Capecchi's Wizards

Post Reply
User avatar
ChefSpijker
Posts: 1950
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Capecchi's Wizards

Post by ChefSpijker » 22 Dec 2021, 22:52

Zoals een befaamde voetbalfan ooit zei: 'die derde ster, daar doe je het toch voor!'. Na de titel in 2013 en 2021 gaat Capecchi's Wizards dit jaar voor die derde ster. We laten ons niet gek maken en zien de concurrentie voorlopig met punten strooien. Toch lieten we ons ook verleiden tot het aantrekken van de eerste twee renners op biedavond 2. Met daarbij een oude bekende.

Warren Barguil (30 jaar - Arkéa) - 6 punten
Met Warren Barguil ben je van één ding verzekerd: je gaat flink wat ontsnappingen mee zitten en strijden voor de ritzege. Zijn wonderbaarlijke Tour van 2017, met twee ritzeges en de bolletjestrui, heeft hij nooit een vervolg kunnen geven. We verwachten ook niet dat hij dit jaar plots weer die topvorm aantikt, maar Arkéa heeft in 2021 wel recht op het starten in alle WT-wedstrijden. Dat betekent meer kansen en met de Giro én Tour op zijn programma rekenen we op minimaal één etappe in een grote ronde.

Op een ander terrein zet Barguil de laatste jaren wél stappen: de heuvelklassiekers. In het najaar van 2020 eindigde hij vierde op de Mur van Huy en top 10 in Luik en afgelopen april zat hij opnieuw bij de beste 5 in de Waalse Pijl. We hebben dus iemand in huis gehaald voor ritzeges en resultaten in eendagswerk.

Image

Kaden Groves (22 jaar - BikeExchange) - 2 punten
Voor Kaden Groves is er contractverlenging bij Capecchi's Wizards. Het Australische sprinttalent tekende een jaar geleden ook voor 2 punten en maakte uiteindelijk de helft daarvan waar. Toegegeven, dat viel niet mee, maar was enigszins te verklaren door blessureleed. Bovendien gelooft BikeExchange in Groves als 'een van de snelste sprinters in de toekomst'. Die ontwikkeling moet in 2022 kracht bijgezet worden met onder meer zijn debuut in een grote ronde. Als er dan sprintetappes zijn met een klimmetje in de finale, kan Groves zomaar meedoen voor het podium.

Image

Capecchi's Wizards
Warren Barguil 6
Kaden Groves 2

Budget 92

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1950
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Post by ChefSpijker » 28 Dec 2021, 22:48

Eén biedavond verder en inmiddels is al een kwart uit het spaarvarken van Capecchi's Wizards verdwenen. Maar daarvoor in de plaats is wel ervaring, talent en snelheid gekomen.

Stefan Bissegger (23 jaar - EF Education) - 10 punten
Wat goed is, komt snel. Dat geldt zeker voor Stefan Bissegger. De 23-jarige Zwitser reed zijn eerste volledige seizoen als prof en won meteen drie etappes op WorldTour-niveau en maakte zijn debuut in de Tour de France. 'Muni' (in het Nederlands stier) is een echt wattagebeest en heeft alles in zich om uit te groeien tot de beste tijdrijder ter wereld. Op vlakke, korte parcoursen is hij dat misschien al. Zo won hij in Parijs-Nice in een sterk deelnemersveld en domineerde hij in de Benelux Tour door Edoardo Affini, Stefan Küng en Kasper Asgreen op grote achterstand te zetten.

Tijdritten bieden dus een garantie op veel euro's, maar daarbuiten kan Bissegger ook scoren als aanvaller. In de Ronde van Vlaanderen kleurde hij de vroege vlucht en werd als laatste opgeraapt in de finale, terwijl hij in de Ronde van Zwitserland zelfs een etappe won. Muni beschikt over rappe benen en kan in een groepje dus al snel speculeren op zijn sprint. We kijken dan ook uit naar zijn verrichtingen in 2022. Want dat hij stappen zal zetten, is geen twijfel over mogelijk.

Image

Nacer Bouhanni (31 jaar - Arkéa) - 5 punten
Daar is ie dan, het enfant terrible! Het was al een tijdje geleden dat Nacer Bouhanni wat liet zien op het hoogste niveau, maar afgelopen Tour was hij daar opeens. Achter de strijd tussen Mark Cavendish en Alpecin pakte hij drie podiumplekken en nog een vierde plaats. Uiteindelijk draaide Bouhanni een seizoen dat bijna goed was voor 7 punten. Dan lijkt 5 punten een koopje, want hier gaat hetzelfde argument op als bij Warren Barguil: Arkéa krijgt een uitnodiging voor alle WorldTour-wedstrijden en dus zijn er veel meer scoringskansen. Tenminste, als Bouhanni een keer niet geschorst wordt.

