Capecchi's Wizards

Post Reply
User avatar
ChefSpijker
Posts: 1952
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Capecchi's Wizards

Post by ChefSpijker » 30 Nov 2022, 23:47

Na een teleurstellend 2022 met vooral falende kopmannen, gaat Capecchi's Wizards in 2023 voor revanche. Op jacht naar die vierde ster. De eerste biedavond is er vooral afgetast van onze kant, maar hebben we toch een klimmer en sprinter kunnen vastleggen.

Hugh Carthy (28 jaar, EF Education) - 6 punten
In het coronajaar 2020 leek Hugh Carthy zijn belofte in te lossen. In de ietwat ingekorte Vuelta streed hij samen met Primoz Roglic en Richard Carapaz om de eindzege. Uiteindelijk resulterend in een derde plek op ruim een minuut van winnaar Roglic. De bevestiging bleef de afgelopen twee jaar echter uit met een achtste en negende plaats in de Giro.

Daardoor is Carthy een stuk goedkoper geworden. Voor slechts 6 punten tekende hij vanavond bij Capecchi's Wizards, terwijl een jaar geleden Latasa nog ruim het dubbele betaalde. Met Carthy hebben we meteen een kopman voor het grote werk binnen. Mocht hij zijn vorm van 2020 hervinden, dan wordt de Brit een koopje. Wil het niet lopen met de klassementen, dan kan hij met zijn strijdlust op etappejacht gaan. Er zijn wat dat betreft meerdere wegen die naar Rome leiden om zijn aankoopbedrag waar te maken.

Image

Alvaro Hodeg (26 jaar, UAE Emirates) - 1 punt
Voor Alvaro Hodeg is 2022 een jaar om snel te vergeten. Na een zwaar verkeersongeluk in december 2021, kon hij afgelopen april pas weer lopen. Na in totaal twaalf operaties verloopt zijn revalidatie inmiddels gestaag en zit hij weer op de fiets in training voor het nieuwe seizoen. We gaan er niet vanuit dat de sprinter er direct zal staan, maar voor 1 punt is dit een risicoloze aankoop. Talent is er voldoende, met meerdere overwinningen op WorldTour-niveau in het begin van zijn carrière. We mikken dan ook op ritzeges na de zomer in Polen en de Benelux.

Image

Capecchi's Wizards
Hugh Carthy 6
Alvaro Hodeg 1

Nog te besteden: 93

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1952
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Post by ChefSpijker » 16 Dec 2022, 01:18

In de afgelopen anderhalve week heeft Capecchi's Wizards flink toegeslagen voor het gebergte. En niet geheel onverwachts is de gemiddelde leeftijd weer ergens onderin de 20. De oudste renners tikken voorlopig 28 jaar aan, terwijl de jongste net tiener af is. En juist hij wordt dé kopman voor 2023.

Juan Ayuso (20 jaar, UAE Emirates) - 29 punten
Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Juan Ayuso is een van die speciale talenten, die je slechts een paar keer per generatie tegenkomt. Het zal niet lang duren of hij wordt in één adem met Tadej Pogacar en Remco Evenepoel genoemd. Op zijn negentiende eindigt hij als debutant meteen op het podium van de Vuelta. De droom voor komend jaar ligt dan ook voor de hand: de hoogste trede in Madrid opstappen.

Behalve geweldig klimvermogen en een goede tijdrit, beschikt de jonge Spanjaard ook over een prima eindschot. Daarmee kan hij ook in klimklassiekers als Luik en Lombardije een voorname rol gaan spelen. De lat ligt dus hoog, maar we zijn ervan overtuigd dat Ayuso ons alsnog gaat verbazen.

Image

Tobias Johannessen (23 jaar, Uno-X) - 8 punten
Een ander toptalent voor het rondewerk is de jonge Noor Tobias Halland Johannessen. In 2021 stapte hij in de voetsporen van David Gaudu, Egan Bernal, Tadej Pogacar en Tobias Foss door de Tour de l'Avenir te winnen. Hij klopte in een spannend duel Carlos Rodriguez. Inmiddels weten we hoe goed deze Spanjaard is en is het wachten tot Johannessen zich aan het grote publiek toont in 2023.

De Noor liet afgelopen seizoen al flitsen zien. Denk aan zijn ritwinst tegen Jay Vine in Bessèges, een knappe zevende plaats in het eindklassement van Catalonië en een top 10 in de Dauphiné. In de Ronde van Polen startte hij als een van de favorieten, maar zorgde een valpartij voor het einde van zijn seizoen. 2022 was desondanks al goed voor ruim 4 punten en dus moet een dubbele opbrengst makkelijk binnen de mogelijkheden liggen. Zeker als zijn ploeg Uno-X ook uitgenodigd gaat worden voor de Tour de France. Dat lijkt inmiddels een realistische optie.

