Team Chef On Ice

Post Reply
User avatar
ChefSpijker
Posts: 1953
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Team Chef On Ice

Post by ChefSpijker » 05 Nov 2022, 14:41

Met groot machtsvertoon werd vorige winter de titel van het Schaatsbiedspel binnengesleept. Bijna alles klopte aan ons team. Met Miho Takagi als kopvrouw, Nils van der Poel als kopman en daarachter doorbrekende talenten en goed gescoute schaatsers die een mooie plus noteerden. Deze winter gaan we voor niets minder dan titelverlenging. Met opnieuw een ijzersterke kopvrouw en kopman.

Patrick Roest (Nederland, 26 jaar) - 26 punten
Wie kan Nils van der Poel het beste opvolgen? Dat moet zijn grote rivaal Patrick Roest zijn. Zowel op de 5 kilometer als het WK Allround werd de Nederlander verslagen door de Zweed. Met het stoppen van Van der Poel gaan we er vanuit dat we met Roest een zekere EK Allround-titel en meerdere gouden plakken op het WK binnenhalen. Roest is vertrokken van Jumbo naar Reggeborgh en met deze nieuwe impuls lijkt hij gretiger dan ooit tevoren. Ook op de 1500 meter is hij inmiddels een factor om rekening mee te houden.

Image

Antoinette Rijpma-de Jong (Nederland, 27 jaar) - 23 punten
Met Antoinette Rijpma-de Jong hebben we min of meer de vrouwelijke versie van Roest in huis. Rijpma-de Jong is wat meer gespecialiseerd op de 1500 en 3000 en kan zelfs een goede 1000 meter rijden. Haar langste afstand is daarentegen iets minder, maar de doelen zijn hetzelfde: in januari de EK Allround-titel winnen en het seizoen afsluiten met een of meerdere gouden plakken in Thialf.

Image

Kjeld Nuis (Nederland, 32 jaar) - 8 punten
Stiekem is er dit seizoen nog een tweede kopman in het team. We hebben het dan over drievoudig olympisch kampioen Kjeld Nuis. In zijn jonge jaren, en misschien nog steeds, een beetje een enfant terrible. Maar op het ijs inmiddels uitgegroeid tot een absolute wereldtopper die garant staat voor succes op de 1000 en 1500 meter. Mits fit. Want hij is dit keer met een valse start (liesblessure) begonnen. Toch staat hij inmiddels alweer op het ijs en is het wachten tot hij aangewezen wordt voor zijn eerste World Cup-deelname van het seizoen. We twijfelen er niet aan dat Nuis later dit seizoen weer in topvorm is en gaat presteren op de belangrijke momenten. En dan is hij een zogenaamd koopje.

Image

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1953
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Team Chef On Ice

Post by ChefSpijker » 05 Nov 2022, 16:54

Sander Eitrem (Noorwegen, 20 jaar) - 10 punten
Achter de drie grote namen hebben we met Sander Eitrem een van de nieuwe toptalenten te pakken. Eitrem viel ons vorig jaar voor het eerst op toen hij de B-groep won van de 5 kilometer bij de eerste World Cup. Hij klopte daar niet de minste namen: landgenoot Hallgeir Engebraten en Marcel Bosker. Op het internationale toneel bleef het vervolgens lang stil, totdat hij op het WK Allround in eigen land keurig top 5 eindigde. Gezien de tijden in het voorseizoen heeft Eitrem deze zomer een flinke sprong voorwaarts gemaakt, wat je ook van een toptalent mag verwachten. We mikken dit seizoen op flink wat top 5-klasseringen met de individuele afstanden en op het eindpodium van het EK Allround.

Image

Merel Conijn (Nederland, 21 jaar) - 5 punten
Ook Merel Conijn stak vorig seizoen haar neus aan het venster. Ze miste zelfs op 0,01 seconde deelname aan de Olympische Spelen. Wel pakte ze met overtuiging de Nederlandse titel allround en een zesde plek op het WK. Het leverde haar een transfer naar Jumbo op waar ze ongetwijfeld een volgende stap zal zetten. Door ziekte in het voorseizoen is ze met een achterstand begonnen, maar desondanks haalde ze al een goed niveau tijdens de World Cup Kwalificatie. De doelen zijn grotendeels gelijk aan Eitrem. Presteren op het EK Allround en op de langste afstanden meedoen voor top 5-klasseringen internationaal.

Image

Kazuya Yamada (Japan, 21 jaar) - 9 punten
Het volgende grote talent luistert naar de naam Kazuya Yamada. We dachten een goudmijntje in huis te hebben, aangezien Yamada als 1000- en 1500 meter specialist, opeens bijna de snelste 500 meter-man van Japan was. Hij heeft er echter voor gekozen om zich te focussen op die 1000 en 1500 meter, waardoor er potentiële euro's verloren gaan. Wel gaan we er vanuit dat hij op die afstanden dan een goede stap zal zetten en mogelijk kan meedoen voor een medaille op de WK Afstanden.

