Team Jordy - Op weg naar titelprolongatie

Post Reply
Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Team Jordy - Op weg naar titelprolongatie

Post by Jordy » 20 Dec 2022, 10:40

Team Jordy

Simon Yates 20
Thymen Arensman 18
Magnus Sheffield 9
Michael Woods 7
Elia Viviani 5
Alex Aranburu 5
Lucas Hamilton 3
Quinn Simmons 3
Nils Politt 3
Andreas Kron 3
Luca Mozzato 3
Max Kanter 3
Victor Lafay 3
Michal Kwiatkowski 3
Steven Kruijswijk 2
Florian Vermeersch 2
Stephen Williams 2
Madis Mihkels 2
Jefferson Alexander Cepeda 1
Flippo Baroncini 1
Dries van Gestel 1
Simon Carr 1
Last edited by Jordy on 28 Dec 2022, 23:34, edited 1 time in total.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy - Op weg naar titelprolongatie

Post by Jordy » 20 Dec 2022, 11:31

Na een onvergetelijk seizoen voor Team Jordy, waarbij we voor het eerst de titel pakte, zijn we terug voor een herhaling van zetten! Dit smaakte naar meer dus we zetten alles op alles voor die titelprolongatie. Daarbij spelen de juiste kopmannen natuurlijk een belangrijke rol. Hoewel de kracht van Team Jordy altijd in de breedte heeft gelegen en met name de 'goedkope' talentjes, zullen de kopmannen altijd de basis vormen. Hoewel we ieder jaar weer voornemens zijn om die basis zo stabiel als mogelijk te maken, is dit jaar geen uitzondering op andere jaren en gaan we toch weer voor die gok, maar wat voor een.

Simon Yates

Image

Onze kopman is namelijk Simon Yates. Winnaar van de Vuelta in 2018, maar vooral bekend vanwege zijn legendarische inzinking tijdens de Giro waar hij heerste en Froome misschien wel voor de mooiste rit ooit zorgde door Yates al vroeg te breken en de Giro helemaal op zijn kop te zetten. Het illustreert Simon Yates zijn carrière, hoge pieken, maar ook diepe dalen. Als Yates goed is dan is hij ook echt goed en moet zelfs Pogacar voor hem uitkijken, maar de vorm van vandaag biedt voor Yates geen enkele garantie voor morgen. Na heel wat jaren een haat-liefde verhouding met de Giro en ook weer pech in de Vuelta (Covid-positief getest) te hebben gehad, gaat Yates dit jaar weer eens voor de Tour. Wij geloven dat hij hier een parcours op zijn maat vindt, waar hij mee zal doen voor het podium. Al bleek hij in 2022 opeens een tijdrittopper te zijn en won hij o.a. de tijdrit in de Giro. Met Yates weet je het gewoonweg nooit, maar als alles weer eens op zijn plek valt dan wordt het cashen. Yates begint zijn seizoen al Down Under en daar mag hij bewijzen dat hij ons vertrouwen waard is en ons een vliegende start geven voor het nieuwe seizoen.

Magnus Sheffield

Image

We hebben onze kopman voor de Tour dus al binnen, maar hoe zit het dan met de klassiekers? Daar rekenen we op een van de grootste talenten van het peleton. Als we één naam op ons verlanglijstje konden zetten dan was het Magnus Sheffield. Pogacar, Evenepoel, Roglic, Alaphilippe, van Aert, ze hebben allemaal voor een paar punten bij Team Jordy gereden. Voor Sheffield hebben we echter een stuk dieper in de buidel moeten tasten, we zijn er deze keer dus een jaartje later bij, maar deze topper moest hoe dan ook voor Team Jordy uitkomen. Na zijn ongeloofelijk indrukwekkende overwinning in de Brabantse Pijl was het duidelijk dat dit geen gewone is. Sheffield heeft echter al laten zien dat hij ook in klassementen een rol kan spelen. Nog niet in het hooggebergte, maar hij is een tijdritkampioen in wording. Zonder valpartij had iedereen dat tijdens het WK al kunnen zien. Dit jaar zijn we er echter van overtuigd dat Sheffield zeker zal bewijzen een van de beste tijdrijders ter wereld te zijn en wellicht brengt hem dat in een koers als Polen ook nog naar een mooie klassering. De mogelijkheiden zijn eindeloos en we kunnen niet wachten om te zien waar het schip strandt bij deze toekomstige wereldtopper.

Michael Woods

Image

Naast een megatalent als Sheffield hoort natuurlijk een ervaren man. Al is het maar de vraag of we Woods zo mogen noemen, want hij begon ooit als loper en rolde pas later in het vak van wielrenner. Toch heeft Woods er inmiddels al wat jaartjes op zitten in World Tour en dat zeker niet zonder succes. Hoewel Woods prima resultaten in klassementen heeft neergezet, kijken we toch vooral naar het eendagswerk en wellicht een ritzege hier en daar. Woods heeft namelijk een ijzersterke punch waarmee hij het iedereen lastig kan maken heuvelop. In koersen als de Waalse Pijl, Luik en Lombardije is Woods altijd een man om rekening mee te houden. Vorig jaar was echt een baalseizoen voor Woods, maar in bijvoorbeeld La Route d'Occitanie liet hij zien nog top te zijn als het even niet tegenzit. Dit jaar is Woods dan ook uit op revanche en we hopen dat hij eindelijk een mooie klassieker weet binnen te pikken.

