dit jaar is ze weer helemaal terug. Zo wist ze weer direct (in afwezigheid van McLean) Canadees kampioen op de 500 meter te worden. Haar 1.000 meter is wel minder dan die van Hudey dus het zal vooral van de 500 meter moeten komen. Hier zal Hudey echter zonder twijfel lekker sprokkelen voor ons team.

Ruining Tian

Image

We blijven nog even bij de Dames sprint en ook in dit geval met name op de 500 meter. Ruining Tian zal voor vele wellicht als een verrassende keuze gezien worden, maar onze zoektocht naar talent bracht ons al gauw in China. China is voor vele namelijk de grote onbekende, we weten allemaal dat de Chinezen zich volledig hebben voorbereid op de Olympische Spelen in eigen land, maar door Covid hebben we hen al 2 jaar niet meer in internationale wedstrijden gezien. Ook andere uitslagen kwamen maar mondjesmaat binnen dus het is moeilijk inschatten hoe goed de Chinezen zullen zijn. Met Ning en onze eigen Gao heeft China 2 wereldtoppers die voor goud zullen gaan, maar daarachter zullen er ook verschillende namen opstaan. Wij verwachten met Tian één van deze verrassingen te hebben gevonden. 2 jaar gelden was zij op 21 jarige leeftijd al geregeld te zien in de A-groep op de 500 meter. Ze kwam nog enkele tienden te kort voor de top 10, maar 2 jaar later zou ze deze extra snelheid moeten hebben gevonden. De zeldzame resultaten die naar buiten kwamen zijn in ieder geval veel belovend. Op het Chinees kampioenschap en het Olympisch testevent wist Tian met ruime voorsprong de andere Chinezen af te troeven. In de wetenschap dat deze dames een jaar eerder nog aan haar gewaagd waren en in sommige gevallen haar zelfs wisten te kloppen is dat een zeer bemoedigend teken. We verwachten dus dat sommige mensen wat verbaasd zullen opkijken wanneer Tian direct de top 10 op de 500 meter weet binnen te dringen en wie weet wat voor moois er nog mogelijk is als Tian ook dit jaar nog een stap weet te zetten.

Lian Ziwen

Image

Onze laatste naam is zo verrassend dat er niet eens een individuele foto van hem beschikbaar is. We zullen het dus moeten doen met het Chinese podium op de 1.000 meter. Ziwen wist hier namelijk zilver te winnen achter de uiteraard ongenaakbare Ning. Dat gat met Ning zal Ziwen echter maar wat graag proberen te dichten en hier is Ziwen hard mee bezig. Er zijn nagenoeg geen internationale resultaten van Ziwen beschikbaar, simpelweg doordat Ziwen nog niet zo lang professioneel schaatst. De potentie is er echter wel en Ziwen gaat dan ook met gigantische stappen vooruit. In 2018 kwan hij binnen met 1:12,33. Op dit moment zit Ziwen nog 2,5 seconden achter Ning, deze uitslag laat geen bijzondere potentie zien, maar het is dan ook pas zijn eerste wedstrijd en iedereen moet ergens beginnen. Een jaar later dook Ziwen echter direct onder de 1.10 en klopte daarmee (in afwezigheid van Ning) alle andere Chinezen, toen werd duidelijk dat de Chinezen hier een ruwe diamant hadden. Nog geen maand later wist Ziwen zelfs onder de 1.09 te duiken, hiermee was het gat met Ning verkleint tot slechts één seconde en ook een eerste 34'er op de 500 meter is niet ver weg. Vorig jaar was het dan natuurlijk ook interessant om te zien wat voor stap Ziwen nog kon zetten, maar helaas stak Covid daar een stokje voor. Dit jaar kwam echter al voorzichtig naar buiten dat Ziwen die stap waarop gehoopt werd zeker gezet heeft. Met 1.07:50 wist Ziwen een geweldige tijd neer te zetten, slechts 2 tienden achter Ning en daarmee de 3de tijd tot nu toe in dit nog jonge seizoen. Natuurlijk is Ürümqi een zeer snelle baan, maar ook op deze baan is dit gewoon een ijzersterke tijd. Ziwen zou zomaar de grote onbekende in de top 10 kunnen zijn tijdens de 1.000 meters dit seizoen en wie weet wat er nog meer in zit met iemand die zich zo spectaculair weet te verbeteren.

Post Reply