Image

Luke Plapp (21 jaar, INEOS Grenadiers) - 7 punten
De derde toekomstige geweldenaar luistert naar de naam Luke Plapp. Deze Australiër was zowel bij de junioren als de beloftes de nummer twee van de wereld tegen de klok. Maar Plapp is veel meer dan een tijdrijder, misschien viel hij juist op dat onderdeel wat tegen in 2022. Meteen in zijn eerste koers bij INEOS reed hij uitstekend bergop. Op de flanken van Jebel Hafeet (UAE Tour) eindigde hij als vijfde in het spoor van Joao Almeida en voor Aleksandr Vlasov, Romain Bardet en Thymen Arensman.

Plapp mocht meteen mee als knecht naar de Vuelta en met een grote ronde in de benen verwachten we een volgende stap in het komende jaar. Die kan hij zelfs vlammend starten in eigen land met de Tour Down Under. Plapp wordt vaker gezien als de natuurlijke opvolger van Richie Porte binnen INEOS en Porte eindigde de laatste zes edities top 2.

Image

Michael Storer (25 jaar, Groupama-FDJ) - 4 punten
Aussie, Aussie, Aussie, oi, oi ,oi! We waren nog niet klaar Down Under, want ook Michael Storer rijdt komend seizoen voor Capecchi's Wizards. Waar de eerder genoemde klimmers vooral (potentiële) klassementsmannen zijn, is Storer een aanvaller pur sang. Hij brak bij DSM door in de Vuelta van 2021 door twee ritzeges te boeken en de bergtrui mee naar huis te nemen.

Die vrijheid kreeg hij afgelopen seizoen niet, want in de Tour de France draaide het vooral om knechtwerk voor David Gaudu. We hopen dat zijn rol bij FDJ wat dat betreft ietwat verandert, want daarmee wordt de kracht van Storer niet voldoende benut. Mogelijk dat hij in kleine rondes met weinig tijdritkilometers zelf ook voor een klassementje kan gaan. Zo eindigde hij in de Tour of the Alps als tweede achter Romain Bardet. Maar dit zal niet zijn hoofdtaak zijn.

Image

Sepp Kuss (28 jaar, Jumbo-Visma) - 3 punten
Om al het grut in goede banen te leiden hebben we met Sepp Kuss de nodige ervaring binnengehaald. Als luitenant bergop heeft hij Primoz Roglic en Jonas Vingegaard al naar meerdere eindzeges geloodst. Kuss met een goede dag is een van de allerbeste klimmers van het peloton. Alleen heeft de Amerikaan ook zo nu en dan een mindere dag en een verrekt slechte tijdrit. Daarmee is zelf een topklassement rijden vaak geen optie. Een mooie ritzege in een van de drie grote rondes behoort echter zeker tot de mogelijkheden.

Image

Robert Stannard (24 jaar, Alpecin-Deceuninck) - 2 punten
Tot slot heeft Cappechi's Wizards ook een renner vastgelegd die niet in het rijtje klimmers hoort. Al gaat Robert Stannard zeker niet slecht bergop. Hij was een belangrijke factor voor de ritzeges van Jay Vine in de afgelopen Vuelta en pakte veel bergpunten van concurrenten af. Al had dat uiteindelijk weinig resultaat door het uitvallen van zijn ploeggenoot. Wel eindigde Stannard zelf als tweede in het bergklassement.

Daar zal de focus alleen niet op liggen. Stannard kan goed een heuvel over, zo eindigde hij zeventiende in Luik en won de Ronde van Wallonië, en heeft een sterk eindschot. Een ideale combinatie om in rondes als die van Catalonië, Baskenland en Romandië voor ritzeges te strijden. Met vaak een heuvel in de finale van sprintetappes en weinig snelle mannen op de deelnemerslijst. Daarnaast zal hij meer ruimte krijgen om zelf voor een ritzege te gaan in een van de grote rondes.

Image

Capecchi's Wizards
Juan Ayuso 29
Tobias Johannessen 8
Luke Plapp 7
Hugh Carthy 6
Michael Storer 4
Sepp Kuss 3
Robert Stannard 2
Alvaro Hodeg 1

Nog te besteden: 40

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1952
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Post by ChefSpijker » 19 Dec 2022, 23:45

Het was een rustig avondje voor Capecchi's Wizards. Het boodschappenlijstje was behoorlijk leeg en uiteindelijk kwamen er geen dure aankopen. Wel mogen we alsnog twee nieuwe renners verwelkomen. Twee beloftevolle mannen die zich afgelopen jaar in de kijker hebben gefietst en in 2023 een volgende stap moeten zetten.

