Team Laatste man

Post Reply
Laatste man
Posts: 920
Joined: 30 Nov 2019, 23:18

Team Laatste man

Post by Laatste man » 04 Dec 2019, 04:16

Team 2020

1. Vincenzo Nibali - Trek Segafredo (22)
2. Mikel Landa - Bahrain McLaren (21)
3. Wout van Aert - Jumbo Visma (13)
4. Alexey Lutsenko - Astana (9)
5. Sam Oomen - Sunweb (7)
6. Dylan van Baarle - Team Ineos (5)
7. Max Walscheid - NTT Pro Cycling (4)
8. Ruben Guerreiro - EF Education First (3)
9. Sep Kuss - Jumbo Visma (3)
10.Tony Martin - Jumbo Visma (2)
11. Jos van Emden - Jumbo Visma (1)
12. Chris Lawless - Team Ineos (1)
13. Neilson Powless - EF Education First (1)
14. Timo Roosen - Jumbo Visma (1)
15. Jannik Steimle - Deceuninck Quick Step (1)
16. Petr Vakoc - Corendon Circus (1)
17. Jonas Vingegaard - Jumbo Visma (1)
18. Fernando Barcelo - Cofidis (1)
19. Rudiger Selig - Bora Hansgrohe (1)
20. Patrick Schelling - Israel Start Up Nation (1)
21. Davide Villella - Movistar (1)
22. Erik Baska - Bora Hansgrohe (0)
23. Niklas Eg - Trek Segafredo (0)
24. Rubén Fernandéz - Fundación Euskadi (0)
25. Lorenzo Manzin - Total Direct Energie (0)
26. Damien Touzé - Cofidis (0)
27. Rick Zabel - Israel Start Up Nation (0)
Last edited by Laatste man on 13 Jan 2020, 22:57, edited 8 times in total.

Laatste man
Posts: 920
Joined: 30 Nov 2019, 23:18

Re: Team Laatste man

Post by Laatste man » 19 Dec 2019, 20:39

Vincenzo Nibali - Trek Segafredo (Klassement)
Kopman van de ploeg. Heeft een enorme erelijst en stond vorig jaar op het podium van de Giro en won de bergetappe naar Val Thorens in de Tour de France. Focust dit jaar op het podium in Giro en Vuelta. Naast grote rondes ook de blok op de OS en WK gericht. Dit jaar nieuw bij Trek en zal het kopmanschap delen met Mollema en Porte.
Image

Mikel Landa - Bahrain McLaren (Klassement)
Terug bij zijn oude ploegmanager en de opvolger van Nibali bij Bahrain. Het gebrek aan klimmers in het team van vorig jaar moest ondervangen worden en dat werd direct onderstreept door de aankoop van Landa. Heeft de potentie om het podium van een grote ronde te behalen en 1 of meerdere ritten te winnen. Dit jaar de absolute kopman na al die jaren van schaduwkopman. Gaat zich toeleggen op de Tour, Vuelta en wellicht de OS/WK.
Image

Wout van Aert - Jumbo Visma (Klassiekers)
Voor het derde jaar in mijn team en voor het derde jaar een gok. De eerste keer omdat hij amper op de weg ging rijden, vorig jaar gekocht zonder ploeg en dit jaar terugkeer van zijn horrorcrash. Heeft vorig jaar laten zien bij de grote renners in de klassiekers te horen (San Remo, Strade, E3 en Roubaix etc.). Was daarna in topvorm in de Dauphine en Tour de France. Heeft laten zien ook te kunnen sprinten en tijdrijden. Mits fit, dit jaar één van de grote mannen in het voorjaar en dan in De Tour als luxeknecht mee. Kan in de vlakke etappes en tijdrit voor eigen kans gaan. Heeft daarna het najaar met wellicht OS en najaar klassiekers potentie om meer te scoren als vorig jaar.
Image