Image

Simone Consonni (27 jaar - Cofidis) - 4 punten
Misschien zijn we deze ronde nog wel het meest tevreden over het aantrekken van Simone Consonni. Dat klinkt raar, aangezien de Italiaan afgelopen jaar slechts 1,15 euro scoorde. Maar in 2022 gaat alles veranderen voor Consonni! Na jarenlang geknecht te hebben voor Elia Viviani, zal hij komend jaar uitgespeeld worden als afmaker bij de Franse ploeg.

Daarbij krijgt hij met Davide Cimolai een sterke leadout en kan Consonni zelf heel goed een heuvel verteren. Dat hij flink wat potentieel heeft, liet hij afgelopen zomer ook in Tokio zien. Samen met Jonathan Milan kon hij het wiel van Filippo Ganna houden om naar goud te gaan op de ploegenachtervolging. Kortom, we denken hier echt een pareltje te hebben. Vergelijkbaar met Magnus Cort (uiteraard een totaal ander type), die een jaar geleden voor 4 punten tekende en ruim 6 euro opleverde.

Image

Zdenek Stybar (36 jaar - Quick-Step) - 3 punten
Tot slot halen we met Zdenek Stybar een bak aan ervaring binnen en een outsider voor de voorjaarsklassiekers. De jaren beginnen inmiddels wel te tellen voor 'Styby', maar in Leuven liet hij zien dat hij absoluut nog niet uitgeblust is. In de finale reed hij weer met de wereldtop mee en klopte Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Sonny Colbrelli. In Roubaix had hij vervolgens te maken met een hoop pech. Een mooie podiumplek in een grote wedstrijd komend voorjaar behoort dus zeker nog tot de mogelijkheden.

Image

Capecchi's Wizards
Stefan Bissegger 10
Warren Barguil 6
Nacer Bouhanni 5
Simone Consonni 4
Zdenek Stybar 3
Kaden Groves 2

Budget 70

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1950
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Post by ChefSpijker » 07 Jan 2022, 02:08

Er is de afgelopen week diep in de buidel getast om de selectie van Capecchi's Wizards meer vorm te geven. Daarbij zijn, als vanouds, de ogen vooral gericht op jonge renners die op doorbreken staan. Er is in sommige gevallen stevig voor betaald, maar wij zien weinig risico. Het is alleen de vraag of die doorbraak dit jaar komt en de talenten veel winst gaan opleveren. En passant werd ook een kopman vastgelegd.

Maximilian Schachmann (27 jaar - Bora) - 18 punten
Die kopman luistert naar de naam Maximilian Schachmann. Hij zal de ploeg moeten leiden in de heuvelklassiekers en in rondes van één week. Zo won hij de afgelopen twee jaar Parijs-Nice, wat ook in 2022 zijn eerste hoofddoel is. Daarnaast heeft de Duitser een indrukwekkend lijstje neergezet in het Drieluik: in 2019 eindigde hij drie keer top 5 en afgelopen seizoen kwam hij dicht bij die prestatie met een podium in de Amstel en twee keer top 10 in Wallonië.

Wij vermoeden dat Schachmann een beetje ondergesneeuwd is door zijn slechte tweede helft van 2021. Hij focuste zich volledig op de Spelen en de Vuelta. In Tokio was hij zeker niet slecht en zat hij diep in de finale nog in de groep met favorieten, maar na Tokio kwam er geen cent meer bij. En toch eindigde hij op bijna 18 punten. Er ligt dus veel ruimte om die score flink te verbeteren en dat maakt Schachmann een waardige kopman van een winnende formatie.

Image

Andrea Bagioli (22 jaar - Quick-Step) - 7 punten
Het meest overtuigd zijn wij van een doorbraak bij Andrea Bagioli. Het Italiaanse heuveltalent begon ijzersterk aan 2021 met winst in de Royal Bernard Drome Classic en enkele dagen later was hij opnieuw rijp voor een zege in de Trofeo Laigueglia. Een harde val in een afdaling maakte echter een einde aan die aspiraties. Bagioli was maandenlang uitgeschakeld en net op tijd fit voor de Vuelta.

