Team Laatste man 2022

Post Reply
Laatste man
Posts: 920
Joined: 30 Nov 2019, 23:18

Team Laatste man 2022

Post by Laatste man » 23 Dec 2021, 21:23

Team 2022
Pascal Ackermann - UAE Team Emirates (14)
Kasper Asgreen - Quick-Step Alpha Vinyl Team (13)
Stefan Küng - Groupama-FDJ (13)
Bauke Mollema - Trek-Segafredo (9)
Ion Izagirre - Cofidis (8)
Dylan van Baarle - Ineos-Grenadiers (7)
Edoardo Affini - Jumbo-Visma (5)
Cees Bol - Team DSM (5)
Mauri Vansevenant - Quick-Step Alpha Vinyl Team (4)
Valentin Madouas - Groupama-FDJ (3)
Max Walscheid - Cofidis (3)
Matteo Fabbro - BORA-hansgrohe (2)
Gonzalo Serrano - Movistar Team (2)
Mattias Skjelmose Jensen - Trek-Segafredo (2)
Connor Swift - Team Arkea-Samsic (2)
Mike Teunissen - Jumbo-Visma (2)
Michael Gogl - Alpecin-Fenix (1)
Chris Harper - Jumbo-Visma (1)
Oscar Riesenbeek - Alpecin-Fenix (1)
Rasmus Tiller - Uno-X Pro Cycling Team (1)
Milan Vader - Jumbo-Visma (1)
Mads Würtz Schmidt - Israel-Premier Tech (1)
Jefferson Alex Cepeda - Drone Hopper-Androni-Giocattoli (0)
Pascal Eenkhoorn - Jumbo-Visma (0)
Kristoffer Halvorsen - Uno-X Pro Cycling Team (0)
Gotzon Martín - Euskaltel-Euskadi (0)
Nick Schultz - Team BikeExchange - Jayco (0)
Søren Wærenskjold - Uno-X Pro Cycling Team (0)
Last edited by Laatste man on 20 Jan 2022, 17:04, edited 11 times in total.

Laatste man
Posts: 920
Joined: 30 Nov 2019, 23:18

Re: Team Laatste man 2022

Post by Laatste man » 26 Dec 2021, 19:43

Pascal Ackermann (UAE Team Emirates: 27 jaar) - Sprinter
Kopman van de ploeg. Topsprinter in 2019 en 2020. Vorig jaar ruzie om een plek in de Tour bij Bora. Dit jaar de sprintkopman van UAE. Veel toppers in de ploeg, maar gaat zeker in een grote ronde, etappekoersen of (semi)klassiekers zijn kansen krijgen zoals in de Vuelta.
Image

Kasper Asgreen (Quick-Step Alpha Vinyl: 26 jaar) - Klassiekers
Blikvanger van de ploeg. Ontzettend blij dat het vertrouwen vorig jaar is uitbetaald en omgezet is een verdere samenwerking. Winnaar van de E3 en Vlaanderen. Naast topper in de klassiekers ook een kanon in het tijdrijden. De gele trui in Denemarken is het doel!
Image

Stefan Küng (Groupama-FDJ: 28 jaar) - Tijdrijder
Terug in het team na een ijzersterk seizoen. Tijdrijden is zijn handelsmerk. 1e EK, 1e Zwitserland, 2e Tirreno, 3e Benelux Tour, 4e OS, 4e Tour en 5e WK. Tevens nog de Ronde van Valencia gewonnen als verrassing. Alleen de grote klassiekers vielen tegen, met vooral pech in Roubaix na een sterke koers. Dit jaar de stap in de klassiekers, na een 6e stek in Wevelgem.
Image

Bauke Mollema (Trek-Segafredo: 35 jaar) - Klimmer
Karakter op en naast de fiets. Elk jaar goed voor topresultaten. Wint etappes in grote rondes, wint klassiekers, doet mee in klassementen en dat allemaal met zijn eigen stijl 'Mollemalen'. Dit jaar zijn etappes in grote rondes weer het doel. Tevens meedoen in 1 van de heuvelklassiekers in het voor of najaar.
Image

Ion Izagirre (Cofidis: 32 jaar) - Klassement
Ervaren coureur die jaarlijks dikke top plaatsen bij elkaar fietst en ook mooie overwinningen behaald. 3e in PN, rit in Baskenland, 7e Romandie, 7e Dauphine en 2e/4e in Tour etappe. Dit jaar als kopman bij Cofidis. Gaat met die sponsor alle Spaanse koersen rijden. Klassementen scoren en die jaarlijkse overwinning is het doel.
Image

