Team Laatste Man

Post Reply
Laatste man
Posts: 920
Joined: 30 Nov 2019, 23:18

Team Laatste Man

Post by Laatste man » 30 Nov 2022, 22:09

Team
David Gaudu - 20
Olav Kooij - 16
Benoit Cosnefroy - 11
Søren Kragh Andersen - 8
Alexander Kristoff - 8
Alessandro Covi - 6
Lorenzo Rota - 6
Ethan Vernon - 5
Andreas Leknessund - 4
Eduardo Affini - 3
Jan Hirt - 3
Oliver Naesen - 3
Attila Valter - 3
Daan Hoole - 2
Alexander Kamp - 2
Jasper de Buyst - 0
Mick van Dijke - 0
Thibault Guernalec - 0
Chris Harper - 0
Oscar Rodriguez - 0
Johannes Staune-Mittet - 0
Last edited by Laatste man on 01 Mar 2023, 08:36, edited 1 time in total.

Laatste man
Posts: 920
Joined: 30 Nov 2019, 23:18

Re: Team Laatste Man

Post by Laatste man » 16 Jan 2023, 13:45

David Gaudu (26 jaar, Groupama-FDJ) - Klimmer
De kopman van de ploeg. Vorig jaar brak het gebrek aan AK-renner ons lelijk op. Met Gaudu hebben we een sterke klimmer, die de laatste jaren tot wasdom is gekomen. Ritwinnaar in Vuelta, Baskenland, Dauphine en Romandie. Top 10 in Vuelta en Tour, met vorig jaar een knappe 4e plaats. In de klassiekers kan het beter, maar ook daar heeft Gaudu met Top-10 in Luik (3e in '21), Waalse pijl, Lombardije en Montreal, gepresteerd. Dit jaar zijn de doelen P-N, Baskenland, heuvelklassiekers en de TDF.

Olav Kooij (21 jaar, Jumbo-Visma) - Sprinter
Een van de grootste sprinttalenten in het peloton. Een must have voor mij dit jaar om vast te leggen. Vorig jaar maar liefst 12 overwinningen (o.a. Polen, 3x ZLM, 2x Denemarken, 2x CRO-race). Dit jaar is het doel om overwinningen te boeken op een niveau hoger. P-N, Gent-Wevelgem en de Benelux Tour staan op het programma. Een grote ronde (nog) niet, maar de Vuelta is nog een optie.

Benoît Cosnefroy (27 jaar, AG2R Citroën Team) - Puncheur
Sterke klimmer/puncheur die vooral in eendagskoersen goed uit de verf komt. Winaar van o.a. GP Plouay en GP Quebec. Jarenlang goed in vooral Franse eendagskoersen, maar sinds 2020 ook in grotere koersen podium (Waalse Pijl, Brabantse Pijl, EK, Parijs-Tours en AGR). Dit jaar zijn de heuvelklassiekers in voor- en najaar weer het hoofddoel. Tevens staat een aantal kasseienkoersen op het programma (Omloop, E3 en mogelijk Vlaanderen).

Søren Kragh Andersen (28 jaar, Alpecin-Deceuninck) - Klassiekers
Vertrokken bij DSM om als schaduwkopman bij Alpecin aan de slag te gaan. Kan gaan profiteren van MvdP in de ploeg. De laatste jaren een aantal keer dichterbij (Milaan San Remo bijv.). Na zijn topjaar in 2020 (ritzeges TDF, P-N en Benelux Tour) is het iets minder geworden. In 2022 teken van verbetering getoond met Top-5 in Gent-Wevelgem, etappes P-N/Suisse/Denemarken en 7e in San Remo. Dit jaar het gehele voorjaar op zijn programma (kasseien en heuvels) om vervolgens Zwitserland en de Tour te rijden.

