Team Jordy - Cav's Legacy

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy - Cav's Legacy

Post by Jordy » 19 Jan 2022, 22:53

We zijn eruit wat betreft onze stagiaires, er waren nog veel renners zonder contract die stonden te springen voor een stageplek, maar uiteindelijk hebben we er 6 kunnen vinden. Daarmee hebben we onze selectie compleet. Dit jaar bestaat onze selectie uit 23 renners. Een kleinere selectie dan we gewend zijn, maar wel een mooie mix van renners. Zo blijft onze ambitie om elke wedstrijd mee te doen met de beste en met onze laatste 6 man voegen we daar nog een aantal mooie troeven aan toe op alle terreinen. De eerste naam hadden we al verklapt, maar dat zal het enthousiasme niet minder maken.

Juan Pedro López

Image

Met stipt op nummer 1 wat betreft onze wishlist stond Juan Pedro López. We zijn altijd op zoek naar talent en wat dat betreft hebben we er weer eentje gevonden hoor. López liet al een aantal keer wat leuks zien, maar afgelopen Vuelta kwam zijn talent helemaal bovendrijven. Ondanks een dienende rol wist hij lang bij de toppers te blijven bergop wat uiteindelijk resulteerde in een 13de plek in het algemeen klassement. Dit jaar zal López die volgende stap moeten zetten en wat meer voor eigen kansen moeten fietsen. Een top 10 plek behoort dan zeker tot de mogelijkheden. Dit kan in de Giro al gebeuren, want zoals we al verklapte zal López daar in de kleuren van Team Jordy aan de start staan, maar we kijken vooral uit naar de Vuelta. López zal namelijk deze 2 grote ronde combineren en vooral naar de ronde in zijn eigen land toe groeien. Het doel is in ieder geval om het beter te doen dan vorig jaar en een top 10 zou dan prachtig zijn.

Marc Sarreau

Image

Onze 2de naam zal de trend neerzetten voor onze overige 5 namen, hoewel sommige zeker nog wel als talenten kunnen worden aangemerkt is de term comeback veel toepasselijker. De andere 5 stagiaires hebben namelijk flinke tegenslag gehad, maar al eerder hun potentie getoond en krijgen nu dan ook de kans om bij Team Jordy te laten zien dat ze hersteld zijn en het nog kunnen. We beginnen met Marc Sarreau. Met recht ging alle aandacht naar Jakobsen tijdens die vreselijke val in Polen, maar Jakobsen was niet het enige slachtoffer van Groenewegen. Ook Sarreau moest daar zijn seizoen beëindigen. Dit terwijl Sarreau als sprinter net aan de deur begon te kloppen, zo wist hij aan het eind van 2019 2x top 5 te rijden in de Vuelta en de Tour de Vendée en Parijs-Bourges te winnen. Afgelopen seizoen wist Sarreau af en toe te laten zien dat hij weer op de weg terug is. Een 2de plek in het Circuit de Wallonie was waarschijnlijk het hoogtepunt. Dit seizoen zien we Sarreau hopelijk weer helemaal terug tijdens de sprints in de wat grotere wedstrijden. In ieder geval zijn we dolblij met een extra optie naast Viviani in de sprints erbij en ervan overtuigd dat Sarreau weer verder gaat met hetgeen waar die 2019 mee eindigde, winnen!

Carl Fredrik Hagen

Image

Onze volgende comback kid is Carl Frederik Hagen! Met 30 jaar kunnen we Hagen moeilijk een talent noemen, maar toch voelt het wel een beetje zo. Hagen is namelijk pas laat begonnen met op de weg fietsen wat dat betreft denken we bijvoorbeeld ook aan een Woods die op oude leeftijd nog steeds flinke stappen weet te zetten, omdat hij ook pas laat begonnen is. Dat zou bij Hagen ook zeker kunnen, want hij ging met grote stappen vooruit. In 2019 resulteerde dat in een mooie 8ste plek in het algemeen klassement van de Vuelta. Hagen leek klaar voor meer, maar het Covid seizoen was niet zijn seizoen en afgelopen seizoen ging het zelfs helemaal mis. In een afdaling ging Hagen onderuit en zijn schouder schoot helemaal uit de kom. Hagen moest maanden revalideren, maar wist een half jaar later toch nog wat wedstrijden te rijden. In Kroatië reed hij met een 11de plek zelfs een voorzichtig klassementje. Nu zal Hagen na een goede winter erop gebrand zijn om dat voorwaartse traject weer in te zetten en de ambitie is niet klein. Met Hagen zullen we namelijk aan de start van de Tour verschijnen. In eerste instantie zullen we wel eerder denken aan ritzeges vanuit een ontsnapping dan een klassement, maar als de kans zich voor doet zal Hagen een klassement niet laten schieten.

