Team Jordy

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Team Jordy

Post by Jordy » 04 Dec 2019, 22:45

Chris Froome 21
Maximilian Schachmann 12
Oliver Naesen 9
Ilnur Zakarin 9
Patrick Bevin 6
Matteo Moschetti 4
Alex Aranburu 3
Remi Cavagna 3
Patrick Konrad 3
Quinn Simmons 2
Jan Hirt 2
Gregor Mühlberger 2
Ethan Hayter 2
Geoffrey Bouchard 2
Ben Swift 2
Niccolo Bonifazio 2
Fabio Felline 2
Nans Peters 2
Lilian Calmejane 2
Rudy Molard 2
Louis Meintjes 2
Nathan Haas 1
Szymon Sajnok 1
Tim Merlier 1
Ben O'Connor 1
James Piccoli 1
Gino Mäder 1
Brandon McNulty 0
Tom van Asbroeck 0
Alex Edmondson 0
Dion Smith 0
Chris Harper 0
Benjamin Dyball 0
Last edited by Jordy on 11 Jan 2020, 00:09, edited 7 times in total.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 04 Dec 2019, 23:18

De eerste avond zit erop, de eerste renners zijn alweer binnen en Team Jordy heeft hun grootste uithangbord ooit binnen gehaald.

Chris Froome 21

Image

De afbeelding zegt eigenlijk alles. Froome lag flink in de lappenmand en er mocht zelfs gevreesd worden voor zijn carrière (of erger), maar het duimpje wordt alweer opgestoken. Het gaat weer goed met Froome en de verwachting is dat hij gewoon weer terugkomt op niveau. De andere teams durfde het risico niet te lopen, maar wij gaan met Froome gewoon vol voor zijn 5de en onze eerste Tour. Daarna willen we ook nog op de Olympische spelen in de tijdrit scoren, podium is het doel hier.

Ilnur Zakarin 9

Image

Niet één, maar zelfs 2 kopmannen voor het AK werden deze eerste avond binnengehaald. Onze tweede man is Ilnur Zakarin, een beetje een eigenaardige renner, maar wel eentje die er vol voor durft te gaan. Het soort renner dat we graag in ons team zien. Zakarin heeft de laatste jaren stiekem een heel mooi palmares bij elkaar gereden. Heeft hij een goede dag dan is er veel mogelijk, ritzeges in grote rondes, maar ook een dichte ereplaats bij een klassieker zoals Luik. Maar Zakarin is in eerste instantie natuurlijk gehaald voor de klassementen, met de BMC fietsen zou hij zijn belangrijkste wapen van voorheen, de tijdrit weer terug moeten vinden en dan kun je zeker in de kleine rondes zomaar meespelen voor het podium.

Matteo Moschetti 4

Image

Een ding waar we nooit goed in zijn geweest is sprinten. Elk jaar proberen we het opnieuw, maar nog nooit is het eruit gekomen. Maar dat betekent niet dat we opgeven, we willen meespelen op alle vlakken en hebben ook dit jaar weer een sprinter gevonden, met de naam Matteo Moschetti. Vorig jaar bracht wisselend succes voor Moschetti dus een garantie is hij allerminst, maar als jonge sprinter liet hij meermaals zien over een flinke dosis talent te beschikken. Met 2 top 5 noteringen in de Giro liet hij bijvoorbeeld zien het ook tegen de top te kunnen. Maar wellicht nog veel belangrijker was zijn 2de plek op de Hatta Dam. Moschetti moet het niet van zijn klimcapiciteiten hebben, maar blijkbaar kan hij bij een oplopende finish toch goed uit de voeten. Op ploegleider Jordy liet hij in ieder geval een dusdanig indruk achter dat we toen al wisten in welk shirtje hij het jaar nadien zou rijden.

Alex Aranburu 3

Image

Verrassend dat deze man niet meer aandacht trok, toch wel een van dé mannen in de afgelopen Vuelta. Een pure sprinter is het niet, meer een puncher en laat dat nou net een vlak zijn waar we wel ervaring hebben. 2x 2de in een Vuelta rit wordt je niet zomaar en de manier waarop maakte indruk. Volgend jaar lijkt een ritzege dan ook het minimale doel en laat Spanje nou net vol liggen met het soort heuveltjes waar Aranburu van houdt dus kansen zullen er zeker komen.

Geoffrey Bouchard 2

Image

Wie? Zullen de meeste mensen denken bij het lezen van deze naam, maar Bouchard was wel de bergkoning van de afgelopen Vuelta en dat deed hij op indrukwekkende wijze. Echter is alleen een bergtrui in de Vuelta niet genoeg, deze is vaker gewonnen door 'ééndagsvliegen', natuurlijk moet je wel wat kunnen, maar de echte toppers laten dit toch vaak lopen. Toch verwachten we van Bouchard dat dit een inleiding is van een mooie carrière. Ondanks dat hij niet meer de jongste is, was dit pas zijn eerste volledige seizoen bij de profs. Vorig jaar mocht hij als stagiair al even proeven en dat deed hij door meteen zijn eerste wedstrijd te winnen. Er schuilt dus zeker wel talent in Bouchard en we verwachten dan ook dat hij nog veel meer in zijn mars heeft.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 09 Dec 2019, 22:14

De tweede avond was het even zwaar om onze toptalenten van vorig jaar (Pogacar en Evenepoel) definitief te zien vertrekken. Maar het was ook belangrijk om wat punten over te houden voor de komende avonden dus moesten we ons gedeisd houden. Een paar koopjes grepen we dan ook nog net naast en uiteindelijk kwamen we niet verder dan 1 naam. Maar toch stemt die ene naam ploegleider Jordy tevreden.