Alexander Kristoff (35 jaar, Uno-X Pro Cycling Team) - Klassiekers
'De Beer van Grimstad' is de wegkapitein van de ploeg met een waanzinnig palmares. San Remo, Ronde van Vlaanderen, Hamburg, EK, Gent-Wevelgem, Schelderpijs en 4x rit in TDF. In 2022 nog 5 zeges waaronder de Scheldeprijs en een rit in Duitsland. Tevens Top-12 in Vlaanderen, Roubaix, EK en WK. Bij UNO-X is het geen WT, maar krijgt hij wel een zeer goed programma (met een zeer talentvolle ploeg). De voorjaarsklassiekers, een rit in de TDF en het WK zijn de doelen van dit jaar.

Alessandro Covi (24 jaar, UAE Team Emirates) - Puncheur
Talentvolle Italiaan die in lastige koersen naar boven komt. Is vrij rap aan de meet. Vorig jaar zijn beste resultaat met ritwinst in de Giro, het jaar ervoor nog 2e en 3e in een etappe. Tevens al eens Top-10 in San Sebastian, Brabantse Pijl en een handvol Italiaanse semi-klassiekers. Bij UAE zijn de kansen schaars, dus dat blijft afwachten. Maar jagen op ritzeges en uitpakken in semi-klassiekers moet zeker kunnen. Op het programma staan Down Under, Spaande rondjes, Strade, Tirreno, San Remo, Brabantse Pijl en Giro.

Lorenzo Rota (27 jaar, Intermarché Circus Wanty) - Puncheur
Hoewel wat (onbedoeld) duur aangekocht, is dit wel een prima coureur. Top-15 op WK en Strade Bianche. Tevens 2x Top-10 in San Sebastián, waarbij in ‘21 uitgeschakeld door een val voor de winst. Ook 2e in een Giro etappe. Krijgt bij Wanty alle vrijheid in Italiaanse koersen en heuvelklassiekers. Top-10 in die wedstrijden en een rit in de Giro is het doel.

Ethan Vernon (22 jaar, Soudal-Quick Step) - Sprinter
Wederom een sprinttalent in de ploeg. Zal na Jakobsen en Merlier zijn kansen krijgen (en moeten pakken). Vorig jaar 3 zegen, waaronder 1 in WT koers Catalunya. Vorig jaar 9x Top-10, waaronder een aantal prologen. Is het seizoen goed begonnen met een 2e plaats in Mallorca.

Andreas Leknessund (23 jaar, Team DSM) - Allrounder
Groot talent bij de beloften coureurs, maar is bij de profs nog niet volledig doorgebroken. Won vorig jaar 2 etappes (Zwitserland en Noorwegen) en het AK in Noorwegen. Ook nog 11e PN en 13e Zwitserland. Dit jaar als doel om Top-10 te rijden in etappekoersen van een week. Heeft daarnaast ook de vrijheid voor etappes en in (semi) klassiekers. UAE, Giro en Tour vooralsnog op het programma.

Edoardo Affini (26 jaar, Jumbo-Visma) - Tijdrijder
Tempobeul in de klassiekers, tijdrijder wanneer hij de kans krijgt. Vorig jaar overal net buiten de top-10 in grote tijdritten. Werd nog wel 2e in etappes in Giro (3e x alweer) en Burgos vanuit een groepje aanvallers. Dit jaar weer naar die Top-10 in tijdritten en hopen dat die rit in de Giro er dit jaar wel komt. Omloop, Kuurne, Tirenno, MSR en Giro vooralsnog op het programma.

Jan Hirt (32 jaar, Soudal-Quick Step) - Klimmer
Was een van de kopmannen bij Intermarché, maar koos ervoor om luxeknecht van Evenepoel te worden. Eindwinnaar in Oman, ritwinnaar in Giro en Oman en als 6e eindigen in de Giro. Prima klimmer en degelijk in de tijdrit. Krijgt in Oman en Catalunya dit jaar weer z’n eigen kans. In de Giro voor Evenepoel, maar kan ook daar in een bergrit natuurlijk voor een rit gaan.