Daar toonde hij zich door als enige in de buurt te blijven bij Primoz Roglic op een korte aankomst bergop. Dergelijke beklimmingen, maximaal zo'n 5 kilometer, zijn op zijn lijf geschreven. Dat hij ook over heel snelle benen beschikt bleek een week later. Het peloton was flink uitgedund en enkel Magnus Cort, vooral door een fantastische leadout, verschalkte Bagioli. Achter hem eindigden namen als Michael Matthews en Matteo Trentin. Met Bagioli hebben we dus iemand in huis gehaald die kan doorgroeien naar de absolute wereldtop in heuvelklassiekers en de rol van rittenkaper kan vervullen vanuit het peloton. Ook het rijden van een klassement in de Ronde van Polen behoort tot de mogelijkheden.

Image

Alessandro Covi (23 jaar - UAE) - 7 punten
Met Alessandro Covi hebben we bijna een copy/paste van Bagioli te pakken. Ook Covi is een groot talent voor het kortere klimwerk en beschikt over een sterk eindschot. Bij UAE lijkt hij de natuurlijke opvolger van Diego Ulissi. En 7 punten voor een prime Ulissi is een koopje. Of Covi al dat niveau gaat halen in 2022 valt te betwijfelen, maar het einde van 2021 was veelbelovend.

Ook hij had, net als Bagioli, een blessure in het voorjaar. Daardoor miste Covi de klassiekers, maar niet de start van de Giro. Daar liet hij zien dat hij een neusje voor de juiste ontsnapping heeft. In zowel de Strade Bianche-etappe als de rit naar de Monte Zoncolan zat hij mee in de winnende vlucht. Uiteindelijk beide keren net niet sterk genoeg en strandend op een tweede en derde plek. In 2022 moet die ritzege er komen!

Image

Olav Kooij (20 jaar - Jumbo) - 6 punten
Jarenlang was het wachten op nieuw sprinttalent in Nederland en moesten we teren op een Vuelta-etappe van Max van Heeswijk. Die tijden zijn duidelijk voorbij. Met Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen staat de teller inmiddels op negen ritzeges in grote rondes. De volgende die in dat rijtje komt is Olav Kooij. Waarschijnlijk nog niet komend seizoen, al hopen we stiekem op een debuut in de Vuelta zodat Kooij in eigen land voor de overwinning kan sprinten. Mocht dat niet gebeuren, dan liggen er genoeg kansen op WorldTour-niveau om alsnog flink te scoren. Denk aan etappes in de Tirreno, Benelux Tour of eendagswerk zoals De Panne.

Image

Quinn Simmons (20 jaar - Trek) - 4 punten
Ook Quinn Simmons is slechts 20 lentes jong, maar hij heeft al twee jaar in de WorldTour erop zitten. En met afgelopen jaar zijn debuut in de Vuelta, rekenen we erop dat hij in 2022 een flinke stap zal zetten. Zo'n grote ronde uitrijden is cruciaal voor de ontwikkeling van een jong talent. En in het geval van Simmons verteerde hij die drie weken erg goed. Op de laatste vrijdag was er een flinke strijd tussen de vlucht en het peloton en uiteindelijk won de vlucht met Simmons. Magnus Cort en Rui Oliveira waren op de streep alleen net iets sneller.

In aanloop naar die Vuelta pakte Simmons het eindklassement van de Ronde van Wallonië, maar de meeste indruk maakte hij in Strade Bianche. De bebaarde Amerikaan leek op weg naar een top 8-klassering tussen allerlei grote namen, tot hij in de finale onderuit ging. Het vervolg van de klassiekercampagne was heel teleurstellend, maar het potentieel is er zeker. We gaan er dan ook vanuit dat Simmons komend voorjaar een rol gaat spelen in semiklassiekers als Dwars door Vlaanderen.

Image

Marc Soler (28 jaar - UAE) - 4 punten
Voor Marc Soler is 2021 een jaar om snel te vergeten. Vooruit hij pakte een etappe in de Ronde van Romandië, dankzij zijn kenmerkende aanvallende stijl, maar zowel de Giro als Tour werd een deceptie met een vroege opgave. Desondanks leverde Soler bijna 2 euro op en is 4 punten dus een risicoloze investering. De kans dat de Spanjaard een ruime plus noteert is daarentegen aanwezig.