Fabio Felline 2

Image

Al een paar jaar houden we Felline in de gaten, maar elk jaar opnieuw bleek hij toch te duur. Zijn Vuelta van 2016 staat nog vers in het geheugen, een toekomstige topper op veel vlakken zonder twijfel. Maar helaas liep het anders, vaak was Felline ziek, zwak of misselijk en slechts zelden liet hij nog mooie dingen zien. Maar toch was er elk jaar wel zo'n moment dat je dacht, het zit er toch nog in. Nu moet dan het jaar komen waarin het tij gekeerd wordt. Nieuwe ploeg, nieuwe kansen en een zacht prijsje, alles kan zomaar op zijn plek vallen.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 13 Dec 2019, 12:46

Inmiddels was het alweer tijd voor avond 3, maar ploegleider Jordy nam even rust. Een mooie gelegenheid om de punten te sparen op wat een dure avond zou blijken. Vooraf waren er wel wat oppervlakkige gesprekken met meerdere renners, maar zonder illusies dat hier daadwerkelijk iets uit zou komen. Er werd laag ingezet van onze kant en zoals verwacht hapte de renners niet toe. Op één na dan, één deal was al beklonken nog voordat de biedavond begon. Van beide kanten was het duidelijk, het team dat vorig jaar Evenepoel zag opbloeien was de enige mogelijke keus voor de nieuwe sensatie bij de Junioren.

Quinn Simmons 2

Image

Met grote trots presenteren we Quinn Simmons. De gelijkenissen met Remco zijn tegelijkertijd zowel groot als ver te zoeken. Ook bij Simmons zien we bij het merendeel van de uitslagen een één, ook Simmons blies de concurrentie weg bij het WK, ook Simmons fiets eigenlijk pas sinds kort op de weg en nu slaat ook Simmons de belofte categorie over om zich direct te meten met de profs. Het verschil? Simmons is een compleet andere renner, bijna één kop groter en ook flink zwaarder. Zo heeft Simmons dan ook een veel betere sprint dan Evenepoel en oogt hij zowel fysiek als mentaal een stuk volwassener. Daar zit dan ook direct de belangrijkste reden dat we nu al zoveel vertrouwen uitroepen in deze jongen, hij lijkt zijn leeftijd al ver vooruit. Natuurlijk speelt dat extra gewicht hem wel parten op de echte beklimmingen, maar dit betekent zeker niet dat Simmons een slechte klimmer is. Dat bewees hij namelijk in wellicht zijn meest indrukwekkende prestatie, geen overwinning, niet eens tijdens een wegwedstrijd, maar tijdens de Leadville 100 waar Simmons 2de werd. Een erg slopende meer dan 6 uur durende mountainbike wedstrijd waar hij verschillende World Tour renners achter liet. Tijdens deze race wist Simmons na 4 lekke banden, meer dan 6 minuten goed te maken op renners als Morton en Stetina. Met dat klimvermogen zit het dus wel goed en nog belangrijker de motor voor een lange zware wedstrijd is zeker aanwezig. De verwachting hier is dan ook dat Simmons al direct het grote publiek zal verrassen. Evenepoel mag dan wel de nieuwe Merckx zijn, maar met Simmons hebben wij (nu hij begint te praten over het einde van zijn carrière) de opvolger van Sagan al klaar staan.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 18 Dec 2019, 23:26

Ronde 4 werd vooral gekeken naar hoe we ons team in de breedte konden versterken en over het resultaat kunnen we zeker niet klagen!

Gregor Mühlberger 2

Image

We beginnen met onze eerste contractverlenging van het seizoen. Na 7 nieuwe namen, kunnen we eindelijk een verlenging bekend maken. We beleefde vorig jaar het nodige plezier aan Mühlberger en toen we hoorde dat hij zonder verhoging wilde blijven waren we natuurlijk direct verkocht. Het meest memorabele moment was toch de millimeter sprint tegen Alaphilippe in de Dauphiné, welke hij weliswaar net verloor. We zijn er echter van overtuigd dat iemand met zijn kwaliteiten in staat is om dit volgend jaar om te zetten naar net wél.

Niccolò Bonifazio 2

Image

De nummer 3 in Parijs, een soort officieus WK voor sprinters en maar voor 2 punten? Zou dit dan eindelijk de ommekeer zijn wat betreft sprinters bij Team Jordy? We hebben al jaren de indruk dat er meer in zit bij Bonifazio en af en toe bevestigd hij weer waarom we dat denken. Hopelijk is dit het jaar dat het dan eindelijk allemaal eruit komt.

Ben Swift 2

Image

Maar we zijn nog niet klaar wat de sprints betreft, ook met Ben Swift hopen we in de sprints mee te doen komende jaar. Al rekenen we vooral in de wat zwaardere etappes op een goede sprint van Swift. Het is altijd een beetje moeilijk in te schatten wat we moeten verwachten van Swift, maar op het eind van het jaar liet hij toch weer prima vorm zien. Daarnaast kan Swift net als je hem niet verwacht opeens weer tevoorschijn komen en zo in één wedstrijd al meer dan zijn budget waarmaken, met name tijdens Milaan - San Remo verwachten we hem toch weer van voren.

Lilian Calmejane 2

Image

Met Calmejane hebben we ofwel de meest overschatte renner van het hele peleton aangetrokken of een koopje. We zijn er zelf nog niet helemaal uit, maar voor 2 punten wilde we hem graag het voordeel van de twijfel geven. Op zijn minst kunnen we rekenen op een aanvallende stijl en zijn we zeker van de nodige exposure in de Tour, dat maakt die ontsnappingen toch net allemaal wat spannender. Dat alleen maakt hem die 2 punten al waard.