Elia Viviani

Image

Dan als laatste nog een oude bekende uit het winnende team van vorig jaar. We hadden niet veel tegenvallers, maar Viviani was daar toch wel één van. Toch zijn we er nog altijd van overtuigd dat Viviani een van de beste sprinters in het peleton is en laat een sprinter nou net hetgene zijn wat we nog niet hadden. Viviani nam genoegen met een halvering van zijn salaris en dat was voor ons een reden om hem nog een kans te geven. Vorig jaar zette Viviani in kleinere koersen nog prima resultaten neer, maar van een man van zijn kaliber verwachten we meer. Op de baan bewijst hij keer op keer dat hij fysiek nog zeker goed genoeg is. Dit jaar zullen we Viviani weer opnieuw in de Giro zien en daar mag hij eigenlijk niet zonder ritzege uit vertrekken willen we van een geslaagd seizoen spreken. Daarnaast hopen we hem nog eens in klassiekers als Hamburg te zien.

Dat was het dan voor biedavond 1, het was weer een avondje waar we ons traditiegetrouw niet konden inhouden. We spelen al direct op elk vlak mee, klassementen, tijdritten, sprints en klassiekers, voor alles hebben we wel iemand. Stap 2 is dan ook de ploeg in de breedte te versterken en zorgen dat we voor alle disciplines ook een plan B hebben.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy - Op weg naar titelprolongatie

Post by Jordy » 20 Dec 2022, 13:15

Avond 2 liep eventjes wat anders dan verwacht. De bedoeling was om de kern te versterken, maar we azen altijd wel op een buitenkansje en Yates kan niet elke ronde rijden. Dat buitenkansje deed zich voor en dus sloegen we toe en zodoende hebben we een klassementsman naast Yates binnen kunnen halen. Daarna verschoof onze blik naar de klassiekers, want dat gedeelte van de ploeg kon nog zeker wat versterking gebruiken.

Thymen Arensman

Image

Viviani is niet de enige man die verlengd. Ook Nederlands trots Thymen Arensman verlengd, waar Viviani zijn salaris zag halveren, kon Arensman 6x zoveel vragen. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Het hoogtepunt was natuurlijk de Giro overwinning van Hindley, maar een andere man die een heel groot aandeel in onze overwinning had was Arensman. Nederlands hoop op grote ronde succes loste vorig jaar dan eindelijk zijn belofte in met o.a. een ritzege en 6de plaats in het eindklassement in de Vuelta. Tijdritwinst en plek 2 in Polen en een hele nette Giro. Hoewel we wel wat leuke tijdrijders in onze ploeg hebben gehad is het nooit onze specialiteit geweest. Arensman bracht daar vorig jaar verandering in en met Yates en Sheffield erbij zouden we zomaar dit jaar meerdere tijdritten op onze naam kunnen schrijven. Die tijdrit is voor Arensman natuurlijk een gigantische troef om een goede positie in het algemeen klassement te verschaffen en laat de Giro nou net 3 tijdritten hebben volgend jaar. Met de ervaring van 2 grote rondes in het afgelopen seizoen gaat Arensman het komende jaar op voor die volgende stap. Naast Yates voor de Tour hebben we onze man voor de Giro dus ook binnen en daar hebben we een titel te verdedigen. Een aantal zullen bang zijn dat Arensman na zijn stormachtige ontwikkeling vorig jaar, het bekende jaartje terugval zal hebben, maar wij denken dat Arensman komend seizoen juist door zal stormen naar de top.

Alex Aranburu

Image

De volgende man is ook een oude bekende, Aranburu leek ieder jaar een stapje omhoog te zetten en kon ook voor Team Jordy een uitstekend seizoen, maar vorig jaar was er dan een terugval. We denken echter dat dit eenmalig was en Aranburu komend seizoen weer terug zal slaan. Aranburu is een sterke man met een goed eindschot en we kijken eigenlijk vooral naar de klassiekers. We geloven dat hij daar nog niet zijn volle potentie heeft benut. In bijna elke noemenswaardige klassieker heeft Aranburu wel top 20 gereden, maar die stap naar de echte topplaatsen moet nog gezet worden. Laat dit dan maar het jaar zijn waarin Aranburu dat lukt. Zeker een koers als Milaan-San remo is echt op zijn lijf geschreven. Daarnaast zullen we Aranburu zeker geregeld van voren zien wanneer een gereduceerd peleton gaat sprinten.