Het is stiekem nog niet eens zo lang geleden (2018) dat hij zegevierde in Parijs-Nice. Niet geheel toevallig maakte hij dat jaar ook deel uit van Capecchi's Wizards. Soler werd meteen gebombardeerd tot de opvolger van Alberto Contador, maar dat bleek duidelijk te hoog gegrepen. Toch hopen we dat Soler nog een stap in zijn ontwikkeling kan zetten nu hij getekend heeft bij UAE. Daar zal hij de nodige eigen kansen behouden. Zo kan hij pieken naar rondjes als Catalonië en Romandië en een hoofdrol vertolken in de Vuelta. Is dat niet voor het klassement, dan voor één of meerdere ritzeges.

Image

Louis Meintjes (29 jaar - Wanty) - 1 punt
Iemand die altijd voor klassementen gaat, is Louis Meintjes. De kleine Zuid-Afrikaan moet het juist hebben van lange etappekoersen waarin hij langzaam opklimt in het klassement omdat de concurrentie een voor een wegzakt. Zowel in 2016 als 2017 eindigde hij als achtste in de Tour. Die hoogtijdagen zijn al even voorbij, maar bij Wanty krikte Meintjes zijn niveau afgelopen jaar weer op. In de Vuelta was hij op weg naar een top 10-notering tot hij op de laatste vrijdag ten val kwam. Het doel voor 2022 is dan ook duidelijk: die top 10 halen in een grote ronde. Als dat lukt, is hij meteen een winstgevende keuze.

Image

Capecchi's Wizards
Maximilian Schachmann 18
Stefan Bissegger 10
Andrea Bagioli 7
Alessandro Covi 7
Warren Barguil 6
Olav Kooij 6
Nacer Bouhanni 5
Simone Consonni 4
Quinn Simmons 4
Marc Soler 4
Zdenek Stybar 3
Kaden Groves 2
Louis Meintjes 1

Budget 23

Toen ik het team van 2018 met Soler bekeek, kwam ik erachter dat ik in 2018 ook het Biedspel heb gewonnen. Met kopmannen Alaphilippe en Lopez en koopje Bernal. Slecht geheugen :lol: Dan gaan we voor die vierde ster!

snatch
Posts: 286
Joined: 29 Nov 2019, 20:46

Re: Capecchi's Wizards

Post by snatch » 08 Jan 2022, 13:53

Wilde mijn darkhorse uit de tour bissegger graag voor 10 overnemen van paul. Maar neehhhh daar was onze chef.

Schachmann 17, covi 6 en biagoli 6.. stonden op mijn naam.. maar ook hier was chef..

Echt mooie renners. Als ze gaan scoren vreet ik mijn schoen op..

paultje
Posts: 1204
Joined: 06 Dec 2019, 23:57

Re: Capecchi's Wizards

Post by paultje » 08 Jan 2022, 15:19

ik had vorig jaar veel plezier aan bissigger maar het viel me wel ook op dat naast tijdrijden hij niet veel kan ;)
Met dumooulin terug en dennis die bij jumbo weer het plezier gaat terug krijgen en voor bissegger gaan eindigen in tijdritten denk ik dat 10 wel het maximum is voor hem.

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1950
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Post by ChefSpijker » 08 Jan 2022, 15:49

paultje wrote:
08 Jan 2022, 15:19
ik had vorig jaar veel plezier aan bissigger maar het viel me wel ook op dat naast tijdrijden hij niet veel kan ;)
Met dumooulin terug en dennis die bij jumbo weer het plezier gaat terug krijgen en voor bissegger gaan eindigen in tijdritten denk ik dat 10 wel het maximum is voor hem.
Hij viel mij voor het eerst twee jaar geleden op toen ie in de Ain (toen met topveld vlak na de coronaherstart) na een lastige finale sprintte met Bagioli en Roglic voor de winst. Wat dat betreft viel het me wel tegen dat hij afgelopen jaar op zowat elke heuvel vroeg loste, misschien toch door de volle focus op het tijdrijden. Daarin verbaasde hij me dan weer positief met zijn (ruime) overwinningen. Toch ook vanuit de vlucht gewonnen in Zwitserland, in de Ronde van Vlaanderen ook de sterkste vluchter. Natuurlijk leverde dat laatste geen centen of punten op, maar het potentieel is er wel om ook buiten tijdritten te scoren.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Capecchi's Wizards

Post by Jordy » 09 Jan 2022, 23:03

Ik had vorig jaar ook juist interesse in Bissegger vanwege zijn eindschot na een wat zwaardere koers en het viel me dan ook echt vies tegen dat hij vorig jaar eigenlijk elke keer de eerste was die eraf lag. In de tijdritten had hij dan weer veel grotere stappen gezet dan ik had gedacht. Het een kan zeker met het ander te maken hebben, misschien toch meer spiermassa voor de tijdrit erbij gekomen wat ten koste ging van zijn klimvermogen.