Olivier Naesen (32 jaar, AG2R Citroën Team) - Klassiekers
Behoorde een aantal jaar tot de wereldtop in de voorjaarsklassiekers. Won 2x de GP Plouay en daarnaast Top-5 in MSR, E3 Harelbeke, Eneco Tour, Frankfurt, Parijs-Tours en De Omloop. Begon vorig jaar sterk met plek 4 in De Omloop, kwakkelde daarna met ziekte en valpartijen. Wil in zijn laatste contract jaar laten zien dat hij nog bij de Top-5/Top-10 behoort. Alle klassiekers en De Tour staan op het programma.

Attila Valter (24 jaar, Jumbo-Visma) - Klimmer
Interessant talent uit Hongarije. Kan bergop lang mee en liet dat zien met een 5e plek in Tour of the Alps, 14e in de Giro en Top-5 in etappes Giro en Catalunya. Zijn belangrijkste wapenfeit, vorig jaar de 4e plaats in de Strade. Krijgt dit jaar bij Jumbo vrijheid in de heuvelklassiekers en Vuelta.

Daan Hoole (23 jaar, Trek - Segafredo) - Tijdrijder
Afgelopen seizoen 3x Top-10 in een tijdrit (Algarve, België en NK). Reed helaas de Vuelta niet uit, maar hierdoor is hij wellicht net onder de radar gebleven. Werd toch 3e en 6e in de tijdrit bij de beloften in 2021. Met zijn grote motor kan hij ook op lastigere parcoursen goed uit de voeten (2e NK, 8e Binche, 11e Mallorca). Gaat een Belgisch voorjaar rijden (Nokere, Bredene, Samyn, E3, GW, de Ronde en nog Roubaix).

Alexander Kamp (29 jaar, Tudor Pro Cycling Team) - Puncheur
Werd vorig jaar 5e in de AGR en 3e in de GP Plouay. Kon desondanks makkelijk worden opgepikt. Hierin zit waarschijnlijk het feit dat hij bij Tudor in een bescheiden ploeg gaat rijden, met wellicht een dito programma. Staat vooralsnog gepland voor de Ster van Besseges.

Jasper de Buyst (29 jaar, Lotto Dstny) - Sprinter
Is onderdeel van de lead out voor Caleb Ewan. Daarnaast met De Lie nog een goede 2e sprinter in het team waar Jasper zijn werk voor gaat doen. Droeg al bij aan de zege in Valencia van De Lie. Desondanks komen er bij Lotto wel een aantal kansen in Belgische koersen op etappes door het jaar heen. Gaat van start in de Ster van Bessege.

Mick van Dijke (22 jaar, Jumbo-Visma) - Puncheur
Groot talent binnen de Jumbo ploeg. Mocht vorig jaar direct van start in Vlaanderen en Roubaix. Is sterk in een proloog, kan aardig tijdrijden, verteerd de heuvels goed en is ook nog eens vrij rap. Zal veel samen koersen met Kooij, maar krijgt in kleine wedstrijden zeker kansen. Afgelopen seizoen 10 keer Top-10 (o.a. 4e etappe Duitsland, 4e Sarthe en 5e Coppi/Bartali). Ronde van Valencia op het programma en mogelijk weer de klassiekers of Vuelta.

Thibault Guernalec (25 jaar, Team Arkéa Samsic) - Tijdrijder
Onbekend bij het grote publiek, maar dat kan dit jaar wel eens veranderen. Afgelopen jaren Top-10 in eindklasseringen van Algarve (6 en 8), Murcia (4) en Poitou-Charentes (4). Dit komt vaak tot stand met een goede tijdrit (4x Top-10 vorig jaar). Dit jaar met een 7e plek in Marseille goed begonnen. Nu Arkea WT is deelname verzekerd. Gaat een Frans programma rijden richting de Tour (o.a. Besseges).