Dylan van Baarle (INEOS Grenadiers: 29 jaar) - Klassiekers
Wereldgozer, top coureur en terug op het oude nest. Met Dylan hebben we de nummer 2 van het afgelopen WK en de winnaar van DdV na een prachtige solo. Wordt elk jaar stabieler in de klassiekers en is van groot belang voor zijn kopmannen in de Grote Rondes. Vorig jaar 7e E3, 8e Wevelgem en 10e Vlaanderen. Roubaix lag hem in de regen niet. Met een stabiele klassieker periode kan daar ook die uitschieter komen.
Image

Edoardo Affini (Jumbo-Visma: 25 jaar) - Tijdrijder
Tijdrijder en knecht van Wout. Vorig jaar in de Giro was Edoardo dichtbij een overwinning met een 2e, 2e en 3e stek. De 2e stek die blijft hangen is zijn solo die vlak voor de streep eindigde. Haalde ook nog top-10 noteringen in tijdritten in Denemarken, Benelux Tour, EK en WK. Dit jaar nog een stap zetten en wellicht ook eens in een kleinere eendaagse koers zelf eens een poging wagen.
Image

Cees Bol (Team DSM: 26 jaar) - Sprinter
Oersterk als sprinter, komt er nog niet altijd uit. 8x top-10 in de Tour, etappe winnaar Parijs-Nice/Noorwegen/Algarve/California en ook winnaar Nokere-Koerse. Met de kennis van Degenkolb gaat dat laatste stapje gezet worden.
Image

Mauri Vansevenant (Quick-Step Alpha Vinyl Team: 22 jaar) - Klimmer
De opvolger van REV, maar dan met minder praatjes. Kan zich in de luwte van Eddy de 2e uitstekend ontwikkelen. Fietst niet mooi, maar wel zeer rap omhoog. Baskenland 11e, met een sterk optreden en 2e in een Vuelta etappe. Won voor Mollema en Landa de GP Industria. Kan ook uitstekend uit de voeten in de Ardennen.
Image

Valentin Madouas (Groupama-FDJ: 25 jaar) - Puncheur
De man van de 'assist' op Alaphilippe op het WK. Als een katapult werd zijn kopman gelanceerd. Werd zelf ook nog keurig 13e. Tevens een rits aan podiumplaatsen in Franse najaarskoersen en in het verleden top-10 in Amstel, Tours, Bretagne Classic en etappes Giro/Tour. Staat zijn mannetje op heuvelachtige parcoursen, maar is ook niet bang voor kasseien.
Image

Max Walscheid (Cofidis: 28 jaar) - Sprinter/Tijdrijder
Na een uitstapje bij Team Jordy is Max voor de 3e keer terug in het team. Wordt elk jaar wat sterker en ontwikkelt zich vooral op het gebied van tijdrijden. 1e WK Mixed Relay, 5e EK tijdrijden en 11e WK tijdrijden. Daarnaast nog eens 6 top-10 noteringen in de tijdritten, waaronder 2x in de Giro. Tevens in de klassiekers ook meer van voren met 7e plaatsen in Nokere en Koksijde en 12e plaatsen in Roubaix en Wevelgem. Als daar dit jaar top 5 of top 10 noteringen uitrollen, dan is dit een prima vooruitgang.
Image

Matteo Fabbro (BORA - hansgrohe: 26 jaar) - Aanvaller
Kan op lastige parcoursen uit de voeten. In Tirreno en Tour of the Alps een aantal keer top 5. Dit komt mede door zijn aanvallende koers instelling. Met dit gegeven zit er altijd een kans op een mooie notering in.
Image

Gonzalo Serrano (Movistar Team: 27 jaar) - Puncheur
Typische Spaanse renner. Rap op heuvelachtige parcoursen. Maakt een mooie ontwikkeling door vanaf Caja Rural en nu bij Movistar. Wint zijn etappes in Andalucia en sprint kort in andere Spaanse etappekoersen. Viel op in Engeland door met Van Aert, Hayter en Alaphillipe te concurreren.
Image

Mattias Skjelmose Jensen (Trek-Segafredo: 21 jaar) - Klassement
Na Vingegaard, Asgreen en Honore wederom een Deense topper in wording in het team. Bij Trek vorig jaar zijn neus al aan het venster gestoken met een 5e plek in L'Ain, 6e in UAE, 7e Noorwegen, 8e in Denemarken en 15e in Romandie. Kan dus goed bergop en heeft ook een aardige tijdrit in de benen. Krijgt bij TREK vrijheid om zich te ontwikkelen.
Image

Connor Swift (Team Arkea-Samsic: 26 jaar) - Aanvaller
Winnaar van één van de mooiste koersen van het jaar, de Tro-Bro Léon. Authentieke koers over onverharde wegen. Ook nog top 10 in Bretagne classic, Hageland en Belgium Tour. Kan redelijk snel aankomen op lastige parcoursen.
Image