FC Wheelie
Posts: 150
Joined: 15 Nov 2021, 13:47

Re: Capecchi's Wizards

Post by FC Wheelie » 10 Jan 2022, 13:55

Mooi verhaal Chef!

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1950
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Post by ChefSpijker » 13 Jan 2022, 00:32

Op bijna elk terrein kan Capecchi's Wizards in 2022 een serieuze rol spelen. Het ontbrak alleen nog aan een klassementsman voor de grote rondes. Een jaar geleden konden we nog rekenen op twee man in de top 4 van de Vuelta (Jack Haig & Adam Yates) en dat zorgde mede voor de eindzege. Richard Carapaz was nog op de markt, maar bleek al snel niet toereikend met ons overgebleven budget. Vervolgens waren we dicht bij het tekenen van Jonas Vingegaard. Helaas koos de talentvolle Deen voor het team van Booggie. En dus moest er geschakeld worden...

Fausto Masnada (28 jaar - Quick-Step) - 8 punten
Uiteindelijk hebben we een potentiële kopman gevonden met Fausto Masnada. De Italiaan begon als rittenkaper bij Gianni Savio en won drie jaar geleden al een etappe in de Giro. Na het uiteenvallen van CCC stapte hij halverwege 2020 over naar Quick-Step. En daar zet hij flinke stappen en is Fausto inmiddels veel meer dan een goed klimmende vluchter. In de Ronde van Romandië eindigde hij afgelopen jaar op het podium met een verrassend sterke tijdrit en na wat blessureleed was hij net op tijd fit voor Lombardije.

Wat hij daar liet zien schokte iedereen. Knechtend voor Julian Alaphilippe bleek hij stiekem zelf de sterkste in koers. Tadej Pogacar was ondertussen al gedemarreerd en ruimschoots vertrokken, totdat Quick-Step het licht zag en Masnada zelf liet aanvallen. Fausto dichtte het gat met een ijzersterk nummertje, maar was, logischerwijs, in de sprint kansloos. Als hij die benen meeneemt naar 2022, dan gaan wij heel veel plezier aan hem beleven. Daarbij ligt kopmanschap in de Giro in het vooruitzicht. Mikken op de top 5 lijkt een mooi doel.

Image

Lucas Hamilton (25 jaar - BikeExchange) - 6 punten
Een talent dat in de toekomst zeker klassementen gaat rijden in grote rondes is Lucas Hamilton. Afgelopen jaar kreeg hij al de kans van BikeExchange om in zowel de Tour als Vuelta voor een goede klassering te gaan. In de Tour zorgde een valpartij voor een vroege opgave en in de Vuelta haalde hij nooit zijn niveau van eerder dat jaar.

In Parijs-Nice eindigde hij namelijk vierde, in Catalonië tiende en in Romandië achtste. Ook in de Ronde van Zwitserland was hij op weg naar een zekere top 10-notering, met een vierde plek in de eerste zware bergrit. Ziekte dwong hem echter tot opgave. Onderaan de streep leverde dat 2,60 euro op, zonder pech was dat simpel meer dan 4 euro geworden. Voor 6 punten is Lucas dus een koopje. Nu een jaar rijper verwachten we een nog sterkere versie van hem. Of daar een doorbraak in zit zoals Jack Haig in de Vuelta liet zien, is afwachten.

Image

Marijn van den Berg (22 jaar - EF Education) - 3 punten
Olav Kooij is niet het enige Nederlandse toptalent dat dit jaar voor ons de centen binnenharkt, ook Marijn van den Berg zal dat doen. Marijn was afgelopen jaar in dienst van FDJ en maakte deel uit van de opleidingsploeg. Daar won hij meerdere etappes en koersen, met als hoogtepunt twee ritten in de hoogaangeschreven Tour de l'Avenir.

Marijn is geen pure massasprinter, maar is wel heel rap en kan in een uitgedund peloton strijden voor de overwinning. Ook Jonathan Vaughters heeft meteen hoge verwachtingen van zijn nieuwe pupil. De teambaas van EF schuift hem naar voren tussen de kopmannen en wordt in één adem genoemd met Magnus Cort om koersen af te maken in het middelgebergte en uitgedunde pelotons.