Quinn Simmons

Image

Het is de avond van de oude bekende, want ook Simmons is weer terug. Simmons is al vaker uitgekomen voor Team Jordy en het blijft een renner waar we een zwak voor hebben. Hoewel sommige hem misschien als een enfant terrible zullen wegzetten is het nooit saai met Simmons. Zijn titel bij de junioren was ongeloofelijk en hem werd een grote toekomst voorspeld. Af en toe toont hij ook waarom, maar nog niet vaak genoeg. Simmons lijkt zo'n renner die overal goed in is, maar nergens in uitblinkt en niet durft te kiezen. Ook toptalent Mohoric liep hier tegenaan en had toen enkele jaren nodig om door te breken. We verwachten dat Simmons een vergelijkbare route bewandelt en het dus een kwestie van tijd is tot hij een keer echt doorbreekt. Wie weet is komend jaar dan eindelijk dat jaar. Hij heeft inmiddels een Tour in de benen en viel daar op door 5x in de vroege vlucht te verschijnen en misschien nog wel meer doordat hij opeens in de vlucht verscheen zonder zijn kenmerkende baard. Hij won vorig jaar het bergklassement in Tirreno-Adriatico en de ronde van Zwitserland door elke keer mee te zitten, maar dit is niet wat we van Simmons verwachten. Erg indrukwekkend voor een renner met zijn gewicht, maar het wordt tijd dat Simmons echt wedstrijden gaat winnen. Hopelijk hebben deze ervaringen zijn motor vergroot en is hij volgend jaar klaar om te knallen. Vooral in Strade Bianche zullen we reikhalzend naar hem uitkijken.

Luca Mozzato

Image

Zoals gezegd blijven we nog even bij de klassiekers, waar Luca Mozzato onze joker is. Deze snelle Italiaan wist 4x naar een top 10 plek in de Tour te sprinten dus met de sprintersbenen zit het wel goed en zo is Mozzato een mooie toevoeging voor onze andere Italiaanse sprinter Viviani. Echter, zoals gezegd kijken we met Mozzato vooral naar de klassiekers. Afgelopen seizoen liet Mozzato zeker zien talent te hebben voor de klassiekers, maar kon hij net niet mee met de echte grote mannen. We verwachten zeker niet dat Mozzato dit jaar opeens Mathieu of Wout zal volgen, maar we zien hem wel in het groepje daarachter plaatsvatten. Met zijn sprint kan die dan mooi de ereplaatsten bij elkaar sprinten en de centen voor ons binnen sprokkelen.

Nils Politt

Image

Het houdt niet op, we blijven met geld strooien en ook deze man komt onze klassiekerkern versterken. Zo zijn we misschien geen topfavoriet in de klassiekers, maar hebben we wel een hele brede groep waarmee we op de verrassing kunnen spelen. Politt zijn grootste wapenfeit is natuurlijk zijn 2de plaats in Parijs-Roubaix. Een wedstrijd die hem op het lijf geschreven is, want hardrijden en stoempen is wel zijn specialiteit. Soms misschien wel iets te veel, zo blijft de 5de rit van Parijs-Nice in 2018 een klassiek Politt moment. Keihard doorrijden met Cousin in zijn wiel en zo kansloos verliezen in de sprint. Soms moet je durven verliezen en je benen stil houden, een kwaliteit die Cousin wel beheersde en Politt niet. Toch heeft Politt zeker zijn succes gehad met deze rijstijl en ook afgelopen seizoen won hij mooie wedstrijden als Rund um Köln en het Duits kampioenschap. Politt is ook zeker niet traag dus we hopen dat de wijsheid met de jaren komt en hij dit jaar op een slinkse manier eindelijk die grote vis binnenhengelt.

Flippo Baroncini

Image

We sluiten af met de volgende Italiaan die het niet wist waar te maken vorig jaar en voor een gehalveerd salaris een herkansing krijgt. Met een ongeloofelijk machtsvertoon klopte Baroncini tijdens het WK Girmay en Kooij. Toch al min of meer gearriveerde namen die het jaar erop hun doorbraak kende, maar bij Baroncini kwam het er maar niet uit. Enerzijds zal dit komen doordat Baroncini net als Simmons een veelzijdige renner is die nog zijn specialiteit moet vinden, anderzijds helpt het natuurlijk ook niet mee als je 2x in één seizoen je spaakbeen breekt. Baroncini heeft dus nog niet echt de kans gehad om te laten zien wat hij kan. Of dat betekent dat hij dit jaar direct een rol kan spelen in de klassiekers betwijfelen we, maar we hopen dat hij in het seizoen groeit en af en toe al zijn klasse laat zien. Wie weet zit er dan in het Italiaanse najaar een mooie overwinning in.