Nicola Conci (25 jaar, Alpecin-Deceuninck) - 2 punten
De Italiaan Nicola Conci was een van de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Met een contract bij Gazprom op zak, zat hij begin maart opeens zonder werkgever. Nadat hij zich, in dienst van de Italiaanse ploeg, toonde in de Ronde van Sicilië, kreeg hij uiteindelijk onderdak bij de opleidingsploeg van Alpecin.

Die kans greep Conci met beide handen aan. In de Ronde van Slovenië pakte hij een top 3 achter Tadej Pogacar en Rafal Majka en in de Arctic Race of Norway streed hij tot de laatste kilometers mee om de eindzege. Voldoende om zelfs de WK-selectie van Italië te halen. Komend jaar komt hij logischerwijs uit voor de hoofdmacht van Alpecin en zal hij veel vrijheid krijgen om in de bergen zijn ding te doen. Ritwinst in de Giro d'Italia is dé ultieme droom.

Image

Sam Welsford (26 jaar, DSM) - 2 punten
Sam Welsford is al jarenlang een geweldenaar op de baan. Zo pakte hij meerdere wereldtitels op de ploegenachtervolging en won hij brons op de laatste Olympische Spelen. Een jaar geleden tekende hij plots bij DSM om een carrière op de weg aan te gaan. Wij fronsten onze wenkbrauwen voor het eerst in de Scheldeprijs. Na een loodzware waaierkoers stond de Australiër plots op het podium naast Alexander Kristoff en Danny van Poppel.

Die frons werd twee weken later enkel groter. Op pure snelheid klopte Welsford niemand minder dan Jasper Philipsen in de Ronde van Turkije. Een knappe eerste profzege, en daar kwam in de Vierdaagse van Duinkerken nog een tweede bij. Tot hij gedeclasseerd werd omdat Arnaud De Lie in een gat dook dat er niet was.

De rest van het jaar bleven topprestaties uit, mede vanwege knechtwerk, maar wij zien het potentieel. Welsford is een sterke beer en DSM heeft in het verleden vaker dergelijke types naar de sprinttop gebracht. Met Marcel Kittel als grootste voorbeeld. Een contract voor 2 punten is dan ook risicoloos. Welsford gaat ongetwijfeld ergens een ritje meepakken, maar dat kunnen er ook zomaar een stuk of zes worden.

Image

Capecchi's Wizards
Juan Ayuso 29
Tobias Johannessen 8
Luke Plapp 7
Hugh Carthy 6
Michael Storer 4
Sepp Kuss 3
Nicola Conci 2
Robert Stannard 2
Sam Welsford 2
Alvaro Hodeg 1

Nog te besteden: 36

User avatar
ChefSpijker
Posts: 1952
Joined: 29 Nov 2019, 12:30

Re: Capecchi's Wizards

Post by ChefSpijker » 29 Dec 2022, 00:44

Anderhalve week later is Capecchi's Wizards compleet voor 2023. Met al het klimgeweld was de balans in het team een beetje zoek en dus hebben we klassiekermannen, puncheurs en sprinters aan de selectie toegevoegd. Daarbij vooral veel renners rond de 30 jaar die al bewezen hebben topkoersen te kunnen winnen. Met zestien renners onder contract en nog zes stagiairs op komst, hebben we een mooie, ruime ploeg gecreëerd.

Arnaud Démare (31 jaar, Groupama-FDJ) - 15 punten
Toegegeven, Arnaud Démare was niet onze eerste keus als sprintkopman. Maar toen hij zijn eisen op tafel legde, konden wij een handtekening niet weigeren. Voor slechts 15 punten rijdt hij in onze dienst, terwijl hij afgelopen seizoen nog goed was voor 22 punten. Vooral dankzij een ongekend sterke Giro en geweldig najaar. Hij sloot 2022 af met elf eendagskoersen en daarbij eindigde hij acht(!) keer bij de beste twee.

Als hij die vorm kan doortrekken naar het voorjaar van 2023, is er nog veel ruimte voor verbetering. Dit jaar kwam hij niet verder dan p10 in Milaan-Sanremo en Gent-Wevelgem en p6 in Brugge-De Panne. Terwijl Démare in het verleden het Italiaanse monument al won en podium reed in Wevelgem. Deze twee koersen vormen dan ook het hoofddoel in het voorjaar en vervolgens willen we ritten pakken in de Tour.

Image

Dylan Teuns (30 jaar, Israel - Premier Tech) - 6 punten
De volgende naam die we verrassend goedkoop konden contracteren luistert naar de naam Dylan Teuns. Een jaar geleden betaalde GMV nog 7 punten en kreeg daarvoor bijna 11 terug. Een uitstekende aankoop, maar toch was er weinig interesse bij de andere teams. Komt het door zijn overstap naar Israel?