Alexey Lutsenko - Astana (Klassiekers)
Een fantastische start vorig jaar met 3 ritten + AK in Oman, 4e in de Omloop, 7e in de Strade en een rit in de Tirreno. Vervolgens vielen de grote klassiekers tegen, hoewel ploeggenoot Fuglsang alles aan gort reed. De Dauphine was goed en de Tour wat geruisloos. Het najaar was sterk, in de Italiaanse semi-klassiekers. Als Alexey zijn vorm van vorig jaar doortrekt en dit kan tonen in de grotere koersen (klassiekers, WK, OS etc.) dan kan hij makkelijk de 9 punten halen. Mooie veelzijdige renner, die wat weg heeft van Kwiatkowski. Dit jaar gaan we voor die grote koers!
Image

Sam Oomen - Team Sunweb (Klimmer)
Zo talentvol en dan zo'n dramatisch jaar. Operatie aan de liesslagader en een gebroken heup. Sportief een drama bij een ploeg die vorig jaar klap na klap kreeg. Dit jaar gaan we voor de revanche. Een fitte Oomen kan nog steeds erg veel in het gebergte. Zonder een uitgesproken kopman liggen er veel kansen voor hem binnen de ploeg. We gaan voor een aantal top-10 noteringen in WT-rondes en wellicht een mooie uitschieter in de Tour. Een rit winnen dit jaar zou ook erg gaaf zijn.
Image

Dylan van Baarle - Team Ineos (Klassiekers)
2019 een jaar met twee gezichten voor Dylan. Herald Sun Tour en een rit in de Dauphine waren goed. De klassiekers waren niet goed genoeg (zoals bij heel Ineos). In de Tour formidabel als knecht, maar zo zie ik hem het liefst niet rijden. Zijn sterke basis en kwaliteiten moeten dit jaar weer zichtbaar zijn in de voorjaarsklassiekers. Is al eens 4e geweest in De Ronde. Met een paar goede (semi)klassiekers en zijn tijdrit zie ik hem zeker scoren dit jaar.
Image

Max Walscheid - NTT Pro Cycling (Sprinter)
Krachtpatser uit Duitsland. Weer terug in mijn team na een uitstapje bij Jordy. Heeft na een wisselvallig jaar bij Sunweb met 1 overwinning en een aantal ereplaatsen besloten om te vertrekken naar NTT Pro Cycling (opvolger Dimension Data). De keuze voor de ploeg is discutabel aangezien niemand daar beter is gaan rijden. Echter vertrouwen we op zijn kwaliteiten als krachtige sprinter, heeft de Vuelta uitgereden vorig jaar en de ploeg kan alleen maar beter dit jaar. Krijgt voldoende kansen aangezien er weinig echte kopmannen zijn. Minimaal 3 overwinningen dit jaar en aantal top-5 notering in WT koersen als doel.
Image

Ruben Guerreiro - EF Education First (Puncheur)
Alleskunner uit Portugal. Bij Katusha niet echt opgevallen, maar dat was een zinkend schip. Reed wel een goede Vuelta, twee keer top-5 en uiteindelijk 19e in het AK. Iemand die in zwaardere koersen kan scoren met een redelijk vlotte sprint. Kan in etappes en korte rondjes zeker meedoen om overwinningen. Kan bij EF, met sterke aankopen, opleven. Hopelijk niet te veel knechten voor de klimmers daar.
Image

Sepp Kuss - Jumbo Visma (Klimmer)
Groot klimtalent die vorig jaar al een bergetappe in de Vuelta won. Zal dit jaar volgens de planning Tour en Vuelta gaan rijden, in dienst van 1 van de grote kopmannen. Het verleden heeft wel uitgewezen dat jonge renners bij Jumbo hun kansen krijgen door het jaar heen. Hopelijk mag Kuss zelf voor een klassement in een WT-koers gaan en kan hij weer uitpakken in een etappe in een grote ronde.
Image

Tony Martin - Jumbo Visma (Tijdrijder)
Wegkapitein van de ploeg. Zeer ervaren allrounder die zijn sporen heeft verdiend in het tijdrijden (meervoudig WK) en de klassiekers. Vorig jaar enorm belangrijk in de grote rondes voor Kruijswijk en Roglic. Dit jaar wederom in dienst, maar zelf ook 1 groot doel. Het WK tijdrijden zal op een vlak parcours gehouden worden en Tony zal zich nog eenmaal focussen op de Regenboogtrui.
Image