Louis Meintjes 2

Image

Als laatste ook nog een oude bekende, in 2013 zagen we Meintjes rijden bij het WK U23 en waren we zeer onder de indruk. We trokken hem dan ook direct aan en beleefde zeker plezier aan hem, helaas werd het met de jaren allemaal een beetje kleurloos en ondanks een 8ste plek in de Tour werden we er niet echt warm van. Komend seizoen keert Meintjes dus weer terug naar het oude vertrouwde nest waar het ooit begon. Hier zijn we er zeker van dat Meintjes weer terug kan komen op niveau, tijdens de Vuelta liet hij toch nog even zien dat hij het fietsen niet helemaal verleerd is. Hopelijk kunnen we dan eindelijk weer eens van Meintjes genieten zoals tijdens dat bewuste WK U23.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 21 Dec 2019, 21:43

Wat een avondje, na 3 rustige opvulavonden was het eindelijk weer tijd om nieuwe kopmannen aan te trekken.

Maximilian Schachmann 12

Image

He's back! Na een geweldig 2018 waar hij onder andere een rit in de giro voor ons team wist te winnen, schoot de interesse in Schachmann flink omhoog. Helaas konden we hier niet tegenop dus moesten we afscheid nemen, hoewel we beide wisten dat het geen permanent afscheid ging zijn. In 2020 komt Schachmann dan ook weer terug bij het oude nest. Schachmann is een echte alleskunner, sprinten, klimmen en tijdrijden hij kan het allemaal. Zo reed hij top 5 in alle 3 de Ardennen klassiekers en won hij de tijdrit in het Baskenland, waar hij en passant ook nog even 2 andere ritten won. In de Tour sloeg het noodlot echter toe, iedereen herinnert zich nog wel de valpartij van van Aert, maar ook Schachmann ging na sterke tussentijden hard onderuit in deze tijdrit. Hierdoor viel de rest van Schachmann's seizoen eigenlijk in het water, er zit dus nog zeker de nodige rek op zijn prestaties. Dit jaar richten we ons met Schachmann opnieuw op de Ardennen klassiekers, maar ook de Giro en de Olympische Spelen staan op zijn programma, waar hij zowel op de weg- als tijdrit een geduchte tegenstander zal zijn voor het podium.

Patrick Bevin 6

Image

We beginnen van tijdrijden een beetje ons specialisme te maken. Na het afleveren van meerdere wereldkampioenen in deze discipline kondigen we opnieuw een tijdrijder aan. Met Patrick Bevin hebben we namelijk de nummer 4 van afgelopen WK aangetrokken. In een Olympisch jaar kan een extra tijdrijder nooit kwaad, maar toch is dit niet de belangrijkste reden dat we Bevin hebben aangetrokken. Bevin is namelijk ook een meer dan uitstekende heuvelsprinter, die kwaliteiten kwamen vooral tijdens de afgelopen Tour Down Under naar boven. Waar Bevin nagenoeg zege zeker leek, maar een val roet in het eten gooide. Dit jaar komen we terug voor revanche en zal het dus zomaar kunnen dat Bevin na de TDU al uit de kosten is.

Remi Cavagna 3

Image

In 2018 kondigde we 2 toptalenten aan, de een was Schachmann, de ander Cavagna. Het kon dan ook niet anders dan dat we op één avond herenigd werden met beide mannen. Hoewel Schachmann al doorgegroeid is naar een echte topper, blijft Cavagna nog een beetje achter op de verwachtingen. Maar we mogen Cavagna zeker niet onderschatten, dat bleek wel in de afgelopen Vuelta. Ook hij liet daar zien een begenadigd tijdrijder te zijn, met een 3de plek (eerder genoemde Bevin werd hier overigens 2de), maar nog veel interessanter een sterke overwining in de 19de rit. Als Cavagna zijn dag heeft dan is er eigenlijk geen houden aan, dat bewees hij ook wel in de Ronde van Californië waar hij als eenzame vluchter meer dan 7 minuten wegreed van het peleton. We zijn eigenlijk dolgelukkig om dit toptalent weer in onze ploeg te kunnen verwelkomen.

Ethan Hayter 2

Image

Over toptalenten gesproken, we hebben er weer eentje hoor! Hayter wist eigenlijk in elke belangrijke U23 wedstrijden al mooie resultaten neer te zetten. Ook hier spreken we weer over een alleskunner, maar vooral zijn sterke sprint vinden we interessant. Combineer dat met een goed klimvermogen en we rekenen er zeker op dat we Hayter van voren zullen zien in rituitslagen. We zullen Hayter echter het eerste half jaar nog niet veel actief zien op de weg, aangezien hij ook op de baan een wereldtopper is. Maar met zo'n klasse zal hij niet veel wedstrijden nodig hebben om te laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Nans Peters 2

Image

Na een aantal terugkerende namen, werd het ook wel weer eens tijd voor een contractverlenging. Peters wist vorig jaar voor ons op fantastische wijze een Giro rit te winnen en dan verdien je natuurlijk een loonsverhoging. Die kreeg Peters dan ook en daarmee mogen we hem opnieuw verwelkomen in ons team. Peters wist na die Giro rit nog geregeld mooie resultaten neer te zetten, met als hoogtepunt toch wel een 3de plek in de Gran Piemonte. Volgend jaar zal Peters zeker meer kansen voor zichzelf krijgen, dit jaar heeft hij bewezen dat hij dit verdient en we verwachten dus opnieuw een mooie overwinning van Peters. Wie weet dit jaar wel een rit in de Tour.

Rudy Molard 2

Image

Last but not least Rudy Molard. Met Molard trekken we een ervaren kracht aan. Molard liet al verschillende mooie dingen zien in de klimklassiekers en wist dankzij zijn sterke sprint heuvelop al een rit in Parijs-Nice te winnen. We hopen dat Molard zijn stijgende lijn kan doortrekken om dit jaar die vele ereplaatsen eindelijk eens om te zetten naar podiumplaatsen.