Mike Teunissen (Jumbo-Visma: 29 jaar) - Klassiekers
Na 2 jaar blessureleed en ziekte, dit jaar de wens om een volledig fit jaar te draaien. Kan goed mee in klassiekers (top-10 Roubaix, DdV, Omloop), kan aardig sprinten (Tour etappe o.a.) en zal Wout veel ondersteunen.
Image

Michael Gogl (Alpecin-Fenix: 28 jaar) - Klassiekers
Komt vaak 1-2 keer per jaar bovendrijven in een grote koers. 2x top-10 in Strade en top-10 in de Amstel. Dit jaar bij Alpecin is het doel om stabieler te worden. Al is top-5 in de Strade ook prima!
Image

Chris Harper (Jumbo-Visma: 27 jaar) - Klimmer
Er was nog behoefte aan klimmers, Harper is 1 van die klimmers geworden. Laat als prof begonnen, vorig jaar een vervelende oog blessure gehad. Werd wel 4e in UAE Tour. Begint ook dit seizoen weer in de zandbak. De Giro staat voorlopig ook op het programma.
Image

Oscar Riesenbeek (Alpecin-Fenix: 29 jaar) - Klassiekers
2e achter Campenaerts in een Giro etappe, 3e op het NK en 9e in de Brabantse Pijl. Elk jaar een stapje beter. Belangrijke helper voor Matje in klassieke koersen, die zijn kans in de kleinere koersen kan grijpen.
Image

Rasmus Tiller (Uno-X Pro Cycling Team: 25 jaar) - Klassiekers
Een van die talentvolle Noren die nooit helemaal doorbrak. Via de WT terug bij UNO-X en hier weer op het juiste spoor. 12x top-10 in 2021 waaronder winnaar Hageland, podium Binche, Finistere en Samyn. Man voor de semi-klassiekers, steeds sterker en durft ook mee te sprinten.
Image

Milan Vader (Jumbo-Visma: 25 jaar) - Mountainbiker
Kan de verrassing van het jaar worden. NK MTB 2019, 10e op de OS in Tokyo. Het jaar is een ontdekkingstocht, maar staat in alle grote heuvelkoersen opgesteld. Explosief en klimmend tot het middengebergte. Blijft ook op de MTB actief.
Image

Mads Würtz Schmidt (Israel-Premier Tech: 27 jaar) - Tijdrijder
Was een groot tijdrit talent bij de beloften, is bij de profs ook redelijk snel. Ca. 10x top-10 per jaar met vorig jaar een etappe in de Tirreno als hoogtepunt. Openingstijdrit tijdens de Tour in Denemarken is het doel.
Image

Jefferson Alexander Cepeda (Drone Hopper-Androni Giocattoli: 23 jaar) - Klimmer
De vlo uit Ecuador moet ons team versterken bergop. Weegt slechts 56 kilo, dus daar kan het niet aan liggen. Won het NK, won de Tour Savoie Mont Blanc en werd 4e in de Tour of the Alps. Hoofddoel is een Giro etappe.
Image

Pascal Eenkhoorn (Jumbo-Visma: 24 jaar) - Klassiekers
Zit in de kern rondom Wout voor de klassiekers en ook al 3 jaar in mijn team. Krijgt in kleine koersen ook zijn kansen en wint altijd wel een etappe of koers. Dit jaar eindelijk een grote ronde (Giro).
Image

Kristoffer Halvorsen (Uno-X Pro Cycling Team: 25 jaar) - Sprinter
Wereldkampioen bij de beloften in Doha, voor Ackermann. Daarna nooit helemaal doorgebroken. Vorig jaar bij UNO-X 17x top-10 (!) waaronder een overwinning in Slowakije. De ploeg krijgt nog een beter programma dit jaar. Sprinten en meedoen in semi-klassiekers.
Image

Gotzon Martín (Euskaltel-Euskadi: 25 jaar) - Sprinter
Zeker geen pure sprinter, wel een renner met een behoorlijk eindschot na een lastige koers. 6x top-5 vorig jaar in etappes in Spaanse rittenkoersen en de Giro dell'Appennino en Memorial Pantani.
Image

Nick Schultz (Team BikeExchange-Jayco: 27 jaar) - Klimmer
Wederom het klimmend vermogen in het team versterkt. Top 10 in bergetappes UAE Tour, Tour of the Alps en Settimana Coppi e Bartali. Won ooit voor Gaudu, Hindley, Bernal, Fabbro en Kämna een etappe in Tour de l’Avenir.
Image

Søren Wærenskjold (Uno-X Pro Cycling Team: 21 jaar) - Tijdrijder
Blij om dit toptalent aan het team toe te voegen. Won 2 etappes in de Tour de l’Avenir en viel daarna uit. Won ook nog een etappe in de Vredeskoers en werd 2e op het EK tijdrijden en 4e op het WK tijdrijden voor beloften. Ook nog 5e in de GP Wallonië.
Image

Post Reply