Jacopo Mosca

Image

Ook Mosca is met 28 jaar niet meer de jongste, maar zet elk jaar een stapje. Mosca is een snelle man die ook goed een heuveltje overkomt. Met hem zullen we dus minder naar de pure massasprints kijken, maar eerder naar sprints van een uitgedund peleton. Dat Mosca dan gevaarlijk kan zijn zagen we tijdens de Memorial Marco Pantani, Coppa Sabatini, een rit in Coppi e Bartali en de Giro dell'Appennino. In al deze wedstrijden werd Mosca namelijk 4de. In de Giro deed hij het nog een treedtje beter en wist hij in de 19de rit 3de te worden. Mosca leek klaar om nog een mooie stap te zetten, maar ook bij hem sloeg het noodlot toe, het verdict? Een klaplong, een gebroken sleutelbeen, een gebroken schouderblad, acht gebroken ribben, een schedeltrauma en vijf rugwervels waarbij uitsteeksels gebroken waren. Een hele heftige val dus. Toch wist Mosca op het eind van het jaar nog wat wedstrijden te rijden en zelfs 11de te worden in de Coppa Bernocchi. Na zo'n zware val een knappe prestatie die perspectief biedt op meer. We verwachten Mosca dit jaar dan ook weer terug in die heuvelwedstrijden. Vooral in Italië zien we veel van dit soort wedstrijden en daarin zal hij een mooi duo vormen met Baroncini.

Kamil Małecki

Image

Vorig jaar kondigde we met vreugde Malecki aan, na een 6de plek in de Ronde van Polen en een 4de plek in een Giro rit hadden we er de grootste vertrouwen in dat Malecki ging doorstomen. We hebben het echter al veel over het noodlot en erge valpartijen gehad, maar de ergste was waarschijnlijk van Malecki. Malecki lag lang in het ziekenhuis en de grootste schade was een bekkenbreuk. Een lange revalidatie volgde en pas 9 maanden later zagen we Malecki eindelijk eens aan de start van een wedstrijd. We waren blij hem aan de start te zien, maar konden uiteraard niets verwachten. Alles stond in teken van dit seizoen en een contractverlenging leek dan ook logisch. Malecki zal dit seizoen moeten laten zien dat hij weer terug is en het vertrouwen van Team Jordy een jaar geleden niet onterecht was. Malecki zal een vol programma rijden om zijn verloren tijd in te halen en we hopen hem bergop weer gauw vooraan terug te zien. We richten ons met hem uiteraard in eerste instantie op succesvolle vluchten.

Amund Grøndahl Jansen

Image

Onze laatste man is een man voor de klassiekers. Bergop hebben we er weer een aantal troeven bij, in de heuvel- en massasprints kunnen we ook een troef bijschrijven dus blijft over de klassiekers. Ook met Jansen blijven we in het thema 'comeback'. Jansen had afgelopen seizoen namelijk last van een hernia. Het probleem lijkt inmiddels opgelost en dan zou er niets in de weg staan voor Jansen om te scoren in de klassiekers. Jansen heeft namelijk al bewezen dat hij goed over de keien kan en aan het eind van een zware wedstrijd nog snel kan zijn. We richten ons in eerste instantie op het openingsweekend met Jansen en de wat kleinere Vlaamse wedstrijden als Dwars door Vlaanderen zijn zeer interessant. Hopelijk zien we dit voorjaar de beste Jansen weer terug.

Dat was het dan, wat onze stagiaires betreft is dit het moment om te bewijzen dat ze terug zijn. Na hun zware blessures zal het niet voor iedereen evident zijn, maar het is wel hun do or die seizoen. Nu moeten ze zich bewijzen en een volwaardig contract verdienen voor volgend jaar of in de vergeteldheid verdwijnen. Wij geven deze mannen graag nog hun kans en zijn ervan overtuigd dat ze er alles aan doen om beter terug te komen dan ooit. Daarmee is ons team dus compleet en dat betekent dat dit de namen zijn die ons naar de titel moeten brengen. We hebben grote ambitie en zien geweldige kansen. Met een topsprinter, sterke namen voor de klassiekers, maar vooral een geweldige ploeg bergop zullen we ons mannetje staan in alle wedstrijden. We kunnen niet wachten tot het seizoen begint! We zullen er vanaf de eerste wedstrijd staan.

FC Wheelie
Posts: 150
Joined: 15 Nov 2021, 13:47

Re: Team Jordy - Cav's Legacy

Post by FC Wheelie » 27 Jan 2022, 15:15

Goed verhaal!

Post Reply