Het team begint aardig vorm te krijgen, met een nieuwe kopman en schaduwkopman erbij. Maar ook in de breedte worden we alsmaar sterker en zijn we vooral trots om weer de nodige talenten in ons team te verwelkomen. Daarnaast zijn er nog 20 punten over dus reken er maar op dat we nog niet uitgespeeld zijn, er gaat nog veel moois komen. Stay tuned!

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 24 Dec 2019, 01:16

Het einde komt alweer in zicht en inmiddels kunnen we alweer op bijna elk terrein uitstekend meespelen. Echter ontbrak één ding, een kopman voor het Vlaamse voorjaar. Daar brachten we deze avond dan ook verandering in, er werd zelfs net dat puntje extra geboden zodat we zeker waren van een kopman waarop we kunnen vertrouwen.

Oliver Naesen 9

Image

Winnen op Geraardsbergen in de Binck Bank Tour, 2de in Milaan-San Remo, 3de in Gent-Wevelgem en nog vele andere ereplaatsen. Naesen is inmiddels een van de allerbeste renners wanneer er keien op het parcours liggen. Maar zelfs bergop staat hij de laatste tijd zijn mannetje en ook in de sprint zijn er weinige die hij na een zware koers zal vrezen. Kortom eigenlijk hebben we hier gewoon weer opnieuw een wereldtopper aan ons team toegevoegd. Volgend jaar zal Naesen dan ook eindelijk die stap moeten zetten om die grote overwinning te pakken.

Patrick Konrad 3

Image

Een oude bekende en nu zijn beste jaren zouden moeten komen was het perfecte moment natuurlijk daar om herenigd te worden. Konrad is gewoon een uitstekend klimmer, in 2018 nog 7de in de Giro, dit jaar nog 3de in Zwitserland. Ook in de klassiekers begint hij meer en meer zijn mannetje te staan met bijvoorbeeld een 6de plaats in San Sebastián dit jaar. Ook voor Konrad zal dit jaar dan ook in het teken staan van de Giro in combinatie met de Olympische Spelen. Waarbij we vooral in de Giro op opnieuw een mooi resultaat rekenen.

Jan Hirt 2

Image

Aangezien Froome zich rustig zal moeten richten op zijn herstel om vol voor die 5de Tour overwinning te gaan, was het zaak om ons klimmersarsenal nog wat uit te breiden. Dat deden we dus al met Konrad, maar ook de nummer 5 van de afgelopen ronde van Zwitserland komt ons team versterken. Jan Hirt is een uitstekend klimmer die zich tot op heden toch vooral in een knechtenrol heeft geschikt. Vanaf volgend jaar zal Hirt vaker zijn eigen kans mogen gaan en rekenen we erop dat hij geregeld vooraan te vinden zal zijn in bergetappes en klassementen.

Nathan Haas 1

Image

Het wilde maar niet lukken, maar eindelijk was er dan toch een renner die zich niet liet lokken door het grote geld en voor het minimum bij Team Jordy zal rijden. Haas kende een slecht seizoen en was dan ook blij met de kans die hem geboden werd. Normaal gesproken is Haas met zijn sterke sprint in een uitgedund groepje altijd wel goed voor een aantal mooie uitslagen hier en daar. Het is dan weliswaar een grillige renner, maar op een goede dag zit een mooie overwinning er zeker in. De hoop is vooral dat hij na de TDU al in de plus zit en we dus het hele seizoen met een gerust hart kunnen kijken hoe Haas het verder zal doen.

Het budget is alweer bijna besteed en de meeste renners hebben inmiddels alweer onderdak gevonden. Er zullen zeker nog wel een paar leuke breedteversterkingen worden aangekondigd, maar de kopmannen zijn inmiddels gekend. Het doel is elk jaar weer opnieuw om op elk terrein mee te spelen en dat zullen we zeker doen. Dit jaar zetten we hoog in en mikken we vol op die Tour overwinning, maar ook een monument staat hoog op het verlanglijstje. Echter zal ook bij ons team veel wijken voor dat grote doel, de Olympische Spelen waar we toch zeker voor een medaille zullen gaan. Binnenkort zullen de laatste namen volgen die dit mogelijk moeten maken en hierna zullen ook nog enkele stagiaires volgen.

Homme
Posts: 250
Joined: 29 Nov 2019, 20:00

Re: Team Jordy

Post by Homme » 24 Dec 2019, 14:13

Interessante tactiek zo met heel veel goedkope renners. Ik ga dit team nauwlettend volgen komend jaar. Het zou wel ironisch zijn, mocht je nu net nat gaan op je dure man (Froome).

Scheetmans
Posts: 278
Joined: 29 Nov 2019, 16:39

Re: Team Jordy

Post by Scheetmans » 25 Dec 2019, 12:09

complimenten, groot en gevarieerd team, ik denk elk jaar aan een groot team en het lukt me nooit :D

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 25 Dec 2019, 12:47

Thanks mannen. Vind een groot team altijd wel leuk, dan is er elke koers wel iemand om op te letten, al is het maar voor een ritzege vanuit een ontsnapping. Probeer ook altijd wel de nodige variatie te hebben, zodat ik echt in elk type koers een kanshebber heb.

Dit jaar wel opvallend veel 2-punters (meestal ook wat meer voor 1 of 3 punten), mix van talenten en renners met een tegenvallend jaar. Kan dus allerlei kanten opgaan. Al merk ik wel dat de winnaar toch ieder jaar wel een goede topper heeft en daar gaat het tot nu toe mis bij mij. :lol:
Dit jaar opnieuw een heel groot vraagteken met Froome, waar ik inderdaad nat op kan gaan, maar als hij op niveau terugkomt, dan kan ik meespelen voor de titel.

ybarmy
Posts: 537
Joined: 29 Nov 2019, 21:52

Re: Team Jordy

Post by ybarmy » 25 Dec 2019, 12:50

Jordy wrote:
25 Dec 2019, 12:47
Thanks mannen. Vind een groot team altijd wel leuk, dan is er elke koers wel iemand om op te letten, al is het maar voor een ritzege vanuit een ontsnapping. Probeer ook altijd wel de nodige variatie te hebben, zodat ik echt in elk type koers een kanshebber heb.

