Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

User avatar
Zwieler
Posts: 2437
Joined: 29 Nov 2019, 10:30

Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by Zwieler » 30 Sep 2023, 22:12

Beste Zweeler Fans,

Helaas gaat er na 13 jaar een einde komen aan Zweeler Fantasy Sports Games in Nederland en waarschijnlijk ook in de rest van de wereld.

Dinsdag 3 oktober is de laatste dag dat er Zweelerspellen aangeboden mogen worden in Nederland vanwege een potentieel extreem hoge boete (850.000 euro, die is duidelijk gebaseerd op een bedrijf dat sportweddenschappen aanbiedt) die aan ons wordt gegeven vanwege het illegaal aanbieden van sportweddenschappen. Iedereen weet dat Fantasy Sports geen sportweddenschappen zijn, maar de KSA heeft duidelijk een andere mening.

Onze Controlled Skill Game licentie op Malta heeft geen enkele waarde hier, volgens de KSA, omdat Fantasy Sports opeens sportweddenschappen zijn. Tegen dit soort instanties ben je volledig kansloos, en we kunnen ons uiteraard geen boete veroorloven (wij verdienden in 2022 282.000 euro, dus zelfs een boete van 50.000 euro had al teveel geweest), dus stoppen we in eerste instantie met het aanbieden van onze spellen in NL en we accepteren geen nieuwe Nederlanders meer per woensdag 4 oktober.

Dan blijven er 3 opties over.

1 We gaan proberen een sportweddenschappen licentie aan te vragen. Die aanvraag kost al 48.000 euro en het zal iets van een jaar duren voordat je deze hebt. Omdat het sportweddenschappen zijn, moeten we hopen dat alle Nederlanders weer bij ons terugkomen en zal iedereen hun paspoort/ID op moeten sturen. We gaan dus erg veel geld kwijt raken en we moeten erg veel kosten maken om dit allemaal te realiseren. Als klap op de vuurpijl moeten we dan ook 30% van de omzet (voor aftrek kosten) uit NL aan de overheid geven (die moeten uiteraard ook wat verdienen).

2 We stoppen nu met NL en daarna stoppen we ook met de rest van de wereld voor einde van het jaar. En we gaan verder met onze Media Sites. Daar hebben we er inmiddels 10 van en er komen er nog 4 bij voor einde van het jaar. Daar gaan we dan wel onze spellen nog aanbieden, alleen dan gratis, en uiteraard zonder prijzen

3 We gaan kijken of we kunnen samenwerken met een partij die al een "sportweddenschappen" vergunning heeft.

Op dit moment neigen we naar optie 2, omdat we dood en doodmoe worden van overheden, banken, payment providers. Overigens hadden alle landen netjes een vergunning opgezet voor ons product, dan was er geen enkele discussie geweest en hadden we die allemaal al lang opgehaald. Zolang de instanties deze spellen gelijk trekken met gokbedrijven, die onze 282.000 euro per dag verdienen, en ons aan dezelfde regels houden, dan gaat het nooit wat worden met deze spelletjes.

We hebben het in ieder geval geprobeerd :D

Uiteraard gaan we alles netjes afhandelen ( lopende spellen afhandelen (road to's ook) die wat langer lopen, en terugstorten van de spelerssaldo's). En we blijven zeker nog, ook met optie 2, tot einde van het jaar onze spellen aanbieden, alleen met wat kleinere prijzenpotten en niet in Nederland.

Als er vragen zijn, dan kunnen die gesteld worden via de email op support@zweeler.com. Dan krijg je normaal gesproken razendsnel antwoord. Behalve midden in de nacht :-)

User avatar
Plutonium
Posts: 529
Joined: 07 Jul 2020, 01:05

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by Plutonium » 01 Oct 2023, 20:26

Dat is echt een enorme domper, ik beleef net zoveel plezier hieraan.
Voor jullie waarschijnlijk ook.

In ieder geval dank voor het aanbieden en het afhandelen van de spellen. Kon net al niet op de zweeler site...

Ik hoop dat het snel een doorstart krijgt.

Dank zij jullie weet ik nu alles over golf, nfl nba, nhl etc...