Image

Lorenzo Rota (26 jaar - Wanty) - 2 punten
De finale van de Clásica San Sebastián leverde afgelopen jaar wat nieuwe namen op. Neilson Powless brak door met de overwinning, de aanwezigheid van Matej Mohoric was geen verrassing, Mikkel Honoré bevestigde zijn talent en ook Lorenzo Rota was aanwezig. In de afdaling naar de finish kwam Rota onfortuinlijk ten val. Hij kon Honoré net niet ontwijken en miste daardoor de aansluiting. Jammerlijk, want hij beschikt over heel rappe benen en had hier zomaar de overwinning kunnen pakken.

Wat volgde was een sterk slot van het seizoen. Zonder tijdrit stond Lorenzo in de top 5 van de Ronde van Polen en in het Italiaanse najaar eindigde hij vijf keer top 7. Tijd om in 2022 te gaan oogsten. De eerste profzege ontbreekt nog, maar komt steeds dichterbij. Misschien wel in de Giro d'Italia, waar hij met zijn kwaliteiten vanuit een vroege ontsnapping zomaar kan winnen.

Image

Jonas Rutsch (23 jaar - EF Education) - 1 punt
De jonge Duitser Jonas Rutsch wordt elk jaar een stapje beter. Geen toptalent dat in één keer doorstoot bij de profs, maar geleidelijk groeit. Bij de jeugd liet hij zijn talent al zien door Gent-Wevelgem te winnen, top 5 in Vlaanderen te scoren en bijna Duits kampioen te worden. Afgelopen jaar viel hij bij de profs voor het eerst op in Parijs-Nice. In de rit naar Biot was hij de sterkste vluchter en kon het peloton hem pas in de slotkilometer bijhalen met een oplopende aankomststrook. Uiteindelijk verdiende hij een Tourselectie en ook daar liet hij zijn aanvalslust zien.

Nog niet resulterend in centen, maar die stap gaat in 2022 ongetwijfeld komen. Let dus op een brede, lange roze renner bij de overgangsetappes. Daarnaast zal zijn rol in de voorjaarsklassiekers belangrijker worden. Hij bevestigde zijn resultaten van de jeugd in Parijs-Roubaix. Daar was hij de beste man van EF en zat mee in de elitegroep van Wout van Aert, Yves Lampaert en Christophe Laporte. Uiteindelijk eindigde deze groep bij p11 en het was Jonas die de laatste plek pakte. Misschien maar goed ook, want nu kunnen wij profiteren met een contract van slechts 1 punt. Had Rutsch in Roubaix al een p6 of iets dergelijks gescoord, dan was hij nu een stukje duurder geweest.

Image

Gerben Thijssen (23 jaar - Wanty) - 1 punt
Een ander talent dat nog onder de radar is gebleven luistert naar de naam Gerben Thijssen. Gerben was in de jeugd een grote belofte en won sprints tegen mannen als Fabio Jakobsen, Jasper Philipsen, Jordi Meeus en Alberto Dainese. Daarnaast won hij nog meerdere nationale titels op de baan. In zijn eerste volledige profjaar bij Lotto kreeg hij meteen kansen in de Vuelta en in etappe 9 was alleen Pascal Ackermann hem te snel af. Er is dus geen enkele twijfel dat we hier een groot sprinttalent te pakken hebben.

2021 verliep alleen dramatisch en dat zal andere ploegleiders afgeschrikt hebben. Opnieuw: wij klagen niet met zo'n talent voor 1 punt. Met zijn overstap naar Wanty zijn wij er zeker van dat Gerben weer een hoop kansen op het hoogste niveau gaat krijgen. Samen met Alexander Kristoff moet hij de afmaker gaan worden in sprintetappes.

Image

Capecchi's Wizards
Maximilian Schachmann 18
Stefan Bissegger 10
Fausto Masnada 8
Andrea Bagioli 7
Alessandro Covi 7
Warren Barguil 6
Lucas Hamilton 6
Olav Kooij 6
Nacer Bouhanni 5
Simone Consonni 4
Quinn Simmons 4
Marc Soler 4
Marijn van den Berg 3
Zdenek Stybar 3
Kaden Groves 2
Lorenzo Rota 2
Louis Meintjes 1
Jonas Rutsch 1
Gerben Thijssen 1

Budget 2

Post Reply