Dit jaar wel opvallend veel 2-punters (meestal ook wat meer voor 1 of 3 punten), mix van talenten en renners met een tegenvallend jaar. Kan dus allerlei kanten opgaan. Al merk ik wel dat de winnaar toch ieder jaar wel een goede topper heeft en daar gaat het tot nu toe mis bij mij. :lol:
Dit jaar opnieuw een heel groot vraagteken met Froome, waar ik inderdaad nat op kan gaan, maar als hij op niveau terugkomt, dan kan ik meespelen voor de titel.
We zitten dit jaar wel veel op de zelfde renners te bieden Jordy.
Mooi team met een Froome die ik ook wel wilde hebben alleen het risico net te hoog vond. Voor die 21 punten heb ik gespendeerd aan een mix voor de sprint en het voorjaar.
Absoluut een mooi team, met als die weer geheel fit word een echte topman of wordt het een tobman?

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 29 Dec 2019, 11:37

ybarmy wrote:
25 Dec 2019, 12:50
We zitten dit jaar wel veel op de zelfde renners te bieden Jordy.
Mooi team met een Froome die ik ook wel wilde hebben alleen het risico net te hoog vond. Voor die 21 punten heb ik gespendeerd aan een mix voor de sprint en het voorjaar.
Absoluut een mooi team, met als die weer geheel fit word een echte topman of wordt het een tobman?
Zonder jou had mijn team er inderdaad heel anders uitgezien, het werd bijna eng op een gegeven moment. :lol:
Dan zat ik hier nu met namen als Chaves, Cavendish, Barguil en Bennett. De vraag blijft voorlopig, was het beter om voor dat ene twijfelgeval te gaan of het te spreiden zoals jij. Met een team vol twijfelaars heb je wel vaak het probleem dat de plusjes en minnetjes elkaar wegstrepen. Met één naam is het alles of niets. Dus ja, wordt Froome inderdaad die topman of tobman, we gaan het zien, maar het zal mijn seizoen maken of breken.

De prestatie van van Aert was overigens hoopgevend. Natuurlijk je kunt blessures nooit vergelijken, maar als van Aert na zo'n zware blessure meteen zo terug kan komen dan heb ik toch weer wat extra hoop voor een maniakale Froome.

ybarmy
Posts: 537
Joined: 29 Nov 2019, 21:52

Re: Team Jordy

Post by ybarmy » 29 Dec 2019, 13:21

Jordy wrote:
29 Dec 2019, 11:37
ybarmy wrote:
25 Dec 2019, 12:50
We zitten dit jaar wel veel op de zelfde renners te bieden Jordy.
Mooi team met een Froome die ik ook wel wilde hebben alleen het risico net te hoog vond. Voor die 21 punten heb ik gespendeerd aan een mix voor de sprint en het voorjaar.
Absoluut een mooi team, met als die weer geheel fit word een echte topman of wordt het een tobman?
Zonder jou had mijn team er inderdaad heel anders uitgezien, het werd bijna eng op een gegeven moment. :lol:
Dan zat ik hier nu met namen als Chaves, Cavendish, Barguil en Bennett. De vraag blijft voorlopig, was het beter om voor dat ene twijfelgeval te gaan of het te spreiden zoals jij. Met een team vol twijfelaars heb je wel vaak het probleem dat de plusjes en minnetjes elkaar wegstrepen. Met één naam is het alles of niets. Dus ja, wordt Froome inderdaad die topman of tobman, we gaan het zien, maar het zal mijn seizoen maken of breken.

De prestatie van van Aert was overigens hoopgevend. Natuurlijk je kunt blessures nooit vergelijken, maar als van Aert na zo'n zware blessure meteen zo terug kan komen dan heb ik toch weer wat extra hoop voor een maniakale Froome.
verschil zit hem wel in de leeftijd he jordy... ik herstel nu ook minder na een avond zaalvoetbal dan 20 jaar terug..
van aert is jonkie en die genezen snel, maar ook zijn dokter was aan twijfelen of hij zijn niveau weer zou halen.... Dit maakt het spel leuk.
maar we gaan het zien. Als mijn renners hun niveau weer aantikken van pakweg 2 jaar terug hebik een gouden team anders haal ik lantaarn 5 op.....
Alles of niets.....

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 29 Dec 2019, 21:41

ybarmy wrote:
29 Dec 2019, 13:21
verschil zit hem wel in de leeftijd he jordy... ik herstel nu ook minder na een avond zaalvoetbal dan 20 jaar terug..
van aert is jonkie en die genezen snel, maar ook zijn dokter was aan twijfelen of hij zijn niveau weer zou halen.... Dit maakt het spel leuk.
maar we gaan het zien. Als mijn renners hun niveau weer aantikken van pakweg 2 jaar terug hebik een gouden team anders haal ik lantaarn 5 op.....
Alles of niets.....
Natuurlijk heb je daar helemaal gelijk in, maar bij sommige renners zoals Froome lijken de natuurwetten niet altijd te gelden. Wat dat betreft trek ik me dan weer op aan de blessure van Valverde, die toch nog wel een aantal jaar ouder is en ook na een hele zware blessure weer sterk terug is gekomen.