Fernando Barcelo - Cofidis (Puncheur)
Typisch Spaanse coureur. Goed in lastige koersen (o.a. 3e achter Gilbert in Vuelta-rit en 7e op NK) en midden gebergte. Stagiair geweest bij Cofidis en daarna 2 jaar Euskadi. Op zijn 24e terug naar Cofidis. Begint het seizoen met een vrije rol in San Juan en zal verder in de Spaanse koersen (en Vuelta) kunnen scoren. Overwinning is het doel dit seizoen.
Image

Jos van Emden - Jumbo Visma (Tijdrijder)
Ervaren rot in het peloton. Sociale kerel die ontzettend hard kan fietsen. Vorig jaar goed voor een aantal individuele tijdrit overwinningen, winst in ploegentijdritten en WK (mixed relay). Daarnaast al meer dan 15 jaar betrokken bij de Jumbo ploeg (en voorgangers). Betrouwbare coureur voor de ploeg en kopmannen, maar kan zelf ook geregeld scoren.
Image

Chris Lawless - Team Ineos (Sprinter)
Een rappe man in de ploeg was zeer welkom. Won vorig jaar het eindklassement van de Tour of Yorkshire. In een ploeg als Ineos krijgt hij nauwelijks kansen, maar wellicht als er eens een kopman uitvalt dat hij wat kansen krijgt in de loop van het seizoen.
Image

Neilson Powless - EF Education First (Tijdrijder)
Vertrokken bij de succesvolle Jumbo ploeg om meer voor zichzelf te kunnen rijden bij EF. Was als belofte een enorm talent, maar heeft het bij Jumbo niet altijd laten zien. Liet in de Vuelta wel zijn waarde en klasse zien als goede knecht van Roglic. Kan goed tijdrijden en gaat ook goed omhoog. Kan in een aantal rondes zijn kansen krijgen, zeker nu veel kopmannen van EF zich focussen op de Tour. Kan de verrassing van mijn team worden.
Image

Timo Roosen - Jumbo Visma (Klassiekers)
Het derde jaar op rij in de ploeg. Vorig jaar op persoonlijk en sportief veel tegenslag gehad. Liet zich echter aan het einde van het jaar van zijn beste kant zien in Belgische koersen, Quebec en Guangxi. Dit jaar een volledig jaar draaien en dan is hij een van de mannen in de voorjaarsploeg en trein van Dylan. Kan zelf af en toe scoren (zoals op de Hatta Dam en Canadese koersen).
Image

Rudiger Selig - Bora Hansgrohe (Sprinter)
Wederom een goedkope sprinter erbij. Met Sagan en Ackermann vaak in dienst en weinig kansen. Echter na het vertrek van Bennett wel wat meer ruimte. Elk jaar een aantal podiumplaatsen waaronder in Giro en Vuelta. Dit jaar weer een overwinning graag.
Image

Patrick Schelling - Israel Start Up Nation (Klimmer)
Als je 2e kan worden op de Kitzbüheler Horn, dan kan je een aardig stukje omhoog fietsen. Daarnaast ook nog 4e in GP Lugano en 9e in een Bergetappe in Zwitserland. Dit jaar op WT niveau bij Israel, dus wellicht her en der wat kansen in rondjes van een week, te beginnen in San Juan.
Image

Jannik Steimle - Deceuninck Quick Step (Klassiekers)
Enorm talent die vorig jaar bij zijn debuut direct de overwinning meepakte, solo aangekomen voor Groenewegen en Roosen. Heeft inmiddels een operatie aan zijn hart ondergaan, maar gaat dit jaar zeker koersen. Renner met een goed eindschot en sterke tijdrit.
Image

Petr Vakoc - Corendon Circus (Klassiekers)
Groot talent, die na zijn val op training bij Quick Step langzaam terugkomt op niveau. Top 5 in etappes in Duitsland en Guangxi. Dit jaar als luxeknecht bij Corendon, als helper voor Mathieu van der Poel. Gaat echter ook voldoende kansen krijgen als Mathieu niet start. Richt zich zowel op de Vlaamse (semi)klassiekers als de Waalse (semi)klassiekers. Gaan voor een top 5 in een mooie voorjaarskoers.
Image