User avatar
Zwieler
Posts: 2437
Joined: 29 Nov 2019, 10:30

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by Zwieler » 01 Oct 2023, 20:49

Als het goed is, kan je er nu gewoon op. We zijn wat aan het testen om Nederlanders niet te kunnen laten registreren.

User avatar
Plutonium
Posts: 529
Joined: 07 Jul 2020, 01:05

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by Plutonium » 01 Oct 2023, 22:56

Echt heel erg jammer. Zweeler/sport was een stukje van mijn leven geworden. Niet dat ik een heel saai leven heb met 3 kinderen.
Maar ik leefde echt iedere week naar het volgende golftoernooi toe. Vind het puzzelen van teams erg leuk. Heb een hele zwik software ontwikkeld om me daarbij te helpen.

Ik denk dat ik per 3 oktober naar Groot Brittanie ga verhuizen. Lijkt me een mooi land. En hoop dat ik daar wat langer kan spelen.

JohnnyJ
Posts: 342
Joined: 21 Oct 2022, 19:42

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by JohnnyJ » 02 Oct 2023, 10:36

Ook voor mij en ik denk voor heel veel Zweelerfans een grote domper. :( Zweeler Fantasy Sports Games is, zeker na mijn pensionering, onderdeel van mijn leven geworden. Het puzzelen van teams, het napluizen van wielersites om te kijken wie de kopmannen waren, research doen naar talenten etc., daar beleefde ik toch zoveel plezier aan :D .
Wielerwedstrijden, schaatswedstrijden, grote EK- en WK-toernooien, de Olympische Spelen, al deze wedstrijden en tournooien zullen voor
mij persoonlijk op tv niet meer spannend zijn. De spanning zat namelijk met name in het wel of niet scoren van mijn Zweeler-teams.
Ik wil jullie hierbij bedanken voor al het sport- en spelplezier wat jullie niet alleen mij maar ook vele andere Zweelerfans jarenlang bezorgd hebben. En stilletjes hoop ik, net zoals Plutonium, op een doorstart :) . Al begrijp ik dat dit niet eenvoudig zal zijn en met de nodige voorzichtigheid gepaard moet gaan.

User avatar
Plutonium
Posts: 529
Joined: 07 Jul 2020, 01:05

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by Plutonium » 02 Oct 2023, 11:41

ja ik kan het nog steeds niet bevatten.
De grote gokbedrijven die honderdduizenden in de problemen jagen.
En dan deze leuke site waar het allemaal om hele kleine bedragen gaat.
En het is inderdaad een behendigheidsspel. Tenminste zoals ik het benader.

Ik leg het altijd aan derden uit :
je kan lukraak wat namen klikken in je lineup en dan is het gokken.

Maar wanneer je er kansbereking, statistieken en wiskunde op los laat en informatie over atleten inwint, dan is het toch echt behendigheid.

En wat JohnnyJ zegt, sportwedstrijden krijgen een extra dimensie door dit spel. Normaal gaf ik niet zo heel veel om sport, behalve schaatsen. Via effesport in aanraking gekomen met Zweeler. toen 1x met een schaatsteam meegespeeld. Na afloop vroeg ik me af wat de beste lineup was en ik kwam er met een spreadsheet niet uit. Dat bleef aan me knagen en toen heb ik een algoritme bedacht voor een teamoptimalisatie. Dit uitgewerkt in fortran. Dit bleek in de wiskunde het 'knapzak' probleem te zijn. Daarna volgde nog vele andere programmas. Bijvoorbeeld een python koppeling van bookmaker namen aan zweeler namen van sporters. Monte-carlo simulaties voor zowel knockout als wedstrijden met een ranking als uitslag.

Nu volg ik alle sporten waar ik aan meedoe, nauwlettend en beleef daar veel plezier aan. Dat zal ik echt gaan missen.

Ik hoop via een vpn nog wat langer te kunnen genieten van jullie spel.
als ik ergens moet stemmen of iets kan doen, bewijzen dat het een behendigheidsspel is, laat maar weten. Mijn steun hebben jullie!

User avatar
Zwieler
Posts: 2437
Joined: 29 Nov 2019, 10:30

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by Zwieler » 02 Oct 2023, 15:16

Op dit moment gaan we denk ik toch voor optie 1. :D

Als we vele besparingen doorvoeren als ook de grotere spellen van 80/20 naar 60/40 terugzetten, net als de begin jaren, dan kunnen we de klap opvangen en voor een sportweddenschap vergunning te gaan.