We hadden zeker niet verwacht dat we al na 2 avonden aan het minimum aantal renners voldeden. Dat betekent uiteraard ook dat de punten er snel doorheen gaan, maar dan heb je ook wat. We hebben onze man voor de Tour, we hebben onze man voor de Giro, in de tijdritten gaan we zeker meespelen voor de zege en in de klassiekers en sprints hebben we een brede selectie waar we zeker af en toe op de verrassing kunnen spelen. We zullen verder in de breedte uitbreiden en de focus verplaatst van de klassiekers naar de bergen, op zoek naar een paar mannen die ons een mooie ritzege vanuit een vlucht kunnen bezorgen.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy - Op weg naar titelprolongatie

Post by Jordy » 29 Dec 2022, 00:19

De grote contracten waren al ondertekend dus tijdens de 3de avond konden we ons bezig houden met andere zaken. Wel hadden we vooraf al met een aantal renners onderhandelt waarvan 2 besloten toe te happen. We zochten nog wat mannen die in de bergen kunnen presteren vanuit een vlucht en die gewenste versterking zal zeker nog komen, maar we beginnen met een man voor het vlakke.

Max Kanter

Image

Hoewel we al wat snelle mannen hebben, was tot nu toe Viviani onze enige echte sprinter. We konden dus zeker nog wel een pure sprinter gebruiken en zodoende kwamen we bij de Duitse krachtpatser Kanter uit. Na twee 3de plekken in de Vuelta van 2020 waarbij Kanter o.a. Philipsen achter zich liet leek het een kwestie van tijd voordat de eerste overwinning van Kanter een feit zou zijn. Vele ereplaatsen later wacht Kanter nog altijd op deze overwinning. Hoewel een overwinning dus nog uitbleef zat Kanter er wel al vaak dichtbij en heeft hij zeker laten zien de potentie te hebben een sprint te winnen. Kanter is nog altijd pas 25 dus hij zou zomaar volgend jaar wel die stap naar een overwinning kunnen zetten. We hopen in ieder geval Kanter volgend jaar terug te zien in een grote ronde en dan zal hij zijn waarde zeker opbrengen.

Steven Kruijswijk

Image

Denk je aan Steven Kruijswijk dan denk je natuurlijk direct aan die Giro van 2016 met de beruchte sneeuwmuur. De Giro die Steven altijd had moeten winnen, maar niet won. Er volgde nog wel top 5 noteringen in grote rondes en zelfs een podiumplek in de Tour, maar een grote ronde overwinning kwam er nooit. We verwachten ook zeker niet dat die er nog zal komen, maar we hebben ook nog zeker niet het laatste van Kruijswijk gezien. Helaas is pech en blessures wel de rode draad in de carrière van Steven waardoor zijn volledige potentie nooit benut is, maar dat die potentie er is twijfelt niemand over. In 2009 zag ploegleider Jordy Kruijswijk al nationaal kampioen worden bij de belofte en toen wist hij zeker dat we hier nog meer van gingen horen. Uiteindelijk liet Kruijswijk dit ook meermaals zien, maar het zou zo mooi zijn als hij volgend jaar nog een bekroning op zijn werk kan zetten. Nog één keer zelf uithalen met bijvoorbeeld een mooie ritzege in de Tour. Het is Steven van harte gegund en hij heeft zonder twijfel nog de ambitie en mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Kruijswijk is in ieder geval een mooie toevoeging aan onze klim- en klassementploeg.

Zo hebben we ondanks onze afwezigheid toch 2 mooie namen aan onze ploeg mogen toevoegen. Alleen die mannen voor de vlucht ontbreken nog. Daar zal in avond 4 echter zeker verandering in komen.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy - Op weg naar titelprolongatie

Post by Jordy » 29 Dec 2022, 01:04

In ronde 4 zochten we naar vluchters die ons ritzeges gaan bezorgen en dit is precies wat we vonden. Ondanks ons beperkte budget wisten we er dus een zeer geslaagde avond van te maken. We beginnen met een man die al enige tijd op ons verlanglijstje staat.

Andreas Kron

Image

We hebben al vaker onderhandelt met Kron, maar altijd was er wel een ploegleider die meer bood. Het komende seizoen zal Kron dan echter eindelijk voor ons uitkomen. Kron is vooral een puncher en met die punch is Kron in elke vlucht een gevaarlijke klant. Het hoeft echter niet altijd vanuit een vlucht, zo werd Kron afgelopen Tour nog 4de in een rit achter van Aert, Matthews en Pogacar, maar voor Vingegaard, Vlasov, Pidcock, Thomas, Gaudu en ga zo maar door. We hopen komende Tour Kron dan ook in de rol van rittenkaper vanuit een vlucht te zien, maar daar mag het zeker niet bij blijven, Kron heeft veel meer in zijn mars dan alleen dat. Zo kijken we met Kron ook zeker naar de Ardennen klassiekers, waar hij helaas nog nooit heeft kunnen scoren, maar we toch eigenlijk wedstrijden zien die op zijn lijf geschreven zijn.