Image

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1953
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Team Chef On Ice

Post by ChefSpijker » 05 Nov 2022, 19:00

Valerie Maltais (Canada, 32 jaar) - 4 punten
Nieuw dit seizoen zijn de massastarts die meetellen en met Valerie Maltais hebben we daarvoor een troef in huis. Meestal staat ze aan de start als knecht van Ivanie Blondin, maar in de schaduw van haar landgenote weet ze ook regelmatig een top 7-notering te halen. Daarnaast kan ze goed uit de voeten op de 1500 en 3000 meter. Maltais is een van de weinige 30+'ers in ons team, maar qua langebaanschaatsen is ze nog steeds een begin 20'er. Ze begon namelijk als shorttrackster en richt zich pas vier jaar op de langebaan. Daarom denken wij dat er nog wel wat groeimarge is.

Image

Marten Liiv (Estland, 25 jaar) - 3 punten
Het scheelde slechts 0,17 seconden of Marten Liiv stond afgelopen Olympische Spelen op het podium. De 500 meter is te kort, de 1500 meter te lang, maar de 1000 meter is de perfecte afstand voor deze Est. Op deze afstand zal hij dit seizoen dan ook zijn centen moeten scoren en daarnaast verwachten we een klassering bij de beste 6/7 op een zwak bezet EK Sprint. Aan de begeleiding zal het in elk geval niet liggen, want Liiv schaatst, net als Bart Swings, in Nederlandse dienst bij IKO.

Image

Marek Kania (Polen, 23 jaar) - 2 punten
Marek Kania stuntte afgelopen seizoen met een podiumplek in de World Cup. Deze jonge Pool is een beer van een vent en heeft daardoor vaak moeite om de bochten te houden op hoge snelheid. Vergelijkbaar met een Hein Otterspeer. Maar als de klappen raak zijn, gaat het ook heel hard. Dat bewees hij in Stavanger door dus derde te worden binnen 0,1 seconden van Laurent Dubreuil. Naast de 500 meters verwachten we ook Kania in de top 10 van het EK Sprint. We vragen ons alleen af waar hij dit weekend is, want hij mist in de uitslagen van de Poolse kampioenschappen. Al zal hij ongetwijfeld een plekje in de selectie krijgen als hij fit is.

Image

Takuya Morimoto (Japan, 27 jaar) - 2 punten
Doordat Kazuya Yamada zijn 500 meter-plek afstaat voor de World Cups, krijgt Takuya Morimoto juist zijn kansen. Om het verlies van Yamada te compenseren, hebben we daarom meteen Morimoto vastgelegd. Gezien de enorme concurrentie op de 500 meter in Japan, weet je één ding zeker: haalt jouw sprinter de World Cup, dan kan hij ook meteen meedoen voor de zege. Yamato Matsui was daar vorige winter een mooi voorbeeld van door de vijfde 500 meter van de World Cup te winnen. Terwijl hij in Japan slechts de nummer 5 was en ook dit seizoen de selectie niet gehaald heeft.

Image

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1953
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Team Chef On Ice

Post by ChefSpijker » 05 Nov 2022, 19:15

Het team wordt vervolledigd met vier gratis schaatsers (nog toe te voegen) en acht schaatsers die voor 1 puntje getekend hebben. Met Reina Anema, Kars Jansman en Jordy van Workum hebben we nog drie Nederlanders die in elk geval op één afstand mogen uitkomen in de World Cup. Van de ervaren Anema verwachten we verder weinig, maar Jansman en Van Workum zijn outsiders voor deelname aan het EK Allround.

Carolina Hiller is al jaren actief als schaatsster, maar lijkt nu onder de vleugels van Kevin Crockett eindelijk toe aan een doorbraak. Ze won de 500 meter op de Canadese kampioenschappen met een PR en moet internationaal voor een top 10 mee kunnen doen. Datzelfde geldt voor de Chinese Jingzhu Jin, de nummer 12 van de afgelopen Olympische Spelen.

Tot slot hebben we drie Europeanen gestrikt met het oog op de massastart. De Oostenrijker Gabriel Odor, de Duitse Michelle Uhrig en de Italiaanse Laura Peveri. Odor is al jarenlang een vaste waarde op de massastarts en moet het hebben van een enkele uitschieter. Wel beschikt hij ook over goede individuele afstanden waardoor hij mee kan doen voor een top 10 op het EK Allround. Dat laatste verwachten we ook van Uhrig, die afgelopen seizoen achtste eindigde in de World Cup. Peveri is tot slot een groot massastarttalent. De pas 21-jarige eindigde afgelopen EK Afstanden al in het spoor van Francesca Lollobrigida als vijfde. Dat moet ze dit seizoen ook laten zien in de World Cups en op de WK Afstanden.

Image

Team Chef On Ice
Patrick Roest 26
Antoinette Rijpma-de Jong 23
Sander Eitrem 10
Kazuya Yamada 9
Kjeld Nuis 8
Merel Conijn 5
Valerie Maltais 4
Marten Liiv 3
Marek Kania 2
Takuya Morimoto 2
Reina Anema 1
Carolina Hiller 1
Kars Jansman 1
Jingzhu Jin 1
Gabriel Odor 1
Laura Peveri 1
Michelle Uhrig 1
Jordy van Workum 1
Isabelle van Elst gratis
Hayden Mayeur gratis
Greta Myers gratis
Tijmen Snel gratis

Post Reply