Misschien vergis ik me erin, we gaan het zien, maar ik moet me toch ergens aan vasthouden. :D

En om jou ook wat vertrouwen in te praten, ik ga er eigenlijk vanuit dat je die lantaarn dit jaar eens aan iemand anders gunt. ;)

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 29 Dec 2019, 23:38

Ook de laatste avond zit er alweer op, veel renners die nog op zoek waren naar een contract, terwijl de centen schaars waren. De renners gingen dus bijzonder goedkoop de deur uit. Hoewel we ons niet bemoeit hebben met de onderhandelingen voor de overgebleven toppers, wisten we toch sluw met ons budget het maximale eruit te halen. 5 renners werden al benaderd nog voordat iemand anders met hen kon spreken en alle 5 hebben ze hun woord gehouden en getekend. Het is zeker een mooie mix aan renners waar we het nodige plezier aan kunnen beleven.

Szymon Sajnok 1

Image

Het werd zeker weer eens tijd om ons sprintgeweld nog wat uit te breiden. De echte sprinttoppers hebben we nooit in huis en ook dit jaar gaan we daar zeker niet op gokken. Maar de nodige sprinttalenten zijn altijd welkom. We mochten Hayter al verwelkomen en nu is het volgende talent aan de beurt, namelijk Sajnok. Vorig jaar hadden we hem al even op het oog, maar tijdens de Vuelta liet Sajnok zich echt zien. 3de in Madrid op 21 jarige leeftijd dat is gewoon indrukwekkend. Echter viel ons vooral de manier van koersen op tijdens het WK U23. Sajnok is niet alleen een pure sprinter zoals we eerst dachten, maar gewoon een erg sterke renner die een heuveltje zeker zal overleven. Dat is nou net wat wij zoeken in een sprinter dus gelukkig stond Sajnok nog niet bij veel mensen op het vizier, dit zal volgend jaar zeker anders zijn. Sterker nog na de campagne in Australië zouden zomaar een aantal mensen jaloers kunnen zijn op deze naam. De Cadel Evans Great Ocean Road Race is namelijk een perfecte koers voor iemand met zijn capaciteiten.

Tim Merlier 1

Image

Over sprinters gesproken, we hebben er nog een behoorlijk rappe man bij en niet zomaar eentje, namelijk de Belgische kampioen Tim Merlier. Merlier is natuurlijk vooral bekend als veldrijder, maar dit jaar liet hij zien op de weg meer dan zijn mannetje te staan in de sprints. Vooral de overwinning tijdens het BK spreekt natuurlijk boekdelen, als deze man een goed programma rijdt dan is het er eentje om rekening mee te houden. Laat dat nou net dit jaar het geval zijn, koersen als Gent-Wevelgem zullen hoog op zijn verlanglijstje staan en met zijn snelheid kan hij hier zomaar juichend over de streep komen. Zo versterken we niet alleen ons sprintersteam, maar hebben we ook nog een extra man voor de semi klassiekers erbij. Twee vliegen in één klap dus en dat in onze 2 zwakste disciplines, dit soort versterkingen zien we graag!

Ben O'Connor 1

Image

Na 2 sprinttalenten, werd het ook weer eens tijd voor een nieuw klimtalent. De Tour of Alps van 2018 leerde ons 2 dingen, één Giulio Ciccone zou in 2019 voor Team Jordy rijden, twéé Ben O'Connor is een toekomstig topper. Het eerste kwam uit en daar mochten we zeker niet over klagen, het tweede liep toch wat anders. O'Connor wist afgelopen seizoen zijn belofte nog niet in te lossen, maar het talent is niet verdwenen. We hebben er het volste vertrouwen in dat O'Connor komend seizoen wel laat zien wat hij in zijn mars heeft.

James Piccoli 1

Image

Een opvallend naam, maar wel eentje die kan verrassen. Piccoli wist ons in ieder geval positief te verassen tijdens de tour of Utah, tuurlijk het deelnemersveld was niet super, maar dat maakt de prestatie van Piccoli niet minder indrukwekkend. Dit jaar mag Piccoli laten zien of hij dit soort prestaties ook buiten Amerika kan neerzetten. We verwachten niet direct dat hij top 10 zal rijden in de Giro, maar een mooie ritzege ligt zeker binnen handbereik.

Gino Mäder 1

Image

Last but not least, Gino Mäder. Mäder kende een beetje een ongelukkig start met de nodige valpartijen, maar vergis je niet, het is zonder twijfel één van de grootste talenten die er rondrijdt. Iedereen spreekt natuurlijk over de wereldkampioen van 2018, Hirschi en terecht, maar die titel heeft Hirschi niet alleen aan zichzelf te denken. Zijn landgenoot werd na geweldige knechtenwerk namelijk 4de, die 'knecht' was Gino Mäder. In de ronde van de toekomst deed Mäder zelfs nog een plekje beter en wist een ritzege op de laatste dag hem naar plek 3 te brengen. Waar verschillende talenten vorig jaar wel die stap wisten te zetten, bleef Mäder nog achter. Echter kan komend seizoen zomaar het jaar zijn dat ook Mäder die stap zet en dan wordt het genieten!

Het team is compleet, het is een mooie mix, breed, absolute toppers, klimmers, sprinters, tijdrijders we hebben het allemaal. Op de keien, maar ook in de heuvels zullen we ons mannetje staan in het eendagswerk. Tijdens de rittenkoersen zullen we geregeld meespelen voor het klassement, maar ook voor dagsucces gaan. Eigenlijk wordt het constant uitkijken naar dit team en hopelijk veel genieten!
We zullen nog een aantal stagiaires de kans geven om te proeven aan het team, wellicht kunnen ze hiermee nog een contract voor volgend jaar in de wacht slepen. Het is dus nog niet helemaal afgelopen, wie weet moet dat ene pareltje nog komen, houd deze pagina dus zeker nog in de gaten.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 02 Jan 2020, 11:21

De eerste 2 stagiaires zijn al binnen waarbij we toch wel verrast en verheugd zijn dat zij geen contract hebben kunnen scoren.