Victor Lafay

Image

Over punchers gesproken, we hebben er nog zo eentje aan onze ploeg weten toe te voegen. Victor Lafay werd op een muurtje in de Tirreno nog 3de achter Pogacar en Vingegaard, maar voor o.a. Evenepoel en Hindley, 2 mannen die later dat jaar nog een grote ronde wisten te winnen. Lafay is dus een man om rekening mee te houden wanneer we bergop gaan sprinten. Ook in de Dauphiné bewees hij dat weer, waar enkel Gaudu en van Aert hem te snel af waren. In 2021 wist Lafay al een Giro rit vanuit een vlucht te winnen dus dit is precies zo'n renner die we zochten. De Tour ging door ziekte niet zoals verwacht, maar volgend jaar kan hij op voor revanche. Lafay en Kron zijn eigenlijk 2 redelijk vergelijkbare renners dus ook met Lafay kijken we stiekem naar de Ardennen klassiekers die hem op het lijf geschreven zouden moeten zijn. Zo hoeft Woods het daar niet meer alleen te doen, maar kunnen we wellicht met 2 heel interessante talenten verrassen.

Jefferson Alexander Cepeda

Image

Na 2 ijzersterke punchers, is het nu de beurt aan een Zuid-Amerikaans lichtgewicht. Cepeda is een geweldig talent, die in kleine wedstrijden al heeft laten zien dat hij zeker een man is om bergop rekening mee te houden. Zo werd hij 2de in Sicilië, 4de in de Tour of the Alps en won hij de Savoie Mont Blanc. Toch kwam het er in de Giro nog niet uit, maar daar moet volgend jaar dan maar eindelijk eens verandering in komen. We hebben het gevoel dat een klassement er nog niet in zit, maar dit vlieggewicht kan zeker vanuit een vlucht toeslaan. Qua klimcapaciteiten is er veel mogelijk, maar hij zal zich op andere vlakken nog moeten verbeteren wilt hij niet de volgende Sosa worden. Bij Team Jordy zijn we er in ieder geval van overtuigd dat we het laatste van Cepeda nog niet gezien hebben.

Simon Carr

Image

In 2021 kondigde we een interessant talent aan die proefperiode kwam draaien bij ons. Centen leverde het nog niet op, maar hij kreeg wel een mooi contract het jaar erop bij Paultje. Dat werd een flop dus dit jaar is hij terug bij ons. Carr viel in dienende rol bergop meermaals op en hielp zijn ploeggenoten aan mooie zeges, maar volgend jaar wordt het ook eens tijd om zelf te scoren. Ook Carr zouden we graag eens in een vlucht zien in een grote ronde, met zijn potentieel zijn we ervan overtuigd dat hij een heel eind kan komen. Daarnaast hopen we hem stiekem in de Strade te zien waar hij in 2021 toch een hele knappe wedstrijd reed. Eigenlijk denken we dat Carr ook nog wel het potentieel heeft om klassementen te rijden, maar laten we eerst eens beginnen met een mooie ritzege.

Zoals gezegd kunnen we niet anders dan over een geslaagde avond spreken. Onze klimploeg is flink uitgebreid en we hebben nu zeker meerdere kaarten om met een vlucht mee te sturen. Dat deze mannen meer kunnen dan dit hebben ze echter ook al bewezen en dat is precies wat we zochten. Dit soort talenten kunnen volgend jaar zomaar definitief doorbreken. Zo worden we meer en meer een ploeg om rekening mee te houden en begint de gewenste breedte in de ploeg te komen. We hebben een mooie mix van talent en ervaring. We spelen mee in de sprints, tijdritten, bergen en klassementen. Eigenlijk zijn alle wensen dus wel al vervuld en is het een wonder dat het budget nog niet eens op is. Met het laatste budget kunnen we dan ook nog verder versterken in de breedte en dat doen we het liefste met talenten. Reken dus tijdens avond 5 nog zeker op een paar hele interessante talenten.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy - Op weg naar titelprolongatie

Post by Jordy » 29 Dec 2022, 10:55

Zoals gezegd hadden we geen specifieke wensen meer, maar nog wat extra talenten zijn op altijd welkom. We beginnen met een talentvolle klassementsrenner zodat we ook op dit vlak nog een extra kaart hebben om te spelen naast onze ijzersterke kopmannen.

Lucas Hamilton

Image

Met Simon Yates en Arensman hoeven we wat de klassementen betreft niet te klagen. Ook andere renners zouden misschien hier en daar op bepaalde parcoursen nog wel eens mee kunnen spelen voor een klassement, maar als we dan toch mogen kiezen dan was een man die top 10 kan rijden in WT rondes zeker nog wel welkom. Lucas Hamilton past precies in dat profiel. 4de in Parijs-Nice, 10de in het Catalonië, 8ste in Romandië en in Zwitserland stond hij 6de toen hij vanwege ziekte niet meer van start ging. Het is duidelijk, Hamilton lijkt bijna een garantie op mooie top 10 noteringen in dit soort rondjes. Ware het niet dat al deze uitslagen uit 2021 kwamen. Vele hadden misschien verwacht dat Hamilton in 2022 die volgende stap zou zetten, maar hij had de bekende terugval. Een 13de plek in de Giro liet nog zien dat top 10 noteringen wellicht niet alleen zijn weggelegd voor kleine rondes, maar daar bleef het ook bij. Vaak breken renners echter pas echt door het jaar na hun terugval. Zoals we bijvoorbeeld ook vorig jaar bij Hindley zagen. We verwachten niet met Hamilton de Giro te winnen, maar hem weer terug van voren zien in die kleinere rondes is zeker de ambitie en dan willen we niet alleen een top 10 zien, maar ook een top 5.