Uiteraard moeten we dan wel kopie ID/paspoort bij iedereen opvragen, en aan nog wat extra voorwaarden voldoen, en we moeten 30% aan de overheid betalen. Zodra we dan weer merken dat we langzaam meer gaan verdienen, kunnen we naar de 80/20 terug.

3 stappen terug en hopelijk jaren later weer 4 vooruit :-)

Uiteraard hangt alles af van wat de overheid op ons af gaat gooien, dat weet je nooit. Als dat misgaat, kunnen we altijd nog de stekker eruit trekken.

JohnnyJ
Posts: 342
Joined: 21 Oct 2022, 19:42

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by JohnnyJ » 02 Oct 2023, 17:05

Plutonium:
Maar wanneer je er kansberekening, statistieken en wiskunde op los laat en informatie over atleten inwint, dan is het toch echt behendigheid.

Oh, wat ben jij goed zeg! :shock: Mijn zoon zou dit ook wel kunnen, maar die heeft het te druk met zijn werk. Volgens mij heb jij wel eens een spelletje met hem gespeeld op Zweelerforum. Ik dacht liedjes raden aan de hand van icoontjes of symbolen. Tenminste ik dacht dat het toen met jou was. Neen, bij mij is het allemaal opschrijven met de hand. Ben niet zo goed in Excel en spreadsheets :) .

Zweeler:
Op dit moment gaan we denk ik toch voor optie 1.
Een doorstart zou heel fijn zijn. Mij maakt het niets uit als jullie daarvoor het prijzengeld naar 60/40 moeten terugzetten.
Ik ben al blij als ik break-even speel. Bij mij staat het spelplezier en de spanning of mijn teams scoren voorop en geld winnen is daar ondergeschikt aan. Natuurlijk ben ik blij als ik wat win, maar dat geld gebruik ik dan weer om door te spelen. Ik maak ook meestal maar 1 of 2 teams aan.
En ik ben het met jullie en Plutonium volledig eens. Zweeler Fantasy Sports Games is geen gokspel, maar een kennis- en intelligentiespel waarbij jij jouw sportkennis op een intelligente manier moet inzetten op het beschikbare budget.

HuiB
Posts: 25
Joined: 05 May 2020, 14:51

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by HuiB » 02 Oct 2023, 19:49

Jeetje Henno, dat is wel schrikken. Toen ik het gisteren las baalde ik stevig.
Net zoals andere mensen al aangeven, maakt Zweeler wel een beetje deel uit van mijn wekelijkse ritueel.
Mijn spelletjesweekend begint altijd op donderdag met het Golfspel. Net als Plutonium ben ik door Zweeler bijvoorbeeld fanatiek het golfen gaan volgen.
Volgens mij speel ik ook al zo’n 15 tot 17 jaar bij jullie, nog ruim voor de Malta-licentie. Als ik het me goed herinner soms nog met Excellijstjes die je moest inleveren :D

Voor jou/jullie ook zwaar teleurstellend (voorzichtig uitgedrukt) na al die kosten en inspanningen om van Zweeler een succes te maken. Nederland en zijn regeltjes…je wordt er (regelmatig) doodziek van.

Ik begrijp nu dat jullie toch willen gaan voor een officiële licentie. Ik hoop van harte dat het lukt.
Het kan toch niet zo zijn dat mijn vrouw nooit meer kan zeggen…”Ben je weer met je spelletjes bezig”
Sterkte in de strijd en groet,

HuiB

User avatar
Plutonium
Posts: 529
Joined: 07 Jul 2020, 01:05

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by Plutonium » 02 Oct 2023, 21:20

@JohnnyJ, respect voor je werk met pen en papier. Op vakantie had ik geen laptop mee en toen heb ik de tour championship en de US-open op papier gedaan. Dat viel niet mee. Maar daarom niet minder leuk om te doen.

@zweeler: ik heb er ook geen probleem mee als het 60/40 wordt. Fijn dat jullie hierover zo open communiceren.