Brandon McNulty

Image

We beginnen met een van dé bekendste talenten van het peleton, Brandon McNulty. We hadden verwacht dat meerdere ploegleiders deze jongen op het oog hadden, maar vooralsnog hapte niemand toe. Daarom sloegen wij uiteraard meteen toe toen we de kans zagen. McNulty is een echte ronderenner in spe. Bergop staat hij zijn mannetje zoals hij bewees door bijvoorbeeld de Giro di Sicilia te winnen en in het tijdrijden behoort hij tot de grootste talenten getuigen zijn 3de plek afgelopen WK U23, maar ook zijn titel bij de Junioren. Vooralsnog vinden we McNulty nog erg wisselvallig dus hij moet dit jaar bewijzen ook consequent te presteren en wie weet zit er dan wel een volwaardig contract voor 2021 in.

Tom van Asbroeck

Image

Opeens kwam daar een oude bekende aankloppen, Tom van Asbroeck had nog geen contract gevonden en vroeg of hij weer voor ons mocht komen koersen. Daar hoefde we dan ook niet lang over na te denken en we verwelkomde hem met open armen. Ooit gold Tom als een groot talent voor de klassiekers, maar het liep anders. Wat verwacht werd is er nooit echt uitgekomen. Echter beleefde hij vorig jaar stiekem een van zijn beste seizoenen. Weliswaar in kleinere wedstrijden, maar hij wist een sterk najaar te bekronen met een overwinning in de Mémorial Frank Vandenbroucke. Komend jaar mag hij bewijzen dat hij deze vorm ook weer op het hoogste niveau kan doortrekken en dan gaan we zonder twijfel de nodige plezier aan Tom beleven. Zoals we bij Tim Merlier al zeiden, een sprinter die ook nog in de klassiekers kan presteren, dit zijn de soort versterkingen die we graag zien!

ybarmy
Posts: 537
Joined: 29 Nov 2019, 21:52

Re: Team Jordy

Post by ybarmy » 04 Jan 2020, 13:45

Als we het Italiaanse Bicisports mogen geloven, maakt Team Ineos zich zorgen over de revalidatie van Chris Froome. De viervoudig Tourwinnaar verbleef met zijn ploeggenoten op Mallorca voor een trainingskamp, maar moest al na twee dagen afhaken. De reden: zijn herstel zou meer tijd in beslag nemen dan aanvankelijk gedacht.
Het verhaal van Froome is bekend: de Britse ronderenner kwam tijdens de verkenning van de Dauphiné-tijdrit op hoge snelheid ten val, waardoor hij zijn rechterdijbeen, heup, elleboog en meerdere ribben brak. De viervoudig Tourwinnaar moest vervolgens lange tijd revalideren, maar inmiddels zit de coureur van Team Ineos weer op de fiets.
Zo reed Froome vorig jaar met enkele ploeggenoten al de tijdrit van het Saitama Criterium. De Brit wil dit seizoen geschiedenis schrijven door zijn vijfde Tour te winnen, maar ploegleider Nicolas Portal hield eerder al een slag om de arm. “Ik geloof in zijn herstel, maar het is de vraag of hij ook weer volledig kan terugkeren op zijn oude niveau.”
‘Zware opdracht’
“Het is een zware opdracht, maar we zullen hem 100% steunen in zijn missie. Ik ken Chris, hij wil ontzettend graag zijn vijfde Tour winnen.”, zo vertelde de Fransman begin december. Nu, een maand later, lijkt de kopman een terugval te hebben gehad. Het is dus maar de vraag of Froome op tijd topfit is voor de Ronde van Frankrijk.
Team Ineos is komende zomer overigens niet afhankelijk van de Brit, aangezien de ploeg ook rekent op regerend Tourwinnaar Egan Bernal en Geraint Thomas, die in 2018 de gele trui mee naar Parijs wist te nemen.

Hoop voor je dat hij toch hersteld..

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 04 Jan 2020, 19:09

Tegenvaller dit inderdaad... Al vind ik het persoonlijk al opvallend dat hij überhaupt mee is op trainingskamp, leek me zeer sterk dat hij daar op dit moment al toe in staat zou zijn (tenzij hij een persoonlijk aangepast programma kreeg, maar dat kun je dan beter thuis doen dan gezamenlijk op trainingskamp lijkt me).

Ik blijf voorlopig nog even volhouden aan de alom bekende spreuk, Parijs is nog ver! :D

Overigens lijkt het erop dat ik best een lekker teampje klaar aan het stomen ben voor de Tour Down Under. Altijd lekker om daar al goed te scoren, dan kan ik hopelijk op het begin bovenin mee blijven rijden terwijl de kopman klaar wordt gemaakt.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 05 Jan 2020, 13:41

Nu de onzekerheid over Froome groeit, wordt het zaak om al vroeg in het jaar te scoren. Alle beetjes die helpen om in de top mee te draaien tot dat onze kopman er klaar voor is zijn mooi meegenomen. Met die gedachte in het achterhoofd zijn we eens in Oceanië gaan kijken voor onze volgende 2 stagiaires.

Alex Edmondson

Image

We beginnen met een bekende naam van vorig jaar. Alex Edmondson werd toen binnen gepikt voor slechts één puntje, maar zelfs dit wist hij niet waar te maken. Toch een flinke teleurstelling, zeker na zijn 3de plaats in de Down Under Classic, maar wel een verklaarbare. Zijn hele voorjaar viel door een blessure in het water terwijl hij hier als voormalig winnaar van de Ronde van Vlaanderen voor beloften toch ooit hoopt te schitteren. Hierna zagen we hem vooral als leadout, hoewel hij wel nog even de puntentrui in de Ronde van Kroatië wist te pakken. Dit jaar zal Edmondson meer kansen voor zichzelf krijgen en zo hopelijk bewijzen dat het talent dat we ooit in hem zagen er nog steeds in zit.