Stephen Williams

Image

Misschien hebben we wel nog een klassementrenner aan onze selectie toegevoegd. Stephen Williams won in 2021 immers de CRO Race, toch is dat zeker niet zijn meest opvallende uitslag. Williams lijkt meer een puncher dan een klimmer. Hij won de eerste rit in de ronde van Zwitserland in de sprint heuvelop en versloeg daar bekende punchers als Schachmann, onze eigen Kron, Hirschi, Lutsenko, Higuita, Adam Yates, Vlasov, Thomas en Evenepoel. Dat beloofd wat, maar door ziekte kon hij niet laten zien wat hij die ronde nog meer waard was. Voor ons misschien wel een gelukje, want nu kan hij in 2023 voor Team Jordy laten zien wat hij waard is. Williams is in ieder geval een talent om rekening mee te houden, door blessures is het er nog niet vaak uitgekomen, maar als het er wel uitkomt dan komt het er ook in overvloed uit. We hopen dat Williams nu eindelijk volledig van zijn blessureleed is verlost en hij dus kan knallen. Dat kan hij meteen in het begin van het jaar laten zien, want denk je punchende klassementsrenner dan denk je TDU. Het is altijd fijn om wat mannen aan de start van de TDU te hebben zodat je het seizoen lekker kan beginnen en Williams is zeker een welkome toevoeging aan onze selectie hier die zomaar kan verrassen.

Florian Vermeersch

Image

We zeiden dat we klimmers wilde en die kregen we. We hebben een aantal interessante rittenkapers gevonden die vanwege hun punch altijd een gevaarlijke outsider zijn. We wilde echter op alle vlakken nog wat talent binnen halen dus na al dat klim en punch geweld moesten we ook weer eens naar de klassiekers kijken. Vorig jaar stond daar opeens een jonge knul van 22 naast Colbrelli, voor van der Poel op het podium van Roubaix. Florian Vermeersch verraste vriend en vijand met een ijzersterke koers en werd beloond met een 2de plek. Daarna begon de hype, waar we bij Team Jordy niet in mee gingen. Vele zullen verwacht hebben dat Vermeersch het jaar erop echt ging meespelen in de klassiekers, maar dat liep even anders. Als er één koers is waar je het ene jaar kunt strijden voor de overwinning om het jaar erop een DNF te noteren dan is het wel Roubaix. Eigenlijk hadden we Vermeersch dan ook niet in onze ploeg verwacht, maar zo snel als de hype kwam, zo snel ging die ook weer liggen na een minder seizoen. Dus zagen we onze kans schoon, want dat Vermeersch talent heeft dat zien wij ook wel. Vermeersch zal niet gaan heersen in de klassiekers, maar hardrijden kan hij. Vermeersch is namelijk ook een uitstekend tijdrijder, iets dat hij onderstreepte met een bronzen medaille bij het WK Tijdrijden U23. Vorig jaar won hij wel nog de Sels Trophy en reed hij de Tour wat altijd goed is voor de ontwikkeling van een jonge renner. Als alles mee zit kan hij wellicht zelfs verrassen in een echte klassieker, maar we rekenen er vooral op dat hij met de eerste groepjes mee kan komen en zodoende een aantal top 10 noteringen kan noteren. Dit moet de volgende stap in zijn ontwikkeling zijn en dan kan hij wellicht de route van Küng volgen.

We hebben weer flink wat talent aan onze rangen toegevoegd. Nu is onze selectie echt bijna compleet, maar waar bovenstaande namen mee kunnen spelen voor een klassement, kunnen punchen, strijden in de klassiekers en misschien zelfs kunnen verrassen in een tijdrit, missen we nog een talentvolle sprinter. Dat is dan ook het doel van onze laatste punten en daarnaast zullen we nog wat extra ervaring toevoegen om onze talenten te vergezellen.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy - Op weg naar titelprolongatie

Post by Jordy » 29 Dec 2022, 11:35

Tijdens avond 6 sloegen we nog een laatste keer toe. Avond 7 zullen wij niet meer mee doen, het budget is op en dat is niet gek nadat we na avond 2 al op rantsoen waren. Als we zien wat we die laatste 4 avonden nog hebben kunnen toevoegen met net een kwart van ons budget dan kunnen we niet anders dan erg tevreden terugkijken. Daarvan hebben we 3 namen nog niet voorgesteld, 3 namen die onze selectie compleet maken. Hierna volgen nog enkel een paar stagiaires.