Teuns koerst nu niet meer bij een WorldTour-team, maar zal ongetwijfeld een prachtig programma krijgen waarbij hij los kan in zijn geliefde klassiekers. In het voorjaar van 2022 toonde hij zich als een van de beste puncheurs ter wereld. Met een verrassende overwinning in de Waalse Pijl en een ritzege in Romandië op een pittige aankomst. De rest van het seizoen draaide uit op een teleurstelling, maar dat geeft juist aan dat er nog meer mogelijk is.

Image

Warren Barguil (31 jaar, Arkéa Samsic) - 5 punten
Slechts één renner verlengt bij Capecchi's Wizards. Een jaar geleden tekende rasaanvaller Warren Barguil voor 6 punten en hij voldeed aan onze verwachtingen: ritten kapen in de WorldTour en top 10 rijden in de heuvelklassiekers. Alleen een rit in een grote ronde ontbrak eraan. Doordat Jumbo volop gas gaf in de rit naar de Col du Granon, zag Barguil als sterkste vluchter een gouden kans in rook opgaan. Met Arkéa gepromoveerd naar de WorldTour, zal het programma van Barguil enkel beter worden en zijn we ervan overtuigd dat 'Wawa' nog meer zal opleveren.

Image

Bob Jungels (30 jaar, BORA - hansgrohe) - 5 punten
Eerlijk gezegd hadden we Bob Jungels een beetje opgegeven. In 2018 en 2019 blonk hij nog uit in het voorjaar met zeges in Luik en Kuurne en was hij een gevreesde aanvaller op de kasseien. Met zijn overstap naar AG2R werden de prestaties steeds minder, tot hij afgelopen Tour opeens een bergrit won. Wij gaan er vanuit dat Jungels bij BORA weer helemaal opleeft. De Duitse formatie behoort inmiddels tot de absolute top in de WorldTour en veel renners ontwikkelen zich daar stormachtig. Met Jungels mikken we op een sterk voorjaar en de nodige aanvalslust in het rondewerk.

Image

Sebastián Molano (28 jaar, UAE Emirates) - 3 punten
Jarenlang heeft Sebastián Molano zich voornamelijk weggecijferd als knecht van Fernando Gaviria. In kleinere koersen greep hij zijn kans, maar tot veel kopmanschap op het hoogste niveau leidde dat niet. Nu zijn landgenoot is vertrokken naar Movistar is dit het ideale gat om in te duiken. In de slotetappe van de Vuelta zette hij al een sterke sollicitatie neer door als 'lead-out' van Pascal Ackermann de massasprint te winnen.

Een mindere kant van Molano zijn de losse handjes. Hij heeft ondertussen menig conflict gehad op en naast de fiets en werd afgelopen Dauphiné zelfs gediskwalificeerd. Een anger management cursus kan dus geen kwaad. Als de Colombiaan in 2023 vooruitgeschoven wordt als dé tweede sprinter van UAE, zijn wij ervan overtuigd dat Molano met speels gemak zijn contract waarmaakt.

Image

Mark Padun (26 jaar, EF Education) - 2 punten
Last but not least is daar Mark Padun. De Oekraïner keert na een jaar terug op het oude nest bij Capecchi's Wizards. Iedereen herinnert zich nog wel dat bizarre slotweekend van de Dauphiné in 2021. Op zaterdag was hij vanuit het peloton de sterkste bergop en een dag later ging hij meteen mee in de vroege vlucht en vertrok hij solo bij de eerste meter omhoog. Niet geheel onverwachts werd Padun overal aan doping gelinkt. Want tot dit soort prestaties was hij toch niet in staat?

Jonathan Vaughters van EF zag het potentieel en heeft hem onder zijn hoede genomen. Het begin van 2022 was uitstekend en ook voor de Vuelta leek hij weer de juiste benen gevonden te hebben. Voor vluchtersritten behoorde hij telkens bij de vijf favorieten volgens de bookmakers, maar een explosie zoals in de Dauphiné bleef uit. Etappe 9 was wellicht nog zijn beste prestatie, met een negende stek bergop vanuit het peloton. Komend jaar willen we weer de Padun van dat bizarre weekend zien.

Image

Capecchi's Wizards
Juan Ayuso 29
Arnaud Démare 15
Tobias Johannessen 8
Luke Plapp 7
Hugh Carthy 6
Dylan Teuns 6
Warren Barguil 5
Bob Jungels 5
Michael Storer 4
Sepp Kuss 3
Sebastián Molano 3
Nicola Conci 2
Mark Padun 2
Robert Stannard 2
Sam Welsford 2
Alvaro Hodeg 1
Marijn van den Berg 0
Josef Cerny 0
Matteo Malucelli 0
Thibau Nys 0
Torstein Træen 0
Henri Vandenabeele 0

Post Reply