Chris Harper (28 jaar, Team Jayco AlUla) - Klimmer
Bij Jumbo de afgelopen jaren momenten van klasse laten zien, afwisselend met ziekte en blessures. 4e AK UAE, 3x Top-10 etappe UAE, 3e etappe Burgos en in afgelopen Vuelta als knecht voor Roglic sterk bergop. Dit jaar helaas uit de TDU gevallen met een gebroken sleutelbeen. Hoopt op meer vrijheid bij Jayco.

Óscar Rodríguez (27 jaar, Movistar Team) - Puncheur
Terug op het oude nest. Krijgt bij Movistar alle ruimte om in koersen met heuvels, beklimmingen etc. te doen wat hij wil. Won als een Vuelta etappe en werd 2e in etappe Zwitserland en klassement Hongarije. Door ziekte geen TDU, wel Saudi Tour, Oman, UAE en Vuelta.

Johannes Staune-Mittet (21 jaar, Jumbo-Visma Development Team) - Klimmer
Zeer groot Noors klim talent. Werd 2e L’Avenir, won Isard en zal vanaf 2024 officieel in de World Tour ploeg van Jumbo rijden. Desondanks dit jaar al gekozen, omdat hij een mixed programma gaat rijden (vorig jaar bijv. Algarve, Coppi/Bartali, Slowakije en Piemonte).
Last edited by Laatste man on 31 Mar 2023, 13:04, edited 1 time in total.

Laatste man
Posts: 920
Joined: 30 Nov 2019, 23:18

Re: Team Laatste Man

Post by Laatste man » 07 Feb 2023, 14:35

Resultaten

Januari
1. Ethan Vernon - Trofeo Palma
2. Ethan Vernon - Trofeo Alcudia
4. Alessandro Covi - etappe Tour Down Under
5. Chris Harper - ITT Australia
7. Thibault Guernalec - GP Marseille La Marseillaise

Februari
1. Alexander Kristoff - etappe Volta ao Algarve em Bicicleta
1. Ethan Vernon - etappe Tour du Rwanda
1. Ethan Vernon - etappe Tour du Rwanda
2. Alessandro Covi - etappe Vuelta a Andalucia
2. David Gaudu - Faun-Ardèche Classic
2. Olaf Kooij - etappe Volta Comunitat Valenciana
2. Olav Kooij - etappe UAE Tour
3. Benoît Cosnefroy - etappe Ster van Besseges
3. Lorenzo Rota - etappe Vuelta a Andalucia
3. Attila Valter - etappe O Gran Camiño
4. David Gaudu - Faun Drôme Classic
4. Olav Kooij - 2x etappe UAE Tour
4. Alexander Kristoff - Clasica de Almeria
4. Alexander Kristoff - Omloop het Nieuwsblad
4. Attila Valter - Klassement O Gran Camiño
4. Ethan Vernon - etappe Tour du Rwanda
6. David Gaudu - etappe Tour du Var
6. Søren Kragh Andersen - Le Samyn
6. Lorenzo Rota - etappe Vuelta a Andalucia
7. David Gaudu - Klassement Tour du Var
7. Lorenzo Rota - Jaén Paraiso Interior
7. Lorenzo Rota - Faun-Ardèche Classic
8. Andreas Leknessund - etappe UAE Tour
8. Lorenzo Rota - Klassement Vuelta a Andalucia
8. Attila Valter - etappe O Gran Camiño
9. Olav Kooij - etappe UAE Tour
10. Lorenzo Rota - etappe Vuelta a Andalucia
10. Attila Valter - etappe O Gran Camiño