Michal Kwiatkowksi

Image

We zeiden dat we nog wel wat ervaring aan de selectie konden toevoegen, maar deze hadden we niet verwacht. De wereldkampioen van 2014 voegt zich aan onze selectie toe. Hoewel Kwiatkowski zijn beste tijd gehad lijkt te hebben is hij nog altijd pas 32 en pakt hij ieder jaar nog altijd een mooie overwinning. Met Kwiatkowski weet je het gewoonweg nooit en je mag hem dan ook nooit afschrijven. Zo bewees hij afgelopen Amstel Gold Race weer door Cosnefroy in een millimeter sprint te kloppen. Ook Milaan-San Remo een koers die hij in 2017 won is zo'n wedstrijd waar je Kwiatkowski nooit te vroeg moet afschrijven. Komend seizoen zal Kwiatkowski weer in alle grote klassiekers te zien zijn en dat kan zomaar heel succesvol blijken. Zo won hij de Strade al 2x, maar is ook de E3 een wedstrijd die hij al won. Kwiakowski kan dus in meerdere klassiekers scoren, maar eigenlijk is het eerder de vraag wat hij niet kan. Ook rondes als Tirreno-Adriatico en Polen staan op zijn erelijst. Eigenlijk kunnen we niets anders dan concluderen dan Kwiatkowski gewoon een hele grote klasbak is. Hij zal misschien geen 10 wedstrijden meer in één seizoen winnen, maar we zijn er zeker van dat we zijn klasse nog wel ergens zullen zien en als Kwiatkowski goed is dan is hij ook echt goed en een killer als geen ander. Je moet dan ook nooit raar opkijken als je toch weer Kwiatkowski op de hoogste trede ziet staan na afloop van een klassieker.

Madis Mihkels

Image

Nog een talentvolle sprinter aan de selectie toevoegen leek misschien een te grote wens, maar niets is minder waar. Met trots kondigen we Madis Mihkels aan. Deze jongen is pas 19 jaar, maar wat goed is komt snel. Waar klassiekerrenners vaak wat extra jaren nodig hebben, geldt dat bij sprinters niet. Kijk naar Girmay, Kooij en de Lie, we hopen volgend jaar Mihkels aan dat rijtje toe te voegen. Op het WK U23 liet hij immers al zien dat hij Kooij na een zware wedstrijd in de sprint kan kloppen. Hij werd daar 4de na de ontsnapte Federov en Vacek en moest in de sprint enkel in Waerenskold zijn meerdere erkennen. In Piemonte liet hij met plek 6 zien dat hij het ook wel tussen de grote mannen kan. Het jaar ervoor pakte hij bij de Junioren nog brons door ook daar de sprint te winnen. In Estland wist hij een rit te winnen voor Groves. Deze Est heeft een grote toekomst voor zich en de eerste glimpsen daarvan zullen we zeker volgend jaar al zien. Zo hebben we een geweldige joker erbij voor de sprints, precies wat we wilde!

Dries van Gestel

Image

Voor ons allerlaatste puntje werd ons nog een koopje gegund door de andere ploegleiders, sportief! Dries van Gestel wisselde vorig jaar naar Specialized en brak op die fiets helemaal door. Naar eigen zeggen voelt hij zich veel meer één met die fiets en als we naar zijn uitslagen kijken geloven we dat ook wel. 3de in Gent-Wevelgem, 6de in Kuurne, winst in de ronde van Drenthe, 6de in Parijs-Tours, Dries heeft een geweldig jaar achter de rug. Van Gestel had heus al eerder laten zien talent te hebben in de klassiekers, maar deze uitslagen hadden wij niet direct verwacht. Deze laatbloeier zal volgend jaar hopelijk nog verder opbloeien en is dan ook een hele fijne toevoeging aan onze klassiekerkern. We hadden daar al de nodige kaarten om te spelen, maar met Dries is daar zeker nog een niet te onderschatten kaart aan toegevoegd.

Dat was het dan voor dit jaar. Het budget is op dus de 7de avond gaan we toekijken en hopen dat er geen koopjes meer zijn. Maar wat een selectie hebben we weer. Na de titel van vorig jaar, staat er wat druk op om deze titel te verdedigen, maar we zien daar zeker mogelijkheden voor. We spelen meteen tijdens de TDU mee, in de klassiekers zullen we met een gevreesd blok aan de start komen, Arensman in de Giro, Yates in de Tour en dan nog al onze punchers. Er zal bijna geen wedstrijd zijn waar we niet de kleuren van Team Jordy vooraan zien. Vooral in onze middengroep 'de 3 punters' zullen er een aantal gaan knallen. Nu moeten we nog op zoek naar de juiste stagiaires om nog net dat beetje extra aan de selectie toe te voegen. We weten er daar altijd wel 1 of 2 te vinden die het leuk doen en zijn ervan overtuigd dat we ook dit jaar weer wat leuks zullen vinden.

FC Wheelie
Posts: 150
Joined: 15 Nov 2021, 13:47

Re: Team Jordy - Op weg naar titelprolongatie

Post by FC Wheelie » 04 Jan 2023, 08:59

Jordy, brede selectie weer! Mooi gedaan. Zelf zeer benieuwd naar Arensman bij Ineos en de verdere ontwikkeling van Sheffield.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy - Op weg naar titelprolongatie

Post by Jordy » 28 Jan 2023, 12:42

We moeten onze stagiaires nog aankondigen dus dat gaan we bij deze doen. Na het succes van vorig jaar stonden namelijk nog een aantal interessante namen te springen om zich aan te sluiten bij ons team, zij zijn zeker klaar om dit jaar te knallen!