JohnnyJ
Posts: 342
Joined: 21 Oct 2022, 19:42

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by JohnnyJ » 02 Oct 2023, 22:04

@Plutonium: respect is wederzijds. Ik zal je wat vertellen. Bij het WK Zwemmen had ik per onderdeel een top 8 opgesteld. Kostte mij een dag research en werk. Alles met pen op papier gezet. Kwam mijn zoon even op bezoek. Net zo'n data en Excel specialist als jij. Pakt zijn laptop, kopieert wat gegevens uit een bepaalde zwemsite, plakt deze gegevens in Excel en was binnen 3 kwartier klaar. Bleek alleen dat die zwemmer uit Tunesië (kostte maar 1 mln) veel beter was dan vooraf ingeschat was en waren wij kansloos. Maar dat is het leuke aan het spel. Verrassingen zijn niet te voorspellen en te programmeren. Maar mijn respect hoe jij te werk gaat.
Maar dit uitzoeken doe ik steeds met veel plezier. Bij het wielrennen en het schaatsen hoeft ik dit niet zo intensief te doen. Ik ken namelijk bijna alle wielrenners en schaatsers omdat ik deze 2 sporten intensief op tv en nieuwssites volg. Hoogstens kijken hoe het parcours is.
Maar hopelijk kunnen we onze hobby op Zweeler voortzetten. Dat zou niet alleen fijn zijn voor de mensen achter Zweeler, maar ook voor alle Zweelerfans :D

Kaaskantje
Posts: 1
Joined: 04 Oct 2023, 10:07

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by Kaaskantje » 04 Oct 2023, 10:09

Neeeee, ik vind dit zo leuk :(

***land

Fair Play
Posts: 1706
Joined: 29 Nov 2019, 19:44

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by Fair Play » 04 Oct 2023, 11:21

Hoi Henno,

Ben ik net terug van vakantie en dan deze flinke domper. Onvoorstelbaar en triest bericht.
Benieuwd in welke vorm er een door start gemaakt kan worden.
Alle energie die jullie er jaren in gestoken hebben. En met veel waardering vanuit alle deelnemers hiervoor.

Drekes2
Posts: 165
Joined: 01 Dec 2019, 16:15

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by Drekes2 » 04 Oct 2023, 12:45

Jammer, ik wou net de CL gaan invullen. Dit is heel wat anders dan een goksite, alhoewel ik vooral bij het wielrennen veel te weinig tijd nam en het dus niet goed ging daar. Sinds ik sinds kort alleen nog voetbal doe speel ik met een hele kleine winst . Bovendien hoef je hier niet alles met een druk op een knop kwijt te zijn, wat bij goksites wel het geval is. Ook met fouten kan je nog winnen.

Door jullie ben ik de sporten ook beter gaan volgen en heb het genoegen gehad om in een aantal Grote Rondes ook verslagen te mogen schrijven. Iets wat ik tot anderhalf jaar geleden heb doorgezet op mijn eigen Facebookpagina en een of twee pagina voor de doelgroep. Iets waar ik komend seizoen weer mee doorga, want de verslagen vielen goed en ik hoop het in die tijd nu wat minder druk te krijgen. Is toch met Zweeler toen begonnen!

Ik hoop dat jullie een werkbare doorstart kunnen krijgen en zal het erg missen. Ook als het gratis wordt, kom ik weer terug. Alvast bedankt voor al die jaren sinds 2007 en niet vaarwel maar wel tot ziens!

Veel succes verder!

drekes2

De Speedies
Posts: 2
Joined: 04 Oct 2023, 14:22

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by De Speedies » 04 Oct 2023, 14:24

Neeee!!! Dit zou zo zonde zijn! Ik hoop dat een snelle doorstart gaat lukken! Ik kan mij toch geen andere start van het jaar bedenken zonder elke dag mijn jaarspelteam te wijzigen :)

Ik wens jullie veel succes en zou elke versie van een doorstart waarderen! Puzzelen met renners blijft t mooiste om te doen en jullie hebben daarvoor een fantastisch platform voor gebouwd !

Laatste man
Posts: 920
Joined: 30 Nov 2019, 23:18

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by Laatste man » 04 Oct 2023, 14:49

Ontzettend vervelend nieuws voor jullie na al die jaren van hard werken en het steeds groter maken van Zweeler. Het is als speler erg leuk om aan diverse spellen mee te doen. Zeker de Jaarspellen bij de diverse sporten heb je echt wel kennis nodig en niet alleen geluk/gokken. Bij bijv. dagspellen/Tour spellen is geluk al een grotere factor natuurlijk.