Dion Smith

Image

Met Dion Smith trekken we een zekerheid op de nodige ereplaatsen aan. Iemand die nooit te beroerd is om te sprinten voor een ereplaats en tevens goed een heuvel overkomt is altijd een fijne toevoeging aan elk team. Net zoals bij Edmondson geldt dat Dion Smith dit jaar wat meer kansen voor zichzelf zal krijgen, wat hopelijk een keer in een mooie ritzege in bijvoorbeeld Catalonië zal resulteren. Wanneer er een heuvelachtig parcours op het programma staat is Smith in ieder geval altijd een naam om rekening mee te houden. Wellicht niet voor de overwinning, maar zeker voor een mooie ereplaats en wie weet, met 26 jaar moeten zijn beste jaren nog komen dus wellicht zit er nog een mooi resultaat in tijdens een koers als de Amstel Gold Race, waar hij afgelopen jaar 19de werd.

Nog 2 namen te gaan en dan is het team vol. Er zijn al wat gesprekken lopende, we verwachten zeker nog een talent een kans te geven en wellicht zien we net zoals bij de vorige 2 duo's nog wel een oude bekende terug.

Jordy
Posts: 1774
Joined: 30 Nov 2019, 14:42

Re: Team Jordy

Post by Jordy » 11 Jan 2020, 01:01

Er waren helaas nog maar 2 plekken over, deze keer werd toch niet voor een oude bekende gekozen. Na lang wikken en wegen werd er namelijk besloten dat het tijd werd om 2 jongens die hun debuut maken in de World Tour een kans te gunnen. Zoals al eerder aangegeven is het streven om snel te scoren en direct na de TDU bovenaan te staan. Er werd dus opnieuw in Australië gekeken naar potentiële kandidaten. Er zijn zeker de nodige parallellen tussen beide renners te trekken, maar toch zitten ze in een heel ander stadium van hun carrière.

Chris Harper

Image

Met Chris Harper kunnen we met trots een ruwe diamant aankondigen. In 2018 werd hij 3de op het Australisch kampioenschap, in 2019 2de dus u weet wat dit jaar zou moeten volgen. Harper is een groot rondetalent, dit liet hij vooral zien tijdens de Tour de Savoie Mont Blanc. Deze zware klimkoers won Harper met welgeteld 6 minuten voorsprong op de nummer 2. Nu is de nummer 2 Ficara wellicht niet de meest klinkende naam, maar vergis je niet, Ficara was in vorm en kan zeker een stukje klimmen getuigen zijn 7de plaats op de Mont Ventoux een paar dagen voordien. De Tour de Savoie Mont Blanc is tevens een niet te onderschatte koers, die vaak een begin is van een mooie carrière. Zo werd deze wedstrijd in 2016 door Mas gewonnen en een jaar later door ene Bernal. Over Bernal gesproken, datzelfde jaar werd Bernal 7de in de ronde van Langkawi, 1 plek achter jawel hoor, Chris Harper. Of we ook een toekomstige Tour winnaar hier in handen hebben zal nog moeten blijken, maar dat Harper bulkt van het talent lijkt me wel duidelijk. Met 25 jaar wellicht niet meer de jongste, maar deze jongen kan in de World Tour snel stappen zetten zoals ook een Primosz Roglic ooit voor ons deed. Dit bewees hij al direct op het Australisch kampioenschap tijdrijden, waar Harper vorig jaar nog genoegen moest nemen met een 7de plek snelde hij nu naar een mooie 3de plaats, waarbij zijn achterstand op de nummer 1 t.o.v. vorig jaar werd gehalveerd. De verwachtingen van Harper zijn dus groot en tijdens de Tour Down Under mag hij al direct bewijzen wat hij kan.

Benjamin Dyball

Image

De 3de plek tijdens het Australisch kampioenschap tijdrijden zal ook onze 2de aanwinst bekend in de oren klinken. Benjamin Dyball wist dit kunstje namelijk in 2017 te flikken. Dat is echter uiteraard niet de prestatie die Dyball onze laatste stageplek heeft opgeleverd. Ooit gold Dyball als een groot talent, maar hij wilde té graag, een eetstoornis en overtraining bracht roet in het eten. Inmiddels is Dyball al 30 jaar en leek alle hoop om ooit nog aan de top te komen verkeken. Maar in 2019 reed Dyball zijn beste seizoen ooit. De ronde van Langkawi werd al eerder genoemd, de winnaar van 2019? Dyball. Bergop zit het dus wel goed. Maar wellicht is de tijdrit wel zijn sterkste punt, hij wist er afgelopen jaar namelijk meerdere te winnen. De tegenstand was niet altijd even indrukwekkend, zijn voorsprong was dit echter wel. Het kwam dus niet geheel onverwacht dat Dyball nu dan toch eindelijk zijn langverwachte opwachting mocht maken in de World Tour. Dit moest uiteraard beloond worden dus ook wij willen Dyball graag een kans geven. Ook Dyball mag Down Under alvast bewijzen dat hij deze kans ook meer dan verdient.

Dat was ons team dan, een mooie brede selectie om op alle vlakken mee te doen. Een mix tussen jong talent en oude ervaren krachten. Tot slot hebben we nog een mooi laatst bericht van onze kopman:

Image

Froome zijn herstel verloopt goed en hij is momenteel op trainingskamp. Er wordt zelfs al gesproken over een terugkeer in competitie in februari. Zelfs al zou Froome wellicht niet direct competitief zijn is dit uiteraard een mooi vooruitzicht!

Post Reply