Odd Christian Eiking

Image

We beginnen met Odd Christian Eiking, een oude bekende van ons. In 2021 reed hij als gratis naam een prachtig seizoen voor ons. Zo stond hij enige tijd aan de leiding in de Vuelta en behaalde hij meerdere top 10 noteringen. Deze prestatie leverde hem een mooi contract op voor 2022, maar dit werd geen succes. Dus Eiking wilde maar wat graag terugkomen op het oude nest om zijn prestaties van 2021 te verbeteren. Die kans bieden we hem natuurlijk met liefde! Op het eind van het jaar bewees hij met een 2de plek in de Coppa Sabatini in ieder geval dat de potentie er nog is en we zijn er dan overtuigd dat hij dit jaar weer zal scoren.

Blake Quick

Image

Een naam die niet bij iedereen een belletje zou rinkelen, maar wel een jongen met potentie. Zijn naam verklapt het al, Blake is een snelle jongen. In Australië liet hij dit al meermaals zien door o.a. het nationaal kampioenschap U23 te winnen. Dit jaar krijgt Quick de kans om te bewijzen dat hij dit ook in Europa kan. Bij de junioren was hij top op de baan dus we zijn er van overtuigd dat zijn snelheid meer dan voldoende is. Nu zal hij moeten bewijzen dat hij ook het gedrang van een massasprint aan kan.

Chris Hamilton

Image

Net zoals Eiking leek men deze jongen vergeten te zijn na een minder 2022. Hamilton heeft echter al vaker bewezen de potentie te hebben en voor ons is hij in mooie troef in de ontsnappingen. In 2021 werd hij nog 2de in een Giro rit en 3de in een vuelta étappe. Dit jaar hopen we hem dan ook weer opnieuw lekker in die aanvallende rol te zien en dan zijn we ervan overtuigd dat het kwartje vanzelf een keer zijn kant zal uitvallen.

Joe Dombrowski

Image

Het is duidelijk op wat voor namen we onze pijlen richten. Ook Dombrowski is een oude bekende die al eens als stagiaire voor ons team reed. Ook Dombrowski wist toen vanuit ontsnappingen te scoren en ook Dombrowski kende een niet al te succesvol 2022. Dombrowski heeft al aangegeven dat hij in de Giro best wel eens voor een klassement wilt gaan, echter kennen ritzeges zijn voorkeur. Het een hoeft natuurlijk niet los te staan van het ander. Voor dit soort renners zijn ontsnappingen vaak de beste manier om een ritzege te pakken, maar ook stiekem hoog in het klassement te komen. Dat zal dan ook het doel zijn voor Dombrowski.

Rémy Rochas

Image

Naast 3 ervaren mannen voor de ontsnappingen, wilde we ook graag nog 3 talenten aan de selectie toevoegen. De eerste hebben we in de vorm van Quick al aangekondigd als extra troef tijdens de sprintritten. De tweede is Rémy Rochas. In 2021 zagen we hem in de ronde van Catalonië wegspringen en toen wisten we dat dit er eentje was om in de gaten te houden. Later dat jaar werd hij ook 15de in de Vuelta, wat toch wel liet zien dat dit een klimmer met potentie is. Ook Rochas zien we het liefste lekker aanvallen en zo stiekem hoog in het klassement eindigen. Net als Eiking heeft Rochas echter ook wel wat potentie in het Italiaanse najaar. Zo wist hij vorig jaar nog 2de te worden in de Giro del Veneto. Dit jaar is Rochas hopelijk klaar voor die volgende stap en zit er hopelijk een mooie overwinning in.

Bastien Tronchon

Image

Onze laatste naam is een speciale. In zijn eerste koers bij de profs wist hij meteen een rit te pakken. In de ronde van Burgos sprong hij mee in de vlucht. Ze werden bijgehaald door Sivakov die vanuit het peleton was weggesprongen en toen leek de kans op een zege wel verkeken. Tronchon bleef echter bergop aanhaken en verschalkte Sivakov daarna in de sprint. Een ongeloofelijk sterke prestatie die ons zeker in bijgebleven. Ook in de ronde van Luxemburg en het WK U23 reed Tronchon verdienstelijk, maar het is vooral die zege in Burgos die ons bij bleef. Wel lieten die andere koersen zien dat er zeker een bepaalde aanvalsdrang in Tronchon zit en die aanvalsdrang hopen we dit jaar vaak te zien. Met zijn klasse zal er dan vanzelf wel een mooi resultaat uitrollen.

Daarmee is ons team compleet. Zoals gezegd nog een mooie mix tussen ervaren krachten en talenten erbij, precies wat we wilde. Daarmee zullen we bijna elke koers wel op elk terrein een troef hebben. We kijken uit naar een mooi jaar met deze mooie mix van renners!

Post Reply