Hopelijk gaan jullie op een manier door (website als ook het forum). Dat de te winnen prijzen minder hoog zijn ofzo is zeker te begrijpen.

Koekkebakkers
Posts: 1
Joined: 28 Aug 2020, 16:55

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by Koekkebakkers » 06 Oct 2023, 12:36

:shock: :shock: :shock: :shock:
Hè wat balen dit zeg. Ik beleef ook veel plezier aan teams in elkaar puzzelen al is dat allemaal wat minder wetenschappelijk onderbouwd dan enkele anderen hier zo te lezen :lol:
Top dat jullie toch willen doorgaan! En heel veel succes met alle voorbereidingen hiervoor en het door vele hoepeltjes springen... Ik werk zelf bij een bank en ik heb daar ook echt een hekel aan ;) . Snap dat jullie gek worden hoor van banken maar die worden ook maar gedwongen door toezichthouders... :roll:

Vraag: hoe gaan jullie bestaande jaar/seizoen spellen nu afhandelen? Gewoon door laten lopen tot het einde?

Bedankt voor alle leuke jaren in ieder geval! :D

Frits de Lage
Posts: 1
Joined: 06 Oct 2023, 13:39

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by Frits de Lage » 06 Oct 2023, 13:43

Wat een ongelofelijk jammer bericht na de vele jaren dat ik met vrienden met veel plezier aan de Zweeler wielerspellen heb beleefd. Ik hoop dat op 1 of andere manier een doorstart mogelijk is!

User avatar
Zwieler
Posts: 2437
Joined: 29 Nov 2019, 10:30

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by Zwieler » 06 Oct 2023, 15:55

We zijn bezig met onze aanmelding voor een vergunning. Wat dan meteen erg "grappig" en ook apart is dat nog steeds nergens Fantasy Sports als product ook maar ergens beschreven staat en en het volledig onduidelijk is welke vergunning we nodig hebben. Maar Ik denk dat ze er wel 1 aan kunnen wijzen voor ons. :D

Maar we gaan er mee aan de slag, het zal wat voeten in de aarde hebben, vergunningen scoren is niet makkelijk.

We gaan ook kijken of we onze spellen gratis op Cyclinguptodate.com en wielrennenuptodate.nl (deze gaat ergens eind november live) kunnen gaan zetten. Niet allemaal uiteraard, maar wel 1 jaarspel, misschien ook wel de grotere kleine rondjes vaneen week, alsook de grootste klassiekers en de grote rondes die we gaan missen. Puur om iedereen bezig te houden, totdat we terug zijn.

De Speedies
Posts: 2
Joined: 04 Oct 2023, 14:22

Re: Zweeler gaat er "voorlopig" mee stoppen in Nederland!!

Post by De Speedies » 08 Oct 2023, 22:40

Zwieler wrote:
06 Oct 2023, 15:55
We zijn bezig met onze aanmelding voor een vergunning. Wat dan meteen erg "grappig" en ook apart is dat nog steeds nergens Fantasy Sports als product ook maar ergens beschreven staat en en het volledig onduidelijk is welke vergunning we nodig hebben. Maar Ik denk dat ze er wel 1 aan kunnen wijzen voor ons. :D

Maar we gaan er mee aan de slag, het zal wat voeten in de aarde hebben, vergunningen scoren is niet makkelijk.

We gaan ook kijken of we onze spellen gratis op Cyclinguptodate.com en wielrennenuptodate.nl (deze gaat ergens eind november live) kunnen gaan zetten. Niet allemaal uiteraard, maar wel 1 jaarspel, misschien ook wel de grotere kleine rondjes vaneen week, alsook de grootste klassiekers en de grote rondes die we gaan missen. Puur om iedereen bezig te houden, totdat we terug zijn.
Dat is wel een heel leuk idee als jullie in deze zelfde setting de spellen willen blijven organiseren op gratis basis - daar gaat mijn puzzelhart sneller van kloppen. Als alternatief kan je er zelfs wat geld voor vragen en de winnaar aanwijzen door middel van een slagzin ... :)

Post Reply