Davide Villella - Movistar (Puncheur)
Eeuwig talent, met een gouden toekomst. Kwam de laatste jaren bij Astana redelijk uit de verf, maar nooit zoals verwacht. Het najaar was sterk met een 2e plaats in de CRO Race (achter A. Yates), 7e in Piemonte en 9e in Guangxi. Kan in heuvels en middengebergte prima overweg. Krijgt bij Movistar meer ruimte, nu de kopmannen deels zijn vertrokken daar. We gaan voor top 5 noteringen in (semi)klassiekers of etappes.
Image

Jonas Vingegaard - Jumbo Visma (Puncheur)
Prachtig debuutjaar bij het succesteam van Jumbo. Won een rit in Polen, werd 2e in het AK Denemarken en 9e in de Deutschland Tour. Kan uitstekend uit de voeten op heuvelachtig terrein en is niet traag aan de meet. Dit jaar voornamelijk in dienst van de grote tenoren, maar krijgt zeker zijn kansen. Wellicht kopman in een WT-ronde en anders zeker in etappes of (semi)klassiekers.
Image

Erik Baska - Bora Hansgrohe (Sprinter)
Trouwe adjudant van Peter Sagan, zowel in de Nationale selectie als bij Bora/Tinkoff. Rijdt een groot deel van het jaar in dienst van kopmannen, maar kan zo nu en dan zelf voor eigen kans rijden. 3e in San Juan, 3e in Czech Tour, , 3x top 5 in Tour of Slowakia en 5e in UAE Tour. Waar mogelijk dit jaar op WT niveau een aantal top 5 noteringen en een verdiende zege.
Image

Niklas Eg - Trek Segafredo (Klimmer)
Klimtalent die eind van het jaar een stap heeft gezet. 5e in het AK van Utah en 37e in de Vuelta. Hopelijk nu meer hardheid opgedaan. Zal vooral in dienst rijden van de kopmannen, maar kan wellicht zelf zijn kans pakken in een WT-ronde.
Image

Rubén Fernandéz - Fundación Euskadi (Klimmer)
Een ervaren klimmer die vertrok bij Movistar om voor eigen kans te rijden bij Fundacion Euskadi. Oud-winnaar van de Tour de l'Avenir. Tevens diverse top-10 noteringen in rondes van een week. Het laatste jaar voornamelijk als allround knecht ingezet. Dit jaar kopman waardoor hij veel kansen krijgt in de diverse Spaanse rondes van een week. Een ritwinst of aantal top-10 noteringen in het klassement is het doel.
Image

Lorenzo Manzin - Total Direct Energie (Sprinter)
Begonnen als talent bij FDJ samen Bouhanni en Demare. Na o.a. een 2e plaats in de Vuelta vertrokken naar Vital Concept om meer voor eigen kans te kunnen rijden. Met 4 overwinningen en een tiental podiumplaatsen goed gelukt. Dit jaar bij Total Direct Energie de 2e man achter Coquard. Gaat voldoende kansen krijgen en hopelijk nu die overwinning op WT niveau.
Image

Damien Touzé - Cofidis (Sprinter)
Jonge Franse sprinter die na Viviani en Laporte bij Cofidis voor de zeges moet zorgen. Op CT niveau korte uitslagen. Tussen de profs lukt het nog niet echt. Reed wel vrij makkelijk de Vuelta uit als jonge sprinter. Dat zien we als basis voor dit seizoen en een mooie overwinning.
Image

Rick Zabel - Israel Start Up Nation (Sprinter)
Eerlijk gezegd dacht ik dat de zoon van al veel ouder was. Is pas 26 en komt dus in de kracht van zijn wielerjaren. Zal fungeren als lead-out voor Greipel en luitenant voor Politt. Gaat bij Israel als WT team ook een aantal kansen voor zichzelf krijgen in de sprint of het voorjaar. Won een etappe in Yorkshire en viel hard in De Tour. Is jaarlijks goed voor een pak top-10 noteringen.
Image

Post Reply