Maart
1. Olav Kooij - Etappe Parijs-Nice
2. David Gaudu - Klassement Parijs-Nice
2. David Gaudu - Etappe Parijs-Nice
2. David Gaudu - Etappe Parijs-Nice
2. Olav Kooij - Classic Brugge-De Panne
2. Olav Kooij - Etappe Parijs-Nice
3. Alessandro Covi - Trofeo Laigueglia
3. David Gaudu - Etappe Parijs-Nice
4. Olav Kooij - Etappe Parijs-Nice
4. Lorenzo Rota - Trofeo Laigueglia
4. Johannes Staune-Mittet - Etappe Settimana Internazionale Coppi e Bartali
5. Søren Kragh Andersen - Milaan-Sanremo
5. Attila Valter - Strade Bianche
8. Benoît Cosnefroy - Trofeo Laigueglia
8. Olav Kooij - Gent-Wevelgem
9. Søren Kragh Andersen - E3 Saxo Classic

April
1. Alexander Kamp - Région Pays de la Loire Tour
1. Johannes Staune-Mittet - Giro del Belvedere (1.2U)
1. Ethan Vernon - Etappe Tour de Romandie
2. Alexander Kamp - Etappe Région Pays de la Loire Tour
3. Benoît Cosnefroy - Brabantse Pijl
3. David Gaudu - Etappe Ronde van Baskenland
3. Alexander Kamp - Etappe Région Pays de la Loire Tour
4. David Gaudu - Ronde van Baskenland
5. David Gaudu - Etappe Ronde van Baskenland
5. Johannes Staune-Mittet - G.P. Palio del Recioto - Trofeo C&F Resina (1.2U)
6. David Gaudu - Etappe Ronde van Baskenland
6. Alexander Kamp - Brabantse Pijl
6. Óscar Rodríguez - Etappe Tour of the Alps
7. David Gaudu - Etappe Ronde van Baskenland
9. Alexander Kamp - Amstel Gold Race

Mei
1. Søren Kragh Andersen - Eschborn-Frankfurt
1. Olav Kooij - Etappe 4-daagse van Duinkerken
1. Olav Kooij - Etappe 4-daagse van Duinkerken
1. Alexander Kristoff - Etappe Tour of Norway
2. Andreas Leknessund - etappe Giro d'Italia
2. Ethan Vernon - Etappe 4-daagse van Duinkerken
3. Jasper DeBuyst - Rund um Koln
3. Benoît Cosnefroy - Etappe 4-daagse van Duinkerken
3. Benoît Cosnefroy - Etappe Boucles de la Mayenne
3. Attila Valter - Etappe Tour of Norway
4. Mick van Dijke - Etappe Tour of Norway
4. Olav Kooij - Etappe 4-daagse van Duinkerken
4. Attila Valter - Klassement Tour of Norway
4. Ethan Vernon - Etappe 4-daagse van Duinkerken
5. Alexander Kamp - Etappe Tour of Norway
5. Alexander Kamp - Klassement Tour of Norway
5. Lorenzo Rota - Eschborn-Frankfurt
6. Ethan Vernon - Klassement 4-daagse van Duinkerken
8. Benoît Cosnefroy - Klassement Boucles de la Mayenne
8. Mick van Dijke - Etappe 4-daagse van Duinkerken
8. Olav Kooij - Etappe 4-daagse van Duinkerken
8. Andreas Leknessund - Klassement Giro d'Italia
9. Mick van Dijke - Etappe Tour of Norway
9. Andreas Leknessund - etappe Giro d'Italia
9. Lorenzo Rota - Etappe Giro d'Italia
9. Attila Valter - Etappe Tour of Norway

Juni
1. Olav Kooij - Heistse Pijl
1. Olav Kooij - Etappe ZLM Tour
1. Olav Kooij - Klassement ZLM Tour
2. Olav Kooij - Etappe 4-daagse van Duinkerken
3. Olav Kooij - Etappe 4-daagse van Duinkerken
5. Alexander Kamp - GP Kantons Aargau
6. Lorenzo Rota - Giro dell'Appennino
8. Benoît Cosnefroy - GP Kantons Aargau
8. Johannes Staune-Mittet - Giro Next Gen (2.2U)
9. Olav Kooij - Etappe 4-daagse van Duinkerken

Post Reply