Reserves Budgetspel: Hoe vallen die nou in?

Post Reply
User avatar
Zwieler
Posts: 2439
Joined: 29 Nov 2019, 10:30

Reserves Budgetspel: Hoe vallen die nou in?

Post by Zwieler » 07 Jul 2022, 18:00

We noemen het voor de zekerheid hier ook nog maar een keer op, want het blijkt dat toch wel wat mensen niet weten hoe de wissels van de budgetspellen precies invallen.

Welke reserve invalt bij de budgetspellen, is afhankelijk van de waarde van de uitvaller. Deze regel geldt sinds 01-01-2021. Zo staat het ook in de spelregels beschreven:

Welke reserve invalt is afhankelijk van de waarde van de uitvaller. De reserve met de waarde die het dichtst in de buurt komt van de uitvaller, zal zijn plek innemen. Een voorbeeld: u heeft Wout van Aert in uw team met een waarde van 15.0 miljoen. Als reserves heeft u Egan Bernal (27.0 miljoen), Caleb Ewan (11.0 miljoen) en Marc Hirschi (10.0 miljoen). In dat geval zal Ewan invallen voor Van Aert, aangezien zijn waarde het dichtst bij de 15.0 miljoen ligt.

Stel: u heeft twee of meer reserves die evenveel verschil hebben met de uitvaller en het dichtst bij zijn waarde komen, dan zal de duurste van deze reserves invallen. In het genoemde voorbeeld zou dit kunnen gelden als een renner van 10.5 miljoen uitvalt en Ewan en Hirschi allebei nog beschikbaar zijn als reserve. In dat geval valt Ewan in omdat zijn waarde hoger is. Als er twee of meerdere reserves met dezelfde waarde zijn, dan zal de renner die het hoogst op de reservelijst staat als eerste invallen.


Bij de 15+5 spellen vallen ze wel in volgorde in :D

Post Reply